2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语同步练习与测评高中英语必修1外研版青海专版》

第148页
B
If you’re looking for somewhere unique to travel to in the autumn and see some fallen leaves, consider visiting Japan’s Mount Koya (Koyasan) in Wakayama Prefecture. Koyasan, as it’s known in Japanese, is home to 117 sacred (神圣的) temples. Among them you’ll find the 1,200-year-old temples and halls.
Visitors to Koyasan can spend the night at a temple. Guests are served with a traditional Buddhist dinner called shojin-ryori in beautiful red and black lacquer ware (漆器) dishes. After dinner, you can put on the cotton robe provided for you and enjoy the gardens, or relax in the baths before bed. The rooms have the paper doors and tatami mat floors typical of traditional Japanese buildings, often with a garden view.
In the centre of the temples is a cemetery (墓地) which contains the graves of many Japanese people, including important historical figures. With its more than 200,000 graves, this is the largest cemetery in Japan, and the number of graves grows every year. As you walk along the path you’ll find a deep well, and one of the legends says that if you can see your face clearly in the water you will live a long life. Some of the monks at the temples speak English, and English-speaking guides are available for tours of the cemetery, so you can even practise your English on your trip.
4. Koyasan is known for its ______.
A. baths
B. dishes
C. temples
D. gardens
5. Which of the following statements is true according to the passage?
A. There are some legends about the temples.
B. Many important people live in these temples.
C. Many people go to the temples to live a longer life.
D. You can take some dishes home from the temples.
6. From which is the passage probably taken?
A. A diary.
B. A storybook.
C. A research paper.
D. A travel magazine.
答案: 4. C
5. A
6. D
With growing populations and shrinking water supplies, it’s necessary to use less water, and use it for more than one purpose. Some people are installing (安装) systems in their homes to get used water. While it’s not good for drinking or cooking, gray water can be used for gardening. Melissa McDonald is a designer with Santa Fe Permaculture and an expert on water recycling. 1 ______.
“Gray water is bathing water, dish water, laundry water, and things like that,” McDonald says. “Basically black water is anything that has sewage (污物). That’s really important for people to understand.” 2 ______. Let that stuff go where it needs to.
3 ______. “The simplest system would be to just convert your washing machine to pump through a tube out into the garden,” McDonald says. “That’s very inexpensive – you can probably do that for between $20 and $40. 4 ______.”
Be sure to keep an eye on the health of your plants. Gray water is very alkaline (碱性的), and most plants like acidic (酸性的) soil. 5 ______. And always let the gray water run into the soil – don’t sprinkle it onto plants.
A. You can spend thousands to install a gray water system, but the best advice is to keep it as simple as you can.
B. And that’s really convenient for folks who do want some flexibility in terms of moving it around their yards.
C. She says you can reuse water from basic chores (家庭杂务).
D. So the alkaline gray water is not suitable for the plants.
E. So black water should not be used.
F. So you should change black water into gray water.
G. Mixing in some white vinegar may help.
1.
C

2.
E

3.
A

4.
B

5.
G
答案: 1.C 考查上下文语境。由第一段第四句和第二段开头可知,Melissa McDonald 正在谈论如何节约用水,故选 C。2.E 考查上下文语境。由下文可知,black water 不应回收使用,故选 E。3.A 考查段落主题句。由下文可知,本段在谈论 gray water 再利用系统的安装,故选 A。4.B 考查上下文语境。由上文的简单系统安装方法及价格可知,这个系统具有灵活性,故选 B。5.G 考查上下文语境。由上文可知,把碱性的 gray water 变成植物喜欢的酸性,才有利于植物生长,故选 G。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