2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第6页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Humanities departments(人文院系)in America are once again being cut down. Earlier this month, the State University of New York (SUNY ) at Stony Brook announced a plan to abandon several of the college's well - known departments for lack of funds. The University of Pittsburgh has cut its German and classics. 36 . In the UK, Middlesex University decided to gradually get rid of its philosophy department. In June 2015, the Japanese minister of education sent a letter to the presidents of the national universities of Japan, suggesting they close their graduate and undergraduate departments in the humanities and social sciences and focus on something more practical.
These are hard times. Instead of Shakespeare or French, there will be(perhaps there already are)college classes on how to cut corporate spending. 37 . But the only opportunity will be lost if they are denied the opportunity to study foreign languages, the classics, literature, philosophy, music, theater and art in the university. When else in their busy lives will they get that chance?
38 . Essays explain why we need these subjects, and what their loss will mean. These areas of learning provide us with the ability to think critically and independently, to see both sides of an issue, to look beneath the surface of what we are being told, to appreciate the ways in which languages can help us understand one another more clearly.
I don't believe that the humanities can make you a decent person. 39 . Studying philosophy teaches us about those who have gone before us. A foreign language brings us closer to those with whom we share the planet. The humanities touch those aspects of awareness that we call the intellect and the heart. 40 .
A. These subjects are under attack
B. Students need practical skills to find jobs
C. Defenses of the humanities have appeared
D. This problem has also arisen internationally
E. Therefore, courses in the humanities are beneficial
F. It helps us learn how to think and live in a harmonious society
G. But they can expand our sense of what humans can accomplish and create
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Humanities departments(人文院系)in America are once again being cut down. Earlier this month, the State University of New York (SUNY ) at Stony Brook announced a plan to abandon several of the college's well - known departments for lack of funds. The University of Pittsburgh has cut its German and classics. 36 . In the UK, Middlesex University decided to gradually get rid of its philosophy department. In June 2015, the Japanese minister of education sent a letter to the presidents of the national universities of Japan, suggesting they close their graduate and undergraduate departments in the humanities and social sciences and focus on something more practical.
These are hard times. Instead of Shakespeare or French, there will be(perhaps there already are)college classes on how to cut corporate spending. 37 . But the only opportunity will be lost if they are denied the opportunity to study foreign languages, the classics, literature, philosophy, music, theater and art in the university. When else in their busy lives will they get that chance?
38 . Essays explain why we need these subjects, and what their loss will mean. These areas of learning provide us with the ability to think critically and independently, to see both sides of an issue, to look beneath the surface of what we are being told, to appreciate the ways in which languages can help us understand one another more clearly.
I don't believe that the humanities can make you a decent person. 39 . Studying philosophy teaches us about those who have gone before us. A foreign language brings us closer to those with whom we share the planet. The humanities touch those aspects of awareness that we call the intellect and the heart. 40 .
A. These subjects are under attack
B. Students need practical skills to find jobs
C. Defenses of the humanities have appeared
D. This problem has also arisen internationally
E. Therefore, courses in the humanities are beneficial
F. It helps us learn how to think and live in a harmonious society
G. But they can expand our sense of what humans can accomplish and create
答案:
36. D 空前讲述了美国两所大学削减人文学科的情况,空后则讲到了英国和日本的大学也有类似的操作,由此可见,二者之间可能有密切的联系,D项中的“This problem”承接上文,“has also arisen internationally”引出下文,故D项符合语境。
37. B 空后与上文形成了转折关系,因此,空处与上文关系更加密切。空前讲到了“大学将会开设如何削减企业支出的课程”,空处应该会讲到这样做的目的,B项“学生们需要找工作的实用技能”符合语境,且与下文能够形成语义上的转折,故选B。
38. C 段落主旨句。本段中讲到了有文章提到失去这些学科的危害,并通过排比的方式讲到了这些学科给我们带来的极大好处,由此可见,本段主要讲到了反对取消这些学科,故C项“为人文学科辩护的声音已经出现了”适合作本段的主旨句。
39. G 空前讲到了人文学科不会让你成为一个体面的人,空后却讲到了学习哲学和外语带来的好处。由此可见,学习人文学科益处颇多,因此,空处应该会与空前内容形成转折,故G项“但它们可以扩展我们对人类能够完成和创造什么的认识”符合语境。这样一来,空后讲到的学习哲学和外语的好处就是对G项观点的举例说明。
40. E 段落总结句。结合39空解析可知,39空与空前内容形成了转折,空后的内容即为本段的重点。转折之后讲到的都是人文学科带来的益处,因此,E项“总之,人文学科的课程是有益的”能够总结整段,适合作本段的总结句。
查看更多完整答案,请扫码查看