2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第258页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
**A**
Train the important skills modern editors use to evaluate and enhance writing for clarity, precision and accuracy.
In this course, students will learn how an editor approaches a submitted piece, going beyond sentence - level error and looking at the big picture around accuracy, style and organization. Understanding the different challenges in an editor's job, students will get a behind - the - scenes look at this sometimes busy and often exciting career. Meanwhile, students will grow their own technical editing skills and return home a more competent editor.
Using Gen Z Era as their case study, students will meet and study under the people who decide what topics are relevant and valuable to the audience and who determine the overall editorial strategy, ensuring that the content meets the standards and tone of the publication.
**Course Highlights**
- Visit the media city and attend lectures by award - winning guest speakers.
- Assess articles as well as question and coach the authors to get the best piece possible.
- Connect with professionals who manage the development and publication of accurate and worthy content.
- Edit one piece into a well - written and fact - checked article in the style of Gen Z Era.
**Price**
- Residential Program ( Students live on campus) : $6,600- Day Program ( Students commute to class every day) : $5,500
( Graduating seniors can have a $400 discount if applying before May 2, 2024. )**Term Date**:July 9 - July 21, 2024**Application Deadline**:Friday, May 31, 2024**Contact Admission**:info@gzeeditor.net21. Which is the probable name of the course?A. Career Development in Media.B. Editorial Decision - making.C. Fundamentals of Editing.D. Introduction to Publication.22. What will students do in the course?A. Interview award - winning guests.B. Help authors improve their articles.C. Connect with professional publishers.D. Edit one article for Gen Z Era.23. A graduating senior applying for a Day Program on April 30, 2024 should pay ______.A. $5,100
B. $5,500C. $6,200
D. $6,600
Train the important skills modern editors use to evaluate and enhance writing for clarity, precision and accuracy.
In this course, students will learn how an editor approaches a submitted piece, going beyond sentence - level error and looking at the big picture around accuracy, style and organization. Understanding the different challenges in an editor's job, students will get a behind - the - scenes look at this sometimes busy and often exciting career. Meanwhile, students will grow their own technical editing skills and return home a more competent editor.
Using Gen Z Era as their case study, students will meet and study under the people who decide what topics are relevant and valuable to the audience and who determine the overall editorial strategy, ensuring that the content meets the standards and tone of the publication.
**Course Highlights**
- Visit the media city and attend lectures by award - winning guest speakers.
- Assess articles as well as question and coach the authors to get the best piece possible.
- Connect with professionals who manage the development and publication of accurate and worthy content.
- Edit one piece into a well - written and fact - checked article in the style of Gen Z Era.
**Price**
- Residential Program ( Students live on campus) : $6,600- Day Program ( Students commute to class every day) : $5,500
( Graduating seniors can have a $400 discount if applying before May 2, 2024. )**Term Date**:July 9 - July 21, 2024**Application Deadline**:Friday, May 31, 2024**Contact Admission**:info@gzeeditor.net21. Which is the probable name of the course?A. Career Development in Media.B. Editorial Decision - making.C. Fundamentals of Editing.D. Introduction to Publication.22. What will students do in the course?A. Interview award - winning guests.B. Help authors improve their articles.C. Connect with professional publishers.D. Edit one article for Gen Z Era.23. A graduating senior applying for a Day Program on April 30, 2024 should pay ______.A. $5,100
B. $5,500C. $6,200
D. $6,600
答案:
21.C 推断 读题 题目问“这个课程的名称可能是什么?”。A项“媒体职业发展”;B项“编辑决策”;C项“编辑基础”;D项“出版入门”。
解题 根据文章开头的“Train the important skills modern editors use to evaluate and enhance writing for clarity, precision and accuracy”(培训现代编辑使用的重要技能,以评估和增强写作的清晰度、准确性和精确性)可推断,这是一个关于编辑基础技能的课程。故选C。
22.B 理解具体信息 根据Course Highlights部分的“Assess articles as well as question and coach the authors to get the best piece possible”可知,课程内容包括评估文章,同时提问和指导作者以获得最佳作品,即在课程中学生将协助作者改进他们的文章,故选B项“帮助作者改进文章”。A项“采访获奖嘉宾”;C项“与专业出版者沟通”;D项“为Gen Z Era编辑一篇文章”。
23.A 理解具体信息 根据Price部分的“Day Program (Students commute to class every day):$5,500”及“Graduating seniors can have a $400 discount if applying before May 2, 2024”可知,日间课程(学生每天通勤上课)的费用为5500美元,即将毕业的学生如果在2024年5月2日之前申请,可以享受400美元的折扣。由此可计算出,即将毕业的学生在2024年4月30日申请应付5100美元。故选A。
**B**
Courage is a huge theme in my life, a quality I constantly seek, appreciate, and analyze. The root of “courage” is “cor,” the Latin word for heart. Originally, courage meant “to speak one's mind by telling all one's heart.” While courage is often associated with heroism nowadays, I believe true courage lies in being open and honest about who we are and how we feel.
