2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第274页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
A
Volunteering has changed over these past few years and virtual volunteering is here for you to try! Find your perfect remote opportunity by becoming a Sense Virtual Buddying volunteer.
The Role of a Virtual Buddy(朋友)
Sense Virtual Buddying matches volunteers with disabled people who have similar interests to ensure you'll have lots of fun together. Once matched with a buddy, you will get to know each other remotely through video calls, phone calls, texting, emails or letters. You'll arrange weekly sessions and plan fun things to do together. You could be playing games, doing arts and crafts, playing music, planting — there are so many possibilities! We will provide you with weekly themed activities to help to support you in planning your interactions with your buddy.
What We Can Offer You
Before you start your volunteering role, we'll make sure that you've had the training you need to feel confident. This will be delivered online and through video calls. While you're volunteering with us as a virtual buddy, you'll also get a written account of your volunteering and references ( if required ), reimbursement(报销) of pre-agreed expenses ( up to £25), and great opportunities to develop new skills and get to know new people while making a real difference to a person's life.
Who We Are Looking for
We need volunteers who are good at expressing their ideas and feelings and are passionate about helping people with complex disabilities to communicate and experience the world. We're also always looking for volunteers who have knowledge or experience of British Sign Language. You don't need to have previous experience of volunteering or nursing disabled people.
If you have any questions regarding the role or would like some more information, please contact the volunteering team at volunteer @ sense.org.
21. What is a virtual buddy supposed to do?
A. Evaluate weekly themed activities.
B. Meet the disabled in person every week.
C. Match buddies based on similar interests.
D. Have virtual interactions with a matched buddy.
22. Which of the following will be offered to the volunteers?
A. Free in-person job training.
B. A written record of volunteering.
C. Reimbursement of travel expenses.
D. A chance to meet the founders.
23. Which of the following is the necessary qualification to be a virtual buddy?
A. Mastering a foreign language.
B. Good knowledge about nursing.
C. Being communicative and helpful.
D. Previous volunteering experience.
Volunteering has changed over these past few years and virtual volunteering is here for you to try! Find your perfect remote opportunity by becoming a Sense Virtual Buddying volunteer.
The Role of a Virtual Buddy(朋友)
Sense Virtual Buddying matches volunteers with disabled people who have similar interests to ensure you'll have lots of fun together. Once matched with a buddy, you will get to know each other remotely through video calls, phone calls, texting, emails or letters. You'll arrange weekly sessions and plan fun things to do together. You could be playing games, doing arts and crafts, playing music, planting — there are so many possibilities! We will provide you with weekly themed activities to help to support you in planning your interactions with your buddy.
What We Can Offer You
Before you start your volunteering role, we'll make sure that you've had the training you need to feel confident. This will be delivered online and through video calls. While you're volunteering with us as a virtual buddy, you'll also get a written account of your volunteering and references ( if required ), reimbursement(报销) of pre-agreed expenses ( up to £25), and great opportunities to develop new skills and get to know new people while making a real difference to a person's life.
Who We Are Looking for
We need volunteers who are good at expressing their ideas and feelings and are passionate about helping people with complex disabilities to communicate and experience the world. We're also always looking for volunteers who have knowledge or experience of British Sign Language. You don't need to have previous experience of volunteering or nursing disabled people.
If you have any questions regarding the role or would like some more information, please contact the volunteering team at volunteer @ sense.org.
