2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第26页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
**A**
Where will you go next? Our editors and explorers pick some most exciting destinations for the year ahead. Grab your bags and go!
**Mostar, Bosnia**
Partially destroyed during the Bosnian War (1992 - 1995), history - rich Mostar still bears scars of the past. Wander around and you'll pass newly renovated apartments next to buildings riddled with bullet holes. Local and international artists regularly decorate the abandoned structures with colorful murals. Mostar's most tangible image of peace is the 16th - century Stari Most, rebuilt in 2004.
**Tohoku, Japan**
Less than three hours by train from Tokyo, home of the 2020 Summer Olympics, Tohoku features pristine forests, gorges and crater lakes, thousand - year - old temples, and venerable local festivals — yet less than 2 percent of international travelers come here. For skiers, Tohoku regularly records some of the planet's heaviest snowfalls, and resorts such as Appi Kogen are exhilaratingly(令人快乐地) uncrowded.
**National Blue Trail, Hungary**
Hungary is a dream hiking destination thanks to the country's National Blue Trail. It's part of the nearly 6,500 - mile European long - distance walking route E4, which begins in Spain and ends in Cyprus. So, while you could use the Blue Trail as a launch pad for an epic, cross - Europe trek, Hungary's historic route is best experienced as a singular destination.
**Zakouma National Park, Chad**
Home to a rapidly growing African elephant population — some 559 in 2019 and a thousand expected by 2024 — Zakouma National Park is an under - the - radar African safari destination. The park's location, in southeastern Chad, one of the world's least visited countries, makes Zakouma a best - kept secret — one worth sharing to help ensure its continued success.
21. Which destination fits you best if you are fond of hiking?
A. Mostar.
B. National Blue Trail.
C. Tohoku.
D. Zakouma National Park.
22. What do Tohoku and Zakouma National Park have in common?
A. They are both far from the city's capital.
B. They are very famous for local festivals.
C. They are less popular and attract fewer tourists.
D. They are the best choices for sports enthusiasts.
23. In which section of a newspaper can the text be found?
A. Environment.
B. Travel.
C. Culture.
D. Business.
**A**
Where will you go next? Our editors and explorers pick some most exciting destinations for the year ahead. Grab your bags and go!
**Mostar, Bosnia**
Partially destroyed during the Bosnian War (1992 - 1995), history - rich Mostar still bears scars of the past. Wander around and you'll pass newly renovated apartments next to buildings riddled with bullet holes. Local and international artists regularly decorate the abandoned structures with colorful murals. Mostar's most tangible image of peace is the 16th - century Stari Most, rebuilt in 2004.
**Tohoku, Japan**
Less than three hours by train from Tokyo, home of the 2020 Summer Olympics, Tohoku features pristine forests, gorges and crater lakes, thousand - year - old temples, and venerable local festivals — yet less than 2 percent of international travelers come here. For skiers, Tohoku regularly records some of the planet's heaviest snowfalls, and resorts such as Appi Kogen are exhilaratingly(令人快乐地) uncrowded.
**National Blue Trail, Hungary**
Hungary is a dream hiking destination thanks to the country's National Blue Trail. It's part of the nearly 6,500 - mile European long - distance walking route E4, which begins in Spain and ends in Cyprus. So, while you could use the Blue Trail as a launch pad for an epic, cross - Europe trek, Hungary's historic route is best experienced as a singular destination.
**Zakouma National Park, Chad**
Home to a rapidly growing African elephant population — some 559 in 2019 and a thousand expected by 2024 — Zakouma National Park is an under - the - radar African safari destination. The park's location, in southeastern Chad, one of the world's least visited countries, makes Zakouma a best - kept secret — one worth sharing to help ensure its continued success.
