2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版》

第68页
1 阅读短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。
A
When I was a child, to keep things calm at dinner in our family of ten, my parents had the kids sit on chairs at a long table facing windows instead of facing each other. But later, as adults, we realised that it was dinner conversations that helped draw our families closer. So now we often play guessing games at meals. Games can help family members relax and build positive experiences together without anyone feeling like the focus is on them.
Starting and ending the meal with small talks is a beautiful way to draw your family together. Small talks change the atmosphere and avoid disagreements which often affect a good dinner. At our home, keeping dinner conversations light doesn’t influence important or serious conversations. Sometimes, it’s important for each family member to express themselves. Asking each other about their day is a good beginning, and then going a little deeper with simple follow - up questions. For example, why are you unhappy? How do you plan to make it up? These kinds of questions can bring about natural moments for us to listen to each other and also guide us to care more about each family member.
1. The author’s parents had all kids sit on chairs facing windows at dinner in order to ______.(
C
)
A. admire the view
B. shorten dinner time
C. make the kids quiet
D. draw their family closer
2. The following are the functions of games at meals EXCEPT ______.(
B
)
A. making family members feel relaxed
B. interrupting the family dinner
C. helping build positive experiences in the family
D. avoiding making any family member as the focus
3. Having small talks at the beginning and the end of the meal can draw family together because small talks ______.(
D
)
A. give every family member a chance to express themselves
B. don’t affect important or serious conversations
C. make all family members care more about each other
D. contribute to a good and harmonious (和谐的) atmosphere during dinner
答案: 1. C 细节理解题。由第一段第一句可知,作者的父母让所有孩子用餐时都面向窗户坐着,是为了保证用餐时间的安静,故选C。
2. B 细节理解题。由第一段可知,游戏可以使家庭成员放松,可以在不让任何人感觉自己是谈话焦点的同时,使家庭成员拥有积极的共同经历,故选B。
3. D 细节理解题。由第二段第二句可知,在家用餐的开始或结束阶段的闲聊是为了使用餐氛围更和谐,故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