2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版》

第105页
A
A recent landing on the moon has awakened or renewed people's enthusiasm for the stars and space exploration. Here are four trip ideas to inspire those would - be astronauts and astronomers.
Kennedy Space Center, America
The NASA - operated Kennedy Space Center Visitor Complex is a must for ambitious astronauts and space - lovers. Hands - on experiences range from live presentations delivered by astronauts to the new Astronaut Training Experience Center. Children aged 10 to 17 can experience spacewalking and exploring Mars.
North York Moors, England
As an International Dark Sky Reserve in the world, this lovely part of Yorkshire, England plays host to one of the UK's family - friendly National Parks Dark Skies festivals. Well timed to coincide(同时发生) with the latter part of autumn half term in England, the North York Moors Dark Skies Fringe Festival includes bat - box making, evenings with winter birds and moonlit coastal walks.
Pic du Midi, France
There are few observatories where you can observe stars before retiring to a comfortable cabin and watch the sunrise. Getting to the Pic du Midi Observatory is also an adventure in itself, involving a ride on two cable cars up to a 2,877 - meter - high mountain. The guided astronomy sessions help kids discover Saturn(土星) and its rings via powerful telescopes.
Mount Teide, Spain
Home to the largest solar observatory in the world, it sits on Spain's highest mountain. Ride the cable car up for a scientist - led tour, which includes the chance to observe the sun through hand - held solar telescopes. The special family tour includes an attractive 90 - minute workshop exploring how observatory physicists carry out their research.
1. Which trip suits the teenagers expecting a face - to - face contact with astronauts?
A. Kennedy Space Center.
B. North York Moors.
C. Mount Teide.
D. Pic du Midi.
2. What can visitors do on a trip to Yorkshire?
A. Attend live presentations.
B. Observe the rings of Saturn.
C. Enjoy the sea view at night.
D. Learn about physicists' work.
3. What do Pic du Midi and Mount Teide have in common?
A. They accommodate family tourists.
B. They include a tour led by scientists.
C. They offer free hand - held telescopes.
D. They are located on high mountains.
答案: 1. **A理解具体信息**:题目问“哪个旅行适合想要和宇航员面对面接触的青少年?”。根据Kennedy Space Center, America下的“Hands - on experiences range from live presentations delivered by astronauts”可知,亲身体验的活动包括宇航员的现场幻灯片演示,所以在这里能够和宇航员面对面接触,故A项正确。 2. **C理解具体信息**:根据North York Moors, England下的“the North York Moors Dark Skies Fringe Festival includes... and moonlit coastal walks”可知,如果游客去约克郡旅行,可以在月光下沿着海岸散步,故C项正确。 3. **D理解具体信息**:根据第三个小标题下的“Getting to the Pic du Midi Observatory... a 2,877 - meter - high mountain”可知,前往Pic du Midi天文台本身也是一场冒险,需要乘坐两辆缆车到达2877米高的山峰。再根据第四个小标题下的“Home to... it sits on Spain's highest mountain”可知,Mount Teide坐落在西班牙最高的山上。所以Pic du Midi和Mount Teide的共同之处是两者都位于高山上,故D项正确。
B
A rising star from Virginia has secured the title of “America's Top Young Scientist” for his groundbreaking creation — a bar of soap designed to battle against skin cancer. At just 14 years old, Heman Bekele emerged as the victor of the 2023 3M Young Scientist Challenge, standing out among the ten finalists with his innovative creation known as the Skin Cancer Treating Soap (SCTS).
Bekele's brilliant concept centers on the development of a soap that is not only affordable, but also has the potential to reactivate the body's natural defenders of the skin to stop skin cancer. In Bekele's own words, “Curing cancer, one bar of soap at a time.” He always has endless passion for biology and technology, and the 3M Young Scientist Challenge just provided him with the perfect platform to display his ideas. Reflecting on his inspiration, Bekele shared that his childhood played a significant role in shaping his innovative thinking. Having witnessed people work tirelessly under the sun, he couldn't help but wonder how many were aware of the risks associated with constant sun exposure.
“I wanted to make my idea not only scientifically exceptional but also accessible to a broad audience,” Bekele expressed during an interview with the media. He received invaluable guidance from Deborah Isabelle, a product engineering specialist, who connected him with other scientists to aid him in reaching his ambitious plans.
During his presentation, Bekele passionately expressed his vision of turning the soap into “a symbol of hope, accessibility, and a world where skin cancer treatment is within reach for all.”
Over the coming five years, Bekele longs to perfect his invention and establish a nonprofit organization devoted to distributing his innovative creation to more places including undeveloped communities, offering hope and a practical solution in the fight against skin cancer.
