2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第222页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
A
Mother Nature never fails to surprise us with something extraordinary and unusual from time to time. There will always be news about something completely different that will surely grab eyeballs.
Blood Falls (Antarctica)
As the name suggests, Blood Falls is a waterfall which shoots blood-red water into a river. The sight is a perfect backdrop for a horror film: mysterious and of course bloody. Previously, red algae (红藻) were believed to cause the water to change its colour and turn blood-red. Until 2017, the true origin of the so-called blood was revealed to be oxidized iron in saltwater.
Frozen Bubbles(Canada)
Impressive yet a dangerous sight, frozen bubbles (气泡) can be seen in winters at Abraham Lake in Canada. The phenomenon occurs when methane (甲烷) gas gets trapped underwater, freezes, and forms otherworldly visuals. Such a large amount of methane trapped is highly risky. So even a lit match nearby can cause a giant explosion.
Hidden Beach (Mexico)
Located only a few miles off Mexico's coast, the hidden beach was caused by an explosion by the Mexican Government as part of target practice. The beach is now every lover's dream destination. To get there, you must ride an hour-long boat. Once you land on the island, you have to travel through the waters to reach there.
Sky Mirror (Malaysia)
During the new moon and full moon periods, tourists can see a clear reflection of the sky in the waters of Sasaran Beach. This natural phenomenon occurs because the tides are the lowest during these days. The smooth sand and minimal water level create such an incredible sight. Also known as the “Mirror of the Sky”, this shallow water beach is an amazing place to click pictures and thus a perfect travel destination.
21. Why is the water shot by Blood Falls blood-red?
A. Saltwater there contains oxidized iron.
B. The waterfall has supernatural powers.
C. Red algae cause the water to change its colour.
D. A film factory reddened the water for a horror scene.
22. In which situation may you be warned to avoid fire?
A. Admiring Blood Falls.
B. Exploring Frozen Bubbles.
C. Boating along Hidden Beach.
D. Taking pictures against Sky Mirror.
23. What do these natural phenomena have in common?
A. They can be accessible only by water.
B. They attract millions of tourists across the world.
C. The causes of their formation have been revealed.
D. Tourists may enjoy a better travelling experience in winter.
Mother Nature never fails to surprise us with something extraordinary and unusual from time to time. There will always be news about something completely different that will surely grab eyeballs.
Blood Falls (Antarctica)
As the name suggests, Blood Falls is a waterfall which shoots blood-red water into a river. The sight is a perfect backdrop for a horror film: mysterious and of course bloody. Previously, red algae (红藻) were believed to cause the water to change its colour and turn blood-red. Until 2017, the true origin of the so-called blood was revealed to be oxidized iron in saltwater.
Frozen Bubbles(Canada)
Impressive yet a dangerous sight, frozen bubbles (气泡) can be seen in winters at Abraham Lake in Canada. The phenomenon occurs when methane (甲烷) gas gets trapped underwater, freezes, and forms otherworldly visuals. Such a large amount of methane trapped is highly risky. So even a lit match nearby can cause a giant explosion.
Hidden Beach (Mexico)
Located only a few miles off Mexico's coast, the hidden beach was caused by an explosion by the Mexican Government as part of target practice. The beach is now every lover's dream destination. To get there, you must ride an hour-long boat. Once you land on the island, you have to travel through the waters to reach there.
Sky Mirror (Malaysia)
During the new moon and full moon periods, tourists can see a clear reflection of the sky in the waters of Sasaran Beach. This natural phenomenon occurs because the tides are the lowest during these days. The smooth sand and minimal water level create such an incredible sight. Also known as the “Mirror of the Sky”, this shallow water beach is an amazing place to click pictures and thus a perfect travel destination.