21. What is a virtual buddy supposed to do?
A. Evaluate weekly themed activities.
B. Meet the disabled in person every week.
C. Match buddies based on similar interests.
D. Have virtual interactions with a matched buddy.
22. Which of the following will be offered to the volunteers?
A. Free in-person job training.
B. A written record of volunteering.
C. Reimbursement of travel expenses.
D. A chance to meet the founders.
23. Which of the following is the necessary qualification to be a virtual buddy?
A. Mastering a foreign language.
B. Good knowledge about nursing.
C. Being communicative and helpful.
D. Previous volunteering experience.
答案:
21. D 理解具体信息。根据The Role of a Virtual Buddy(朋友)部分中的“you will get to know each other remotely through video calls, phone calls, texting, emails or letters”可知,虚拟朋友间通过视频通话、电话、短信、邮件或信件远距离认识;再根据该部分的“You could be playing... planning your interactions with your buddy”可知,匹配之后,虚拟朋友间可以进行一些虚拟互动。故选D。
22. B 理解具体信息。根据What We Can Offer You部分中的“you'll also get a written account of your volunteering and references”可知,志愿者可以获得书面的志愿活动记录,故选B。
23. C 推断。根据Who We Are Looking for部分中的“We need volunteers who are good at expressing... communicate and experience the world”可知,该活动需要那些善于表达自己想法和感受,并热衷于帮助残疾人交流和体验世界的志愿者。据此可以推断,虚拟朋友需要是一个善于交流、乐于助人的人,故选C。
B
When I was a teenage boy, my parents signed me up in a local junior golf camp. From that moment, my life has been pretty much devoted to the game.
When I play golf, there's always a chance of making something magical happen — whether it's breaking a personal record or potentially making a hole-in-one. This is the aspect of golf that attracted me in growing up. However, I had to take a break because I couldn't really afford to play while in college, suffering from burnout. I'd still go out once in a while to play with friends, but for the first time since my teens, I was away from my community.
Several years later, my enthusiasm for playing golf was inspired again. I became familiar with the game again after playing on and off at Langston Golf Course. From the moment I arrived, this place felt like one of the courses where I grew up: a modest spot where people of all working - class backgrounds came to experience the game, eat lunch or have a drink; a place where golfers who are Black, brown and women are welcomed.
The sense of community I've regained with the game is more than I could have ever imagined. I like hiking around, chasing a little white ball around a golf course. I also like connecting with old friends and meeting new ones. Some are ones who I've been playing with since high school, and our text threads are loaded with trash talk about who's playing well and who isn't. They're usually the ones spurring me to practice and get better. We share experiences on the golf course that are memorable and have stories for days. My circle only seems to be expanding, and I'm excited to see what the future holds.
24. Why was the author once away from his golf community?
A. He couldn't spare time to play golf.
B. He didn't feel a sense of achievement.
C. He wanted to make more new friends.
D. He tried to get out of his parents' control.
25. What does the author say about Langston Golf Course?
A. It carried his past memories.
B. It reminded him to keep modest.
C. It offered him a sense of belonging.
D. It witnessed his accomplishments.
26. What does the underlined word “spurring” in paragraph 4 mean?
A. Hating. B. Warning.
C. Forbidding. D. Pushing.
27. What can be a suitable title for the text?
A. Golf: My Journey to Greatness
B. Golf: More than a Game to Me
C. Discovering Enthusiasm for Golf
D. Pursuing Perfection Through Golf
When I was a teenage boy, my parents signed me up in a local junior golf camp. From that moment, my life has been pretty much devoted to the game.
When I play golf, there's always a chance of making something magical happen — whether it's breaking a personal record or potentially making a hole-in-one. This is the aspect of golf that attracted me in growing up. However, I had to take a break because I couldn't really afford to play while in college, suffering from burnout. I'd still go out once in a while to play with friends, but for the first time since my teens, I was away from my community.
Several years later, my enthusiasm for playing golf was inspired again. I became familiar with the game again after playing on and off at Langston Golf Course. From the moment I arrived, this place felt like one of the courses where I grew up: a modest spot where people of all working - class backgrounds came to experience the game, eat lunch or have a drink; a place where golfers who are Black, brown and women are welcomed.
The sense of community I've regained with the game is more than I could have ever imagined. I like hiking around, chasing a little white ball around a golf course. I also like connecting with old friends and meeting new ones. Some are ones who I've been playing with since high school, and our text threads are loaded with trash talk about who's playing well and who isn't. They're usually the ones spurring me to practice and get better. We share experiences on the golf course that are memorable and have stories for days. My circle only seems to be expanding, and I'm excited to see what the future holds.
