2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版》

第226页
第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Social boundaries are established social rules that are considered typical because most people in society agree that they are reasonable ways to live. For instance, in America, it is rude to belch(打嗝) in front of others. 36________ However, in other countries, it is a sign that a person has greatly enjoyed himself. In fact, it is a praise to the chef. In these societies, it is acceptable as a definite sign of gratitude and satisfaction.
37________ We tend to categorize people even within the first few seconds of meeting them. Social boundaries make it easier to determine what is similar and different about us in comparison to others that we meet. In some countries, it is rude to look at people directly in the eyes while speaking with them. 38________ If we're able to understand that others' social boundaries may be different in some ways, we can learn to understand other cultures and display appreciation for those differences.
Have you ever been in a conversation with someone you recently met and thought, “This person is standing way too close to me”? In this case, it may feel more like a strange behavior than a matter of social boundary. In some societies, however, it is quite common to stand very close to another individual while having a conversation. 39________
Social boundaries can influence various aspects of a person's behavior, from what one wears on formal occasions, to how loudly or softly a person speaks in public. 40________ Openly sharing emotions is either strongly discouraged or welcomed in different cultures.
A. However, in other countries, it is rude not to do so.
B. Social boundaries allow people to assess others quickly.
C. They may even direct how much people share about their feelings.
D. Therefore, it's important for Americans to avoid belching around others.
E. Social boundaries usually give rise to some misunderstandings between us.
F. In fact, there is an unspoken expected distance while people are interacting.
G. In other societies, however, it is impolite to have direct eye contact with them.
答案: - **36.D**:根据空后的转折词However可知,空处紧跟上一句的意思,与上一句形成密切的逻辑关系。上一句讲到了在美国,在别人面前打嗝是不礼貌的,D项“因此,对美国人来说,避免在别人面前打嗝是很重要的”与上一句关系密切,故D项符合语境。 - **37.B**:段落主旨句。根据本段中提到的“We tend to categorize people... determine what is similar and different about us in comparison to others”可知,本段讲的是我们倾向于快速评价他人并对其归类,故B项“社交边界允许人们快速评估他人”符合语境。 - **38.A**:根据空前的“In some countries, it is rude to...”可知,空处讲到的应该是其他国家的情况,故锁定A项和G项。结合空前讲到的“在一些国家,在和他人说话时直视他人的眼睛是不礼貌的”可知,空处讲到的是“在另一些国家,在和他人说话时不直视他人的眼睛是不礼貌的”,G项讲到的情况和空前一样,无法形成转折,故G项不符合语境。而A项中的“it is rude not to do so”则可以和空前形成转折,且so指代空前的“look at people directly in the eyes while speaking with them”,故A项符合语境。 - **39.F**:根据空前的“standing way too close to me... stand very close to another individual while having a conversation”可知,本段讲到的是谈话时,人与人之间距离的远近,F项“事实上,当人们在互动时,会有一个心照不宣的预期距离”可以对上文的情况进行总结,故F项符合语境。 - **40.C**:根据空后的“Openly sharing emotions is... in different cultures”可知,此处讲的是对于分享情绪的不同看法,C项“他们甚至可以指导人们分享多少关于自己的感受”与空后内容衔接紧密,且承接上文“Social boundaries can influence various aspects of a person’s behavior”,故C项符合语境。C项中的They指代上文中的“Social boundaries”。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