2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版》

第103页
第一部分:拓展提高
阅读短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
短文A
Friendship is awesome, but we all know that it isn't always easy. Friends sometimes argue. Most times, we respect our friends, make up after a fight, and move on without hurting one another. But sometimes, we get upset and say or do angry things we can't take back. When that happens...
Say you're sorry.
1. Choose a quiet place. Talk to your friend without interference (干扰).
2. ______ Take responsibility for your part in the fight. Say the words "I'm sorry".
3. Be specific. Let your friend know what you think went wrong and what you wish you had done differently.
4. Be sincere. Tell your friend you cherish your friendship and will work hard to avoid future fights. No texting! Important conversations should happen in person or in a note if you feel better writing. It's so easy to misunderstand texts, and the fight could get worse instead of better.
Accept an apology.
1. Be open-minded. Really listen to what your friend is trying to say.
2. Be calm. Control your anger, and try to let the fight be in the past, rather than bring it up again.
3. Be accepting. You can understand that your friend feels bad about what happened, even if you're not ready to forgive him or her.
4. Be honest. If you need to apologise for your part in the fight, now is a good time.
1. Which of the following sentences can be filled in the blank in paragraph 3?
A. Be careful.
B. Be responsible.
C. Be trustful.
D. Be accessible.
(
B
)
2. What does the underlined word "cherish" in paragraph 5 probably mean?
A. To understand.
B. To trust.
C. To treasure.
D. To recognise.
(
C
)
3. While making an apology to a friend, we are not advised to use texting because ______.
A. texts may cause misunderstandings
B. texts will help make up the fight
C. all conversations must happen in person
D. your friend may not apologise in texts
(
A
)
4. When we accept an apology we should be open-minded, ______.
A. calm, honest and forgiving
B. calm, generous and acceptable
C. kind, acceptable and caring
D. honest, calm and generous
(
A
)
答案: 1. B 推理判断题。根据后一句可知,本空应填与责任相关的内容,故选 B。
2. C 词义猜测题。根据画线词所在句子的后半句 will work hard to avoid future fights 可知,前半句的意思是:告诉你的朋友你很珍惜你们之间的友谊,故选 C。understand 理解;trust 信任;recognise 认出。
3. A 细节理解题。根据第五段最后一句可知,发信息容易引起误会,故选 A。
4. A 细节理解题。文章中 Accept an apology.部分介绍了如何接受朋友的道歉,其中有四个要点,即:be open-minded, be calm, be accepting, be honest,故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