24. Why was the author once away from his golf community?
A. He couldn't spare time to play golf.
B. He didn't feel a sense of achievement.
C. He wanted to make more new friends.
D. He tried to get out of his parents' control.
25. What does the author say about Langston Golf Course?
A. It carried his past memories.
B. It reminded him to keep modest.
C. It offered him a sense of belonging.
D. It witnessed his accomplishments.
26. What does the underlined word “spurring” in paragraph 4 mean?
A. Hating. B. Warning.
C. Forbidding. D. Pushing.
27. What can be a suitable title for the text?
A. Golf: My Journey to Greatness
B. Golf: More than a Game to Me
C. Discovering Enthusiasm for Golf
D. Pursuing Perfection Through Golf
答案:
24. A 推断。根据第二段中的“I had to take a break because I couldn't really afford to play while in college, suffering from burnout”可知,作者上了大学之后不得不休息一下,因为他太疲惫了以至于真的没有办法去打高尔夫球。据此并结合生活常识可以推断,作者是因为太忙了才不能去打高尔夫球的,故A项正确。A项“他没有时间打高尔夫球”;B项“他没有成就感”;C项“他想结交更多新朋友”;D项“他尽量摆脱他父母的控制”。
25. C 理解具体信息。根据第三段中的“From the moment I arrived, this place felt like one of the courses where I grew up”和第四段中的“The sense of community I've regained with the game is more than I could have ever imagined”可知,Langston Golf Course让作者找到了儿时的感觉,找到了社区的感觉。换句话说,Langston Golf Course让作者找到了归属感,故C项正确。
26. D 理解词汇。结合语境可知,与之一起打球的那些人,再结合上文中提到的自高中起作者就与高尔夫结缘以及画线词后面的“to practice and get better”和朋友的意义可知,他们应是激励作者去训练并变得更好,故画线词的意思与D项最为接近。push“推动,促使(达到某程度或状态)”。
27. B 理解文章主旨要义。本文第一段讲述了作者在青少年时期就与高尔夫球结下了不解之缘;第二段讲到了作者上了大学后,打球时间减少并逐渐远离了社区;第三段讲述了几年之后Langston Golf Course让作者又找到了社区的感觉;最后一段则讲述了通过高尔夫球作者的社交圈子变大,作者对未来也充满了期待。综上可知,作者与高尔夫球的不解之缘,不仅让作者收获了球技上的进步,也对作者的社交、人生有了较大的影响。故B项“高尔夫球之于我:不仅仅是一项运动”适合本文的标题。
C
Some languages are rapid - fire ones and others are more unhurried ones but there is no difference in the speed at which information is shared, according to the new research.
The world's 7,000 or so languages differ greatly not only in their range of available phonemes — the units of sound that make up speech, but also in the pace at which these building blocks are thrown together in speech. But the new research into the information content in speech shows that languages allow their speakers to communicate about the same amount of information per second despite wide variations in the speed of speech.
To understand this better, researchers led by Christophe Coupe from the University of Lyon 2 and Yoon Oh from the University of Canterbury studied recordings of 170 native adult speakers of 17 European and Asian languages. Each speaker read a set of standardized texts containing about 240,000 syllables (音节). The researchers found that the fastest language hit 9.1 syllables per second, and the slowest a mere 4.3. But this was cancelled out by the amount of information, measured in bits, that each syllable contained. This varied significantly from 4.8 bits per syllable for Basque to 8.0 bits per syllable for Vietnamese.
The study found languages that pack a lot of information into sounds and syllables tend to be spoken more slowly, while those with a low information density (密度) are delivered more rapidly. While the speech rate and information density fluctuate(波动) widely, the information rate — the speed at which information is delivered — stays consistently around 39.15 bits per second.
