2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版》

第266页
A
  Whether you are a lifelong bookworm or全文译yi to develop a love for reading in your kids,the2024 Miami Book Fair is for you.
   .When and Where Is the Fair?
  This much−loved South Florida event will be held
from May12to18,2024at the MDC Wolfson Campus Plaza in Downtown Miami.
    .What to Expect at the Fair?
    This year,the fair will feature more than400 celebrated authors from around the world.There will be a rich collection of writers and their works of almost every type under the sun.Readers can not only explore arts and crafts,but also experience face painting and book giveaways. For green writers,it's a pllace to connect with their favorite editors.For book lovers,it's an opportunity to get autographs(名人的亲笔签名)
  from many popular authors and ask them some questions.During this weeklong book feast,you will find a group of events running from morning to night.
    .How Much Does the Fair Cost?
    On Friday,the fair is free.On Saturday or Sunday,it is$10for an adult for one day,or you can get a two−day pass for$15.Kids under age12can attend for free and the kid aged13−18is$5per day.    So mark your calendars,head to Downtown Miami,and enjoy yourself in the heart of the city's literary scene.  21.What can visitors do at the fair?   A.Donate used books.   B.Explore Downtown Miami.   C.Enjoy a dinner party.   D.Interact with popular authors.2.How much should a couple with two kids under12 pay for the Sunday fair?   A. $30.  B.$25.  C. $20.  D.$15.
3.What is the purpose of the text?
A.To advertise a fair.
B.To raise money.
C.To introduce a city.
D.To recommend books.
答案: 21. D 理解具体信息:根据“What to Expect at the Fair?”部分中“For green writers, it's a place to connect with their favorite editors. For book lovers, it's an opportunity to get autographs(名人的亲笔签名) from many popular authors and ask them some questions”可知,初出茅庐的作家可以和自己喜欢的编辑沟通,图书爱好者有机会得到当红作家的签名并向他们提问。 22. C 理解具体信息:根据“How Much Does the Fair Cost?”部分中的“On Saturday or Sunday, it is $10 for an adult for one day”及“Kids under age 12 can attend for free”可知,一对夫妇周日去书展需支付20美元。 23. A 理解目的:本文介绍了2024年迈阿密书展,涉及展会的时间地点、活动内容和票价等。
B
  Education in2080is distinctive from education in the2020s. Until about2035,the main function of education systems is to supply the economy with the next generation of workers.In2080,the purpose of education is the well−being of society and all its members.To make this a bit more tangible for you,I would like to give an example of what a child's education looks like in2080.Her name is Shemsy.Shemsy is13,and she is confident and loves learning.
  Shemsy does not go to school in the morning because schools as you know them no longer exist.Schools have been replaced with“Learning Hubs”that are not restricted to certain ages. They are where intergenerational learning happens,in line with the belief that learning is the lifelong pursuit.
  Every year,Shemsy designs her learning journey forr the year with a highly attentive“teacher−citizen".Shemsy is actively engaged in designing her education and has to propose projects she would like to be involved in to contribute to and serve her community.She also spends lots of time playing as the role of play in learning has finally been recognized as the essential and core to our humanity. Shemsy works a lot collaboratively.
Access to education is universal,and higher education institutions no longer differentiate themselves by how many peoplle they reject yearly. Variability between students is expected and leveraged(充分利用)as young
people teach one another and use their differences as a source of strength.Shemsy natturally explores whatt she is curious about at a pace she sets.She still has some classes to take that are mandatory for children globally:
Being Human and the History of Humanitty.
  We invite you to think about your vision for education in the year2080:what does it look like,who does it serve,and how does it transform our societies?
24.What does paragraph1mainly tell us?
A.There are different types of education.
B.The present education needs improvements.
C.Education and economy are closely associated.
D.The goal of future education is fundamental different.
25.What do we know about the Learning Hub that Shemsy goes to?
A.It accepts students of all ages.
B.It promotes competition.
C.It discourages individualized learning.
D.It is all about play−based learning.
26.What does the underlined word“mandatory”in paragraph3mean?
A.Tough.      B.Satisfactory.
C.Optional.     D.Required.
27.Whatt is the suitable title for the text?
A.An Example to All
B.A Vision for Education
C.A Challenge for Education
D.A Journey into the Future
答案: 24. D 理解段落主旨要义:根据第一段可知,2080年的教育和现在很不同,主要讲未来的教育功能和现在截然不同。 25. A 理解具体信息:根据第二段可知,Shemsy去的学习中心不限制年龄,几代人可以同时在那里学习。 26. D 理解词汇:根据语境可知,“Being Human”和“the History of Humanity”是全球学生必学的科目。 27. B 理解文章主旨要义:本文主要是对2080年教育的展望。
C
Any schoolchild knows thatt a whale breathes through its blowhole.Fewer know that a blowhole is a nostril(鼻孔)slighttly changed by evollution into a form more useful for a mammal that spends its life at sea.
And only a dedicated expert would know that while toothed whales,such as sperm whales,have one hole,baleen(鲸须)whales,such as humpback and Rice's whales,have two.
  Even among the baleen whales,the place of those nostrils differs.In some species they are close together.In others,they are much further apart.In a paper published in Biology Letters,Conor Ryan,a maribiologist at the Scottish Association for Marine Science,suggests why that might be.Having two nostrils,he argues,helps whales smell in stereo(立体声).