21. Which destination fits you best if you are fond of hiking?
A. Mostar.
B. National Blue Trail.
C. Tohoku.
D. Zakouma National Park.
22. What do Tohoku and Zakouma National Park have in common?
A. They are both far from the city's capital.
B. They are very famous for local festivals.
C. They are less popular and attract fewer tourists.
D. They are the best choices for sports enthusiasts.
23. In which section of a newspaper can the text be found?
A. Environment.
B. Travel.
C. Culture.
D. Business.
答案:
@@#### A篇
21. B 理解具体信息,根据题干将答案定位至National Blue Trail, Hungary部分第一句“Hungary is a dream hiking destination thanks to the country's National Blue Trail”。据此可知,匈牙利是一个理想的徒步旅行目的地。故B项正确。
22. C 理解具体信息,根据Tohoku, Japan部分的第一句话可知,从2020年夏季奥林匹克运动会的举办地东京乘火车不到三个小时,Tohoku拥有原始的森林、峡谷和火山口湖、有千年历史的寺庙,以及神圣庄严的当地节日,但只有不到2%的国际游客来到这里。根据Zakouma National Park, Chad部分第二句可知,该公园位于乍得东南部,乍得是世界上游客最少的国家之一。据此可知,这两个地方的共同之处在于它们不那么受欢迎,而且游客较少。故选C。
23. B 推断,综合全文,尤其是第一段中的“Our editors and explorers pick some most exciting destinations for the year ahead”可知,本文主要介绍了编辑和探险家们挑选的一些最令人兴奋的目的地,所以本文应该出自报纸的旅游版块。故选B。
**B**
My wife, Hannah, and I didn't usually keep houseplants. Anything in pots got either over - watered or under - watered and was finally thrown away. But after my diagnosis (诊断) with glioblastoma, a terminal brain cancer, I loved the idea of having something new and green around.
My friend Mitch gave me a lucky bamboo plant in a deep - green pottery bowl. We placed the plant beside the living room window.
I told Hannah I wanted to care for the plant myself. When it didn't turn yellow or brown or lose all its leaves a fortnight later, I was kind of pleased. Tending to the plant gave me a sense of accomplishment.
Glioblastoma limited my ability to walk, making it hard for me to accomplish everyday tasks. As a family physician, I was used to being the one who provided care instead of the one who received it — my diagnosis made me rely on help from other people — the great change left me unsettled. Watering the plant, small act though it was, taught me I could still be a caregiver.
Later, after I recovered from surgery and completed chemotherapy (化疗), I continued to care for the plant. Soon, it even doubled in height and its leaves were shiny. Both the tree and I were thriving (蓬勃发展).
Whenever I look at the bamboo, I make a point to think of those who have cared for and supported me. Even if my cancer returns and the plant outlives me, I hope it will comfort Hannah and remind her that our large community will continue to care for her after I am gone.
24. What usually happened to the couple's houseplants?
A. They were given away.
B. They hardly survived.
C. They grew quite well.
D. They were properly cared for.
25. How did the author react when the plant remained healthy after two weeks?
A. He had a sense of achievement.
B. He suffered a sense of loss.
C. He felt completely useless.
D. He got encouraged.
26. Why did the author want to care for the bamboo himself?
A. His wife was too busy.
B. He had much time to kill.
C. He hated to lose his old identity.
D. He had gained better gardening skills.
27. What message does the author seem to convey in the last paragraph?
A. Pride comes before a fall.
B. It's family that matters most.
C. Kindness is the key to a happy life.
D. The world never lacks care and support.
My wife, Hannah, and I didn't usually keep houseplants. Anything in pots got either over - watered or under - watered and was finally thrown away. But after my diagnosis (诊断) with glioblastoma, a terminal brain cancer, I loved the idea of having something new and green around.
My friend Mitch gave me a lucky bamboo plant in a deep - green pottery bowl. We placed the plant beside the living room window.
I told Hannah I wanted to care for the plant myself. When it didn't turn yellow or brown or lose all its leaves a fortnight later, I was kind of pleased. Tending to the plant gave me a sense of accomplishment.
Glioblastoma limited my ability to walk, making it hard for me to accomplish everyday tasks. As a family physician, I was used to being the one who provided care instead of the one who received it — my diagnosis made me rely on help from other people — the great change left me unsettled. Watering the plant, small act though it was, taught me I could still be a caregiver.
Later, after I recovered from surgery and completed chemotherapy (化疗), I continued to care for the plant. Soon, it even doubled in height and its leaves were shiny. Both the tree and I were thriving (蓬勃发展).
Whenever I look at the bamboo, I make a point to think of those who have cared for and supported me. Even if my cancer returns and the plant outlives me, I hope it will comfort Hannah and remind her that our large community will continue to care for her after I am gone.
