2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第114页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
A
Esports ( electronic sports ) are organized competitions where players — often referred to as “athletes” — face off against each other in video games. They are not just games in a sense. Actually, they are a sport that can improve the players' thinking ability, hand - eye coordination, willpower and team spirit.
The esports industry has experienced significant growth in recent years around the world, though it's still in the nascent stage, which means it has huge growth potential going forward.
In the 1990s, games like the beat 'em up Street Fighter Ⅱ and the first - person shooter Doom added variety to the increasingly popular competitive gaming scene. In the 2010s, MOBA games like League of Legends and Dota 2 became the mainstream in the world of esports. In 2022, esports were announced to be officially included in the Asian Games. There are now over 40 esports games with players competing around the world at huge events.
Esports made their first appearance as a medal event at the Asian Games from Sept 23 to Oct 8, 2023. Seven games were included: FIFA Online 4, PUBG Mobile Asian Games Version, Arena of Valor Asian Games Version, Dota 2, League of Legends, Dream Three Kingdoms 2, and Street Fighter V.
Previously, eight esports games were scheduled at the Hangzhou Asian Games. However, the virtual card game Hearthstone (《炉石传说》) was removed in March. This followed the breakdown of negotiations between Hearthstone producer, Blizzard Entertainment, and NetEase, their local partner company in China, over their rights partnership.
21. What is the current state of esports?
A. They face tough challenges.
B. They come ahead of other sports.
C. They have great future prospects.
D. They are no more than video games.
22. When did League of Legends first appear in the Asian Games?
A. In the 1990s. B. In the 2010s.
C. In 2022. D. In 2023.
23. Why was Hearthstone ruled out of the Asian Games?
A. Its version was outdated.
B. Its schedule was up in the air.
C. Its gaming scenes were full of violence.
D. Its two parties failed to reach an agreement.
Esports ( electronic sports ) are organized competitions where players — often referred to as “athletes” — face off against each other in video games. They are not just games in a sense. Actually, they are a sport that can improve the players' thinking ability, hand - eye coordination, willpower and team spirit.
The esports industry has experienced significant growth in recent years around the world, though it's still in the nascent stage, which means it has huge growth potential going forward.
In the 1990s, games like the beat 'em up Street Fighter Ⅱ and the first - person shooter Doom added variety to the increasingly popular competitive gaming scene. In the 2010s, MOBA games like League of Legends and Dota 2 became the mainstream in the world of esports. In 2022, esports were announced to be officially included in the Asian Games. There are now over 40 esports games with players competing around the world at huge events.
Esports made their first appearance as a medal event at the Asian Games from Sept 23 to Oct 8, 2023. Seven games were included: FIFA Online 4, PUBG Mobile Asian Games Version, Arena of Valor Asian Games Version, Dota 2, League of Legends, Dream Three Kingdoms 2, and Street Fighter V.
Previously, eight esports games were scheduled at the Hangzhou Asian Games. However, the virtual card game Hearthstone (《炉石传说》) was removed in March. This followed the breakdown of negotiations between Hearthstone producer, Blizzard Entertainment, and NetEase, their local partner company in China, over their rights partnership.
21. What is the current state of esports?
A. They face tough challenges.
B. They come ahead of other sports.
C. They have great future prospects.
D. They are no more than video games.
22. When did League of Legends first appear in the Asian Games?
A. In the 1990s. B. In the 2010s.
C. In 2022. D. In 2023.
23. Why was Hearthstone ruled out of the Asian Games?
A. Its version was outdated.
B. Its schedule was up in the air.
C. Its gaming scenes were full of violence.
D. Its two parties failed to reach an agreement.
答案:
21.C:理解具体信息,根据第二段内容,尤其是“it has huge growth potential going forward”可知,电子竞技有着巨大的发展潜力,前景很好。
22.D:理解具体信息,根据第四段中的“Esports made their first appearance... League of Legends”可知,《英雄联盟》是在2023年首次出现在亚运会上。
23.D:理解具体信息,根据最后一段中的“This followed the breakdown of negotiations... over their rights partnership”可知,《炉石传说》被排除在亚运会之外是因为制作公司暴雪娱乐和它们在中国的合作伙伴网易就版权合作关系的谈判破裂。
B
I fell in love with rhinos when I worked in a zoo in the 80s, and spent much of the next 20 years as the keeper of the largest captive (被圈养的) group of rare black rhinos.
