2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第2页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Let's face it: Life is hard. But it doesn't have to be, especially if you have the following products. From a workout mirror to a water purifier, your day - to - day routine is about to get a lot easier.
Tempo Move
$495 SHOP.TEMPO.FITTempo makes exercise truly convenient from your own home. You may recognize it as one of the many workout mirrors on the market, but the new tempo move system allows you to easily connect your phone and its apps to a TV, and follow along with all its wonderful classes.VIVE Flow$499 AT VIVE.COM
Vive goggles will bring an extremely accessible and refreshing approach to the VR world. The Vive goggles are, well, a pair of goggles not unlike something you'd wear to go snowboarding. They're extremely lightweight with a lightning fast set - up that's suitable for things like watching Netflix, or meditation(冥想). It's the calmest headset I've ever worn and uses cameras to let you control everything with just your hands.
Hisense 75" U800GR 8K ULED Roku TV
$1,800 AT BEST BUY8K sounded like a luxury, but now the brands like Hisense, which focus on a more affordable version, have got some time with the tech. You can finally bring the deep color output and the astonishing detail into your living room. Calling it “affordable” may be a bit of an overstatement, but compared to most 8K TVs which all run over $5,000, it's the most cost - efficient version of the tech we've got.
LARQ Water Purifier
$139 AT LIVELARQ.COM
Larq not just makes your water cleaner with light technology. The best part is that it somehow manages to taste clean and fresh too. And while I thought it may be a trick, I've forced friends, family, and strangers to compare, and they all agree. Even if you don't care about clean water, you'll care about that, right?
21. What can be inferred about Vive goggles?
A. They are user - friendly.
B. They help keep track of weight.
C. They are intended for snowboarders.
D. They can control everything.
22. What is special about Hisense 8K TV?
A. Its look is luxurious.
B. Its tech is advanced.
C. It is economical.
D. It features deep color.
23. Where is the text probably taken from?
A. A consumer review.
B. A science report.
C. An online advertisement.
D. A product introduction.
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Let's face it: Life is hard. But it doesn't have to be, especially if you have the following products. From a workout mirror to a water purifier, your day - to - day routine is about to get a lot easier.
Tempo Move
$495 SHOP.TEMPO.FITTempo makes exercise truly convenient from your own home. You may recognize it as one of the many workout mirrors on the market, but the new tempo move system allows you to easily connect your phone and its apps to a TV, and follow along with all its wonderful classes.VIVE Flow$499 AT VIVE.COM
Vive goggles will bring an extremely accessible and refreshing approach to the VR world. The Vive goggles are, well, a pair of goggles not unlike something you'd wear to go snowboarding. They're extremely lightweight with a lightning fast set - up that's suitable for things like watching Netflix, or meditation(冥想). It's the calmest headset I've ever worn and uses cameras to let you control everything with just your hands.
Hisense 75" U800GR 8K ULED Roku TV
$1,800 AT BEST BUY8K sounded like a luxury, but now the brands like Hisense, which focus on a more affordable version, have got some time with the tech. You can finally bring the deep color output and the astonishing detail into your living room. Calling it “affordable” may be a bit of an overstatement, but compared to most 8K TVs which all run over $5,000, it's the most cost - efficient version of the tech we've got.
LARQ Water Purifier
$139 AT LIVELARQ.COM
Larq not just makes your water cleaner with light technology. The best part is that it somehow manages to taste clean and fresh too. And while I thought it may be a trick, I've forced friends, family, and strangers to compare, and they all agree. Even if you don't care about clean water, you'll care about that, right?
21. What can be inferred about Vive goggles?
A. They are user - friendly.
B. They help keep track of weight.
C. They are intended for snowboarders.
D. They can control everything.
22. What is special about Hisense 8K TV?
A. Its look is luxurious.
B. Its tech is advanced.
C. It is economical.
D. It features deep color.
23. Where is the text probably taken from?
A. A consumer review.
B. A science report.
C. An online advertisement.
D. A product introduction.
答案:
21. A 理解具体信息,根据VIVE Flow部分中的“They're extremely lightweight with a lightning fast set - up... It's the calmest headset... let you control everything with just your hands”可知,Vive goggles非常轻便,且安装快捷,是最平静的耳机,能让你只用手就可以控制一切。它们对用户很友好,故选A。
22. C 理解具体信息,根据Hisense 75" U800GR 8K ULED Roku TV部分中的“You can finally bring the deep color output and the astonishing detail into your living room... it's the most cost - efficient version of the tech we've got”可知,Hisense 8K TV的特别之处在于其最划算,经济实惠,故选C。
23. C 推断,根据第一段中的“if you have the following products... your day - to - day routine is about to get a lot easier”和下文中对于四件产品的价格、购物网址及功能等的介绍可知,本文是一则在线商品广告,故选C。
B
When a group of college students put their sorrow into action, they never imagined the project would fuel a nationwide movement to help deal with hunger and control food waste.
