2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版》

第98页
A
We all have got plans, goals, targets that we want to achieve. However, for many reasons we pause to take a sigh, and most times we don't do anything about them anymore. So how can you set goals properly?
Reading some good books about setting goals is a great place to start. These books should push you ahead of the rest, and importantly, make you attain your set goals.
Creating Your Best Life
It is written by Caroline Adams Miller, MAPP & Dr. Michael B. Frisch. In the book Caroline Adams Miller takes the standard SMART formula for goal setting and goes beyond that approach. She makes a point of giving you specific exercises while also sharing related stories. It's a great book to consider as we connect better with stories and can find more motivations to set goals in the manner that Miller outlines in her book.
The Magic of Thinking Big
"You are what you think you are," writes David J. Schwartz, PhD. Exceeding your goals is possible when you believe in yourself. Get over the fear of failure and use the power of a positive attitude to achieve big things.
The Book of Mistakes
Skip Prichard is a wonderful storyteller and weaves that skill into this book. This book takes a figurative person who discovers nine mistakes that highly successful people never make.
Goals!
Author of dozens of books on personal development, Brian Tracy explains the 12 steps necessary to accomplish goals both large and small. The author emphasizes self - discipline and persistence and two keys to achieving your goals.
21. What's an advantage of the books in the text?
A. They stop you complaining of the fact.
B. They identify the reasons for a pause.
C. They help you achieve your set targets.
D. They push you to design a grand project.
22. Which book stresses the importance of self - confidence?
A. Goals!
B. The Magic of Thinking Big.
C. The Book of Mistakes.
D. Creating Your Best Life.
23. Who introduces the detailed process of achieving goals?
A. Brian Tracy.
B. Caroline Adams Miller.
C. Skip Prichard.
D. David J. Schwartz, PhD.
答案: 21. C 理解具体信息 根据第二段中的“These books should push you ahead of the rest, and importantly, make you attain your set goals”可知,这些书可以帮助你实现自己的既定目标,故选C。A项“它们使你不再抱怨现实”,B项“它们能确定止步不前的原因”,C项“它们帮助你实现既定目标”,D项“它们促使你设定一个宏大的项目”。 22. B 推断 根据The Magic of Thinking Big部分中的“Exceeding your goals is possible when you believe in yourself”可推知,The Magic of Thinking Big强调自信的重要性,故选B。exceed“超过,超越(限制、规定)”。 23. A 理解具体信息 根据Goals!部分中的“Brian Tracy explains the 12 steps necessary to accomplish goals both large and small”可知,Brian Tracy给读者介绍了实现目标的详细过程,故选A。
B
After their three children grew up and left home, Margaret Thompson and her husband, Kenneth, stretched their legs together on walking holidays in Switzerland. In Interlaken, they would head up the mountain and watch the paragliders(滑翔伞运动员) launch themselves into the sky. Back in town, in a large park, they watched them return to the earth. "Some day I'd love to do that," Thompson told Kenneth.
But there was always so much to do in Interlaken. Besides, Thompson didn't know if Kenneth would have enjoyed it. "He was not so keen on heights as I was," she said. So she continued to watch the paragliders take flight and land.
Kenneth died in 2005. Eleven years later, Thompson finally took to the skies herself, being a paraglider at the age of 80. Although some people got scared while flying, she said she just felt free. Thompson did her second paraglide when she turned 85, and raised nearly £2,000 for a local charity.
Before leaving Interlaken after her second flight, Thompson asked the organizers about the age limit for paragliding. They said, "Any age, as long as you're fit." Thompson, now 86, plans her third flight for when she is 90.
Thompson grew up living above her parents' shop in Belfast. At 18, she helped in the shop while studying for her music diploma in Stranmillis University College in South Belfast. She started to teach the piano to local children, and at the height of her teaching she gave 70 lessons a week. She still has 15 pupils on her books.