There's a popular misconception that rhinos are aggressive and stupid, but I found them sensitive and affectionate animals. Weighing over a ton, black rhinos are unexpectedly agile (敏捷的) and have an unpredictable nature — but, given reassurance, they tend to believe people. In the past few decades, their numbers have dropped dramatically. In recent years, I've helped look after rhinos being moved to the reserve so they can form new populations in countries that have few left. Last year, I helped on a project to fly five black rhinos from a private reserve in South Africa to the Serengeti National Park. Once there, the animals had to be kept captive for a few weeks to adapt to the new environment, in which time they lived in “bomas” — wooden enclosures with “bedrooms”, designed to create a calm space.
A couple of weeks before their planned release, the sky filled with smoke. Watching the flames rushing through the bush toward the bomas, I froze. Terrified that it would catch fire, my instinct was to release the rhinos, but they hadn't yet been fitted with transmitters (发射机). If I let them out into a bush fire and they were injured, we'd have great difficulty tracking them down. So I dashed back to the bomas and called the rhinos to the bedrooms. Sensing the fear in my voices, they moved without hesitation and remained astonishingly calm. It was crucial the rhinos didn't panic — they can easily hurt each other if they do.
That we and the rhinos had escaped safe and sound was a miracle. The teamwork of everybody there played a large part, and the rhinos were very much a part of that team. The relationships we'd built with them had proved crucial — had they or we panicked, all our work would have been in vain.
24. What does the author think of the rhinos?
A. They are trusting animals.
B. They are highly organized.
C. Their habitats are under threat.
D. Their adaptability needs improving.
25. Why were bomas set up?
A. To assist rhinos to settle in.
B. To boost tourism in the reserve.
C. To avoid rhinos' aggressive behavior.
D. To stop rhinos from fleeing.
26. How did the author rescue the rhinos?
A. By setting them free.
B. By tracking them down.
C. By driving them into bomas.
D. By fitting them with the transmitters.
27. What contributed most to the safety of the rhinos?
A. The keepers' timely alarm.
B. The inborn nature of rhinos.
C. The faith in the keepers' heart.
D. The teamwork between the keepers and the rhinos.
I fell in love with rhinos when I worked in a zoo in the 80s, and spent much of the next 20 years as the keeper of the largest captive (被圈养的) group of rare black rhinos.
There's a popular misconception that rhinos are aggressive and stupid, but I found them sensitive and affectionate animals. Weighing over a ton, black rhinos are unexpectedly agile (敏捷的) and have an unpredictable nature — but, given reassurance, they tend to believe people. In the past few decades, their numbers have dropped dramatically. In recent years, I've helped look after rhinos being moved to the reserve so they can form new populations in countries that have few left. Last year, I helped on a project to fly five black rhinos from a private reserve in South Africa to the Serengeti National Park. Once there, the animals had to be kept captive for a few weeks to adapt to the new environment, in which time they lived in “bomas” — wooden enclosures with “bedrooms”, designed to create a calm space.
A couple of weeks before their planned release, the sky filled with smoke. Watching the flames rushing through the bush toward the bomas, I froze. Terrified that it would catch fire, my instinct was to release the rhinos, but they hadn't yet been fitted with transmitters (发射机). If I let them out into a bush fire and they were injured, we'd have great difficulty tracking them down. So I dashed back to the bomas and called the rhinos to the bedrooms. Sensing the fear in my voices, they moved without hesitation and remained astonishingly calm. It was crucial the rhinos didn't panic — they can easily hurt each other if they do.
That we and the rhinos had escaped safe and sound was a miracle. The teamwork of everybody there played a large part, and the rhinos were very much a part of that team. The relationships we'd built with them had proved crucial — had they or we panicked, all our work would have been in vain.