21. Why is the water shot by Blood Falls blood-red?
A. Saltwater there contains oxidized iron.
B. The waterfall has supernatural powers.
C. Red algae cause the water to change its colour.
D. A film factory reddened the water for a horror scene.
22. In which situation may you be warned to avoid fire?
A. Admiring Blood Falls.
B. Exploring Frozen Bubbles.
C. Boating along Hidden Beach.
D. Taking pictures against Sky Mirror.
23. What do these natural phenomena have in common?
A. They can be accessible only by water.
B. They attract millions of tourists across the world.
C. The causes of their formation have been revealed.
D. Tourists may enjoy a better travelling experience in winter.
答案:
#### A篇
- **21.A**:理解具体信息,根据Blood Falls(Antarctica)部分中的“the true origin of the so - called blood was revealed to be oxidized iron in saltwater”可知,这些所谓的血液的真正来源被发现是盐水中的氧化铁,故选A。
- **22.B**:理解具体信息,根据Frozen Bubbles(Canada)部分中的“Such a large amount of... can cause a giant explosion”可知,这里的水下聚集着大量的甲烷,哪怕一根点燃的火柴也会引起巨大的爆炸。因此,到Frozen Bubbles旅行时需注意防火,故选B。
- **23.C**:推断,根据文中的“the true origin of the so - called blood was revealed”“The phenomenon occurs when... otherworldly visuals”“the hidden beach was caused by an explosion by the Mexican Government”“This natural phenomenon occurs because... these days”可知,尽管这些自然景观都很神奇,但其背后的原因都已经被揭开了,故选C。
B
I have fibromyalgia, a little-understood disease causing never-ending pain. There's no cure, just pain pills. For 28 years, I soldiered on the pain as best I could. Our three kids kept me going. I had to be there for them.
Then one by one the kids left home for college. Now I was a homemaker with no children to look after. I often collapsed on the sofa and went entire days with no reason to get up.
John, my husband, always advised we take bicycle rides together. “Charlene, the doctor said exercise will help you,” John reminded me. “Why don't we train in the hills nearby? When you get strong, we'll ride across Europe. It'll be like second honeymoon.” How I wished I could. It sounded so romantic. And impossible. John shook his head and left the room.
One morning I heard John getting ready for another ride. This time he didn't bother asking me to join him. I felt pain consuming me. It was the pain of growing apart from my husband, of losing my sense of who I was. I realized I would have to move off this sofa myself. I would have to find a reason to go on. For John and for me. “I want to go riding with you,” I told John when he returned home.
The next morning, I rode two miles along a flat bike path with John. Everything seemed so new and wonderful. I even slept better. The next day I did three miles. The day after, four. I started to ride on my own. John suggested a 10-mile ride one day. Off we went. Pretty soon I found a rhythm (节奏). What beautiful country! How could I have ever wanted to stay on that sofa? Yes, I'd been a prisoner, but I'd held the key to my freedom all along. When we arrived at the finish point, John hugged me, tears in his eyes, “You're a real cyclist now,” he said. “What do you say we bicycle across Europe in the fall?”
That September we cycled 900 miles, from the Black Forest to Budapest. “I never thought we'd be this happy again,” said John. I leaned over and took his hand.
24. What can we learn about Charlene from the passage?
A. Her illness was cured 28 years later.
B. She suffered a lot from a rarely-known disease.
C. Her pain was relieved when her kids flew the nest.
D. She developed the disease due to her negative lifestyle.
25. What made Charlene join her husband?
A. Her improvement in health.
B. Her doctor's advice.
C. Her desire to change.
D. Her enthusiasm for sports.
26. What can be inferred from the last two paragraphs?
A. The couple rode along a 900-mile flat bike path.
B. John was pleased at his wife's regaining happiness.
C. Charlene trained herself by cycling 10 miles each day.
D. Charlene became a real cyclist after she got out of prison.
27. Which of the following can be a suitable title for the text?
A. My Husband and I
B. A Romantic Journey
C. Life Taken Over by Pain
D. Cycling to New Life
I have fibromyalgia, a little-understood disease causing never-ending pain. There's no cure, just pain pills. For 28 years, I soldiered on the pain as best I could. Our three kids kept me going. I had to be there for them.