  Many types of baleen whales eat tiny animals known as zooplankton(浮游动物),which they catch by filtering(过滤)them from seawater using the sheets of fibrous baleen that have replaced teeth in their mouths.
But to eat something,you first have to find it.Toothed whales do not hunt by scent.In fact,the olfactory bulb−−the part of the brain that processes smell−−is absent in such creatures.But baleen whales still have olfactobulbs,which suggests smelll remains important.And scent can indeed give zooplankton away.Zooplankton like to eat other tiny creatures callled phytoplankton(浮游植物).When these are under attack,they release a special gas called dimethyl sulphide,which in turn attracts baleen whales.              
  Most animals have stereoscopic senses.Having two eyes,for instance,allows an animal to compare the images from each in order to perceive depth.Having two ears lets them locate the direction from which a sound is coming.Dr Ryan theorized that paired blowholes might
bring baleen whales the same sorts of benefits.
   The further apart the sensory organs are,the more information can be extracted by the animal that bears them.The researchers used drones to photograph the nostrils of143whales belonging to14different species.
  Sure enough,baleen whales that often eat zooplankton,such as the North Atlantic right whale,have nostrils that are further apart than do those,such as humpback whales,that eat zooplankton occasionallly. Besides allowing them to breathe,it seems that some whales use their blowholes to determine in which direction dinner lies.
28.What do we know about whales' nostrils according to the first two paragraphs?
A.They are adapted ones.
B.They are developed merely for smell.   
C.They are not easy to detect.
D.They are fixed universallly in numbers.
29.What plays a role when baleen whales hunt zooplankton?
A.The teeth that baleen whales have.
B.The smell that phytoplankton send.
C.The sound waves that zoopllanktton creatte.
D.The chemical signals that zooplankton give off.
30.How is the conceptt of stereoscopic senses explained in paragraph4?
A.By quoting a theory.
B.By using examples.
C.By making contrast.
D.By making inferences.
31.What is the position of nostrils related to according to the last paragraph?
A.The sense of smell.
B.The possibility to attract food.
C.The ability to locate food.
D.The ability to communicate.
答案: 28. A 理解具体信息:根据第一段可知,鲸鱼的呼吸孔其实是鼻孔,它通过进化略微变成一种在海上生活的哺乳动物更有用的形态。 29. B 理解具体信息:根据第三段可知,浮游植物释放的气体吸引须鲸捕食浮游动物。 30. B 理解写作手法:根据第四段可知,本段是通过举例来说明“stereoscopic senses”。 31. C 理解具体信息:根据最后一段可知,鼻孔的位置与找到食物的能力相关。
D
  Is forgiveness against our human nature?To answer our question,we need to ask a further question:What is the essence of our humanity?For the sake of simplicity,people consider two distinctly different views of humanity.The first view involves dominance and power.In an early paper on the psychology of forgiveness,Droll
(1984) made the interesting claim that humans,essential nature is more aggressive than forgiving allows.Those who forgive are against their basic natture,much to their harm.In his opinion,forgivers are compromising their well−being as they offer mercy to others,who might then take advantage of them.
  The second view involves the theme of cooperation,mutual respect,and even love as the basis of who we are as humans.Researchers find that to fully grow as human beings,we need both to receive love from and offer love to others.Without love,our connections with a wide range of individuals in our lives can fall apart.Even common sense strongly suggests that the will to power over others does not make for harmonious interactions.For example,how well has slavery(奴隶制)worked as a mode of social harmony?
  From this second viewpoint of who we are as humans,forgiveness plays a key role in the biological and psychological integrity of both individuals and communities because one of the outcomes of forgiveness,
shown through scientific studies,is the decreasing of hatred and the restorattion of harmony.Forgiveness can break the cycle of anger.At least to an extent the people from whom you are estranged(不和的)accept your love and forgiveness and are prepared to make the required adjustments. Forgiveness can heal relationships and reconnect people.
As an imporltant notte,when we take a classical Realism philosophical perspective,that of Aristotle,we see the distinction between potentiality and actuality.We are not necessarily born with the capacity to forgive,but instead with the potential to learn about it grow in our ability to forgive.The actuality of forgiving,its actual appropriation in conflict situations,develops with practice.
32.What is Drolll's idea about forgiveness?
A.People should offer mercy to others.
B.Aggressive people should learn to forgive.
C.Forgiveness depends on the nature off humanity.
D.People who forgive can have their own welfare affected.
33.What does the example in paragraph2illustrate?
A.To forgive is to love.
B.To dominate is to harm.
C.To fight is to grow.
D.To give is to receive.
34.What is the writer's attitude toward forgiveness?
A.Favorable.     B.Reserved.
C.Objective.     D.Skeptical.
35.What is the message of the last paragraph?
A.Forgiveness is in our nature.
B.Forgiveness grows with time.
C.It takes practice to forgive.
D.Actuality is based on potentiality.
答案: 32. D 理解具体信息:根据第一段可知,Droll认为原谅别人的人在宽恕他人的时候,也在损害自己的幸福,而被宽恕的人可能会利用他们。 33. B 推断:作者举奴隶制这个例子是为了说明“支配他人就是伤害”。 34. A 理解观点、态度:作者认为原谅可以减少仇恨,恢复和谐,打破愤怒的循环,愈合关系,将人们再次联系在一起,且人们应该学习原谅并提升原谅的能力。 35. C 推断:我们不一定天生就有原谅的能力,但我们有潜力学习原谅并提升我们原谅的能力,原谅是随着练习而发展的。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