The researchers say this appears to represent a optimal (最佳的) rate for giving and receiving information. Languages seem to stably inhabit an optimal range of information rates, away from the extremes that can still be available to individual speakers. Of course, not everybody speaks at the optimal information rate. We all know people who talk too quickly or slowly, and the new research may cast light on why we find listening to them hard work.
28. What has the new research found out?
A. Languages tend to convey information with similar efficiency.
B. Languages have nearly the same range of available phonemes
C. The number of languages has gradually decreased to about 7,000.
D. The speed of speech is determined by the information content.
29. What is paragraph 3 mainly about?
A. A further explanation of the research methods.
B. A brief introduction of the research process.
C. Potential application of the research findings.
D. Supporting evidence for the research results.
30. What can we learn from the findings of Christophe's study?
A. More words in speech convey more information.
B. The information rate remains at a reasonable level.
C. The speech rate can affect the information density.
D. Languages with more syllables are delivered faster.
31. What can be inferred about the optimal information rate?
A. It can lead to smooth communication.
B. It may result in the difficulty of listening.
C. It stays the same for individual speakers.
D. It prevents speakers from going to extremes.
Some languages are rapid - fire ones and others are more unhurried ones but there is no difference in the speed at which information is shared, according to the new research.
The world's 7,000 or so languages differ greatly not only in their range of available phonemes — the units of sound that make up speech, but also in the pace at which these building blocks are thrown together in speech. But the new research into the information content in speech shows that languages allow their speakers to communicate about the same amount of information per second despite wide variations in the speed of speech.
To understand this better, researchers led by Christophe Coupe from the University of Lyon 2 and Yoon Oh from the University of Canterbury studied recordings of 170 native adult speakers of 17 European and Asian languages. Each speaker read a set of standardized texts containing about 240,000 syllables (音节). The researchers found that the fastest language hit 9.1 syllables per second, and the slowest a mere 4.3. But this was cancelled out by the amount of information, measured in bits, that each syllable contained. This varied significantly from 4.8 bits per syllable for Basque to 8.0 bits per syllable for Vietnamese.
The study found languages that pack a lot of information into sounds and syllables tend to be spoken more slowly, while those with a low information density (密度) are delivered more rapidly. While the speech rate and information density fluctuate(波动) widely, the information rate — the speed at which information is delivered — stays consistently around 39.15 bits per second.
The researchers say this appears to represent a optimal (最佳的) rate for giving and receiving information. Languages seem to stably inhabit an optimal range of information rates, away from the extremes that can still be available to individual speakers. Of course, not everybody speaks at the optimal information rate. We all know people who talk too quickly or slowly, and the new research may cast light on why we find listening to them hard work.