4. What made Bekele an instant hit?
A. Starting a soap fashion.
B. Overcoming skin cancer.
C. Being the youngest scientist.
D. Creating a soap against skin cancer.
5. What inspired Bekele to invent the SCTS?
A. His concern for others.
B. His adventure in childhood.
C. His enthusiasm for technology.
D. His interest in medical knowledge.
6. What will Bekele do in the near future?
A. Obtain official approval.
B. Visit undeveloped areas.
C. Increase the availability of the soap.
D. Update the facilities of production.
7. Which of the following can best describe Bekele?
A. Inspiring and modest.
B. Humorous and positive.
C. Creative and considerate.
D. Curious and independent.
答案: 4. **D理解具体信息**:题目问“什么让Bekele一夜成名?”。A项“开创一种肥皂时尚”;B项“克服皮肤癌”;C项“成为最年轻的科学家”;D项“创造一种对抗皮肤癌的肥皂”。根据第一段的内容可知,Bekele因其开创性的发明——一块抗皮肤癌肥皂(SCTS),在2023年3M青年科学家挑战赛中脱颖而出,被评为“美国顶尖青年科学家”。由此可知,令Bekele一夜成名的是他创造了抗皮肤癌肥皂。故选D项。 5. **A推断**:题目问“什么激励Bekele发明SCTS?”。A项“他对他人的关心”;B项“他在童年时的冒险经历”;C项“他对技术的热情”;D项“他对医学知识的兴趣”。根据题干将答案定位至第二段的“Having witnessed people work tirelessly under the sun... the risks associated with constant sun exposure”,即目睹了人们在阳光下不知疲倦地工作,他不禁想知道有多少人意识到持续暴露在阳光下的风险。由此可推知,Bekele对别人的关心激励他发明SCTS,故选A项。 6. **C理解具体信息**:根据最后一段的内容可知,在接下来的五年里,Bekele渴望完善他的发明,并建立一个致力于将他的创新成果分发到包括落后社区的更多地方的非营利组织,为抗击皮肤癌提供希望和切实可行的解决方案。由此可知,Bekele在不久的将来会增加肥皂的供应,故C项正确。A项“获得官方批准”;B项“参观落后地区”;D项“更新生产设施”。 7. **C推断**:根据第一段中的“his groundbreaking creation”“his innovative creation”可知,Bekele创造性地发明了一种抗皮肤癌肥皂,这说明Bekele有创造力。再根据第二段的“Having witnessed people work tirelessly... constant sun exposure”和最后一段的“establish a nonprofit organization... fight against skin cancer”可知,Bekele为他人着想。故C项正确。A项“鼓舞人心且谦虚的”;B项“幽默且积极的”;D项“好奇且独立的”。
C
In the animal world, speed is king. Fast animals have a leg up in outrunning other animals, which puts them high on the food chain. It would seem that all animals would go for speed, but then there's the sloth (树懒). While a lion can go from 0 to 60 miles an hour in only five seconds, it takes a sloth all day to cover no more than 50 meters.
Sloths live entirely in trees on a diet of leaves. And for this, they are extremely rare. While most of the land world is covered in trees, there are very few vertebrates (脊椎动物) that call the tree home. The aim of a 2016 study, says Jonathan Pauli, professor of forest and wildlife ecology at the University of Wisconsin - Madison, was to help uncover why sloths are indeed so unique. “Among vertebrates, this is the rarest of lifestyles,” says Pauli. “When you picture animals that live off plant leaves, they are almost all big — things like deer. What's super interesting about sloths is that they can't be big.”
For their research, Pauli and his Wisconsin team studied wild sloths at a field site. When the researchers measured the energy use of sloths, they found a wildly low burning of as little as 110 calories of energy a day. And for this, they take the cake: it is the lowest measured energetic output for any mammal (哺乳动物).
“The measurement was intended to find out what it cost sloths to live over a day,” says Pauli, who adds a diet of little but leaves lacks nutritional value and that the animal's small size doesn't allow for overeating — so sloths need to find ways to make the most of their diets, which means using tiny amounts of energy, dramatic control of body temperature and living at an extremely slow pace.
Their reward? A wonderfully widespread ecological system to call their own, one slow inch at a time.