24. What can we know about Thompson from the first two paragraphs?
A. She appreciated being alone.
B. She was crazy about paragliding.
C. She often worked overtime.
D. She didn't fit in with her husband.
25. Which of the following best describes Thompson?
A. Courageous and optimistic.
B. Sensitive and open - minded.
C. Romantic and cautious.
D. Considerate and humorous.
26. Why does the author mention Thompson's words in the last paragraph?
A. To compare different old people.
B. To inspire people to care for the old.
C. To show getting old isn't unpleasant.
D. To erase doubts about old people's health.
27. What can we learn from Thompson's story?
A. Aging makes a difference.
B. Time and tide wait for no man.
C. Rome wasn't built in a day.
D. It's never too late to fulfill a dream.
答案: 24. B 推断 读题 题目问“从前两段中我们可以了解到Thompson的哪些信息?”。A项“她喜欢独处”,B项“她非常喜欢滑翔伞运动”,C项“她经常加班”,D项“她和丈夫合不来”。 解题 根据第一段中的“watch the paragliders(滑翔伞运动员)launch themselves into the sky”和“Some day I'd love to do that”,以及第二段中的“He was not so keen on heights as I was”可推测,Thompson非常喜欢滑翔伞运动,故选B。 25. A 推断 读题 题目问“以下哪项最好地描述了Thompson?”。A项“乐观勇敢的”,B项“敏感开明的”,C项“浪漫谨慎的”,D项“体贴幽默的”。 解题 根据第三段中的“Although some people got scared while flying, she said she just felt free”可知,Thompson勇敢无畏;再根据第四段中的“Thompson, now 86, plans her third flight for when she is 90”和最后一段中的“‘Isn’t getting old awful?’ I say, ‘No. You are free to do more things that you want to do.’”可以看出,Thompson很乐观。故A项正确。 26. C 理解目的 根据最后一段中Thompson所说的话尤其是“Fear? No”“You are free to do more things that you want to do”可知,Thompson对于变老这件事没有恐惧,反而认为变老给了她自由做自己想做的事情的机会。据此可以推断,作者提到Thompson的话是为了说明变老并不可怕,故选C。 27. D 推断 读题 题目问“从Thompson的故事中我们可以学到什么?”。A项“变老影响重大”,B项“时不我待”,C项“罗马不是一天建成的”,D项“追梦永晚”。 解题 整篇文章主要讲述了Thompson退休之后是如何实现自己做滑翔伞运动的梦想的。她在80岁的时候第一次完成了滑翔伞跳伞,85岁的时候完成了第二次,并计划在90岁的时候完成第三次。由此可见,追逐梦想任何时候都不晚,故D项正确。
C
Old dogs may not have an easy time learning new tricks, but it's not a problem for cockatoos(凤头鹦鹉). In fact, researchers believe they teach one another. In Sydney, Australia, these birds have learned to lift the lids of rubbish bins. Then they can enjoy the treats inside. At first only birds in a few suburbs of Sydney could do the trick. But nearly two years later, the technique spread to birds in 44 suburbs. Cockatoos proved to be smart birds and good learners.
Cockatoos are some of the most fascinating birds in the world. Members of the parrot family, they live in Australia and parts of Southeast Asia. Their striking good looks, intelligence and social nature make them popular pets.
One of the most distinctive features of cockatoos is the crest(羽冠) of feathers on their heads. The birds can raise or lower these feathers at will. If it is excited or scared, a cockatoo will raise its crest to show its emotions.
Cockatoos have powerful beaks(喙) that they use to open seeds and nuts — or rubbish bin lids. They are also versed in using tools. In the wild, some cockatoos use sticks to get insects out of tree bark. Others use small stones to crack open hard - shelled nuts.
Cockatoos are also very social. In the wild, they form large flocks of up to several hundred individuals. They make different sounds to communicate with one another. They engage in playful behaviours such as dancing and cleaning each other's feathers.
