2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第122页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
There are very few countries in the world that don't have some sort of legend (传说) or connection with dragons. Here are some great destinations to get a fix on dragons.
France
Calais in France has a dragon standing 33 feet tall, 82 feet long, with a wingspan of more than 55 feet. It walks and moves as you would imagine a dragon does, and you can take it for a ride. The Calais dragon is a mechanical wonder, which is nearly too real to be called a fairground creature.
Wales
In the UK, you will find a proud dragon country, Wales. Here there is the legend of two dragons: one white and one red. Wales's tale describes the two dragons fighting and the red one winning, so you will find it difficult to hurry about the country without coming across a red dragon. Dragons are sold in souvenir shops, sit by ancient castles, hang around in King Arthur's Labyrinth, and are featured on the national flag.
Norway
The Vikings knew a thing or two about dragons. In the lovely film How to Train Your Dragon, they even flew them. But seriously, when you dig into Norway's Viking history and legends, you will find dragons mentioned everywhere, though not as cute as those in the film. From the figurehead in the Viking Ship Museum to jewelry, and decorations on buildings, be on the lookout for them when visiting Norway.
Bhutan
The Druk or Thunder Dragon, is the national symbol and appears everywhere. The country is called the Land of the Thunder Dragon, or the Kingdom of Druk, and it's part of the national anthem(国歌) and its flag. Despite its fearful name, it's actually rather cute. Legend has it that the sound of thunder through the mountains is actually the dragon roaring.
21. What can we learn about the Calais dragon?
A. It's a character from a popular film.
B. It's a creation designed for entertainment.
C. It's a real creature trained for rides.
D. It's a sculpture displayed in a museum.
22. What do Wales and Bhutan have in common on dragons?
A. They feature dragons on their flags.
B. They include dragons in their anthems.
C. They have a legend of two dragons.
D. They describe dragons as cute images.
23. Which country associates dragons with a natural phenomenon?
A. France. B. Wales.
C. Norway. D. Bhutan.
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
There are very few countries in the world that don't have some sort of legend (传说) or connection with dragons. Here are some great destinations to get a fix on dragons.
France
Calais in France has a dragon standing 33 feet tall, 82 feet long, with a wingspan of more than 55 feet. It walks and moves as you would imagine a dragon does, and you can take it for a ride. The Calais dragon is a mechanical wonder, which is nearly too real to be called a fairground creature.
Wales
In the UK, you will find a proud dragon country, Wales. Here there is the legend of two dragons: one white and one red. Wales's tale describes the two dragons fighting and the red one winning, so you will find it difficult to hurry about the country without coming across a red dragon. Dragons are sold in souvenir shops, sit by ancient castles, hang around in King Arthur's Labyrinth, and are featured on the national flag.
Norway
The Vikings knew a thing or two about dragons. In the lovely film How to Train Your Dragon, they even flew them. But seriously, when you dig into Norway's Viking history and legends, you will find dragons mentioned everywhere, though not as cute as those in the film. From the figurehead in the Viking Ship Museum to jewelry, and decorations on buildings, be on the lookout for them when visiting Norway.
Bhutan
The Druk or Thunder Dragon, is the national symbol and appears everywhere. The country is called the Land of the Thunder Dragon, or the Kingdom of Druk, and it's part of the national anthem(国歌) and its flag. Despite its fearful name, it's actually rather cute. Legend has it that the sound of thunder through the mountains is actually the dragon roaring.