24. What usually happened to the couple's houseplants?
A. They were given away.
B. They hardly survived.
C. They grew quite well.
D. They were properly cared for.
25. How did the author react when the plant remained healthy after two weeks?
A. He had a sense of achievement.
B. He suffered a sense of loss.
C. He felt completely useless.
D. He got encouraged.
26. Why did the author want to care for the bamboo himself?
A. His wife was too busy.
B. He had much time to kill.
C. He hated to lose his old identity.
D. He had gained better gardening skills.
27. What message does the author seem to convey in the last paragraph?
A. Pride comes before a fall.
B. It's family that matters most.
C. Kindness is the key to a happy life.
D. The world never lacks care and support.
答案:
@@ #### B篇 24. B 理解具体信息,根据第一段中的“Anything in pots got either over - watered or under - watered and was finally thrown away”可知,盆里的任何东西要么浇水过多,要么浇水不足,最后都被扔掉了。故可知,作者夫妇家里的植物通常情况下都没能被养活,故选B项。A项“它们被送人了”,C项“它们长得很好”,D项“它们得到了适当的照顾”。 25. A 理解具体信息,根据第三段内容可知,两周后,当它没有变成黄色或棕色,也没有掉光所有的叶子时,作者有点高兴,照料这株植物给作者一种成就感。故选A项。B项“他有一种失落感”,C项“他觉得自己一无是处”,D项“他得到了鼓励”。 26. C 推断,根据第四段内容可知,作者作为一名家庭医生,习惯于成为提供护理的人,而不是接受护理的人,而从得病之后作者成了被照顾的人,这样的身份转变让作者不安,照顾竹子让作者感到自己被需要,故C项正确,表示作者想要自己照顾这棵竹子是因为自己不想失去往日照顾者的身份。 27. D 推断,最后一段谈到每当作者看着竹子时,作者都会想起那些照顾和支持自己的人。即使作者的癌症复发了,植物的寿命也超过了作者,作者希望它能安慰Hannah,并提醒她,在作者离开后,他们的大社区将继续照顾她。由此可推知,作者通过最后一段表达了“世界充满爱”的观点,即“这个世界从不缺少关心和支持”,故选D项。A项“骄者必败”,B项“家庭是最重要的”,C项“善良是幸福生活的关键”。
**C**
One of the world's oldest preserved human settlements has been significantly damaged by pouring rain in Pakistan as the country battles the worst floods in its history.
Moenjodaro, a World Heritage site in the Indus River 510 kilometers (316 miles) from Karachi, was built in the Bronze Age, some 5, 000 years ago. “Unfortunately we witnessed the mass destruction at the site,” reads a letter from the Culture, Tourism, Antiquities & Archives Department Government of Sindh sent to UNESCO and signed by director Ihsan Ali Abbasi and architect Naveed Ahmed Sangah. The letter adds the site was being used as temporary accommodation for surrounding residents whose own homes had flooded.
Moenjodaro's significance can't be underestimated. When it was added to UNESCO's register in 1980, the organization wrote that Moenjodaro “bears exceptional testimony(证明) to the Indus civilization,” comprising “the most ancient planned city on the Indian subcontinent”.
The letter explains some of the immediate actions the site team has taken to mitigate the flood damage, like bringing in water pumps and repairing brickwork. But it's clear that these measures will not be enough.
Abbasi and Sangah ended their letter by asking for 100 million Pakistani rupees ( $45million) to cover the costs of full repairs. UNESCO has responded to the request for help, allocating $ 350, 000 from its emergency fund for damaged historic sites in Pakistan during UN Secretary General António Guterres's visit to the flood - stricken country this week.
The funds will go to Moenjodaro and other sites including the Amri Museum. While the sum is far less than needed to fully repair the sites, it will pay for urgent work while UNESCO and the local organization consider the best way forward. Sadly, the conservators of Moenjodaro have known for some time that flooding could bring a serious risk to the site.
In their letter, Abbasi and Sangah express concern that Moenjodaro could be added to the list of UNESCO sites in danger, which the preservation body updates periodically to highlight historic places that are at severe risk of ruin.
