2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版》

第66页
- 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
**A**
**Virtual Career Fair for Teachers and K - 12 Staff**
Still looking for a great job? Attend the Virtual Career Fair on Thursday, June 6. You'll find employers from across the country ready to meet you virtually and hire you right now. Jump - start your search in an hour or less to find the perfect position for the 2024 - 2025 school year. Sign - up is easy and free.
Since teachers and staff are in such high demand, there is a bonus for you to attend this event. Five attendees who visit at least 2 recruiters(招聘人员) will be chosen at random to receive a $100 Amazon gift card. - Note: This event is NOT for those seeking visa sponsorship. - **Here's what you can expect**: - Chat directly with recruiters who are actively hiring using text or video. - Hundreds of jobs for teachers, support staff and principals. - Wide varieties of organizations — large urban districts, charter schools, virtual schools, and more. - Fast progress in your job search. A small investment of your time will yield quick results. - Access from any device. Use your computer, phone, or tablet. - Review the participating school districts and companies, and sign up now to attend the Virtual Career Fair on June 6, between 2 p.m. and 6 p.m. - It will only take you 4 minutes to register, so click the red REGISTER button and do it now. 21. Who might be interested in the Virtual Career Fair? - A. A graduate majoring in Education. - B. A woman seeking visa sponsorship. - C. A manager looking for investment. - D. A teacher in need of school supplies. 22. What can you anticipate from the Virtual Career Fair? - A. A guaranteed job offer. - B. A face - to - face interview. - C. Five $100 Amazon gift cards.
D. Direct communication with recruiters.
23. Where does this text probably come from?
A. A website.
B. A newspaper.
C. A magazine.
D. A textbook.
答案: 21. A 理解具体信息 根据标题“Virtual Career Fair for Teachers and K - 12 Staff”和第一段第一句话“Still looking for a great job?”可知,本次线上招聘会是与招聘教师及基础教育员工相关的,故A项正确。 22. D 理解具体信息 根据Here's what you can expect部分中的“Chat directly with recruiters who are actively hiring using text or video”可知,应聘者可通过文字或视频与积极招聘的招聘官直接聊天,故D项正确。 23. A 推断文章出处 根据最后一段“It will only... click the red REGISTER button and do it now”可知,本次线上招聘会注册只需要4分钟,所以鼓励应聘人员点击红色的“注册”按钮,现在就注册。点击按钮进行注册符合网站特点,故A项正确。
**B**
In my whole life I was frightened by doctors. So when I recently launched a series of writing and publishing courses, I was shocked to find among my students several physicians, the same profession as my father. And they all wanted to be writers. Whenever someone mentioned their medical background, I'd think I had to call Dad to tell him, but I couldn't.
Raised up in a big Michigan family with three brilliant loud science brain brothers, I'd always felt left out by their Disease Game at dinner, where Dad threw out cases for them to diagnose. Our house was their laboratory. I was frequently scared by bees in jars in the refrigerator and pet rats.
Getting to study medicine was always Dad's dream, so he encouraged the boys to follow in his footsteps. But I never truly settled down, chasing my dream for literary here and there. My father opposed my liberalism. I was overjoyed when Random House published my humorous memoirs(回忆录) about my past addictions. My father wasn't so joyful. “You're bringing disgrace on our family,” he snapped.
At 87, when my father was admitted to hospital with heart and kidney failure, we had a rare afternoon alone. Sitting by his bed, I apologized for taking so long to figure out my life.
“I have a lot of regrets,” he said. “It took me too long to make a decent living, screwing up jobs because of my bullheadedness and big mouth.”
I was nervous when his physician Olaf emailed me, but it wasn't bad news. “Your dad says you're a professor who helps people publish. Could you help me?” he asked.
“What did you tell Olaf about me?” I questioned Dad that night, still surprised.
“That you stuck to your guns and became a success,” he said.
“Why didn't you ever tell me that?”
“I'm telling you now,” he said. He was pleased when I helped Olaf publish his first magazine piece.
I wish Dad were here so I could share the latest stories of my physician students. But I lost him four years ago. In a way, he still is here, as I channel everything he taught me about hard work, and never giving up doing what you love.