21. What can we learn about the Calais dragon?
A. It's a character from a popular film.
B. It's a creation designed for entertainment.
C. It's a real creature trained for rides.
D. It's a sculpture displayed in a museum.
22. What do Wales and Bhutan have in common on dragons?
A. They feature dragons on their flags.
B. They include dragons in their anthems.
C. They have a legend of two dragons.
D. They describe dragons as cute images.
23. Which country associates dragons with a natural phenomenon?
A. France. B. Wales.
C. Norway. D. Bhutan.
答案:
21. B 推断 根据France下的“It walks and moves... The Calais dragon is a mechanical wonder,which is nearly too real to be called a fairground creature”可知,加来龙可以走路和移动,人们可以骑上它出去兜一圈。它是一个机械奇迹,它几乎太真实了以至于被称为露天游乐场的动物。由此可推知,加来龙是为娱乐而设计的机械龙,故选B。fairground“露天游乐场”与B项中的“entertainment”意义一致。A项“它是一部受欢迎的电影里的角色”;C项“它是为乘坐而训练的真实动物”;D项“它是博物馆里展出的雕像”。
22. A 理解具体信息 根据Wales下的“Dragons... are featured on the national flag”以及Bhutan下的“it's part of the national anthem(国歌) and its flag”可知,威尔士和不丹的国旗上都有龙,故选A。
23. D 理解具体信息 题干中的关键信息为a natural phenomenon“一种自然现象”。根据Bhutan下的“the sound of thunder through the mountains is actually the dragon roaring”可知,在不丹的传说中,穿过山间的雷声实际上是龙的咆哮声,所以不丹把龙和一种自然现象(雷声)联系在一起,故选D。
B
We can create learning moments that students remember forever if we open up our classrooms to awe and wonder.
Toward the end of my high school year, our Spanish teacher organized a trip to see an Andean band perform in Philadelphia. My classmates and I egged one another on ironically(讽刺地): Who could enjoy the show? The performers' clothing seemed odd. The instruments, strange. But then the performers kicked in, dancing to their bombo and wancara drums around the stage, and the panpipes and quena announced a kind of sound - new to us.
We had spent too little time discussing the culture of the Inca in social studies but its traditions came alive for us that evening. Once the wonderful performance lit up the stage and the hall filled up with music, my teenage cynicism disappeared. I rose out of my chair to dance with honest joy.
I have spent the last seven years living and working in South America. But my thirst for cultural exploration and a desire to understand the world outside my language and country have been alive longer than that. Sometimes I think that night dancing to those ancient rhythms unlocked this fascination. Why do I remember it so clearly decades later?
In his recent book Awe: The New Science of Everyday Wonder and How It Can Transform Your Life, psychology professor Dacher Keltner explains that “brief moments of awe are as good for your mind and body as anything you might do”. Besides being a memorable emotion, awe boosts curiosity, builds humility, helps with critical thinking, and makes people feel more connected. It even makes us happier. “Twenty years into teaching happiness,” Keltner writes about how to find deep happiness, “I have an answer: FIND AWE.”
Moving forward, let's do our best to build instances of awe into our curriculum(课程). So when our former students approach us on the subway years later, they will recall the magical moments from their days spent in our classes.
24. How did the students initially react to the Andean band's performance?
A. They showed respect for it.
B. They approached it with doubt.
C. They left in disappointment.
D. They felt joyful to appreciate it.
25. What does the underlined word “cynicism” in paragraph 3 refer to?
A. The deep understanding of music.
B. The strong enthusiasm for exploration.
C. The negative attitude to the world.
D. The sense of connection with society.
26. What is paragraph 5 mainly about?
A. The importance of finding happiness in life.
B. The lasting impact of a memorable experience.
C. The benefits of understanding different cultures.
D. The positive role of awe in improving one's life.
27. Who is the text intended for?
A. Teachers.
B. High school graduates.
C. Parents.
D. Psychology researchers.
We can create learning moments that students remember forever if we open up our classrooms to awe and wonder.
Toward the end of my high school year, our Spanish teacher organized a trip to see an Andean band perform in Philadelphia. My classmates and I egged one another on ironically(讽刺地): Who could enjoy the show? The performers' clothing seemed odd. The instruments, strange. But then the performers kicked in, dancing to their bombo and wancara drums around the stage, and the panpipes and quena announced a kind of sound - new to us.
We had spent too little time discussing the culture of the Inca in social studies but its traditions came alive for us that evening. Once the wonderful performance lit up the stage and the hall filled up with music, my teenage cynicism disappeared. I rose out of my chair to dance with honest joy.
I have spent the last seven years living and working in South America. But my thirst for cultural exploration and a desire to understand the world outside my language and country have been alive longer than that. Sometimes I think that night dancing to those ancient rhythms unlocked this fascination. Why do I remember it so clearly decades later?
