2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版》

第24页
第一节 (满分15分)
假定你是李华,某国际学校学生会主席。你校学生会正在向全体学生征集以“中国科学家精神”(The Spirit of Chinese Scientists)为主题的短视频。请你用英文拟一则征稿启事,内容包括:
1.活动目的;
2.作品要求;
3.投稿方式及截止时间。
注意:1.写作词数应为80左右;
2.请按如下格式作答。
Contributions Wanted
Students' Union
答案:

范文赏读:
Contributions Wanted
Aiming to carry forward the spiritof Chinese scientists anddemonstrate the power of moral examples(现在分词短语作状语),the Students’Union is collecting short videos with the theme of(以……为主题)“The Spirit of Chinese Scientists”.
The video is supposed to(应该) be original,positive and to thepoint(直截了当),including scientists’ major experiences,achievements and the spirit they show on the road lo success(省略that/ which 的定语从句). As a consequence(因此),if you admirea scientist for the above-mentioned aspects(条件状语从句),feel freeto submit your excellert work to studernts -urion@ 163. com beforeSeptember 20th. What deserves your special attention(主语从句) is thatyour work should be limited to(被限制在) 3 minutes(表语从句).
Your active participation is highly anticipated(期盼)!
Students'Union

第二节 (满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
At the table sat my four-year-old son Matthew, legs swinging in the air and chin in hand. I stared aimlessly out of the window, trying to ignore the ache in my belly. “Mama, can you play with me?” “Not today, honey,” I shook my head. Still recovering from an operation, I could barely get out of bed these days. I hoped for strength and happiness. But the future seemed so hopeless.
All of a sudden, Matthew jumped up from his spot on the kitchen floor. “Bird!” he shouted, rushing to our courtyard. Sure enough, there was a white dove seated in a rubber tree. It sat there for a few moments, and then flew away. Strange, I'd never seen one in our neighborhood before.
When I dragged myself to the kitchen the next morning, the dove was back, this time with a mate carrying twigs. “Look, Matthew,” I said, pointing to the tree. “They're going to make a nest.” The doves flew in and out of the courtyard all week, building on top of the rubber tree.
Matthew could hardly contain his excitement. Every morning, he'd run into the kitchen and take his spot by the sliding glass door, talking to the birds while they worked. His enthusiasm was influential. As much as I was grieving, I couldn't help but look forward to the doves' visits as well.
Then it all went wrong. The courtyard was a spot safe enough for a nest, but the rubber tree's broad, thin leaves were far from stable. One night, a strong wind blew, throwing the doves' nest to the ground. I heard the twigs break apart.
I surveyed the damage. Nothing good ever lasts. I wouldn't blame the doves if they never came back. But they returned. And they paid no attention to the pile of sticks that had once been their nest. They started again from scratch. Again, though, the wind destroyed all their hard work. The next day, and the next, they renewed their efforts, as if nothing had happened.
注意:1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式作答。
I knew I had to do something.
“It works! The birds are back!” Matthew announced.


答案:
范文赏读:l knew I had to do something. The white dove and its matehad given me something to look forward to,even in my darkest days.Now it was time that I came to their assistance in return(固定句型itwas time that. . . ). I woke up the following morning with a plan.There was only an hour before the doves usually made their visits(时间状语从句). l hammered a shelf into the wall next to the rubbertree and covered it with leaves to make it look like a tree[动作描写,讲述作者采取的行动]. Then Matthew and 1 stood by the slidingglass door ,waiting and hoping[心理描写,讲述作者母子二人的期待].
“ It works !The birds are back ! ”Matthee announced. There they were sitting on the top of the shelf,adding some twigs to the newnest despite damage from the strong wind. Three weeks later,wewatched three chicks break free from their shells.“ Chirp,chirp!”Matthew sang. l held him close and kissed him,feeling more positiveand hopeful than I had been in months(现在分词短语作状语).was then that I realized all around me,life went on(强调句). And itwas filled with wonders and surprises that I couldn't even imagine.


查看更多完整答案,请扫码查看

关闭