But that's exactly what the Farmlink Project has done since 2020, bringing together hundreds of young volunteers to rescue nearly 77 million pounds of excess food and deliver it to those in need. The organization's efforts help farmers, the environment, and people struggling to feed their families all at once.
“In the United States, 40 million Americans don't have enough food to eat. They don't know where their next meal is going to come from,” said Aidan Reilly, who co - founded Farmlink. “Meanwhile, in the United States, we're throwing out over 100 billion pounds of food every year.”
Back in 2020, Reilly and his childhood friend James Kanoff were reading and watching news about food shortages, and they learned that area farms were forced to destroy excess produce that they couldn't sell, especially with restaurants, schools and hotels closed. Reilly, Kanoff and a core group of friends worked together over Zoom, texted and e - mailed to contact farms from coast to coast. “We didn't really set out to start a nonprofit organization,” Reilly said. “We just thought, ‘There're so many people suffering, if we can figure out one way to help, then that'll be great.’”
In California, they found a farmer who had 13,000 eggs that could be donated, and Reilly offered to do the pickup and delivery himself. That was the first of many more deliveries. With “we'll come to you” as their catchphrase(标语), the group rented U - Haul trucks and attempted to do all the food pickup and deliveries themselves.
“We had a lot of small problems in the beginning,” Reilly said. “We broke axles(车轴), loaded 40,000 pounds of potatoes in a wrong way and had to try to drag them out by using another truck and a rope. But we made it work.”
“Farmlink has worked with more than 100 farms and 300 communities in the US, rescuing and moving enough food to distribute more than 64 million meals,” Reilly said.
24. What can we learn about Farmlink Project from the text?
A. It was launched by some college students.
B. It helps relieve American poverty.
C. It cooperates with the farms worldwide.
D. It is supported by the government.
25. Why did some farms waste the produce left?
A. The produce was of poor quality.
B. Nobody came to purchase the produce.
C. The farmers refused to sell it at a low price.
D. Food shortages were no longer a problem globally.
26. What difficulty did the students encounter in the start - up phase?
A. They were lacking in experience.
B. They overloaded the supply.
C. Their navigation aids didn't work.
D. The vehicles were inadequate.
27. What is the text mainly about?
A. Americans faced a food shortage crisis.
B. Farmers in poor areas worried about food waste.
C. Volunteers delivered farm produce to those in need.
D. Students took action to tackle hunger and food waste.
When a group of college students put their sorrow into action, they never imagined the project would fuel a nationwide movement to help deal with hunger and control food waste.
But that's exactly what the Farmlink Project has done since 2020, bringing together hundreds of young volunteers to rescue nearly 77 million pounds of excess food and deliver it to those in need. The organization's efforts help farmers, the environment, and people struggling to feed their families all at once.
“In the United States, 40 million Americans don't have enough food to eat. They don't know where their next meal is going to come from,” said Aidan Reilly, who co - founded Farmlink. “Meanwhile, in the United States, we're throwing out over 100 billion pounds of food every year.”
Back in 2020, Reilly and his childhood friend James Kanoff were reading and watching news about food shortages, and they learned that area farms were forced to destroy excess produce that they couldn't sell, especially with restaurants, schools and hotels closed. Reilly, Kanoff and a core group of friends worked together over Zoom, texted and e - mailed to contact farms from coast to coast. “We didn't really set out to start a nonprofit organization,” Reilly said. “We just thought, ‘There're so many people suffering, if we can figure out one way to help, then that'll be great.’”
In California, they found a farmer who had 13,000 eggs that could be donated, and Reilly offered to do the pickup and delivery himself. That was the first of many more deliveries. With “we'll come to you” as their catchphrase(标语), the group rented U - Haul trucks and attempted to do all the food pickup and deliveries themselves.
