2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第131页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
C
What do three hearts, eight arms, and one huge brain add up to? An octopus (章鱼), a creature that can do amazing things.
Octopuses are extremely intelligent. They can learn new things just like humans. They’ve even learnt a few tricks to get them out of dangerous situations. If an octopus is threatened by an enemy, it can use some pretty incredible skills to get away. Octopuses don’t have teeth or sharp claws (爪子) to defend themselves. Instead, they use more clever ways to fool their attackers. Octopuses like to hide themselves in the sand on the bottom of the ocean floor, for it can change the colour of its skin to match the sand. And this colour change happens in less than a minute.
Some octopuses like to stay near rocks in shallow water. They can squeeze themselves into small spaces between the rocks to get out of reach of their enemies. Another way an octopus can hide is by shooting ink into the water. The ink forms a cloud that hides the octopus. By the time the ink clears, the octopus has swum away or hidden.
If you think that’s a neat trick, then you’ll love what else these creatures have up their sleeves. If an octopus is being attacked, it can actually make itself look like a poisonous sea snake. It will bury itself in the sand, leaving two arms outside. It will change the colour of those arms to match a sea snake.
7. What does the passage mainly talk about?
A. The reason why octopuses are intelligent.
B. The natural enemies of octopuses.
C. The magic power that an octopus has.
D. The tricks octopuses use to get out of danger.
(
8. What is special about octopuses?
A. They like to play tricks on other animals.
B. They are very clever and they are quick learners.
C. They have sharp teeth to protect themselves.
D. Some of the octopuses have three large brains.
(
9. The underlined word “squeeze” in paragraph 3 can be replaced by “______”.
A. change
B. force
C. turn
D. break
(
10. Which of the following statements is NOT the measure octopuses may take to protect themselves when facing a danger?
A. Change their arms’ colour to act as a sea snake.
B. Hide in the sand on the bottom of the ocean floor.
C. Float on the surface of the ocean.
D. Shoot ink at their enemies.
(
What do three hearts, eight arms, and one huge brain add up to? An octopus (章鱼), a creature that can do amazing things.
Octopuses are extremely intelligent. They can learn new things just like humans. They’ve even learnt a few tricks to get them out of dangerous situations. If an octopus is threatened by an enemy, it can use some pretty incredible skills to get away. Octopuses don’t have teeth or sharp claws (爪子) to defend themselves. Instead, they use more clever ways to fool their attackers. Octopuses like to hide themselves in the sand on the bottom of the ocean floor, for it can change the colour of its skin to match the sand. And this colour change happens in less than a minute.
Some octopuses like to stay near rocks in shallow water. They can squeeze themselves into small spaces between the rocks to get out of reach of their enemies. Another way an octopus can hide is by shooting ink into the water. The ink forms a cloud that hides the octopus. By the time the ink clears, the octopus has swum away or hidden.
If you think that’s a neat trick, then you’ll love what else these creatures have up their sleeves. If an octopus is being attacked, it can actually make itself look like a poisonous sea snake. It will bury itself in the sand, leaving two arms outside. It will change the colour of those arms to match a sea snake.
7. What does the passage mainly talk about?
A. The reason why octopuses are intelligent.
B. The natural enemies of octopuses.
C. The magic power that an octopus has.
D. The tricks octopuses use to get out of danger.
(
D
)8. What is special about octopuses?
A. They like to play tricks on other animals.
B. They are very clever and they are quick learners.
C. They have sharp teeth to protect themselves.
D. Some of the octopuses have three large brains.
(
B
)9. The underlined word “squeeze” in paragraph 3 can be replaced by “______”.
A. change
B. force
C. turn
D. break
(
B
)10. Which of the following statements is NOT the measure octopuses may take to protect themselves when facing a danger?
A. Change their arms’ colour to act as a sea snake.
B. Hide in the sand on the bottom of the ocean floor.
C. Float on the surface of the ocean.
D. Shoot ink at their enemies.
(
C
)
答案:
7. D 主旨大意题。本文主要讲述的是章鱼如何用花招躲避危险,因此选D。
8. B 细节理解题。由第二段的前两句可知,章鱼很聪明,并善于学习,因此选B。
9. B 词义猜测题。由第三段可知,章鱼遇到危险可以挤进狭小的岩石缝隙中以躲避敌人,因此选B。
10. C 细节理解题。通读全文可知,文章并没有提到章鱼通过浮在海面上躲避危险,因此选C。
8. B 细节理解题。由第二段的前两句可知,章鱼很聪明,并善于学习,因此选B。
9. B 词义猜测题。由第三段可知,章鱼遇到危险可以挤进狭小的岩石缝隙中以躲避敌人,因此选B。
10. C 细节理解题。通读全文可知,文章并没有提到章鱼通过浮在海面上躲避危险,因此选C。
查看更多完整答案,请扫码查看