I recently witnessed an example of true courage. During a mountain - climbing trip with my 15 - year - old daughter and some college students, I noticed her struggling to keep up with the group. Despite my suggestions to rest, she persisted until she couldn't breathe properly.
Panicked, I called out to the front for help, but there was no response, and we had no cellphone signal. Fortunately, two students just came back to check on us. They offered assistance and calmed us down. As we continued at a slower pace, they shared their own experiences, from starting out as beginners like my daughter to becoming consistently among the first to reach the peak.
“You know,” one of them said, looking at my daughter, “I was just like you when I started. But with practice and proper pace, you'll get there too.”
“Yeah, don't let your lack of experience stop you,” the other added. “It's okay to admit when you're struggling or not feeling alright. In fact, it's important to speak up and ask for help when you need it. That's how we improve and grow.”
Reaching the mountain top was a huge relief for both my daughter and me. However, the two students addressed the celebrating group directly, emphasizing the importance of staying together in tough environments. Their words led the group to apologize to us for overlooking our struggle.
I was totally amazed at their bravery, and my daughter learned that it's okay to be the least experienced in a group. Courage, I've come to realize, has a ripple effect. Each time we choose courage, we inspire those around us to be a little braver and make the world a little better.
24. Why does the author mention the original meaning of courage?
A. To argue for the true essence of courage.
B. To question the common opinion of courage.
C. To show the changing meaning of courage.
D. To compare different interpretations of courage.
25. What did the two students suggest the daughter do?
A. Challenge her own limits.
B. Seek help whenever possible.
C. Keep to a suitable pace.
D. Stick with experienced climbers.
26. Which action in the mountain - climbing story is an example of true courage?
A. The mother asked the girl to rest.
B. The girl tried hard not to fall behind.
C. The group celebrated their reaching the top.
D. The two students pointed out the group's fault.
27. What does the author intend to tell us?
A. Kindness connects us all.
B. Being a beginner takes courage.
C. With courage, everyone can be perfect.
D. We don't have to be a hero to be brave.
Courage is a huge theme in my life, a quality I constantly seek, appreciate, and analyze. The root of “courage” is “cor,” the Latin word for heart. Originally, courage meant “to speak one's mind by telling all one's heart.” While courage is often associated with heroism nowadays, I believe true courage lies in being open and honest about who we are and how we feel.
I recently witnessed an example of true courage. During a mountain - climbing trip with my 15 - year - old daughter and some college students, I noticed her struggling to keep up with the group. Despite my suggestions to rest, she persisted until she couldn't breathe properly.
Panicked, I called out to the front for help, but there was no response, and we had no cellphone signal. Fortunately, two students just came back to check on us. They offered assistance and calmed us down. As we continued at a slower pace, they shared their own experiences, from starting out as beginners like my daughter to becoming consistently among the first to reach the peak.
“You know,” one of them said, looking at my daughter, “I was just like you when I started. But with practice and proper pace, you'll get there too.”
“Yeah, don't let your lack of experience stop you,” the other added. “It's okay to admit when you're struggling or not feeling alright. In fact, it's important to speak up and ask for help when you need it. That's how we improve and grow.”
Reaching the mountain top was a huge relief for both my daughter and me. However, the two students addressed the celebrating group directly, emphasizing the importance of staying together in tough environments. Their words led the group to apologize to us for overlooking our struggle.