“We had a lot of small problems in the beginning,” Reilly said. “We broke axles(车轴), loaded 40,000 pounds of potatoes in a wrong way and had to try to drag them out by using another truck and a rope. But we made it work.”
“Farmlink has worked with more than 100 farms and 300 communities in the US, rescuing and moving enough food to distribute more than 64 million meals,” Reilly said.
24. What can we learn about Farmlink Project from the text?
A. It was launched by some college students.
B. It helps relieve American poverty.
C. It cooperates with the farms worldwide.
D. It is supported by the government.
25. Why did some farms waste the produce left?
A. The produce was of poor quality.
B. Nobody came to purchase the produce.
C. The farmers refused to sell it at a low price.
D. Food shortages were no longer a problem globally.
26. What difficulty did the students encounter in the start - up phase?
A. They were lacking in experience.
B. They overloaded the supply.
C. Their navigation aids didn't work.
D. The vehicles were inadequate.
27. What is the text mainly about?
A. Americans faced a food shortage crisis.
B. Farmers in poor areas worried about food waste.
C. Volunteers delivered farm produce to those in need.
D. Students took action to tackle hunger and food waste.
答案:
24. A 理解具体信息,读题,题目问“我们从文章中可以了解到Farmlink项目的什么信息?”。A项“它是由一些大学生发起的”,B项“它帮助美国人脱贫”,C项“它与世界各地的农场合作”,D项“它得到了政府的支持”。根据第一段中的“When a group of college students put their sorrow into action”和第二段中的“But that's exactly what the Farmlink Project has done since 2020”可知,Farmlink项目是由几个大学生创建的,故选A。 25. B 理解具体信息,读题,题目问“为什么一些农场会浪费掉剩下的农产品?”。A项“这些农产品质量太差”,B项“没有人来采购这些农产品”,C项“农场主拒绝以低价出售农产品”,D项“粮食短缺不再是全球性问题”。根据第四段中的“area farms were forced to destroy excess produce that they couldn't sell”可知,当地的农场被迫毁掉无法出售的过剩农产品,故B项正确。 26. A 推断,读题,题干问“在初创时期这些大学生遇到了什么困难?”。A项“他们缺乏经验”,B项“他们让供应超负荷”,C项“他们的导航辅助设备无法运行”,D项“他们车辆不充足”。根据倒数第二段中的“We broke axles (车轴), loaded 40,000 pounds of potatoes in a wrong way and had to try to drag them out by using another truck and a rope”(我们弄坏了车轴,用错误的方式装填4万磅土豆,不得不用另一辆卡车和一根绳子把它们拖出来)可知,这些大学生在起初遇到了不少问题。根据常识可以推断,这些应该是由于缺乏经验造成的,故选A。 27. D 理解文章主旨要义,分析语篇可知,第一段是本文的中心段。根据第一段内容可知,一群大学生把他们的悲伤付诸行动时,他们从没想过这个项目会推动一场全国性的运动来帮助解决饥饿和控制食物浪费。下文又讲到了这些大学生创建Farmlink项目的过程、他们实施的行动和产生的影响,故D项“大学生积极行动来解决饥饿和粮食浪费问题”最能概括本文的主旨。A项“美国面临粮食短缺危机”,B项“贫困地区的农民担心粮食浪费”,C项“志愿者将农产品发给那些需要的人”。
C
Tariq Qaiser, an architect, is trying to protect mangroves (红树). The trees could save Pakistan's largest city Karachi, sitting on the Arabian Sea, from natural disasters. He comes to Bundal Island several times a week to document the illegal cutting of mangrove trees. Very often,“You can't hear a single bird because the chain saws are so loud. The trees are cut down illegally for firewood,” he says, shaking his head. Besides, developers clear the mangroves to make room for construction.
Karachi has a hot climate, and its concrete buildings and paved roads make it even hotter. Offshore, there are islands where mangroves grow. They could be the key to slowing climate change. Mangrove forests pull carbon dioxide out of the air, holding four times as much of the planet - warming gas as other forests can. They support diverse ecosystems. As sea levels rise with global warming, the trees could play a big role in protecting coastal cities like Karachi from flooding. Karachi's mangroves are disappearing. But its numbers are rising in other parts of Pakistan. With replanting efforts, the country has tripled(成为三倍) its mangrove coverage over the past 30 years.