Then one by one the kids left home for college. Now I was a homemaker with no children to look after. I often collapsed on the sofa and went entire days with no reason to get up.
John, my husband, always advised we take bicycle rides together. “Charlene, the doctor said exercise will help you,” John reminded me. “Why don't we train in the hills nearby? When you get strong, we'll ride across Europe. It'll be like second honeymoon.” How I wished I could. It sounded so romantic. And impossible. John shook his head and left the room.
One morning I heard John getting ready for another ride. This time he didn't bother asking me to join him. I felt pain consuming me. It was the pain of growing apart from my husband, of losing my sense of who I was. I realized I would have to move off this sofa myself. I would have to find a reason to go on. For John and for me. “I want to go riding with you,” I told John when he returned home.
The next morning, I rode two miles along a flat bike path with John. Everything seemed so new and wonderful. I even slept better. The next day I did three miles. The day after, four. I started to ride on my own. John suggested a 10-mile ride one day. Off we went. Pretty soon I found a rhythm (节奏). What beautiful country! How could I have ever wanted to stay on that sofa? Yes, I'd been a prisoner, but I'd held the key to my freedom all along. When we arrived at the finish point, John hugged me, tears in his eyes, “You're a real cyclist now,” he said. “What do you say we bicycle across Europe in the fall?”
That September we cycled 900 miles, from the Black Forest to Budapest. “I never thought we'd be this happy again,” said John. I leaned over and took his hand.
24. What can we learn about Charlene from the passage?
A. Her illness was cured 28 years later.
B. She suffered a lot from a rarely-known disease.
C. Her pain was relieved when her kids flew the nest.
D. She developed the disease due to her negative lifestyle.
25. What made Charlene join her husband?
A. Her improvement in health.
B. Her doctor's advice.
C. Her desire to change.
D. Her enthusiasm for sports.
26. What can be inferred from the last two paragraphs?
A. The couple rode along a 900-mile flat bike path.
B. John was pleased at his wife's regaining happiness.
C. Charlene trained herself by cycling 10 miles each day.
D. Charlene became a real cyclist after she got out of prison.
27. Which of the following can be a suitable title for the text?
A. My Husband and I
B. A Romantic Journey
C. Life Taken Over by Pain
D. Cycling to New Life
答案:
@@#### B篇 - **24.B**:理解具体信息,根据第一段中的“I have fibromyalgia, a little - understood disease causing never - ending pain”可知,作者患有一种罕见的疾病——纤维性肌痛,这让作者遭受无休止的疼痛,故B项正确。 - **25.C**:推断,根据第四段中的“I realized I would have to move off this sofa myself. I would have to find a reason to go on”可知,作者意识到自己得离开沙发,找到一个继续下去的理由,由此可见,是作者渴望改变的决心促使作者加入了丈夫骑行的行列,故C项正确。 - **26.B**:推断,读题,题干问“从最后两段可以推断出什么?”。根据倒数第二段中的“John hugged me, tears in his eyes”和最后一段中John所说的“I never thought we’d be this happy again”可知,John对妻子能够重获幸福感到非常开心,故选B。 - **27.D**:理解主旨要义,作者身患纤维性肌痛,这让作者无法甚至不愿尝试运动,面对丈夫的请求以及自己渴望改变的决心,作者决定开始骑行,通过逐渐的训练,作者找到了自己的节奏,并和丈夫一起完成了环欧骑行,这让作者重新获得了幸福。由此可见,通过骑行,作者奔向了新的生活,故D项适合本文的标题。
C
Proper questioning has become a lost art. The curious four-year-old asks a lot of questions — incessant streams of “Why?” and “Why not?” might sound familiar — but as we grow older, our questioning decreases. In a recent survey of more than 200 of our clients, we found that those with children estimated that 70 - 80% of their kids' dialogues with others were comprised of questions. But those same clients said that only 15 - 25% of their own interactions consisted of questions. Why the drop-off?