28. What makes Moenjodaro special to Pakistan?
A. The geographic feature it bears.
B. The role it played in fighting floods.
C. The mass destruction it suffered in history.
D. The value it holds in history and architecture.
29. What does the underlined word “mitigate” in Paragraph 4 probably mean?
A. Reduce.
B. Suffer.
C. Avoid.
D. Assess.
30. Which best describes the situation of the repair work made so far?
A. Creative.
B. Worrying.
C. Impractical.
D. Satisfactory.
31. Which can be a suitable title for the text?
A. Pakistan's Deadly Floods Causing Widespread Damage
B. Moenjodaro Calling for Attention to Its Severe Damage
C. Moenjodaro Added to the List of UNESCO Sites in Danger
D. Pakistan's UNESCO Site Moenjodaro Badly Damaged by Flooding
One of the world's oldest preserved human settlements has been significantly damaged by pouring rain in Pakistan as the country battles the worst floods in its history.
Moenjodaro, a World Heritage site in the Indus River 510 kilometers (316 miles) from Karachi, was built in the Bronze Age, some 5, 000 years ago. “Unfortunately we witnessed the mass destruction at the site,” reads a letter from the Culture, Tourism, Antiquities & Archives Department Government of Sindh sent to UNESCO and signed by director Ihsan Ali Abbasi and architect Naveed Ahmed Sangah. The letter adds the site was being used as temporary accommodation for surrounding residents whose own homes had flooded.
Moenjodaro's significance can't be underestimated. When it was added to UNESCO's register in 1980, the organization wrote that Moenjodaro “bears exceptional testimony(证明) to the Indus civilization,” comprising “the most ancient planned city on the Indian subcontinent”.
The letter explains some of the immediate actions the site team has taken to mitigate the flood damage, like bringing in water pumps and repairing brickwork. But it's clear that these measures will not be enough.
Abbasi and Sangah ended their letter by asking for 100 million Pakistani rupees ( $45million) to cover the costs of full repairs. UNESCO has responded to the request for help, allocating $ 350, 000 from its emergency fund for damaged historic sites in Pakistan during UN Secretary General António Guterres's visit to the flood - stricken country this week.
The funds will go to Moenjodaro and other sites including the Amri Museum. While the sum is far less than needed to fully repair the sites, it will pay for urgent work while UNESCO and the local organization consider the best way forward. Sadly, the conservators of Moenjodaro have known for some time that flooding could bring a serious risk to the site.
In their letter, Abbasi and Sangah express concern that Moenjodaro could be added to the list of UNESCO sites in danger, which the preservation body updates periodically to highlight historic places that are at severe risk of ruin.