24. What do we know about the author's brothers?
A. They used to make loud noise.
B. They were addicted to playing games.
C. They were interested in medicine.
D. They distanced the author on purpose.
25. What do the underlined words “screwing up” probably mean?
A. Taking over.
B. Focusing on.
C. Contributing to.
D. Messing up.
26. Why did Dad recommend the author to Olaf?
A. To help Olaf publish articles.
B. To discuss his physical condition.
C. To promote the author's courses.
D. To share the author's memoirs.
27. Which of the following can best describe the author's dad?
A. Enthusiastic but dishonest.
B. Modest but demanding.
C. Conservative but loving.
D. Helpful but selfish.
答案: 24. C 理解具体信息 根据题干将答案定位至第二段“Raised up in a... and pet rats”,作者有三个才华横溢的兄弟,在晚餐时,作者总是觉得他们的“疾病游戏”是排除在外,在此游戏中,爸爸把病例抛给他们去诊断。作者的家人们在实验室,家里有装在罐子里的蜜蜂和宠物鼠。由此可知,作者的哥们们对医学感兴趣。故选C项。A项“他们过去常常大声喧哗”;B项“他们沉迷于玩游戏”;C项“他们对医学感兴趣”;D项“他们故意疏远作者”。 25. D 理解词汇 根据题干将答案定位至第五段画线词前的“a lot of regrets”“It took me too long to make a decent living”和画线词后的“because of my bullheadedness and big mouth”,即作者的爸爸有很多遗憾,之前花了太长时间才过上体面的生活,因为他的固执和大嘴巴而把工作搞砸了。bullheadedness意思是“固执,刚愎自用”;big mouth意思是“多嘴的人,自吹自擂的人,嘴不严的人”,由此可知,画线词是贬义词。故选D项。A项“接管”;B项“专注于”;C项“……的原因之一”;D项“搞砸,把……搞糟”。 26. A 理解具体信息 根据第六段中的“Your dad says you're a professor who helps people publish. Could you help me”可知,负责爸爸的医生给作者发邮件,想要作者帮助他发表文章。故作者的爸爸推荐作者的原因就是希望作者帮助该医生发表文章,A选项正确。 27. C 推断 根据第三段中的“Getting to study medicine... he encouraged the boys to follow in his footsteps... My father opposed my liberalism”和最后一段中的“I channel everything... never giving up doing what you love”可知,作者的爸爸刚开始希望子承父业,反对作者的自由主义,是保守的;但是后来又鼓励作者追求梦想不放弃,可见他对孩子们又是充满爱的。故C项正确。
**C**
Parrots consistently top the charts of the world's smartest animals. A new discovery published by the Royal Society Open Science reveals to us what sets the intelligent individual monk parakeet(和尚鹦鹉) apart in a group.
Previously, it was thought that these birds introduced themselves to others with a sort of “catchphrase” that distinguished their identity. However, after running the vocalizations (声音) collected in this study through a machine learning program, a team led by Simeon Smeele, a doctoral student at Aarhus University in Denmark, found that the birds actually had “voiceprints” like humans that identify themselves in the group.
The researchers studied thousands of monk parakeet vocalizations from hundreds of birds in Barcelona across two years and ran these recordings through the program that identifies small differences in their calls.
“The voiceprint is the underlying quality of a voice that you can recognize in humans, and this is the first time that it has been shown in another vocal learner,” Smeele said. For example, the voiceprint of your father is how you know it's his voice, even if he isn't present. “This is what I think could explain how they recognize each other, because it can be stable over very long periods of time,” he added.
“This shows that these birds also have that sort of information that they might be using in their complicated social interactions,” said Emily DuVal, Ph. D., a behavioral ecologist at Florida State University. “Research into animal communication has the potential to motivate the public into action to conserve animals. Recognizing who each other is and understanding how they interact with one another are important for human life,” she said.
This model can potentially be applied to other animals with vocal recognition like bottlenose dolphins, bats and elephants. Future research will look into whether these voiceprints are recognized by all parakeets in the community or only a circle of close relatives.
