2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版》

第154页
A
Popular Academic Majors
Choosing a major is important for all students. An academic major stands for a student's study and career interests. Below is a list of some popular majors and their descriptions.
Psychology
Our Psychology Program mainly focuses on how people think, feel and behave. Psychology courses look at the complexities of the human mind and human behavior, including thought, language, and communication. This program joins classroom - based learning and work opportunity to put your knowledge into practice. Psychology students may have many opportunities to be involved in leading researches.
Computer Science
Computer Science is the study of computers and computer systems. Computer Science majors study a wide range of courses. During their first two years, students usually take basic courses, including programming languages and web development. This is to prepare them for more advanced classes like artificial intelligence. Many students become software or website developers. Others choose to use their knowledge in a different field, like business or medicine.
Graphic Design
Graphic Design teaches students how to create images for advertisements, books and websites. This major combines images and text. Courses might include 2D design, drawing and computer graphics. To apply for a graphic design program, you need experience in visual art. You also need to present a small body of artwork. Graduates of this major can get jobs in various fields, such as brand design and mobile app development.
Accounting
A Bachelor of Accounting has a foundation in accounting and business. This major teaches students how to study, measure and evaluate information effectively. Our program offers different courses that help students understand the basic rule of accounting. There are a lot of career choices in accounting, such as investment banking and management consulting.
21. What do we know about Computer Science?
A. It takes two years to learn basic courses.
B. It focuses on how people think, feel and behave.
C. It ensures students become website developers.
D. It teaches students how to create images for advertisements.
22. What could be the best major choice for a student interested in finance?
A. Psychology. B. Computer Science.
C. Graphic Design. D. Accounting.
23. What is the purpose of this text?
A. To promote some universities' academic majors.
B. To provide an overview of some popular academic majors.
C. To explain the requirements for popular academic majors.
D. To compare different career opportunities in different majors.
答案: 21. A 理解具体信息 根据Computer Science下的“During their first two years, students usually take basic courses, including programming languages and web development”可知,计算机科学专业的同学要花两年的时间学习基础知识。故选A项。 22. D 理解具体信息 根据Accounting下的“There are a lot of career choices in accounting, such as investment banking and management consulting”可知,会计专业跟金融有关,因此对于对金融感兴趣的学生来说,最好的专业选择可能是会计。故选D项。 23. B 理解目的 根据第一段的“Below is a list of some popular majors and their descriptions”可知,每个小标题下的内容是对各个专业课程内容和职业前景的描述。由此可推知,本文的写作目的是介绍这四个学术专业。故选B项。A项“为了推广一些大学的学术专业”;B项“为了提供一些流行学术专业的概述”;C项“为了解释流行学术专业的要求”;D项“为了比较不同专业的不同职业机会”。
B
In our family, the presents we gave one another were almost always homemade. I thought that was the definition of a gift: something you made for someone else. We made all our New Year gifts: piggy banks from old bottles, and puppets from retired socks. It didn't seem like a hardship to me; it was something special.
My father loves wild strawberries, so for Father's Day my mother would almost always make him strawberry cakes. While we kids were responsible for the berries, we each got an old jar and spent the Saturday before the celebration in the fields, filling it as more ended up in our mouths. Finally, we returned home and poured them out on the kitchen table to sort out the bugs. I'm sure we missed some, but Dad never mentioned the extra protein.
In fact, he thought that was the best possible present, or so he had us convinced. It was a gift that could never be bought. As children raised by strawberries, we were probably unaware that the gift of berries was from the fields themselves, not from us. Our gift was time, attention, care and “red” fingers.
Gifts from the earth or from each other establish a particular relationship, a duty of sorts to give, to receive, and to exchange. The field gave to us, we gave to our dad, and we tried to give back to the strawberries. When the berry season was done, the plants would send out their red runners to make new plants. So I would weed out little fields of ground where the runners touched down. Sure enough, tiny little roots would emerge from the runners and by the end of the season there were even more plants, ready to bloom under the next strawberry season. No person taught us this — the strawberries showed us. Because they had given us a gift, an ongoing relationship opened between us.