28. What has the new research found out?
A. Languages tend to convey information with similar efficiency.
B. Languages have nearly the same range of available phonemes
C. The number of languages has gradually decreased to about 7,000.
D. The speed of speech is determined by the information content.
29. What is paragraph 3 mainly about?
A. A further explanation of the research methods.
B. A brief introduction of the research process.
C. Potential application of the research findings.
D. Supporting evidence for the research results.
30. What can we learn from the findings of Christophe's study?
A. More words in speech convey more information.
B. The information rate remains at a reasonable level.
C. The speech rate can affect the information density.
D. Languages with more syllables are delivered faster.
31. What can be inferred about the optimal information rate?
A. It can lead to smooth communication.
B. It may result in the difficulty of listening.
C. It stays the same for individual speakers.
D. It prevents speakers from going to extremes.
答案:
28. A 理解具体信息。根据第一段中的“Some languages are rapid - fire... no difference in the speed at which information is shared”可知,新的研究发现语速快的语言和语速慢的语言在信息分享的速度上没有区别。据此可知,语言倾向于以相似的效率传递信息,故A项正确。B项“语言可用的音素区间几乎一样”;C项“语言数量已经逐渐下降至7000左右”;D项“说话速度由信息内容决定”。
29. B 理解段落主旨要义。根据第三段中的“researchers led by... studied recordings of 170 native adult speakers of 17 European and Asian languages. Each speaker read a set of standardized texts... The researchers found that... a mere 4.3”可知,本段主要讲述了研究者和参与者的所作所为,也就是实施研究的过程,故B项正确。
30. B 理解具体信息。根据第四段中的“While the speech rate and information density... around 39.15 bits per second”可知,虽然语音速率和信息密度波动很大,但信息速率——信息传递的速度——始终保持在每秒39.15。由此可见,信息速率保持在一个合理的范围之内,故选B。A项“说的单词越多,表达的信息越多”;C项“语音速率会影响信息密度”;D项“人们说有更多音节的语言时说得更快”。
31. A 推断。根据最后一段中的“Languages seem to stably inhabit... to individual speakers”“We all know people who talk too quickly... hard work”可知,语言似乎稳定地存在于一个最佳的信息速率范围内,远离了个体使用者仍然可以使用的极端情况;说话太快或者太慢会让我们难以理解说话内容。据此可以推断,最佳信息速率可以让交流者顺利交流,故A项正确。
D
Out in the Atlantic Ocean, roughly 60 miles off the northwest coast of Africa, lie the Canary Islands. In the 1950s, the boom in package tourism showed promise as a new cash crop. But while the Canary Islands had the sunshine, warm climate and ease of access from Europe needed for this new industry, they were missing a vital element — picture - postcard sandy beaches.
So the developers on Tenerife in the Canary Islands constructed a breakwater(防波堤) over half a mile long. And then, from the Western Sahara on Africa's northwest coast, they shipped in 270,000 tons of sand. By 1973, the project was complete. As anticipated, tourists arrived. Along the engineered beach, rows and rows of tourists relax on beach chairs under umbrellas or walk across soft sand and cool down in the water.
Unanticipated was what their presence gave to one of the world's most endangered fish species, angel sharks—visibility. The gentle wind creates tiny waves on the water's surface, a magical cover for what lies beneath — an angel shark nursery. Female angel sharks regularly migrate(迁徙) to these ideally sheltered waters to give birth to pups(幼小动物), who remain in the shallows for about a year. Feeding on small fishes, they grow to around the same length as a newborn human baby.
Surveys have shown that other beaches in the Canary Islands are also potential nursery sites. Interestingly, most of them have been remade to make them more attractive to people. Playa Chica has another long sweep of imported sand. It's an attraction for divers as well as angel sharks, so the number of sightings of mature angel sharks of this shoreline is one of the highest in the islands.
Normally, massive, environmentally disruptive projects are bad for wildlife. But what's clear is that after the breakwater was built and the sand arrived, people followed, and in the calm, shallow waters they began to see baby angel sharks. And unlike the cases where an association between humans and wildlife ended in conflict and dead animals, this time it led to conservation.
32. Why did the developers on Tenerife carry out the project?
A. To build a base for shipping.
B. To fight against the rising sea.
C. To boost the local tourism industry.
D. To protect the island's ecosystem.
33. What was an unexpected result of the project?
A. It gave angel sharks a home.
B. It made a magical tourist attraction.
C. It caused the disappearance of some fishes.
D. It created conflict between sharks and tourists.
34. What is the author's attitude toward the engineered beach?
A. Intolerant. B. Doubtful.
C. Unclear. D. Favorable.
35. What is the author's purpose in writing the text?
A. To highlight the financial benefits of tourism.
B. To explain the situation of endangered species.
C. To introduce potential human - wildlife coexistence.
D. To emphasize the importance of wildlife conservation.
Out in the Atlantic Ocean, roughly 60 miles off the northwest coast of Africa, lie the Canary Islands. In the 1950s, the boom in package tourism showed promise as a new cash crop. But while the Canary Islands had the sunshine, warm climate and ease of access from Europe needed for this new industry, they were missing a vital element — picture - postcard sandy beaches.