As pets, the birds can form strong bonds with their owners and be entertaining companions. But cockatoos can be challenging pets to keep. They require a lot of attention and social interaction. If they don't get them, they can become bored and destroy things. Cockatoos live long lives — around 70 years — making keeping one a serious responsibility.
Rather than committing to caring for one at home, enjoy the birds in the wild. Who knows what trick they will learn next!
28. What is Paragraph 1 aimed at?
A. Clarifying the weakness of old dogs.
B. Explaining the techniques of cockatoos.
C. Introducing a study in Sydney, Australia.
D. Confirming the intelligence of cockatoos.
29. What does the underlined word "versed" in Paragraph 4 mean?
A. Skillful. B. Inexperienced.
C. Interested. D. Hard - working.
30. What is the author's attitude to keeping a cockatoo at home?
A. Optimistic. B. Disapproving.
C. Indifferent. D. Unclear.
31. Which of the following is a suitable title for the text?
A. Pets — Trick or Treat
B. Cockatoos — Beauty and Brains
C. Pets — Dogs or Cockatoos
D. Cockatoos — Social but Shy
答案: 28. D 理解目的 读题 题目问“第一段的目的是什么?”。A项“说明上了年纪的狗的弱点”,B项“说明凤头鹦鹉的技能”,C项“介绍澳大利亚悉尼的一项研究”,D项“确认凤头鹦鹉的智慧”。 解题 根据第一段中的“the technique spread to birds in 44 suburbs. Cockatoos proved to be smart birds and good learners”可知,凤头鹦鹉能学会技能,它们非常聪明且是很好的学习者,所以第一段的写作目的为展示凤头鹦鹉的才智,故选D。 29. A 理解词汇 根据画线词后面的“In the wild, some cockatoos use sticks to get insects out of tree bark. Others use small stones to crack open hard - shelled nuts”可知,一些凤头鹦鹉可以用木棍抠出树皮下的昆虫。还有一些可以用小石头砸开坚硬的坚果。由此可见,它们非常擅长使用工具,故A项与画线词的意义最为接近。skillful“熟练的,功夫深的”;inexperienced“缺乏经验的”。 30. B 理解观点、态度 读题 题目问“作者对在家饲养凤头鹦鹉的态度如何?”。A项“乐观的”,B项“不支持的”,C项“漠不关心的”,D项“不确定的”。 解题 根据最后一段中的“Rather than committing to caring for one at home, enjoy the birds in the wild”可知,与其全心全意在家里照顾鸟儿,不如在野外欣赏鸟儿。由此可见,作者不支持在家饲养凤头鹦鹉,故选B。 31. B 理解文章主旨要义 本文第一段讲到了凤头鹦鹉是“smart birds and good learners”,第二段讲到了它们有“striking good looks, intelligence”,第四段讲到了它们“versed in using tools”,第五段讲到了它们喜欢社交,后两段则讲到了它们不太适合作为宠物被饲养。结合整篇文章可知,B项适合作本文的标题。A项“宠物——不请吃就捣蛋”,B项“凤头鹦鹉——美貌与智慧并存”,C项“宠物——狗还是凤头鹦鹉”,D项“凤头鹦鹉——爱社交的社恐”。
D
Contrary to the commonly - held view, the brain does not have the ability to rewire itself to make up for the loss of sight, or a stroke, for example, say scientists from the University of Cambridge and Johns Hopkins University.
Writing in eLife, Professor Tamar Makin (Cambridge) and Professor John Krakauer (Johns Hopkins) argue that the belief that the brain, in response to injury or deficits, can reorganise itself and repurpose particular regions for new functions, is fundamentally incorrect — despite being commonly cited in scientific textbooks. Instead, they argue that what is occurring is merely the brain being trained to use already existing but possible abilities.
In their article, Makin and Krakauer look at ten pioneering studies that aim to show the brain's ability to reorganise. They argue, however, that while the studies do indeed show the brain's ability to adapt to change, it is not creating new functions in previously unrelated areas — instead it's using possible capacities that have been present since birth.