Qaiser's work may have worked. Recently, a court in Karachi declared Bundal Island's mangroves to be protected forests. But unforested parts of the island remain unprotected, and developers want to build there. City officials say this could provide much - needed housing and bring in billions of dollars. They claim that some of that money could be used to plant mangroves in other parts of Pakistan.
Ecologist Rafiul Haq appreciates Qaiser's “extraordinary work” educating the public about mangroves. But he wishes Qaiser would look at the bigger picture. “Only 7% of Pakistan's mangroves are in Karachi,” Haq says. He thinks it's wrong to focus on the losses in 7% of the country while ignoring the success in 93% of it. But Qaiser believes it's important to protect every bit.
28. What do we know about Karachi's mangroves?
A. They occupy the building land.
B. They're home to various birds.
C. They're primarily being used as firewood.
D. They protect the city from climate catastrophes.
29. Why are efforts made to conserve the mangrove trees?
A. Their birthplaces meet crisis.
B. They boast huge diversity.
C. Their bonds with nature are close.
D. They grow at a rapid speed.
30. What does the Karachi government plan to do?
A. Grow mangroves in other areas.
B. Destroy buildings to grow mangroves.
C. Build more mangrove reserves.
D. Use mangroves to make profit.
31. What does Haq think of Qaiser's work on Karachi's mangroves?
A. Challenging. B. Effective.
C. Insignificant. D. Partial.
Tariq Qaiser, an architect, is trying to protect mangroves (红树). The trees could save Pakistan's largest city Karachi, sitting on the Arabian Sea, from natural disasters. He comes to Bundal Island several times a week to document the illegal cutting of mangrove trees. Very often,“You can't hear a single bird because the chain saws are so loud. The trees are cut down illegally for firewood,” he says, shaking his head. Besides, developers clear the mangroves to make room for construction.
Karachi has a hot climate, and its concrete buildings and paved roads make it even hotter. Offshore, there are islands where mangroves grow. They could be the key to slowing climate change. Mangrove forests pull carbon dioxide out of the air, holding four times as much of the planet - warming gas as other forests can. They support diverse ecosystems. As sea levels rise with global warming, the trees could play a big role in protecting coastal cities like Karachi from flooding. Karachi's mangroves are disappearing. But its numbers are rising in other parts of Pakistan. With replanting efforts, the country has tripled(成为三倍) its mangrove coverage over the past 30 years.
Qaiser's work may have worked. Recently, a court in Karachi declared Bundal Island's mangroves to be protected forests. But unforested parts of the island remain unprotected, and developers want to build there. City officials say this could provide much - needed housing and bring in billions of dollars. They claim that some of that money could be used to plant mangroves in other parts of Pakistan.
Ecologist Rafiul Haq appreciates Qaiser's “extraordinary work” educating the public about mangroves. But he wishes Qaiser would look at the bigger picture. “Only 7% of Pakistan's mangroves are in Karachi,” Haq says. He thinks it's wrong to focus on the losses in 7% of the country while ignoring the success in 93% of it. But Qaiser believes it's important to protect every bit.