Think back to your time growing up and in school. Chances are you received the most recognition or reward when you got the correct answers. Later in life, that motivator continues. At work, we often reward those who answer questions, not those who ask them. Questioning conventional wisdom can even lead to being distanced, or considered a threat.
Because expectations for decision-making have gone from “get it done soon” to “get it done now” to “it should have been done yesterday”, we tend to jump to conclusions instead of asking more questions. And the unfortunate side effect of not asking enough questions is poor decision-making. That's why it's vital that we slow down and take the time to ask more and better questions. At best, we'll arrive at better conclusions. At worst, we'll avoid a lot of rework later on.
Aside from not speaking up enough, many professionals don't think about how different types of questions can lead to different outcomes. We should lead a conversation by asking the right kinds of questions, based on the problem we're trying to solve. In some cases, we'll want to expand our view of the problem rather than keeping it narrowly focused. In others, we may want to challenge basic assumptions or confirm our understanding in order to feel more confident in our conclusions. Therefore, asking the right kinds of questions is what counts in achieving a goal.
28. What does the underlined word “incessant” in paragraph 1 most probably mean?
A. Constant. B. Random.
C. Noisy. D. Innocent.
29. What accounts for the decline of questioning in adulthood?
A. One poses a threat to the company if they ask questions.
B. Those who ask questions don't necessarily get positive feedback.
C. One doesn't have as many opportunities as they did in childhood.
D. Those who question popular beliefs don't have interpersonal skills.
30. What can we infer from paragraph 3?
A. Redoing is unavoidable despite thoughtful questions.
B. Better questions can surely result in desirable outcomes.
C. Some people think it can't be too fast to make a decision.
D. We'll make reasonable decisions as long as we ask questions.
31. What might the author continue talking about?
A. Proper questions that should be raised.
B. Important goals that we are to achieve.
C. Right kinds of answers to the questions.
D. The reasons for the loss of questioning art.
Proper questioning has become a lost art. The curious four-year-old asks a lot of questions — incessant streams of “Why?” and “Why not?” might sound familiar — but as we grow older, our questioning decreases. In a recent survey of more than 200 of our clients, we found that those with children estimated that 70 - 80% of their kids' dialogues with others were comprised of questions. But those same clients said that only 15 - 25% of their own interactions consisted of questions. Why the drop-off?
Think back to your time growing up and in school. Chances are you received the most recognition or reward when you got the correct answers. Later in life, that motivator continues. At work, we often reward those who answer questions, not those who ask them. Questioning conventional wisdom can even lead to being distanced, or considered a threat.
Because expectations for decision-making have gone from “get it done soon” to “get it done now” to “it should have been done yesterday”, we tend to jump to conclusions instead of asking more questions. And the unfortunate side effect of not asking enough questions is poor decision-making. That's why it's vital that we slow down and take the time to ask more and better questions. At best, we'll arrive at better conclusions. At worst, we'll avoid a lot of rework later on.
Aside from not speaking up enough, many professionals don't think about how different types of questions can lead to different outcomes. We should lead a conversation by asking the right kinds of questions, based on the problem we're trying to solve. In some cases, we'll want to expand our view of the problem rather than keeping it narrowly focused. In others, we may want to challenge basic assumptions or confirm our understanding in order to feel more confident in our conclusions. Therefore, asking the right kinds of questions is what counts in achieving a goal.