24. What does the author think of the rhinos?
A. They are trusting animals.
B. They are highly organized.
C. Their habitats are under threat.
D. Their adaptability needs improving.
25. Why were bomas set up?
A. To assist rhinos to settle in.
B. To boost tourism in the reserve.
C. To avoid rhinos' aggressive behavior.
D. To stop rhinos from fleeing.
26. How did the author rescue the rhinos?
A. By setting them free.
B. By tracking them down.
C. By driving them into bomas.
D. By fitting them with the transmitters.
27. What contributed most to the safety of the rhinos?
A. The keepers' timely alarm.
B. The inborn nature of rhinos.
C. The faith in the keepers' heart.
D. The teamwork between the keepers and the rhinos.
答案:
@@24.A:理解具体信息,根据第二段中的“they tend to believe people”可知,它们通常信任人类。 25.A:理解具体信息,根据第二段中的“Once there, the animals had to be kept captive... designed to create a calm space”可知,为了帮助犀牛适应新环境,给它们创造宁静的空间,人们建立了围栏防护场地。 26.C:理解具体信息,根据第三段中的“I dashed back to the bomas and called the rhinos to the bedrooms”可知,作者把犀牛赶进了围栏防护场地的卧室,救下了犀牛。 27.D:推断,根据最后一段中的“The teamwork of everybody there played a large part, and the rhinos were very much a part of that team”可知,饲养员和犀牛的共同合作在犀牛成功脱险这件事中发挥了很大的作用。
C
The Greek philosopher Heraclitus once said that you can't step into the same river twice, for you aren't the same person at each visit and the water is ever flowing. It is a powerful way to show the reality that everything is always changing. Yet so many people have unpleasant relationships with change. We resist it or attempt to control it, the result of which is almost always some combination of stress, anxiety, and burnout. It doesn't have to be that way.
No doubt, change can, and often does, hurt; but with the right mindset, it can also be a force for growth. A concept called allostasis can help. Developed in the late 1980s by neuroscientist Peter Sterling and biologist Joseph Eyer, allostasis is based on the idea that rather than being rigid, our healthy baseline is a moving target. Allostasis is defined as “stability through change” — the way to stay stable through the process of change is by changing.
From neuroscience to pain science and psychology, allostasis has become the dominant model for understanding change in the scientific community. The brain is at its best when it is constantly rewiring itself and making new connections. Overcoming pain is not about resistance or trying to get back to where you were but about balancing acceptance with problem - solving and moving forward to normal.
The time to start practicing is now. Over the past few years, the river of change has been flowing, and it shows no signs of letting up. Our ability to work with these changes is directly related to our life satisfaction. Given all this, simply creating a stable air of expectancy around change goes a long way. So does realizing that the allostasis mindset doesn't ask us to do nothing. Rather, it asks us to partake in change by focusing on what we can control and trying to let go of what we can't. When I catch myself resisting change, in my head I say the following: “This is what is happening right now. I'm doing the best that I can. What, if any, skillful actions can I take?” Do this repeatedly and finally you start to get better at it.
To thrive in our lifetime — and not just survive — we need to transform our relationship with change, leaving behind rigidity and resistance. We are always shaping and being shaped by change, often at the very same time.
28. What's the common practice toward change?
A. To welcome it.
B. To reject it.
C. To overlook it.
D. To adapt to it.
29. Which of the following can best interpret “allostasis”?
A. One size fits all.
B. Time works great changes.
C. Respond to change by changing.
D. It's never too late to change.
30. What does the underlined phrase “letting up” in paragraph 4 probably mean?
A. Stopping. B. Dashing down.
C. Going up. D. Widening.
31. What might the author agree with?
A. Repetition makes up for rigidity.
B. It matters to focus on what we can't change.
C. Change promotes life satisfaction.
D. It makes sense to embrace change.
The Greek philosopher Heraclitus once said that you can't step into the same river twice, for you aren't the same person at each visit and the water is ever flowing. It is a powerful way to show the reality that everything is always changing. Yet so many people have unpleasant relationships with change. We resist it or attempt to control it, the result of which is almost always some combination of stress, anxiety, and burnout. It doesn't have to be that way.
No doubt, change can, and often does, hurt; but with the right mindset, it can also be a force for growth. A concept called allostasis can help. Developed in the late 1980s by neuroscientist Peter Sterling and biologist Joseph Eyer, allostasis is based on the idea that rather than being rigid, our healthy baseline is a moving target. Allostasis is defined as “stability through change” — the way to stay stable through the process of change is by changing.
From neuroscience to pain science and psychology, allostasis has become the dominant model for understanding change in the scientific community. The brain is at its best when it is constantly rewiring itself and making new connections. Overcoming pain is not about resistance or trying to get back to where you were but about balancing acceptance with problem - solving and moving forward to normal.