28. What do we know about Karachi's mangroves?
A. They occupy the building land.
B. They're home to various birds.
C. They're primarily being used as firewood.
D. They protect the city from climate catastrophes.
29. Why are efforts made to conserve the mangrove trees?
A. Their birthplaces meet crisis.
B. They boast huge diversity.
C. Their bonds with nature are close.
D. They grow at a rapid speed.
30. What does the Karachi government plan to do?
A. Grow mangroves in other areas.
B. Destroy buildings to grow mangroves.
C. Build more mangrove reserves.
D. Use mangroves to make profit.
31. What does Haq think of Qaiser's work on Karachi's mangroves?
A. Challenging. B. Effective.
C. Insignificant. D. Partial.
答案:
28. D 理解具体信息,根据第一段中的“The trees could save Pakistan's largest city Karachi, sitting on the Arabian Sea, from natural disasters”可知,红树林可以保护卡拉奇免于遭受自然灾害,故选D。A项“它们正占据了建筑用地”,B项“它们是多种鸟类的家园”,C项“它们主要被用作柴火”。 29. C 推断,读题,题目问“为什么要付诸努力去保护红树林?”。A项“它们的诞生地遇到了危机”,B项“它们拥有巨大的多样性”,C项“它们与自然的联系密切”,D项“它们生长速度飞快”。根据第二段中的“the key to slowing climate change... pull carbon dioxide out of the air... support diverse ecosystems... the trees could play a big role in protecting coastal cities like Karachi from flooding”可知,红树林可以减缓气候变化、吸收空气中的二氧化碳、支持生态多元化、保护海滨城市免遭洪灾。据此可以推断,保护它们是因为它们与自然的关系非常密切,故选C。 30. A 理解具体信息,根据第三段中的“They claim that some of that money could be used to plant mangroves in other parts of Pakistan”可知,政府官员宣称他们会用Bundal Island建筑用地中获利的资金去巴基斯坦的其他区域种植红树,故选A。B项“破坏建筑来种植红树林”,C项“建立更多红树林保护区”,D项“用红树林来盈利”。 31. D 理解观点、态度,根据最后一段中的“But he wishes Qaiser would look at the bigger picture... But Qaiser believes it's important to protect every bit”可知,Haq希望Qaiser可以看到更大的图景,他说巴基斯坦只有7%的红树林在卡拉奇。他认为只关注全国7%的损失,而忽视93%的成功是错误的。但是Qaiser认为保护每一处都很重要。由此可推知,Haq认为Qaiser在卡拉奇红树林上的工作是有偏袒的,故选D项“偏袒的”。A项“有挑战性的”,B项“有效的”,C项“不显著的”。
D
It's well known that humor can benefit us both physically and mentally. The idea that laughter is the best medicine has been around since ancient times. In his 1905 book, Jokes and Their Relation to the Unconscious, Sigmund Freud argued that humor is the highest of the psyche's defense mechanism (机制), capable of turning anxiety into pleasure.
There are four humor styles. Affiliative humor refers to jokes about things that might be commonly considered funny, which is usually employed to improve relationships or make others laugh. If you've ever shared a funny picture with a co - worker, you've used affiliative humor. Self - enhancing humor involves being able to laugh at yourself, often used as a way for you to deal with stress or difficulties and feel better as a result. Aggressive humor is laughing at the expense of others, which often involves sarcasm (讽刺), teasing, and criticism. Self - defeating humor is the art of putting yourself down to gain favor from your peers, which is possibly used by someone who's targeted by bullies.
Each style of humor actually carries a different influence, when it comes to mental health. Julie Aitken Schermer, a psychological researcher at The University of Western Ontario, says people using self - enhancing humor are less likely to show signs of loneliness and poor relationships with others. By contrast, both aggressive and self - defeating humor styles can hint at trouble. “We find that self - defeating humor is the most concerning style as it is also linked with loneliness and feelings of not mattering. Those with an aggressive humor style may not experience loneliness as much, however, since they rely on group dynamics(群体动力)in order to make fun of their peers,” says Schermer.
Even if you tend to favor more negative humor styles, there's no reason to lose heart. Schermer says people can develop a positive, self - enhancing humor style by concentrating on the lighter and more humorous aspects of life. As author Kurt Vonnegut once wrote, “Laughter and tears are both responses to worries and anxieties. I prefer to laugh, since there is less cleaning up to do afterward.”
32. Why is Sigmund Freud's book mentioned in Paragraph 1?
A. To show the importance of mental health.
B. To stress the role of humor.
C. To persuade people to stay positive.
D. To introduce ancient jokes to us.
33. According to the text, which kind of humor may you use to relieve pressure?
A. Affiliative humor.
B. Self - enhancing humor.
C. Aggressive humor.
D. Self - defeating humor.
34. What does the underlined phrase “hint at” probably mean in the third paragraph?
A. Signal. B. Explain.
C. Prevent. D. Solve.
35. Which of the following will Kurt Vonnegut probably agree with?
A. Humor is difficult to control.
B. Crying is a good way of relief.
C. Humor is a double - edged sword.
D. Laughter is the best cure for stress.
It's well known that humor can benefit us both physically and mentally. The idea that laughter is the best medicine has been around since ancient times. In his 1905 book, Jokes and Their Relation to the Unconscious, Sigmund Freud argued that humor is the highest of the psyche's defense mechanism (机制), capable of turning anxiety into pleasure.