Examining other studies, Makin and Krakauer found no convincing evidence that the visual cortex(大脑皮层) of individuals that were born blind or the uninjured cortex of stroke survivors ever developed a novel functional ability that did not otherwise exist.
Understanding the true nature and limits of brain plasticity(可塑性) is crucial, both for setting realistic expectations for patients and for guiding clinical practitioners (从业人员) in their reconstructive approaches, they argue. Makin added, "This learning process is a proof of the brain's remarkable — but limited — capacity for plasticity. There are no shortcuts or fast tracks in this journey. The idea of quickly unlocking hidden brain potentials or tapping into vast unused reserves is more wishful thinking than reality. It's a slow, gradual journey, demanding persistent effort and practice. Recognising this helps us appreciate the hard work behind every story of recovery and adapt our strategies accordingly."
"So many times, the brain's ability to rewire itself has been described as ' miraculous' — but we're scientists, and we don't believe in magic. These amazing behaviours that we see are rooted in hard work, repetition and training, not the magical reassignment of the brain's resources," they said.
32. What is a common misunderstanding of the brain's function?
A. The brain can be trained.
B. The brain can compensate blindness.
C. The brain can rewire itself.
D. The brain can react to sudden diseases.
33. Why are the related studies mentioned in the text?
A. To tell the limits of brain plasticity.
B. To analyze the structure of the brain.
C. To find productive research methods.
D. To explore the new functions of the brain.
34. What is Paragraph 5 mainly about?
A. The realistic expectations for patients.
B. Supporting evidence for the research results.
C. Further explanations of the medical strategies.
D. The medical significance of the new finding.
35. What will Makin and Krakauer suggest people do?
A. Make the impossible possible.
B. Reassign the brain's resources flexibly.
C. Try to develop the brain's possible ability.
D. Use the magic to accomplish difficult tasks.
答案: 32. C 理解具体信息 读题 题目问“关于大脑功能的一个普遍误解是什么?”。A项“大脑是可以被训练出来的”,B项“大脑可以补偿失明”,C项“大脑可以重塑自己”,D项“大脑可以对突发疾病作出反应”。 解题 根据第一段中的“Contrary to the commonly - held view, the brain does not have the ability to rewire itself”可知,“the ability to rewire itself”便是人们对大脑功能的普遍误解,故C项正确。 33. A 推断 根据第三段内容可知,Makin和Krakauer研究了十项旨在展示大脑重组能力的开创性研究,但是他们说明了“it is not creating new functions in previously unrelated areas”(它并没有在以前不相关的区域中创建新的功能)。据此可以推断,文中提到这些研究主要是为了说明大脑功能的可塑性并不强,故选A。A项“为了讲述大脑可塑性的局限性”,B项“为了分析大脑的结构”,C项“为了找到有效率的研究方法”,D项“为了探索大脑的新功能”。 34. D 理解段落主旨要义 根据本段的内容尤其是主旨句“Understanding the true nature and limits of brain plasticity(可塑性)is crucial... they argue”可知,本段主要讲到了了解大脑可塑性的本质和局限对给病人设置现实的预期和指导临床从业人员都至关重要,即主要讲述了该新发现在医学上的重要性,故D项正确。A项“对病人的现实期望”,B项“支持研究结果的证据”,C项“对医疗策略的进一步解释”。 35. C 推断 由第三段最后一句可知,Makin和Krakauer认为大脑没有重塑自己,相反它在使用自出生后便存在的可能的能力;再根据最后一段中的“These amazing behaviours that we see are rooted in hard work, repetition and training”可知,两人认为要想实现一些神奇的行为,就得努力付出、不断重复、坚持训练。由此可见,Makin和Krakauer建议人们努力培养大脑的可能存在的能力,故C项正确。A项“让不可能成为可能”,B项“灵活地重新分配大脑的资源”,C项“努力培养大脑的可能存在的能力”,D项“用魔法完成艰难的任务”。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