24. What is the author's belief about a gift?
A. It should be practical and valuable.
B. It should be luxurious and special.
C. It should be purchased from a store.
D. It should be made with personal effort.
25. What did the children do for Father's Day?
A. They made strawberry cakes.
B. They found the sweetest strawberries.
C. They went strawberry picking.
D. They baked strawberry cookies.
26. What would the author do to give back to the strawberries?
A. She would make homemade gifts for her father.
B. She would devote time and attention to the plants.
C. She would wait for the strawberries to get ripe again.
D. She would search for fields for the plants to take root.
27. What did the strawberries teach the family?
A. How to cook with strawberries.
B. The importance of giving and receiving.
C. How to cherish homemade gifts.
D. The procedure of growing strawberries.
答案: 24. D 理解具体信息 根据第一段的“In our family, the presents we gave one another... something you made for someone else”和第三段最后一句“Our gift was time, attention, care and ‘red’ fingers”可知,在作者的家庭传统中,礼物均是自制的,故作者认为礼物应该由个人努力完成。故选D项。 25. C 理解具体信息 根据第二段的“... we each got an old jar and spent the Saturday before the celebration in the fields, filling it as more ended up in our mouths”可知,在父亲节前,孩子们每人都拿了一个旧罐子,在田里度过周六,一边用草莓把罐子装满一边吃。故作者为父亲节去采摘草莓。故选C项。 26. B 推断 根据第四段的“The field gave to us, we gave to our dad, and we tried to give back to the strawberries”和“So I would weed out little fields of ground where the runners touched down”可知,作者试图回馈草莓,清理出小块土地以供草莓茎触地生长,花了时间和注意力。故选B项。A项“为她父亲自制礼物”;B项“花时间和注意力在植物(指草莓)上”;C项“等待草莓再次成熟”;D项“寻找适合植物扎根的田地”。 27. B 推断 根据第四段的“The field gave to us, we gave to our dad, and we tried to give back to the strawberries”和“No person taught us this — the strawberries showed us. Because they had given us a gift, an ongoing relationship opened between us”可知,作者认为,土地给予了作者食物(草莓),作者回馈草莓,这正是草莓教会作者的,草莓教会作者家人的是接受和给予的重要性。故选B项。
C
For Caribbean box jellyfish (水母), learning is literally a no - brainer.
In a new experiment, these animals learned to spot and avoid obstacles (障碍物) despite having no central brain, researchers report in Current Biology. This is the first evidence that jellyfish can make mental connections between events and change their behavior accordingly.
“Maybe learning doesn't need a very complex nervous system, but rather, learning is an essential part of nerve cells,” says Jan Bielecki, a neurobiologist at Kiel University in Germany. If so, the new finding could help trace how learning evolved in animals.
Bielecki and his colleagues wondered if Caribbean box jellyfish could learn that low - contrast objects, which might at first seem distant, were actually close by. The team put 12 jellyfish into a round tank surrounded by low - contrast, gray and white stripes. A camera filmed the animals' behavior for about seven minutes.
At first, the jellyfish seemed to interpret the gray stripes as distant roots and swam into the tank wall. But those collisions (碰撞) seemed to lead the jellyfish to treat the gray stripes more like close roots in dirty water, and the animals started avoiding them. The jellyfish's average distance from the tank wall increased from about 2.5 centimeters in the first couple of minutes to about 3.6 centimeters in the final couple of minutes. Their average collisions into the wall dropped from 1.8 per minute to 0.78 per minute.
“I found that really amazing,” says Nagayasu Nakanishi, an evolutionary biologist at the University of Arkansas in Fayetteville, who has studied jellyfish's nervous systems but was not involved in the new work. “I never thought jellyfish could really learn.”
Neurobiologist Björn Brembs views the results more cautiously, noting the small number of jellyfish tested and the variability in their performance. “I want this to be true, as it would be very cool,” says Brembs. Experiments with more jellyfish could convince him that the animals do learn.