28. What makes Moenjodaro special to Pakistan?
A. The geographic feature it bears.
B. The role it played in fighting floods.
C. The mass destruction it suffered in history.
D. The value it holds in history and architecture.
29. What does the underlined word “mitigate” in Paragraph 4 probably mean?
A. Reduce.
B. Suffer.
C. Avoid.
D. Assess.
30. Which best describes the situation of the repair work made so far?
A. Creative.
B. Worrying.
C. Impractical.
D. Satisfactory.
31. Which can be a suitable title for the text?
A. Pakistan's Deadly Floods Causing Widespread Damage
B. Moenjodaro Calling for Attention to Its Severe Damage
C. Moenjodaro Added to the List of UNESCO Sites in Danger
D. Pakistan's UNESCO Site Moenjodaro Badly Damaged by Flooding
答案:
@@ #### C篇 28. D 理解具体信息,读题,题目问“什么使得摩亨佐·达罗对巴基斯坦来说是特殊的?”。A项“它所具有的地理特征”,B项“它在抗击洪水中所发挥的作用”,C项“它在历史上遭受的大规模破坏”,D项“它在历史和建筑方面的价值”。解题,根据第三段中联合国教科文组织对摩亨佐·达罗的评价“Moenjodaro‘bears exceptional testimony (证明) to the Indus civilization,’comprising‘the most ancient planned city on the Indian subcontinent’”可知,摩亨佐·达罗是“印度河文明杰出的证明”,其中包括“印度次大陆上最古老的规划城市”。由此可见,其在历史和建筑方面的意义重大,故选D。 29. A 理解词汇,解题时,可先将画线词所在的定语从句补全为“the site team has taken actions to... brickwork”。根据举例提到的举措“bringing in water pumps and repairing brickwork”并结合生活常识可知,引进抽水机和修补砖墙是为了减轻洪水带来的损害,故A项与画线词的意思最为接近。reduce“减少”;suffer“遭受,经历”;avoid“避免”;assess“评价,评定;估价”。 30. B 推断,根据倒数第二段中的“While the sum is far less than needed to fully repair the sites”“flooding could bring a serious risk to the site”和最后一段中的“concern that Moenjodaro could be added to the list of UNESCO sites in danger”可知,资金不足、洪水严重等情况让Abbasi和Sangah担忧摩亨佐·达罗会被列入濒危世界遗产名录。由此可知,目前的修补工作局面令人担忧,故选B。creative“有创造力的”;worrying“令人担忧的”;impractical“不切实际的”;satisfactory“令人满意的”。 31. D 理解文章主旨要义,本文是一篇新闻报道。新闻报道的主题一般在文章的开头。根据第一段的“One of the world's oldest preserved human settlements has been significantly damaged by pouring rain in Pakistan”可知,本文主要介绍了巴基斯坦的联合国教科文组织世界遗产地摩亨佐·达罗被洪水严重破坏,故D项适合作为本文的标题。A项“巴基斯坦的致命洪水引起大面积的破坏”,B项“摩亨佐·达罗呼吁人们关注其严重的损害”,C项“摩亨佐·达罗被列入联合国教科文组织濒危遗产名录”。
**D**
When the discovery of fossilized (成为化石的) footprints made in what's now New Mexico was made public in 2021, it was an astonishing moment for archaeology (考古学), seemingly rewriting a chapter of the human story. Now new research is offering further evidence of their significance.
While they look like they could have been made yesterday, the footprints were pressed into mud 21,000 to 23,000 years ago, according to radiocarbon dating of the seeds of a water plant that were preserved above and below the fossils. This date dramatically pushed back the timeline of humans' history in the Americas, the last land to be settled by prehistoric people. The 61 dated prints, which were discovered in the Tularosa Basin, near the edge of an ancient lake in White Sands National Park, were made at a time when many scientists think that massive ice sheets had stopped human passage into North America, indicating that humans arrived in the region even earlier.
However, some archaeologists questioned the age of the footprints established by those initial findings. They noted that water plants such as Ruppia cirrhosa — the one used in the 2021 study — can acquire carbon atoms from the water rather than the air, which can result in a misleadingly early date.
In a follow - up study published Thursday in the journal Science, researchers said they have produced two new lines of evidence to support their initial dates. “Even as the original work was being published, we were speeding up to test our results with multiple lines of evidence,” said Kathleen Springer, co - lead author of the new Science paper, in a news release. “We were confident in our original ages, as well as the strong evidence.”
When and how early humans first moved to the Americas has long been debated and remains poorly understood. Current estimates range from 13,000 years ago to more than 20, 000 years ago. However, the earliest archaeological evidence for the region's settlement is insufficient and often controversial, making the footprints especially important.
32. What is Paragraph 2 mainly about?
A. The purpose of the new research.
B. The method of the dating.
C. The significance of the footprints.
D. The efforts of the scientists.
33. Why did some archaeologists question the age of the footprints?
A. It goes against the prior knowledge.
B. The prints seem to be made recently.
C. The previous research method is improper.
D. The then massive ice sheets are misleading.
34. What will the author probably talk about next?
A. The doubt about the age of the footprints.
B. The new evidence of the fossilized footprints.
C. An agreement between the two sides of the debate.
D. Early humans' hardship of moving to the Americas.
35. What is the purpose of the text?
A. To explain the process of archaeological study.
B. To report the discovery of fossilized footprints.
C. To introduce a debate on the age of the footprints.
D. To present the progress of the footprint research.
When the discovery of fossilized (成为化石的) footprints made in what's now New Mexico was made public in 2021, it was an astonishing moment for archaeology (考古学), seemingly rewriting a chapter of the human story. Now new research is offering further evidence of their significance.
