2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版》

第104页
短文B
When I was in Grade 12, I had a kind of best friend. Her name was Sanaya. She was so loving and caring towards me. We had maintained a good relationship with each other until one day.
At our lunch break that day, she told me about her crush on a boy. She said the boy was handsome and she liked him. But, just because I believed the boy was not good to her enough, we had an argument over that topic.
And two weeks later, Sanaya came to me with a sorry card in her hand. I should have accepted that card but the inner ego (自我) prevented me from doing that. I tore that card in front of Sanaya in spite of knowing that she was as heartbroken as me.
Three days later, I was lying on my bed when a phone call shook me up. That phone call was from Sanaya's mum to inform me that Sanaya had an accident that noon on her way home. I could not believe it, so I went to the hospital. When I arrived there, I got a numb (麻木的) feeling all over my body. That was the worst day of my life.
I had a lot to say to her but I didn't because of my inner ego. How could I be so stupid? I should have talked to her when she came to me with that card. I should have gone home with her after school. Maybe that accident wouldn't have happened and she would be with me all the long life.
5. What does the underlined word "crush" in paragraph 2 probably mean?
A. Feeling.
B. Love.
C. Sense.
D. Care.
(
B
)
6. The author didn't accept Sanaya's sorry card because ______.
A. she also liked the boy whom Sanaya liked
B. she was more heartbroken than Sanaya
C. her inner ego stopped her from doing so
D. she tore the sorry card in front of Sanaya
(
C
)
7. According to the last paragraph, we can infer that ______.
A. if the author accepted the sorry card, Sanaya would not die in the accident
B. the accident happened to Sanaya just because of the author
C. the author was a stupid girl
D. the author regretted not having accepted Sanaya's sorry card
(
D
)
答案: 5. B 词义猜测题。根据第二段画线词后面一句 She said the boy was handsome and she liked him. 可知,crush 在这里是“喜欢”的意思,故选 B。
6. C 细节理解题。根据第三段第二句中 but the inner ego prevented me from doing that 可知,作者没有接受 Sanaya 的道歉是因为她内心的自我阻止了她接受道歉,故选 C。
7. D 推理判断题。根据最后一段第三句至第五句可知,作者很后悔当时没有接受 Sanaya 的道歉卡片,故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