There are four humor styles. Affiliative humor refers to jokes about things that might be commonly considered funny, which is usually employed to improve relationships or make others laugh. If you've ever shared a funny picture with a co - worker, you've used affiliative humor. Self - enhancing humor involves being able to laugh at yourself, often used as a way for you to deal with stress or difficulties and feel better as a result. Aggressive humor is laughing at the expense of others, which often involves sarcasm (讽刺), teasing, and criticism. Self - defeating humor is the art of putting yourself down to gain favor from your peers, which is possibly used by someone who's targeted by bullies.
Each style of humor actually carries a different influence, when it comes to mental health. Julie Aitken Schermer, a psychological researcher at The University of Western Ontario, says people using self - enhancing humor are less likely to show signs of loneliness and poor relationships with others. By contrast, both aggressive and self - defeating humor styles can hint at trouble. “We find that self - defeating humor is the most concerning style as it is also linked with loneliness and feelings of not mattering. Those with an aggressive humor style may not experience loneliness as much, however, since they rely on group dynamics(群体动力)in order to make fun of their peers,” says Schermer.
Even if you tend to favor more negative humor styles, there's no reason to lose heart. Schermer says people can develop a positive, self - enhancing humor style by concentrating on the lighter and more humorous aspects of life. As author Kurt Vonnegut once wrote, “Laughter and tears are both responses to worries and anxieties. I prefer to laugh, since there is less cleaning up to do afterward.”
32. Why is Sigmund Freud's book mentioned in Paragraph 1?
A. To show the importance of mental health.
B. To stress the role of humor.
C. To persuade people to stay positive.
D. To introduce ancient jokes to us.
33. According to the text, which kind of humor may you use to relieve pressure?
A. Affiliative humor.
B. Self - enhancing humor.
C. Aggressive humor.
D. Self - defeating humor.
34. What does the underlined phrase “hint at” probably mean in the third paragraph?
A. Signal. B. Explain.
C. Prevent. D. Solve.
35. Which of the following will Kurt Vonnegut probably agree with?
A. Humor is difficult to control.
B. Crying is a good way of relief.
C. Humor is a double - edged sword.
D. Laughter is the best cure for stress.
答案:
32. B 推断,读题,题目问“作者为什么在第一段提及西格蒙德·弗洛伊德的书?”。A项“为了展示心理健康的重要性”,B项“为了强调幽默的作用”,C项“为了说服人们保持积极乐观”,D项“为了把古代笑话介绍给我们”。作者在第一段首先提到了“The idea that laughter is the best medicine has been around since ancient times”(笑是最好的解药的观点自古以来就存在了),紧接着提到弗洛伊德1905年的书。再根据第一段中弗洛伊德的观点“humor is the highest of the psyche's defense mechanism (机制), capable of turning anxiety into pleasure”可知,作者之所以提及弗洛伊德的书是为了强调幽默的作用,故选B。 33. B 理解具体信息,读题,题目问“根据文章,你可以用哪种幽默来缓解压力?”。A项“亲和式幽默”,B项“自我提升式幽默”,C项“攻击性幽默”,D项“自我挫败式幽默”。根据第二段中的“Self - enhancing humor involves being able to laugh at yourself, often used as a way for you to deal with stress or difficulties and feel better as a result”可知,自我提升式幽默包括能够嘲笑自己,经常被用来作为你应对压力或困难的一种方式,并让你感觉更好,故选B。 34. A 理解词汇,根据画线短语所在句中的By contrast可知,前后句之间形成了转折关系。根据上一句中的“people using self - enhancing humor are less likely to show signs of loneliness and poor relationships with others”可知,使用自我提升式幽默几乎不会呈现孤独或人际关系不佳。因此,转折之后提到攻击性幽默和自我挫败式幽默应该会产生问题,且画线短语后的“it is also linked with loneliness and feelings of not mattering... they rely on group dynamics (群体动力) in order to make fun of their peers”也印证了这一点,故A项与画线短语的意义最为接近。 35. D 推断,解答本题的关键是弄清楚Kurt Vonnegut在文中的观点是什么。根据最后一段中Kurt Vonnegut所说的话“Laughter and tears are both responses to worries and anxieties. I prefer to laugh, since there is less cleaning up to do afterward”可知,Kurt Vonnegut认为笑和哭都是对担忧和焦虑的反应,他更喜欢笑。因此,他很可能会认可D项的观点。A项“幽默很难控制”,B项“哭是自我释放的一种好方法”,C项“幽默是把双刃剑”,D项“笑是解决压力的灵丹妙药”。
查看更多完整答案,请扫码查看