28. What helps the monk parakeets recognize each other?
A. The catchphrase.
B. The intelligence.
C. The voiceprint.
D. The communication.
29. How did the researchers conduct the study?
A. By combining “catchphrases” with “voiceprints”.
B. By keeping track of the monk parakeets' relatives.
C. By collecting vocalizations and identifying their differences.
D. By comparing humans' voiceprints with monk parakeets'.
30. What will the future study focus on?
A. The information that voiceprints can express.
B. The potential influence that voiceprints can bring.
C. The animals among which voiceprints are identified.
D. The range where monk parakeets' voiceprints are recognized.
31. What can be the best title for the text?
A. Monk Parakeets Are Great Vocal Learners
B. Monk Parakeets Resemble Humans in Communication
C. “Voiceprints” Are Found in Animals' Social Interactions
D. “Voiceprints” Help Monk Parakeets Identify Themselves
答案: 28. C 理解具体信息 读题 题目问什么帮助和尚鹦鹉识别彼此。A项“流行语”,B项“智慧”,C项“声纹”,D项“沟通”。 解题 根据第二段的“found that the birds actually had ‘voiceprints’ like humans that identify themselves in the group”可知,研究发现,这些鸟实际上有与人类一样的“声纹”,可以识别自己在该群体中的身份,故选C项。 易错点拨:本题易错选A项。根据第二段的“Previously, it was thought... ‘catchphrase’ that distinguished their identity. However”可知,“和尚鹦鹉使用类似‘流行语’的语言去识别彼此的身份”这一观点是之前被人们假定的,However后才是现在研究发现的结果,故排除A项。 29. C 理解具体信息 根据文章第二段中的“after running the vocalizations(声音) collected in this study through a machine learning program”和第三段中的“ran these recordings through the program that identifies small differences in their calls”可知,本研究中的研究者先收集了和尚鹦鹉的声音,然后将其输入到一个能够区分这类鸟叫声的细微差别的机器学习程序中。故C项“通过收集声音并识别它们的差异”正确。A项“将‘流行语’与‘声纹’结合起来”,B项“通过追踪和尚鹦鹉的亲属”,D项“通过比较人类的声纹和尚鹦鹉的声纹”。 30. D 理解具体信息 根据文章最后一段中的“Future research will look into whether these voiceprints are recognized by... close relatives”可知,未来的研究将着眼于这些声纹是被社群中的所有长尾鹦鹉识别,还是只被一圈近亲识别。故D项正确。A项“声纹可以表达的信息”,B项“声纹可能带来的潜在影响”,C项“有声纹的动物”,D项“识别和尚鹦鹉声纹的范围”。 31. D 理解文章主旨要义 根据文章内容尤其是第二段最后一句话中的“found that the birds actually had ‘voiceprints’ like humans that identify themselves in the group”可知,研究发现,这些鸟实际上有与人类一样的“声纹”,可以识别自己在该群体中的身份,故选D项。A项“和尚鹦鹉是很好的声乐学习者”,B项“和尚鹦鹉在交流中与人类相似”,C项“在动物的社会交往中发现‘声纹’”,D项“‘声纹’帮助和尚鹦鹉识别自我”。
**D**
Two new community initiatives offering the opportunity to borrow everything from sewing machines to party supplies are aimed at reducing waste and consumption.
Tools n Things Library in Leederville, Perth is a community library designed to allow community members to get access to the things they might need around the house instead of buying them in a hardware store(五金店).
“That's our philosophy — don't buy, borrow. Many people buy things just for a small task at home, and then they won't use them for a couple of years,” library volunteer Rex Breheny said.
The project is run by volunteers who founded it in 2019, and after an interruption in 2020, it has now grown to several hundred members who can come and borrow things twice a week. In a way it is a return to an old tradition of neighbors borrowing each other's tools and forming connections in the process.
Tools n Things Library is the first of its kind in Perth, and another called Share Shed has just started in Bassendean. Its co - founder Renee McLennan said they wanted to expand beyond tools to all sorts of things that people might use rarely, like camping equipment or entertaining needs.
“We're doing the kind of equipment you'd use for a party. Instead of everybody buying disposable plates, and cups and things like that, we've got quality glasses and cutlery(餐具), as well as decorations that people can use for those events that they might have once a year,” she said.
Share Shed is being considered as a way to tackle consumer culture. The world cannot continue to support our current level of resource consumption — at present overconsumption means that each year we consume 75 per cent more than the planet can regenerate.
“Borrowing items and shifting our thinking from ownership to an access model help to reduce the number of things that are produced and limit waste. At the same time, sharing the things that we use every now and then is a great way of connecting with people who live locally,” Bod Anderson, an officer in Perth said.
32. Why were the initiatives launched?
A. To introduce two new communities.
B. To advocate consuming fewer resources.
C. To call on people to fight against low - quality things.
D. To encourage people to borrow daily necessities.
33. What do we know about the project of Tools n Things Library?
A. It is out of use.
B. It is well - received.
C. It is out of fashion.
D. It is often interrupted.
34. What's an advantage of Share Shed over Tools n Things Library?
A. Wider options.
B. Better quality.
C. Longer duration.
D. Newer equipment.
35. What's Bod Anderson's attitude to the initiatives?
A. Doubtful.
B. Supportive.
C. Critical.
D. Objective.
答案: 32. B 理解具体信息 根据第一段内容可知,两个新的社区倡议的目的是减少浪费和消费,故选B项。A项“为了介绍两个新社区”,B项“为了提倡减少资源消耗”,C项“为了呼吁人们反对劣质物品”,D项“为了鼓励人们借用日常必需品”。 易错点拨:本题易错选D项,D项属于倡议的内容,而不是倡议的目的。故排除D。 33. B 推断 根据文章第四段中的“it has now grown to several hundred members... twice a week”可知,该项目现在已经发展几百名成员了,他们每周可以来借两次东西。故B选项“它很受欢迎”正确。A项“它没用了”,C项“它过时了”,D项“它经常被打断”。 34. A 理解具体信息 读题 题目问Share Shed相对于Tools n Things Library的一个优点是什么。A项“选择范围更广”,B项“质量更好”,C项“持续时间更长”,D项“设备更新”。 解题 根据第五段的“Its co - founder Renee McLennan said they wanted to expand beyond tools to all sorts of things... or entertaining needs”可知,Share Shed想从工具扩展到人们可能很少使用的各种东西,比如露营设备或娱乐需求。故选A项。 35. B 理解观点、态度 根据文章最后一段中的“Borrowing items and shifting our... is a great way of connecting with people who live locally”可知,Bod Anderson认为借用物品并将我们的思维从所有权转移到获取模式,有助于减少生产的物品数量并限制浪费。同时,分享我们时不时使用的东西是与当地居民建立良好关系的一个好方法,故B项“支持的”正确。A项“怀疑”,C项“批评的”,D项“客观的”。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