So the developers on Tenerife in the Canary Islands constructed a breakwater(防波堤) over half a mile long. And then, from the Western Sahara on Africa's northwest coast, they shipped in 270,000 tons of sand. By 1973, the project was complete. As anticipated, tourists arrived. Along the engineered beach, rows and rows of tourists relax on beach chairs under umbrellas or walk across soft sand and cool down in the water.
Unanticipated was what their presence gave to one of the world's most endangered fish species, angel sharks—visibility. The gentle wind creates tiny waves on the water's surface, a magical cover for what lies beneath — an angel shark nursery. Female angel sharks regularly migrate(迁徙) to these ideally sheltered waters to give birth to pups(幼小动物), who remain in the shallows for about a year. Feeding on small fishes, they grow to around the same length as a newborn human baby.
Surveys have shown that other beaches in the Canary Islands are also potential nursery sites. Interestingly, most of them have been remade to make them more attractive to people. Playa Chica has another long sweep of imported sand. It's an attraction for divers as well as angel sharks, so the number of sightings of mature angel sharks of this shoreline is one of the highest in the islands.
Normally, massive, environmentally disruptive projects are bad for wildlife. But what's clear is that after the breakwater was built and the sand arrived, people followed, and in the calm, shallow waters they began to see baby angel sharks. And unlike the cases where an association between humans and wildlife ended in conflict and dead animals, this time it led to conservation.
32. Why did the developers on Tenerife carry out the project?
A. To build a base for shipping.
B. To fight against the rising sea.
C. To boost the local tourism industry.
D. To protect the island's ecosystem.
33. What was an unexpected result of the project?
A. It gave angel sharks a home.
B. It made a magical tourist attraction.
C. It caused the disappearance of some fishes.
D. It created conflict between sharks and tourists.
34. What is the author's attitude toward the engineered beach?
A. Intolerant. B. Doubtful.
C. Unclear. D. Favorable.
35. What is the author's purpose in writing the text?
A. To highlight the financial benefits of tourism.
B. To explain the situation of endangered species.
C. To introduce potential human - wildlife coexistence.
D. To emphasize the importance of wildlife conservation.
答案:
32. C 理解具体信息。根据题干中的“the developers on Tenerife”可锁定第二段。根据第二段第一句“So the developers on Tenerife in the Canary Islands constructed a breakwater(防波堤)”可知,加那利群岛特内里费岛的开发商建造防波堤的原因在第一段。根据第一段中的“the boom in package tourism showed promise as a new cash crop... they were missing a vital element — picture - postcard sandy beaches”可知,特内里费岛的开发商建造防波堤的原因是想促进当地的旅游业,故C项正确。
33. A 理解具体信息。根据第三段中的“The gentle wind creates tiny waves... to give birth to pups(幼小动物), who remain in the shallows for about a year”可知,温和的风在水面上产生了小波浪,下面是天使鲨的繁殖场。雌性天使鲨定期迁徙到这些理想的庇护水域产下幼崽,它们在浅滩停留大约一年。据此可知,这项工程意想不到地为天使鲨创造了家园,故A项正确。
34. D 理解观点、态度。根据最后一段中的“after the breakwater was built... it led to conservation”可知,人造沙滩的建造让游客数量增加、为天使鲨提供了繁殖场所并促成了动物保护。据此可知,作者对这个人造沙滩的态度是赞成的,故选D。
35. C 理解目的。本文主要讲述了为了推动当地的旅游,加那利群岛建了一个人造沙滩,吸引了无数的游客,而沙滩的形成给天使鲨创造了繁殖的场所,并促成了动物保护。据此可以推断,本文的写作目的在于介绍人与自然和谐共存的一个有效方式,故C项正确。A项“为了强调旅游业的经济好处”;B项“为了解释濒危物种的状况”;C项“为了介绍人类和野生生物共处的可能性”;D项“为了强调野生生物保护的重要性”。
查看更多完整答案,请扫码查看