2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版》

第35页
B
There is a two-letter word that perhaps has more meanings than any other two-letter word. It’s “up”. It’s easy to understand the word, meaning towards a higher place or position, but when we awake in the morning, why do we wake up? At a meeting, why does a topic come up? Why do we speak up and why is it up to the secretary to write up a report? We call up our friends, warm up the leftovers and clean up the kitchen. We lock up the house and some guys fix up the old car. Sometimes the little word has other special meanings. People line up for tickets and think up excuses. To be dressed is one thing but to be dressed up is special, and this is confusing.
We seem to be pretty mixed up about “up”. To be knowledgeable about the proper uses of “up”, look up the word in the dictionary. In a desk-size dictionary, “up” takes up almost one-fourth of the page and definitions add up to about 30. If you are up to it, you might try building up a list of the many ways “up” is used. It will take up a lot of your time, but if you don’t give up, you may wind up with 100 or more. One could go on and on, but I’ll wrap it up, for now my time is up, so I’ll shut up.
4. Why does the author give many examples?
A. To show different uses of “up”.
B. To help readers remember the meanings of “up”.
C. To tell readers why “up” has so many meanings.
D. To show that “up” is the author’s favourite word.
(
A
)
5. What does the author advise readers to do in order to know exactly about the uses of “up”?
A. Turn to teachers.
B. Look up the word in a dictionary.
C. Ask a guy to write them out.
D. Use online tools.
(
B
)
6. The underlined expression “wrap it up” in the last paragraph probably means ______.
A. to hide it
B. to cover it
C. to sum it up
D. to finish it
(
D
)
答案: 4. A 推理判断题。根据第一段前两句可知,英语单词 up 可能比其他任何由两个字母组成的单词表示的意思都多。通读全文,可发现作者后面举出了很多例子就是为了证明这一点,故选 A。
5. B 细节理解题。根据第二段第二句可知,可通过查字典来了解 up 的用法,故选 B。
6. D 词义猜测题。根据最后一段最后一句可知,时间到了,作者不能再说下去了,故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