I was totally amazed at their bravery, and my daughter learned that it's okay to be the least experienced in a group. Courage, I've come to realize, has a ripple effect. Each time we choose courage, we inspire those around us to be a little braver and make the world a little better.
24. Why does the author mention the original meaning of courage?
A. To argue for the true essence of courage.
B. To question the common opinion of courage.
C. To show the changing meaning of courage.
D. To compare different interpretations of courage.
25. What did the two students suggest the daughter do?
A. Challenge her own limits.
B. Seek help whenever possible.
C. Keep to a suitable pace.
D. Stick with experienced climbers.
26. Which action in the mountain - climbing story is an example of true courage?
A. The mother asked the girl to rest.
B. The girl tried hard not to fall behind.
C. The group celebrated their reaching the top.
D. The two students pointed out the group's fault.
27. What does the author intend to tell us?
A. Kindness connects us all.
B. Being a beginner takes courage.
C. With courage, everyone can be perfect.
D. We don't have to be a hero to be brave.
答案:
24.A 理解目的 读题 题目问“作者为什么提及勇气的原始含义?”。A项“为了论证勇气的真正本质”;B项“为了质疑有关勇气的普遍看法”;C项“为了表现勇气含义的变化”;D项“为了比较对勇气的不同解释”。
解题 文章第一段提到勇气在当今通常与英雄主义联系在一起,但作者相信真正的勇气在于我们对自己和自己的感受坦承,由此可知作者提到勇气的原始含义是为了阐述她认为的勇气的真正本质,故选A项。
25.C 理解具体信息 根据第四段中的一位学生的建议“But with practice and proper pace, you'll get there too”(但是通过练习和适当的节奏,你也会到达的)可以了解,这位学生建议作者的女儿保持一个适当的节奏,故选C项“保持合适的节奏”。A项“挑战自己的极限”;B项“尽可能寻求帮助”;D项“与有经验的攀登者一起行动”。
26.D 推断 读题 题目问“在登山故事中,哪一行为是真正勇气的例证?”。A项“母亲建议女儿休息”;B项“女儿努力不落后”;C项“小组庆祝到达顶峰”;D项“两位学生直言小组的过错”。
解题 根据倒数第二段中的“Their words led the group to apologize to us for overlooking our struggle”(他们的话让小组因为忽视了我们的挣扎而向我们道歉)和最后一段中的“I was totally amazed at their bravery”可知,两位学生勇于直言小组的过错是真正勇气的表现,故选D项。
27.D 推断 文章最后一句提到每当我们选择勇气,我们激励周围的人变得更勇敢,让世界变得更美好,这说明作者想要传达的是即使不是英雄,我们也能通过选择勇敢来激励他人和改善世界,故选D项“我们不必须成为英雄才能表现出勇敢”。A项“善良将我们所有人联系起来”;B项“做一个初学者需要勇气”;C项“有了勇气,每个人都可以变得完美”。
**C**
“It's not unusual for guests to feel emotional when they discover the story behind our food,” says Emile van der Staak. “Not to mention when they taste it. One even cried with happiness.” The setting for these tearful scenes? Emile van der Staak's restaurant in a Dutch city. Here, the owner and his team create experimental food using herbs, roots, flowers and nuts — some common, others less so.
Most of these ingredients (食材) come from the Ketelbroek Food Forest nearby. To the untrained eye, it's like an ordinary wood. But there's one key difference:everything in it is edible. It was set up in 2009 by Dutch botanist and environmentalist Wouter van Eck as an experiment in slow farming, to see what would happen if the right combination of food plants were left to grow together like in a natural forest, without chemicals.
“It's the first ‘food forest’ of its kind in Europe and we're one of the few restaurants around the world cooperating in this way,” says Emile van der Staak. “We have over 400 different species of edible plants we plan our menus around, including some we previously knew little about.” He harvests the ingredients and, with his fellow chefs, works them into beautifully presented tasting menus, served in a dining room hidden in the backstreet of the city.