The time to start practicing is now. Over the past few years, the river of change has been flowing, and it shows no signs of letting up. Our ability to work with these changes is directly related to our life satisfaction. Given all this, simply creating a stable air of expectancy around change goes a long way. So does realizing that the allostasis mindset doesn't ask us to do nothing. Rather, it asks us to partake in change by focusing on what we can control and trying to let go of what we can't. When I catch myself resisting change, in my head I say the following: “This is what is happening right now. I'm doing the best that I can. What, if any, skillful actions can I take?” Do this repeatedly and finally you start to get better at it.
To thrive in our lifetime — and not just survive — we need to transform our relationship with change, leaving behind rigidity and resistance. We are always shaping and being shaped by change, often at the very same time.
28. What's the common practice toward change?
A. To welcome it.
B. To reject it.
C. To overlook it.
D. To adapt to it.
29. Which of the following can best interpret “allostasis”?
A. One size fits all.
B. Time works great changes.
C. Respond to change by changing.
D. It's never too late to change.
30. What does the underlined phrase “letting up” in paragraph 4 probably mean?
A. Stopping. B. Dashing down.
C. Going up. D. Widening.
31. What might the author agree with?
A. Repetition makes up for rigidity.
B. It matters to focus on what we can't change.
C. Change promotes life satisfaction.
D. It makes sense to embrace change.
答案:
@@28.B:理解具体信息,根据第一段中的“Yet so many people have unpleasant relationships with change. We resist it or attempt to control it”可知,人们在面对变化的时候通常会抗拒它。 29.C:推断,根据第二段中的“Allostasis is defined as ‘stability through change’ — the way to stay stable through the process of change is by changing”可知,应变稳态就是通过变化实现在变化过程中保持稳定,也就是说,通过变化来应对变化。 30.A:理解词汇,画线短语所在的句子与上文形成并列关系。根据上文中的“the river of change has been flowing”可知,那条“不会让人两次都踏入同一条河”的河一直在流淌。由此可见,这条河没有停下来的迹象,故A项与画线短语的意思最为接近。 31.D:推断,根据第四段中的“it asks us to partake in change”可知,应变稳态要求我们参与变化;根据最后一段中的“We are always shaping and being shaped by change, often at the very same time”可知,我们往往在同一时间塑造变化和被变化所塑造。据此可以推断,作者认为我们应该拥抱变化。
D
There's a song in your head. You keep hearing it repeatedly. You can't make it stop, and it's driving you crazy! Has this happened to you? Maybe you have suffered from an earworm, which is a memory of a song.
Earworms are common. A study showed that 90 percent of people experience them. Why do we get earworms? According to neurologist Oliver Sacks, music affects us whether we pay attention to it or not. We're surrounded by music all the time in our everyday life. Sacks wonders if there is a higher incidence of earworms today because of all this music in our environment.
Research on the primary auditory cortex (听觉皮层) supports Sacks's ideas. The auditory cortex is the part of the brain that processes sound. It's a short - term storage system for small amounts of auditory information. Some of this auditory information is forgotten, and some of it goes into the long - term memory. However, songs appear to stay in the auditory cortex for a long time.
James Kellaris, a professor of marketing at the University of Cincinnati, thinks that only certain types of songs become earworms. These songs are repetitive, simple, and incongruous. They have something unexpected such as uneven rhythm. Your brain pays a lot of attention to a song like this, Kellaris says. Because it is repetitive and unusual, it stays longer in the auditory cortex. At that point, Kellaris believes, it becomes an annoying earworm.
Advertisers often use jingles — short songs that are easy to remember — to promote sales. Advertisers want jingles to stick in people's minds to keep them thinking about their products. It seems that advertisers have learned what Kellaris has found out in his research.
Is there any way to get rid of an earworm? Here are some tips Kellaris collected: replace the earworm song with another song, try to distract yourself by doing an intense activity such as exercising, or tell someone about your earworm. What if none of these strategies work? Then perhaps you should just sit back and try to enjoy the music in your head!
