2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第78页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
B
My dad is a kind, gentle man, and a man of few words. As a teen when I struggled with understanding and realising the world around me, he said, "All things are relative." He taught me the right view of the world. When I had the chance to be a manager of an organisation, I asked him for advice because he was the general manager of a large company. His advice was simple. "Only when you really become the manager can you have a vision (设想) for how you can make the organisation better. Management isn't about power or duty, but actually it's about leadership." From his words, I learnt, as a good manager, what I needed was both responsibility and leadership ability.
My dad is 88 now, living alone and enjoying life. Far away as we live from each other, we talk on the phone every day, and share the joys of our family. As I tell him how we're holding a party or on a journey or out to have a picnic, his typical response is "Do it while you can". This is very important as no one can be sure of the future. What my dad's advice means is to seize the day and enjoy it to the fullest.
4. Why did the author's dad tell him "All things are relative"?
A. To help him make sense of himself.
B. To teach him the right view of the world.
C. To encourage him to be a manager of an organisation.
D. To make him the general manager of a large company.
5. What qualities should a manager have according to the passage?
A. Responsibility and power.
B. Responsibility and teamwork.
C. Leadership ability and teamwork.
D. Responsibility and leadership ability.
6. What does the author's dad mean by "Do it while you can"?
A. You should do something you are good at.
B. You should know no one is sure about the future.
C. You should try your best to achieve your goal.
D. You should seize the day and enjoy life.
My dad is a kind, gentle man, and a man of few words. As a teen when I struggled with understanding and realising the world around me, he said, "All things are relative." He taught me the right view of the world. When I had the chance to be a manager of an organisation, I asked him for advice because he was the general manager of a large company. His advice was simple. "Only when you really become the manager can you have a vision (设想) for how you can make the organisation better. Management isn't about power or duty, but actually it's about leadership." From his words, I learnt, as a good manager, what I needed was both responsibility and leadership ability.
My dad is 88 now, living alone and enjoying life. Far away as we live from each other, we talk on the phone every day, and share the joys of our family. As I tell him how we're holding a party or on a journey or out to have a picnic, his typical response is "Do it while you can". This is very important as no one can be sure of the future. What my dad's advice means is to seize the day and enjoy it to the fullest.
4. Why did the author's dad tell him "All things are relative"?
A. To help him make sense of himself.
B. To teach him the right view of the world.
C. To encourage him to be a manager of an organisation.
D. To make him the general manager of a large company.
5. What qualities should a manager have according to the passage?
A. Responsibility and power.
B. Responsibility and teamwork.
C. Leadership ability and teamwork.
D. Responsibility and leadership ability.
6. What does the author's dad mean by "Do it while you can"?
A. You should do something you are good at.
B. You should know no one is sure about the future.
C. You should try your best to achieve your goal.
D. You should seize the day and enjoy life.
答案:
4. B 细节理解题。由第一段第二、三句可知,当作者对于周围的世界感到困惑和迷茫时,父亲对作者说:“一切都是相对的。”他教导作者形成正确的世界观,故选 B。
5. D 细节理解题。由第一段最后一句可知,作者认为一个优秀的管理者需要有责任心和领导力,故选 D。
6. D 细节理解题。由第二段最后一句可知,父亲的建议是要作者抓住当下、享受生活,故选 D。
5. D 细节理解题。由第一段最后一句可知,作者认为一个优秀的管理者需要有责任心和领导力,故选 D。
6. D 细节理解题。由第二段最后一句可知,父亲的建议是要作者抓住当下、享受生活,故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看