“To us, fine dining is not about the fame of a restaurant, its location, expensive decoration, fancy cooking and wine list,” says Emile van der Staak. “It's about adding value through creativity and using ingredients nobody knows of, which are grown with great attention.” However, he adds, luxury cooking can be about enhancing everyday ingredients, too. “When looking at cooking in this way, who can argue that caviar (鱼子酱), for example, is more valuable than a carrot grown with specialist knowledge?”
Experimentation is extremely important to Emile van der Staak. In the next five years, he hopes to open an outdoor restaurant. But for now, the most important thing is to continue focusing on how plants are being grown and the perennial system used in the Ketelbroek Food Forest, reducing the need for replanting each season.
28. What can we learn about Emile van der Staak's restaurant?
A. It is well received by its guests.
B. It serves food with moving stories.
C. It offers experimental food for free.
D. It is known for its rare food sources.
29. How is Ketelbroek Food Forest different from ordinary woods?
A. It is a natural forest.
B. Diverse plants coexist in it.
C. Plants there take longer to grow.
D. It provides safe food ingredients.
30. What is the key element of fine dining according to Emile van der Staak?
A. Convenient locations.
B. Expensive ingredients.
C. Innovative menus.
D. Fancy cooking techniques.
31. What does “the perennial system” in the last paragraph probably refer to?
A. The sustainable farming practice.
B. Farming with proper use of chemicals.
C. Natural farming without human intervention.
D. An experimental farm for an outdoor restaurant.
“It's not unusual for guests to feel emotional when they discover the story behind our food,” says Emile van der Staak. “Not to mention when they taste it. One even cried with happiness.” The setting for these tearful scenes? Emile van der Staak's restaurant in a Dutch city. Here, the owner and his team create experimental food using herbs, roots, flowers and nuts — some common, others less so.
Most of these ingredients (食材) come from the Ketelbroek Food Forest nearby. To the untrained eye, it's like an ordinary wood. But there's one key difference:everything in it is edible. It was set up in 2009 by Dutch botanist and environmentalist Wouter van Eck as an experiment in slow farming, to see what would happen if the right combination of food plants were left to grow together like in a natural forest, without chemicals.
“It's the first ‘food forest’ of its kind in Europe and we're one of the few restaurants around the world cooperating in this way,” says Emile van der Staak. “We have over 400 different species of edible plants we plan our menus around, including some we previously knew little about.” He harvests the ingredients and, with his fellow chefs, works them into beautifully presented tasting menus, served in a dining room hidden in the backstreet of the city.
“To us, fine dining is not about the fame of a restaurant, its location, expensive decoration, fancy cooking and wine list,” says Emile van der Staak. “It's about adding value through creativity and using ingredients nobody knows of, which are grown with great attention.” However, he adds, luxury cooking can be about enhancing everyday ingredients, too. “When looking at cooking in this way, who can argue that caviar (鱼子酱), for example, is more valuable than a carrot grown with specialist knowledge?”
Experimentation is extremely important to Emile van der Staak. In the next five years, he hopes to open an outdoor restaurant. But for now, the most important thing is to continue focusing on how plants are being grown and the perennial system used in the Ketelbroek Food Forest, reducing the need for replanting each season.