28. What does the underlined word “incessant” in paragraph 1 most probably mean?
A. Constant. B. Random.
C. Noisy. D. Innocent.
29. What accounts for the decline of questioning in adulthood?
A. One poses a threat to the company if they ask questions.
B. Those who ask questions don't necessarily get positive feedback.
C. One doesn't have as many opportunities as they did in childhood.
D. Those who question popular beliefs don't have interpersonal skills.
30. What can we infer from paragraph 3?
A. Redoing is unavoidable despite thoughtful questions.
B. Better questions can surely result in desirable outcomes.
C. Some people think it can't be too fast to make a decision.
D. We'll make reasonable decisions as long as we ask questions.
31. What might the author continue talking about?
A. Proper questions that should be raised.
B. Important goals that we are to achieve.
C. Right kinds of answers to the questions.
D. The reasons for the loss of questioning art.
答案:
@@#### C篇 - **28.A**:理解词汇,根据破折号前面的“The curious four - year - old asks a lot of questions”和破折号后的“as we grow older, our questioning decreases”并结合常识可知,随着年岁增长,人们问的问题越来越少,而四岁的孩子会问一连串的问题,也就是不停地问问题,故A项与画线词的意思最为接近。 - **29.B**:推断,读题,题目问“什么是成年后提问下降的原因?”。根据第二段中的“At work, we often reward those who answer questions... lead to being distanced, or considered a threat”可知,在工作中,我们经常奖励那些回答问题的人,而不是那些问问题的人。质疑大多数人的看法甚至会导致人们被疏远,或被认为是一种威胁,由此可见,问问题的人得不到应有的重视,反而会被疏远甚至打击,故B项正确。 - **30.C**:推断,根据第三段中的“Because expectations for decision - making... instead of asking more questions”可知,一些人做决定的期待从“快点做”变为“现在就做”再变为“昨天就应该做”,他们倾向于不问更多问题而是直接得出结论。由此可推知,一些人认为越快做决定越好。故C项正确。 - **31.A**:推断,根据最后一句中的“asking the right kinds of questions is what counts in achieving a goal”可知,问正确的问题对实现目标很重要,据此可以推断,接下来作者可能会讲到什么是正确的问题,故选A。
D
Researchers in China have developed a robotic chemist powered by AI that might be able to obtain oxygen from water on Mars. The robot uses materials found on the red planet to produce catalysts(催化剂) that break down water, releasing oxygen.
“If you think about the challenge of going to Mars, you have to work with local material,” says Andy Cooper, a chemist at the University of Liverpool. “So I can see the logic behind it.”
The study was led by Jiang Jun at the University of Science and Technology of China. Jiang and his team used a mobile machine the size of a refrigerator with a robotic arm to analyse five meteorites(陨石) that had come from Mars. The team's goal was to investigate whether the machine could produce useful catalysts from the material.
The AI-powered system used some chemicals to dissolve(溶解) and separate the material, then analysed the resulting substances that consists of two or more elements. These then formed the basis of a search of more than 3.7 million formulae(公式) for a chemical that could break down water — known to exist as ice at Mars' poles and under the planet's surface — a process the team said would have taken a human researcher 2,000 years. The result was a catalyst that could release oxygen from water, with the potential for use on a future Mars mission.
If a catalyst that can produce oxygen from water can be made on Mars, this would remove the need for missions to carry such a catalyst from Earth. Jiang says that for every square metre of Martian material, his group's system could make nearly 60 grams of oxygen per hour, potentially removing the need for astronauts on future missions to the planet to carry oxygen from Earth to use when they get there. “The robot can work continuously for years,” says Jiang.
Jiang points out that his group's robotic chemist could also be used to produce other useful catalysts on Mars, for processes like fertilizing (施肥) plants. “Different chemicals can be made by this robot,” he says. And Mars isn't the only place where it could be used. “Maybe lunar soil is another direction,” Jiang says.
32. What can we learn about the study?
A. A chemist with a robotic arm is involved.
B. Researchers aim to purify the water on Mars.
C. Oxygen is of vital importance in space travels.
D. Materials from Mars are analysed to produce catalysts.
33. What is Andy Cooper's attitude towards the study?
A. Approving. B. Unclear.
C. Dismissive. D. Doubtful.
34. What's the major advantage of the AI-powered system in the study?
A. Precise calculation.
B. Integration of materials.
C. High-speed operation.
D. Flexibility of movement.
35. According to Jiang, which of the following is correct?
A. The robot can stand endless working time.
B. Martian catalysts can produce more oxygen.
C. The system can make 60 grams of oxygen per day.
D. The robotic chemist can be applied in a broader way.
Researchers in China have developed a robotic chemist powered by AI that might be able to obtain oxygen from water on Mars. The robot uses materials found on the red planet to produce catalysts(催化剂) that break down water, releasing oxygen.