32. How does the author lead to the topic?
A. By giving a definition.
B. By describing a phenomenon.
C. By drawing a conclusion.
D. By clarifying a question.
33. What does the author want to explain by mentioning the “auditory cortex”?
A. The mechanism of earworms.
B. The lasting effect of memory.
C. The necessity of the research.
D. The significance of music.
34. In which paragraph does the author explain the features of the earworm music?
A. Paragraph 2. B. Paragraph 3.
C. Paragraph 4. D. Paragraph 5.
35. What can be the best title for the text?
A. Earworms — the Songs in Your Head
B. Jingles — the Typical Earworms
C. How Do Earworms Change Our Life?
D. How Do We Live with Earworms?
There's a song in your head. You keep hearing it repeatedly. You can't make it stop, and it's driving you crazy! Has this happened to you? Maybe you have suffered from an earworm, which is a memory of a song.
Earworms are common. A study showed that 90 percent of people experience them. Why do we get earworms? According to neurologist Oliver Sacks, music affects us whether we pay attention to it or not. We're surrounded by music all the time in our everyday life. Sacks wonders if there is a higher incidence of earworms today because of all this music in our environment.
Research on the primary auditory cortex (听觉皮层) supports Sacks's ideas. The auditory cortex is the part of the brain that processes sound. It's a short - term storage system for small amounts of auditory information. Some of this auditory information is forgotten, and some of it goes into the long - term memory. However, songs appear to stay in the auditory cortex for a long time.
James Kellaris, a professor of marketing at the University of Cincinnati, thinks that only certain types of songs become earworms. These songs are repetitive, simple, and incongruous. They have something unexpected such as uneven rhythm. Your brain pays a lot of attention to a song like this, Kellaris says. Because it is repetitive and unusual, it stays longer in the auditory cortex. At that point, Kellaris believes, it becomes an annoying earworm.
Advertisers often use jingles — short songs that are easy to remember — to promote sales. Advertisers want jingles to stick in people's minds to keep them thinking about their products. It seems that advertisers have learned what Kellaris has found out in his research.
Is there any way to get rid of an earworm? Here are some tips Kellaris collected: replace the earworm song with another song, try to distract yourself by doing an intense activity such as exercising, or tell someone about your earworm. What if none of these strategies work? Then perhaps you should just sit back and try to enjoy the music in your head!
32. How does the author lead to the topic?
A. By giving a definition.
B. By describing a phenomenon.
C. By drawing a conclusion.
D. By clarifying a question.
33. What does the author want to explain by mentioning the “auditory cortex”?
A. The mechanism of earworms.
B. The lasting effect of memory.
C. The necessity of the research.
D. The significance of music.
34. In which paragraph does the author explain the features of the earworm music?
A. Paragraph 2. B. Paragraph 3.
C. Paragraph 4. D. Paragraph 5.
35. What can be the best title for the text?
A. Earworms — the Songs in Your Head
B. Jingles — the Typical Earworms
C. How Do Earworms Change Our Life?
D. How Do We Live with Earworms?
答案:
@@32.B:推断,作者在第一段讲述主题——耳朵虫之前讲到了“你的脑子里有一首歌。你反复听到它。你不能让它停止,且它把你逼疯了!你身上发生过这种事吗?”,这是在描述生活中的一种现象。由此可见,作者是通过描述现象引入话题的。 33.A:推断,题目问“作者提到听觉皮层是想要解释什么?”。根据第三段中的“The auditory cortex is the part of the brain that processes sound... However, songs appear to stay in the auditory cortex for a long time”可知,听觉皮层是大脑中处理声音的部分。这是一个存储少量听觉信息的短期存储系统。一些听觉信息被遗忘,一些进入长期记忆。然而,歌曲似乎会在听觉皮层中长期停留。由此可见,作者提到听觉皮层是为了解释耳朵虫的发生机制。 34.C:理解具体信息,根据第四段中的“only certain types of songs become earworms. These songs are repetitive, simple, and incongruous. They have something unexpected such as uneven rhythm”可知,作者在第四段讲到了耳朵虫的特点——这些歌曲都是重复的、简单的、不协调的。它们有一些令人意想不到的特点,比如无规律的节奏。 35.A:理解文章主旨要义,本文第一段以生活现象引入本文的话题——耳朵虫;作者在第二段讲到了神经科学家Oliver Sacks对耳朵虫的研究;第三段则援引了有关听觉皮层的研究来说明耳朵虫的产生机制;第四段介绍了耳朵虫的特征;第五段讲到了广告商对耳朵虫的利用;最后一段则给人们提供了一些应对耳朵虫的方法。全文围绕对耳朵虫的相关介绍展开,故A项适合作为本文的标题。
查看更多完整答案,请扫码查看