In his recent book Awe: The New Science of Everyday Wonder and How It Can Transform Your Life, psychology professor Dacher Keltner explains that “brief moments of awe are as good for your mind and body as anything you might do”. Besides being a memorable emotion, awe boosts curiosity, builds humility, helps with critical thinking, and makes people feel more connected. It even makes us happier. “Twenty years into teaching happiness,” Keltner writes about how to find deep happiness, “I have an answer: FIND AWE.”
Moving forward, let's do our best to build instances of awe into our curriculum(课程). So when our former students approach us on the subway years later, they will recall the magical moments from their days spent in our classes.
24. How did the students initially react to the Andean band's performance?
A. They showed respect for it.
B. They approached it with doubt.
C. They left in disappointment.
D. They felt joyful to appreciate it.
25. What does the underlined word “cynicism” in paragraph 3 refer to?
A. The deep understanding of music.
B. The strong enthusiasm for exploration.
C. The negative attitude to the world.
D. The sense of connection with society.
26. What is paragraph 5 mainly about?
A. The importance of finding happiness in life.
B. The lasting impact of a memorable experience.
C. The benefits of understanding different cultures.
D. The positive role of awe in improving one's life.
27. Who is the text intended for?
A. Teachers.
B. High school graduates.
C. Parents.
D. Psychology researchers.
答案:
24. B 理解具体信息 根据第二段中的“My classmates and I egged one another on ironically(讽刺地):Who could enjoy the show? The performers' clothing seemed odd. The instruments,strange”可知,作者和同学们讽刺地互相怂恿:谁会喜欢这个节目?表演者的服装看起来很奇怪而且乐器也很奇怪。由其中的反问以及odd、strange可知,学生们最初对乐队的表演持怀疑态度,故选B。
25. C 理解词汇 画线词在主句中作主语。由主句谓语“disappeared”和下文中的“I rose out of my chair to dance with honest joy”可推知,画线词含有贬义或负面意义。再由上文中作者和同学们一开始对表演讥讽怀疑的态度可知,C项“对世界的消极态度”与画线词意思最为接近。
26. D 理解段落主旨要义 根据第五段中的“brief moments of awe are as good for your mind and body as anything you might do”和“awe boosts curiosity,builds humility,helps with critical thinking,and makes people feel more connected. It even makes us happier”可知,短暂的敬畏时刻对我们的身心和我们可能做的任何事情都有益;敬畏激发好奇心,培养谦逊,有助于培养批判性思维,让人们感觉更紧密,它甚至让我们更快乐。这些都属于敬畏在改善一个人的生活中的积极作用。故D项准确地概括了第五段的段落大意。
27. A 推断 最后一段中提到“So when our former students... their days spent in our classes”,同学们可以提取到关键信息“我们以前的学生”“我们的课堂”。由此可推知,本文是专为老师写的,故选A。
C
Concrete has served as the foundation stone of the construction industry for hundreds of years. However, the process of producing concrete is one of the most environmentally unfriendly processes in the world. In the process, not only is carbon dioxide(二氧化碳) released into the air by the energy used to heat the limestone, but the limestone itself also gives out a huge amount of the element.
Luckily, a number of start - ups throughout the world are using creative thinking to make the construction industry a whole lot more friendly for the planet.
A Canadian company called CarbonCure, has found a way to inject (注射) concrete with carbon dioxide itself. Not only does this trap the carbon dioxide into the concrete, keeping it from running away into the atmosphere, but it also creates a super strong material called calcium carbonate, which reduces the total amount of concrete that needs to be used.
California - based Brimstone, is creating carbon negative concrete by doing away with limestone entirely and instead using silicate rock, a material that does not release carbon dioxide when heated. Instead, the process produces magnesium (镁), which absorbs carbon dioxide, as the basis for their concrete.
Additionally, researchers at Australia's RMIT University have recently released a study showing that adding coffee grounds instead of sand to concrete could make it much stronger, reducing both the amount of sand used, as well as the amount of concrete that would need to be used in the final product.
The biggest barrier at this point is convincing members of the industry that the new types of concrete are safe to be used, according to Stacy Smedley, director of a nonprofit focusing on decarbonizing construction.