28. What can we learn about Emile van der Staak's restaurant?
A. It is well received by its guests.
B. It serves food with moving stories.
C. It offers experimental food for free.
D. It is known for its rare food sources.
29. How is Ketelbroek Food Forest different from ordinary woods?
A. It is a natural forest.
B. Diverse plants coexist in it.
C. Plants there take longer to grow.
D. It provides safe food ingredients.
30. What is the key element of fine dining according to Emile van der Staak?
A. Convenient locations.
B. Expensive ingredients.
C. Innovative menus.
D. Fancy cooking techniques.
31. What does “the perennial system” in the last paragraph probably refer to?
A. The sustainable farming practice.
B. Farming with proper use of chemicals.
C. Natural farming without human intervention.
D. An experimental farm for an outdoor restaurant.
答案:
28.A 推断 根据第一段可知,客人对Emile van der Staak餐厅提供的食物有很强烈的情感反应,其中一位客人甚至因幸福而哭泣,这表明Emile van der Staak餐厅受到客人的好评。故选A项“它受到客人的好评”。B项“它提供带有感人故事的食物”;C项“它免费提供实验性食物”;D项“它以稀有食物来源而闻名”。
易错点拨:B项易误选,但是文章说的是食物背后的故事(食材的独特之处)引起客人情感上的反应,并没有提到餐厅提供带有感人故事的食物。
29.D 理解具体信息 读题 题目问“Ketelbroek食物森林与普通树林有什么不同?”。A项“它是一片自然森林”;B项“它里面多样的植物共存”;C项“它那里的植物生长时间更长”;D项“它提供安全的食材”。
解题 根据第二段对Ketelbroek食物森林的介绍“But there's one key difference:everything in it is edible”“grow together like in a natural forest, without chemicals”可知,Ketelbroek食物森林相比普通森林有一个关键的不同:森林中的一切都是可食用的,这些食物植物像在自然森林中生长一样,不使用任何化学物质,由此可知,Ketelbroek食物森林提供的是安全的食材。故选D项。
30.C 理解具体信息 读题 题目问“根据Emile van der Staak,精致餐饮的关键要素是什么?”。A项“便利的位置”;B项“昂贵的食材”;C项“创新的菜单”;D项“娴熟的烹饪技术”。
解题 根据第四段Emile van der Staak的话“To us, fine dining is not about the fame... wine list”“It's about adding value through creativity and using ingredients nobody knows of”可知精致餐饮的关键不在于餐厅的名气、位置、昂贵的装饰、娴熟的烹饪和酒单,而在于通过创意增加价值。故选C项。
31.A 理解词汇 根据第二段对Ketelbroek食物森林的介绍及最后一段中的“the most important thing is to continue... replanting each season”可知,Ketelbroek食物森林不使用任何化学物质,其食物植物能够像在自然森林中生长一样,且能够减少重复种植,由此可知,the perennial system是一种可持续的种植实践,故选A项。B项“合理使用化学物质的种植”;C项“无需人为干预的自然种植”;D项“一个户外餐厅的实验性农场”。
**D**
My father started learning French at 57, drawn by the potential benefits of bilingualism in delaying dementia (痴呆症). Now, 20 years later, he's on his third teacher. Many people like my father have attempted to pick up a new language. But can this really boost brain health?
According to experts, regularly using a new language brings cognitive (认知的) benefits. If you're trying to recall the right words in another language, your brain is forced to restrict your mother tongue. This process, called cognitive inhibition, helps improve your brain function. Repeating this process makes your brain more resistant to diseases like dementia. The more you challenge your brain, the better it functions, even if your brain health starts to decline.
However, evidence for the benefits of learning a second language in your 60s is weaker. Research by Dr. Antoniou found that old Italians who took English lessons for four months didn't see any difference in their cognition scores, but people who didn't saw their scores decline. Prof. Diana Smith's 2023 studies found similar results.
Researchers offered a few potential explanations for their disappointing results. One is that the participants were highly motivated volunteers, probably of high cognitive levels for their age, making it hard to see any improvements. “When choosing participants, we have to be careful, are they really representative of the population?” said Dr. Caitlin Ware. Another is that the language interventions were perhaps too short. These studies have used language lessons that “were very different in their length and frequency,” said Prof. Judith Grossman.
To Dr. Antoniou, the limited findings are not entirely surprising. No one would say that learning a new language for six months would be the same as having used two languages for the entire life. But he does think that language lessons can provide cognitive benefits by being cognitively stimulating.
Perhaps more important, Prof. Grossman said, learning another language offers other potential advantages, like traveling or connecting with new communities. My father, for example, has remained pen friends with his first teacher and traveled to France numerous times.
And at 77, he's as sharp as ever.
32. What happens in the process of “cognitive inhibition”?
A. Memory improves.
B. Native language is held back.
C. Dementia is cured.
D. Brain health worsens.
33. Which is a possible explanation for the disappointing research results?
A. The intervention of the first language.
B. The great length of the language course.
C. The poor choice of research participants.
D. The age difference of the research subjects.
34. Whose opinion does the author support by mentioning his father's experience?
A. Dr. Antoniou's.
B. Diana Smith's.
C. Caitlin Ware's.
D. Judith Grossman's.
35. Which of the following is a suitable title for the text?
A. Is it never too late to learn a new language?
B. Can learning a new language delay dementia?
C. Why does my father start learning a new language?
D. How does learning a new language benefit aging brain?
My father started learning French at 57, drawn by the potential benefits of bilingualism in delaying dementia (痴呆症). Now, 20 years later, he's on his third teacher. Many people like my father have attempted to pick up a new language. But can this really boost brain health?