28. What can we know about the jellyfish in paragraph 2?
A. They can avoid obstacles with a central brain.
B. They can change their behavior after evolution.
C. They may have learning abilities with nerve cells.
D. They may develop a very complex nervous system.
29. What change in behavior did the jellyfish show in the experiment?
A. They completely ignored the gray stripes.
B. They gradually started avoiding the gray stripes.
C. They could avoid collisions if given enough time.
D. They increased their collisions with the tank wall.
30. What conclusion can be drawn from the experiment?
A. Jellyfish preferred the gray stripes over other things.
B. Jellyfish were unable to learn from their environment.
C. Jellyfish relied on the distant objects to change their behavior.
D. Jellyfish showed a learning process and adjusted their behavior.
31. What does Brembs imply in the last paragraph?
A. He believes more testing is needed to confirm the results.
B. He is excited by the potential implications of the findings.
C. He dismisses the findings as irrelevant to jellyfish behavior.
D. He is doubtful due to the consistent performance of the jellyfish.
答案: 28. C 推断 根据第二段的“Maybe learning doesn't need a very complex nervous system, but rather, learning is an essential part of nerve cells”可知,水母不需要复杂的神经系统,而只需要神经细胞就可以进行学习。由此可推知,水母拥有通过神经细胞学习的能力。故选C项。A项“它们可以用中枢神经系统避开障碍物”;B项“它们可以在进化后改变它们的行为”;C项“它们可能有通过神经细胞学习的能力”;D项“它们可能发展出非常复杂的神经系统”。 29. B 理解具体信息 根据第四段的“At first, the jellyfish seemed to interpret the gray stripes... the animals started avoiding them”可知,起初,水母似乎把灰色条纹理解为远处的根,游向水箱壁,但那些碰撞似乎使水母认为灰色条纹更像在浑浊水中的根,因此水母开始避开它们。故选B项。A项“它们完全忽略了灰色条纹”;B项“它们逐渐开始避开灰色条纹”;C项“如果给它们足够的时间,它们可以避免碰撞”;D项“它们增加了与水箱壁的碰撞”。 30. D 理解具体信息 根据第二段的“If so, the new finding could help trace how learning evolved in animals”及第四段的实验可知,碰撞后,水母开始避开条纹。由此可知,水母是可以学习并调整行为的。故选D项。A项“比起其他东西,水母更喜欢灰色条纹”;B项“水母不能从环境中学习”;C项“水母依靠远处的物体来改变它们的行为”;D项“水母表现出学习过程并调整它们的行为”。 31. A 推断 根据最后一段的最后一句“Experiments with more jellyfish could convince him that the animals do learn”可知,更多的水母参与到实验中才能证实这种动物确实发生了学习的行为。故选A项“他认为需要更多的测试来证实结果”。B项“他对这些发现的潜在意义感到兴奋”;C项“他认为这些发现与水母的行为无关而不予考虑”;D项“由于水母的一贯表现,他对此表示怀疑”。
D
A study has found that smiling at London bus drivers increases their happiness. The finding feels obvious and unexpected at the same time. For decades, passengers and drivers in London greet each other in an unfriendly mood; any affection is strongly disliked. While, the authors of the research, which was conducted by the University of Sussex and others, hope it will lead to “more interaction and kindness on buses”. However, Londoners are sceptical.
It might seem impossible that a report on London buses could change behaviour. But it has happened before. London buses have an underappreciated role in the history of medical science. In the 1940s, a single study of London transport workers transformed epidemiology (流行病学), medicine and the way we live now. Every time you go on a run, check your steps, or take the stairs instead of the lift, you are following a path established by the feet of the workers on London buses.
In the late 1940s, Britain, like many rich countries, was suffering from an “epidemic” of heart disease and no one knew why. Various hypotheses (假设), such as stress were suggested; but no one noticed exercise. The idea that health and exercise were linked “wasn't the accepted fact that we know today”: Some even felt that “too much physical activity was a bad thing for your health”.
At this time, Jerry Morris started to suspect that the excess deaths from heart disease might be linked to occupations. He began studying the medical records of 31,000 London transport workers. His findings were breathtaking: conductors, who spent their time running up and down stairs, had an approximately 30% lower incidence of disease than drivers. He also looked at postal workers, and found a similar pattern: postmen had far lower rates of disease than telephonists.
Morris's research was eventually published in 1953, and his work had consequences both big and small. Morris now took up exercise, handing his jacket to his daughter and just running. “People initially thought I went bananas.” But slowly, the rest of the world took off its jacket and followed.
32. What impact did the study of London transport workers in the 1940s have on the field of medicine?
A. It led to the discovery of a new virus.
B. It proved the main cause of heart disease.
C. It showed the relationship between exercise and health.
D. It corrected the misunderstanding of London bus drivers.
33. How did Morris conduct his study?
A. By carrying out a survey.
B. By studying their occupations.
C. By analyzing the medical data.
D. By doing a medical examination.
34. What's the meaning of “went bananas” in the last paragraph?
A. Fell ill. B. Saved energy.
C. Started running. D. Became crazy.
35. Which can be the best title of this passage?
A. How to Increase Drivers' Happiness
B. How to Transform the Way We Live
C. How Exercise Influenced Heart Health
D. How London Bus Drivers Led the World to Exercise
答案: 32. C 理解具体信息 根据第二段的“In the 1940s, a single study of London transport workers transformed... the feet of the workers on London buses”以及第三段的“The idea that health and exercise were linked...”可知,对伦敦交通工人的研究,改变了流行病学家、医生和我们现在的生活方式,人们日常跑步、查看步数和爬楼梯等运动习惯皆受此影响。由此可知,20世纪40年代对伦敦交通工人的研究展示了运动和健康之间的关系。故选C项。A项“它导致了一种新病毒的发现”;B项“它证明了心脏病的主要原因”;C项“它显示了运动和健康之间的关系”;D项“它纠正了伦敦公交司机的误解”。 33. C 推断 根据第四段的“He began studying the medical records of 31, 000 London transport workers”可知,Morris是通过研究31, 000名伦敦交通工人的医疗记录来开展研究的。故选C项。 34. D 理解句意 根据最后一段的“‘People initially thought I went bananas.’ But slowly, the rest of the world took off its jacket and followed”可知,人们对于Morris锻炼的行为是后来才慢慢接受的。由此可推知,刚开始人们会觉得他的行为很“疯狂”。故选D项。 35. D 理解文章主旨要义 通读全文可知,本文主要探讨了对伦敦巴士司机微笑进而提高他们幸福感的发现,以及20世纪40年代莫里斯研究发现运动对降低心脏病风险的重要性以及这一研究发现对人们生活方式的影响。故D项“伦敦巴士司机如何引领世界运动”最适合作为本文的标题。故选D项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