Hopefully these new solutions to the environmental problems of concrete will soon be widely adopted. Given the significant part the construction industry has in releasing carbon dioxide into the atmosphere, great improvements can be made when more environmentally - friendly materials are used.
28. What is the environmental issue associated with traditional concrete production?
A. The high demand for energy.
B. The processing of waste materials.
C. The mass release of carbon dioxide.
D. The use of non - renewable resources.
29. How does CarbonCure deal with the environmental impact of concrete production?
A. By using silicate rock as the basis.
B. By putting carbon dioxide into concrete.
C. By replacing sand with coffee grounds.
D. By absorbing carbon dioxide with magnesium.
30. According to Smedley, what is the major challenge facing these solutions?
A. Difficulty in making profits.
B. Convincing the public of the convenience.
C. Lack of funding for research.
D. Removing the industry members' safety concern.
31. What is the author's purpose in writing the text?
A. To promote an alternative to concrete.
B. To advocate environmental protection.
C. To introduce new ways to produce concrete.
D. To emphasize the significance of creativity.
Concrete has served as the foundation stone of the construction industry for hundreds of years. However, the process of producing concrete is one of the most environmentally unfriendly processes in the world. In the process, not only is carbon dioxide(二氧化碳) released into the air by the energy used to heat the limestone, but the limestone itself also gives out a huge amount of the element.
Luckily, a number of start - ups throughout the world are using creative thinking to make the construction industry a whole lot more friendly for the planet.
A Canadian company called CarbonCure, has found a way to inject (注射) concrete with carbon dioxide itself. Not only does this trap the carbon dioxide into the concrete, keeping it from running away into the atmosphere, but it also creates a super strong material called calcium carbonate, which reduces the total amount of concrete that needs to be used.
California - based Brimstone, is creating carbon negative concrete by doing away with limestone entirely and instead using silicate rock, a material that does not release carbon dioxide when heated. Instead, the process produces magnesium (镁), which absorbs carbon dioxide, as the basis for their concrete.
Additionally, researchers at Australia's RMIT University have recently released a study showing that adding coffee grounds instead of sand to concrete could make it much stronger, reducing both the amount of sand used, as well as the amount of concrete that would need to be used in the final product.
The biggest barrier at this point is convincing members of the industry that the new types of concrete are safe to be used, according to Stacy Smedley, director of a nonprofit focusing on decarbonizing construction.
Hopefully these new solutions to the environmental problems of concrete will soon be widely adopted. Given the significant part the construction industry has in releasing carbon dioxide into the atmosphere, great improvements can be made when more environmentally - friendly materials are used.