According to experts, regularly using a new language brings cognitive (认知的) benefits. If you're trying to recall the right words in another language, your brain is forced to restrict your mother tongue. This process, called cognitive inhibition, helps improve your brain function. Repeating this process makes your brain more resistant to diseases like dementia. The more you challenge your brain, the better it functions, even if your brain health starts to decline.
However, evidence for the benefits of learning a second language in your 60s is weaker. Research by Dr. Antoniou found that old Italians who took English lessons for four months didn't see any difference in their cognition scores, but people who didn't saw their scores decline. Prof. Diana Smith's 2023 studies found similar results.
Researchers offered a few potential explanations for their disappointing results. One is that the participants were highly motivated volunteers, probably of high cognitive levels for their age, making it hard to see any improvements. “When choosing participants, we have to be careful, are they really representative of the population?” said Dr. Caitlin Ware. Another is that the language interventions were perhaps too short. These studies have used language lessons that “were very different in their length and frequency,” said Prof. Judith Grossman.
To Dr. Antoniou, the limited findings are not entirely surprising. No one would say that learning a new language for six months would be the same as having used two languages for the entire life. But he does think that language lessons can provide cognitive benefits by being cognitively stimulating.
Perhaps more important, Prof. Grossman said, learning another language offers other potential advantages, like traveling or connecting with new communities. My father, for example, has remained pen friends with his first teacher and traveled to France numerous times.
And at 77, he's as sharp as ever.
32. What happens in the process of “cognitive inhibition”?
A. Memory improves.
B. Native language is held back.
C. Dementia is cured.
D. Brain health worsens.
33. Which is a possible explanation for the disappointing research results?
A. The intervention of the first language.
B. The great length of the language course.
C. The poor choice of research participants.
D. The age difference of the research subjects.
34. Whose opinion does the author support by mentioning his father's experience?
A. Dr. Antoniou's.
B. Diana Smith's.
C. Caitlin Ware's.
D. Judith Grossman's.
35. Which of the following is a suitable title for the text?
A. Is it never too late to learn a new language?
B. Can learning a new language delay dementia?
C. Why does my father start learning a new language?
D. How does learning a new language benefit aging brain?
答案:
32.B 理解具体信息 根据第二段描述的过程(如果你试图回忆另一门语言中的正确单词,你的大脑被迫抑制你的母语)可知,在认知抑制的过程中,母语被抑制,故选B项“母语被抑制”。A项“记忆力提高”;C项“痴呆症被治愈”;D项“大脑健康恶化”。
33.C 推断 读题 题目问“哪个是对令人失望的研究结果的可能解释?”。A项“第一语言的干预”;B项“语言课程的超长时间”;C项“研究参与者的选择不佳”;D项“研究对象的年龄差异”。
解题 根据第四段中Dr. Caitlin Ware的话“When choosing participants, we have to be careful, are they really representative of the population?”可知,在选择参与者时,我们必须小心,要思考他们是否真的能代表这一人群。由此可以推测,研究结果令人失望的一个可能解释是研究参与者的选择不佳,故选C项。
34.D 理解具体信息 在第六段中Grossman教授提到,学习另一门语言提供了其他潜在的好处,比如旅行或与新社区建立联系。作者接着通过提到他父亲与其第一位老师保持笔友的关系并多次前往法国的例子来支持这一观点,故选D项。
35.B 理解文章主旨要义 整篇文章讨论了学习新语言对于提升大脑健康,特别是对老年人延缓痴呆症的潜在好处,并展示了相关研究的证据和专家的观点,因此最适合的标题是B项“学习一门新语言能延缓痴呆症吗?”。A项“学习新语言永远不会太晚吗?”;C项“为什么我父亲开始学习一门新语言?”。D项“学习新语言如何惠及老化的大脑?”。
查看更多完整答案,请扫码查看