“If you think about the challenge of going to Mars, you have to work with local material,” says Andy Cooper, a chemist at the University of Liverpool. “So I can see the logic behind it.”
The study was led by Jiang Jun at the University of Science and Technology of China. Jiang and his team used a mobile machine the size of a refrigerator with a robotic arm to analyse five meteorites(陨石) that had come from Mars. The team's goal was to investigate whether the machine could produce useful catalysts from the material.
The AI-powered system used some chemicals to dissolve(溶解) and separate the material, then analysed the resulting substances that consists of two or more elements. These then formed the basis of a search of more than 3.7 million formulae(公式) for a chemical that could break down water — known to exist as ice at Mars' poles and under the planet's surface — a process the team said would have taken a human researcher 2,000 years. The result was a catalyst that could release oxygen from water, with the potential for use on a future Mars mission.
If a catalyst that can produce oxygen from water can be made on Mars, this would remove the need for missions to carry such a catalyst from Earth. Jiang says that for every square metre of Martian material, his group's system could make nearly 60 grams of oxygen per hour, potentially removing the need for astronauts on future missions to the planet to carry oxygen from Earth to use when they get there. “The robot can work continuously for years,” says Jiang.
Jiang points out that his group's robotic chemist could also be used to produce other useful catalysts on Mars, for processes like fertilizing (施肥) plants. “Different chemicals can be made by this robot,” he says. And Mars isn't the only place where it could be used. “Maybe lunar soil is another direction,” Jiang says.
32. What can we learn about the study?
A. A chemist with a robotic arm is involved.
B. Researchers aim to purify the water on Mars.
C. Oxygen is of vital importance in space travels.
D. Materials from Mars are analysed to produce catalysts.
33. What is Andy Cooper's attitude towards the study?
A. Approving. B. Unclear.
C. Dismissive. D. Doubtful.
34. What's the major advantage of the AI-powered system in the study?
A. Precise calculation.
B. Integration of materials.
C. High-speed operation.
D. Flexibility of movement.
35. According to Jiang, which of the following is correct?
A. The robot can stand endless working time.
B. Martian catalysts can produce more oxygen.
C. The system can make 60 grams of oxygen per day.
D. The robotic chemist can be applied in a broader way.
答案:
@@#### D篇 - **32.D**:理解具体信息,根据第一段中的“The robot uses materials found on the red planet to produce catalysts(催化剂)that break down water, releasing oxygen”可知,该机器人利用红色星球上发现的材料生产催化剂来分解水,释放氧气,故D项正确。 - **33.A**:理解观点、态度,根据第二段中的“If you think about the challenge of going to Mars, you have to work with local material... So I can see the logic behind it”可知,Andy Cooper认为如果人类要思考去火星的挑战,那么就必须使用火星的材料。由此可见,Andy Cooper很认可这项研究,故选A。 - **34.C**:推断,根据第四段中的“These then formed the basis of a search of more than 3.7 million formulae(公式)... a process the team said would have taken a human researcher 2,000 years”可知,这些就形成了寻找370多万个公式的基础……该团队表示,这个过程需要人类研究者2000年的时间。据此可知,人工智能驱动的系统最大的优势之一是高速的运算能力,故C项正确。 - **35.D**:推断,根据最后一段中的“robotic chemist could also be used to produce other useful catalysts on Mars”和“And Mars isn’t the only place where it could be used. ‘Maybe lunar soil is another direction,’”可知,机器化学家还可以用于产生别的催化剂,而且火星并不是唯一可以使用它的地方。由此可见,机器化学家有更广泛的用途,故D项正确。
查看更多完整答案,请扫码查看