28. What is the environmental issue associated with traditional concrete production?
A. The high demand for energy.
B. The processing of waste materials.
C. The mass release of carbon dioxide.
D. The use of non - renewable resources.
29. How does CarbonCure deal with the environmental impact of concrete production?
A. By using silicate rock as the basis.
B. By putting carbon dioxide into concrete.
C. By replacing sand with coffee grounds.
D. By absorbing carbon dioxide with magnesium.
30. According to Smedley, what is the major challenge facing these solutions?
A. Difficulty in making profits.
B. Convincing the public of the convenience.
C. Lack of funding for research.
D. Removing the industry members' safety concern.
31. What is the author's purpose in writing the text?
A. To promote an alternative to concrete.
B. To advocate environmental protection.
C. To introduce new ways to produce concrete.
D. To emphasize the significance of creativity.
答案:
28. C 理解具体信息 题目问“与传统混凝土生产相关的环境问题是什么?”。根据第一段介绍的传统混凝土生产过程中的相关情况,即“In the process,not only is carbon dioxide(二氧化碳) released... the limestone itself also gives out a huge amount of the element”可知,与传统混凝土生产相关的环境问题是生产过程会向空气中释放大量的二氧化碳,故选C。A项“对能源的高需求”;B项“废料的处理”;D项“不可再生资源的使用”。
29. B 理解具体信息 根据第三段中的“A Canadian company called CarbonCure,has found a way to inject(注射) concrete with carbon dioxide itself”可知,公司CarbonCure采用向混凝土本身注入二氧化碳的方法,故选B。选项中的“putting carbon dioxide into concrete”是文章中的“inject(注射) concrete with carbon dioxide itself”的同义转换。A项“通过以硅酸盐岩石为基础”;C项“通过用咖啡渣代替沙子”;D项“通过用镁吸收二氧化碳”。
30. D 理解具体信息 根据题目中的“Smedley”可将答案定位至文章第六段。根据第六段中的“The biggest barrier at this point is convincing... are safe to be used”可知,Smedley认为目前最大的障碍是让业内人士相信新型混凝土是可以安全使用的,故选D。题目中的“the major challenge”是第六段中的“The biggest barrier”的同义转换。A项“赢利困难”;B项“让公众相信(新型混凝土的)便利”;C项“缺少研究资金”。
31. C 理解目的 文章第一段介绍了传统混凝土生产的问题,第二段引出下文对生产混凝土新方法的介绍,最后一段中提到“Hopefully these new solutions... will soon be widely adopted”,即“希望这些解决混凝土环境问题的新方法能很快被广泛采用”。由此可推出,作者写这篇文章的目的是介绍生产混凝土的新方法,故选C。A项“为了推销混凝土的替代品”;B项“为了提倡环境保护”;D项“为了强调创造力的重要性”。
D
Writing out the same word again and again may bring back bad memories for some, but handwriting can boost connectivity across brain regions, some of which are involved in learning and memory, a new study shows.
In the study, psychologists Audrey van der Meer and Ruud van der Weel, both at the Norwegian University of Science and Technology, stuck electrodes (电极) on the participants' heads. They asked the participants to type out or handwrite with a digital pen words that appeared on a computer screen. Sensors in a cap recorded electrical brain activity. Then the psychologists looked for when two brain areas are active with the same frequency of electrical waves at the same time. This result can reveal the connectivity among different regions across the brain.
With handwriting, the researchers saw increased activity, specifically in low frequency bands, not only in the expected motor areas but also in others associated with learning. These low frequency bands have previously been shown to support memory processes. When the team compared the two tasks, they realized that handwriting - but not typing - increased the connectivity across parietal(顶叶) brain regions, which are involved in sensory and motor processing, and central regions, many of which are involved in memory. “Even when the movements are very similar, the activation seems much, much higher in handwriting,” Audrey says. “It shows that there's more involvement of these brain regions when you're writing by hand, which might give you some specific advantages.”
These findings suggest that there are distinct processes of brain activation happening while a person types or writes. This boost of stimulation facilitates learning because these particular waves between these areas are involved in memory formation and encoding (把……编码).
And although handwriting may help with learning processes, typing is often easier, faster and more practical. “Students and teachers alike should therefore consider the task at hand to decide to write or type,” Audrey says. Despite the need for more studies to determine the best learning strategy, experts say that handwriting shouldn't be left behind in the digital age. “Schools need to bring in more writing into curriculum design,” Ruud says.
32. What did Audrey and Ruud mainly do in their research?
A. They tested the function of electrodes.
B. They analyzed the brain structure.
C. They monitored the brain activities.
D. They recorded the writing speed.
33. Why can handwriting improve learning more than typing?
A. It involves more specific brain activation.
B. It promotes better muscle memory.
C. It allows for more innovative thinking.
D. It encourages better concentration.
34. What's the author's attitude toward typing?
A. Favorable. B. Objective.
C. Doubtful. D. Unclear.
35. What might be the best title for the text?
A. Taking Notes by Hand is Becoming Uncommon in Class
B. Using Keyboards is Recommended Due to Their Convenience
C. Widespread Brain Connectivity is Crucial to Human Learning
D. Handwriting Boosts Brain Connections More than Typing Does
Writing out the same word again and again may bring back bad memories for some, but handwriting can boost connectivity across brain regions, some of which are involved in learning and memory, a new study shows.
In the study, psychologists Audrey van der Meer and Ruud van der Weel, both at the Norwegian University of Science and Technology, stuck electrodes (电极) on the participants' heads. They asked the participants to type out or handwrite with a digital pen words that appeared on a computer screen. Sensors in a cap recorded electrical brain activity. Then the psychologists looked for when two brain areas are active with the same frequency of electrical waves at the same time. This result can reveal the connectivity among different regions across the brain.