While they look like they could have been made yesterday, the footprints were pressed into mud 21,000 to 23,000 years ago, according to radiocarbon dating of the seeds of a water plant that were preserved above and below the fossils. This date dramatically pushed back the timeline of humans' history in the Americas, the last land to be settled by prehistoric people. The 61 dated prints, which were discovered in the Tularosa Basin, near the edge of an ancient lake in White Sands National Park, were made at a time when many scientists think that massive ice sheets had stopped human passage into North America, indicating that humans arrived in the region even earlier.
However, some archaeologists questioned the age of the footprints established by those initial findings. They noted that water plants such as Ruppia cirrhosa — the one used in the 2021 study — can acquire carbon atoms from the water rather than the air, which can result in a misleadingly early date.
In a follow - up study published Thursday in the journal Science, researchers said they have produced two new lines of evidence to support their initial dates. “Even as the original work was being published, we were speeding up to test our results with multiple lines of evidence,” said Kathleen Springer, co - lead author of the new Science paper, in a news release. “We were confident in our original ages, as well as the strong evidence.”
When and how early humans first moved to the Americas has long been debated and remains poorly understood. Current estimates range from 13,000 years ago to more than 20, 000 years ago. However, the earliest archaeological evidence for the region's settlement is insufficient and often controversial, making the footprints especially important.
32. What is Paragraph 2 mainly about?
A. The purpose of the new research.
B. The method of the dating.
C. The significance of the footprints.
D. The efforts of the scientists.
33. Why did some archaeologists question the age of the footprints?
A. It goes against the prior knowledge.
B. The prints seem to be made recently.
C. The previous research method is improper.
D. The then massive ice sheets are misleading.
34. What will the author probably talk about next?
A. The doubt about the age of the footprints.
B. The new evidence of the fossilized footprints.
C. An agreement between the two sides of the debate.
D. Early humans' hardship of moving to the Americas.
35. What is the purpose of the text?
A. To explain the process of archaeological study.
B. To report the discovery of fossilized footprints.
C. To introduce a debate on the age of the footprints.
D. To present the progress of the footprint research.
答案:
@@ #### D篇 32. C 理解段落主旨要义,根据第二段中的“This date dramatically pushed back the timeline of humans' history in the Americas”和“indicating that humans arrived in the region even earlier”可知,这些足迹年代的确定极大地将人类在美洲的历史时间往前移,表明人类到达美洲的时间更早。由此可见,本段主要讲足迹的重要性,故C项正确。A项“新研究的目的”,B项“年代测定的方法”,D项“科学家们的努力”。 33. C 推断,读题,题目问“为什么一些考古学家质疑这些足迹的年代?”。A项“这与先前的知识相悖”,B项“这些足迹看起来是最近留下的”,C项“以往的研究方法不恰当”,D项“当时巨大的冰原具有误导性”。解题,根据第三段中的“water plants... can acquire carbon atoms from the water rather than the air, which can result in a misleadingly early date”可知,一些考古学家之所以会质疑这些足迹的年代是因为2021年研究中使用的水生植物可以从水中而不是空气中获取碳原子,这可能误导性地将时间提前,即之前的研究方法是不恰当的,这才会让他们有所怀疑,故C项正确。 34. B 推断,根据最后一段中的“However, the earliest archaeological evidence for the region's settlement is insufficient and often controversial”可知,关于该地区定居的最早期的考古证据是不足的,而且经常存在争议。再结合倒数第二段中的“We were confident in our original ages, as well as the strong evidence”可以推断,作者接下来可能会进一步提供新的证据来证实对足迹化石年代判断是正确的,故选B。A项“对足迹年代的怀疑”,B项“足迹化石的新证据”,C项“辩论双方之间达成的协议”,D项“早期人类搬到美洲的困难”。 35. D 理解目的,作者在第一段表明主题“Now new research is offering further evidence of their significance”;第二段讲足迹的重要性;第三段讲一些考古学家提出了疑问;第四段讲进一步的研究和证据;最后一段提到了早期的研究证据不足,因此该足迹非常重要。综上可知,作者写这篇文章是为了展示足迹研究的最新进展,故D项正确。A项“为了解释考古研究的过程”,B项“为了报告发现的足迹化石”,C项“为了介绍一场关于足迹的年代的辩论”。
查看更多完整答案,请扫码查看