With handwriting, the researchers saw increased activity, specifically in low frequency bands, not only in the expected motor areas but also in others associated with learning. These low frequency bands have previously been shown to support memory processes. When the team compared the two tasks, they realized that handwriting - but not typing - increased the connectivity across parietal(顶叶) brain regions, which are involved in sensory and motor processing, and central regions, many of which are involved in memory. “Even when the movements are very similar, the activation seems much, much higher in handwriting,” Audrey says. “It shows that there's more involvement of these brain regions when you're writing by hand, which might give you some specific advantages.”
These findings suggest that there are distinct processes of brain activation happening while a person types or writes. This boost of stimulation facilitates learning because these particular waves between these areas are involved in memory formation and encoding (把……编码).
And although handwriting may help with learning processes, typing is often easier, faster and more practical. “Students and teachers alike should therefore consider the task at hand to decide to write or type,” Audrey says. Despite the need for more studies to determine the best learning strategy, experts say that handwriting shouldn't be left behind in the digital age. “Schools need to bring in more writing into curriculum design,” Ruud says.
32. What did Audrey and Ruud mainly do in their research?
A. They tested the function of electrodes.
B. They analyzed the brain structure.
C. They monitored the brain activities.
D. They recorded the writing speed.
33. Why can handwriting improve learning more than typing?
A. It involves more specific brain activation.
B. It promotes better muscle memory.
C. It allows for more innovative thinking.
D. It encourages better concentration.
34. What's the author's attitude toward typing?
A. Favorable. B. Objective.
C. Doubtful. D. Unclear.
35. What might be the best title for the text?
A. Taking Notes by Hand is Becoming Uncommon in Class
B. Using Keyboards is Recommended Due to Their Convenience
C. Widespread Brain Connectivity is Crucial to Human Learning
D. Handwriting Boosts Brain Connections More than Typing Does
答案:
32. C 理解具体信息 根据第二段中的“In the study,psychologists Audrey... Then the psychologists looked for when two brain areas are active with the same frequency of electrical waves at the same time”可知,挪威科技大学的心理学家Audrey van der Meer和Ruud van der Weel将电极贴在参与者的头上,要求参与者打出或用电子笔手写出现在电脑屏幕上的单词,帽子上的传感器记录大脑的电活动。然后他们观察两个大脑区域的活跃情况。由此可知,Audrey和Ruud在他们的研究中主要监视参与者的大脑活动,故选C。A项“他们测试电极的功能”;B项“他们分析大脑结构”;D项“他们记录书写速度”。
33. A 理解具体信息 根据第三段中的“they realized that handwriting — but not typing — increased the connectivity across parietal(顶叶) brain regions... are involved in memory”可知,研究人员意识到手写增加了大脑顶叶区域和中央区域之间的连接,顶叶区域与感觉和运动神经处理有关,中央区域中有许多区域与记忆有关。由此可知,手写比打字更能促进学习的原因是手写涉及更多特定的大脑活动,故选A。B项“它促进更好的肌肉记忆”;C项“它允许更多的创新思维”;D项“它有助于更好地集中注意力”。
34. B 理解观点、态度 根据最后一段中的“although handwriting may help with learning processes,typing is often easier,faster and more practical. ‘Students and teachers alike should therefore consider the task at hand to decide to write or type’”可知,作者认为手写可能有助于学习过程,但打字通常更容易、更快、更实用,接着作者引用Audrey的话,即“学生和老师都应该考虑手头的任务来决定是手写还是打字”。由此可知,作者认为手写和打字各有优点,我们应该根据手头任务来决定用哪一种方式,即作者对打字持客观态度,故选B。
35. D 理解文章主旨要义 通读全文,尤其是文章第一段可知,本文主要介绍了一项新的研究发现,即相比打字,手写可以增强大脑各区域的连接,其中一些区域与学习和记忆有关。故D项“手写比打字更能增强大脑连接”最适合作本文的标题。A项“在课堂上用手记笔记越来越不常见”;B项“建议使用键盘,因为它们方便”;C项“广泛的大脑连接对人类学习至关重要”。
查看更多完整答案,请扫码查看