8. Why is a lion mentioned in Paragraph 1?
A. To admire lions' speed.
B. To state sloths' weakness.
C. To confirm lions' lead position.
D. To highlight sloths' uniqueness.
9. What is the 2016 study mainly about?
A. The lifestyle of sloths.
B. The diet of vertebrates.
C. The species of rare animals.
D. The energy use of creatures.
10. What does the underlined part “take the cake” in Paragraph 3 probably mean?
A. Break down.
B. Keep on.
C. Stand out.
D. Grow up.
11. What can be inferred about sloths from Pauli's words?
A. Their slow pace is a balanced choice.
B. They are faced with possible extinction.
C. Their slow pace decides a tiny appetite.
D. They suffer a lot against natural enemies.
答案: 8. **D推断**:题目问“第一段为什么提到狮子?”。A项“为了赞美狮子的速度”;B项“为了陈述树懒的弱点”;C项“为了确认狮子的领先位置”;D项“为了突出树懒的独特性”。第一段提到狮子主要是在速度方面和树懒进行对比。再根据第二段中的“The aim of a 2016 study... was to help uncover why sloths are indeed so unique”可知,文章主要揭示树懒的独特性,所以第一段提到狮子,是为了用明显的对比引出文章主题,即树懒的独特性,故选D项。 9. **A理解具体信息**:根据第二段中的“The aim of a 2016 study... was to help uncover why sloths are indeed so unique”可知,2016年研究的目的是帮助揭示树懒为什么如此独特。再根据第二段中的“Among vertebrates, this is the rarest of lifestyles”可知,A项“树懒的生活方式”正确。B项“脊椎动物的饮食”;C项“珍稀动物的种类”;D项“生物的能量消耗”。 10. **C理解词汇**:根据画线短语前的“When the researchers... they found a wildly low burning of as little as 110 calories of energy a day”和画线短语后的“it is the lowest measured energetic output for any mammal(哺乳动物)”可知,当研究人员测量树懒的能量消耗时,他们发现树懒每天消耗的能量极低,只有110卡路里,这是所有哺乳动物测得的最低能量输出。所以这一特点使得树懒很显眼。故画线短语与C项“突出,显眼,引人注目”的意思最为接近。A项“出故障,失败,垮掉”;B项“继续”;D项“成长,长大”。 11. **A推断**:题目问“从Pauli的话里,我们可以推断出什么?”。A项“它们缓慢的速度是一个平衡的选择”;B项“它们正面临灭绝的可能”;C项“它们缓慢的速度决定了它们胃口小”;D项“它们在与天敌的对抗中遭受了很多痛苦”。根据第四段中的“a diet of little but leaves... living at an extremely slow pace”可知,树懒几乎只吃树叶的饮食缺乏营养价值,而且树懒的体型小,也不能吃得过多,所以树懒需要找到充分利用饮食的方法,这意味着使用少量的能量,夸张地控制体温,并以非常缓慢的速度生活,故选A项。
D
From the day we're born, curiosity becomes the primary driving force that motivates us to explore unknown ideas and territories in search of answers and stimulation. Human beings have an inborn desire to close the “curiosity gap” every day.
A recent study found that curiosity can be a highly effective way to lead people to make smarter and healthier lifestyle choices. Evan Polman, assistant professor of marketing at the University of Wisconsin - Madison, said, “Our research shows that fueling people's curiosity can influence their choices by turning them away from inviting desires, like unhealthy foods or taking the elevator, and toward less inviting but healthier options, such as buying more fresh produce or taking the stairs.”
To prove the positive potential of the curiosity gap, Polman and his team conducted a series of experiments designed to test how curiosity affected the choices people made positively. In each study, arousing curiosity resulted in noticeable behavior change. For example, in one of the experiments, Polman increased the number of participants who chose to watch a video of academic nature by promising that they would reveal the secret behind a magic trick at the end of the video.
The results of the field studies on curiosity were particularly convincing to Polman. In one field study, the researchers created a 10 percent increase in the use of stairs in a university building by posting trivial(琐碎的) questions near the elevators and posting the answers in the stairwell. In another, they increased the purchase of fresh produce by placing a joke on the posters describing the fruit or vegetable.
Polman was surprised by the degree that taking advantage of the curiosity gap could motivate people to automatically make healthier lifestyle choices. He concluded, “Our results suggest that using interventions based on curiosity gaps has the potential to increase participation in desired behaviors for which people often lack motivation. It also provides new evidence that curiosity - based interventions come at an incredibly small cost and could help push people toward a variety of positive actions.”
12. What did a recent study find about curiosity?
A. It fuels people's desires.
B. It lowers people's buying.
C. It benefits people's health.
D. It determines people's lives.
13. What are those experiments by Polman's team aimed at?
A. Supporting a finding.
B. Raising a research topic.
C. Arousing scientists' interest.
D. Displaying negative evidence.
14. What is Polman's attitude to the results of field studies?
A. Doubtful.
B. Unclear.
C. Approving.
D. Dismissive.
15. What is a suitable title for the text?
A. How to stay curious
B. The magic of curiosity
C. How to make health choices
D. The two sides of curiosity gap
答案: 12. **C理解具体信息**:题目问“关于好奇心,最近的一项研究发现了什么?”。A项“它增强了人们的欲望”;B项“它降低了人们的购买力”;C项“它有益于人们的健康”;D项“它决定人们的生活”。根据第二段中的“A recent study found that curiosity can be a highly effective way to lead people to make smarter and healthier lifestyle choices”可知,一项最近的研究发现,好奇心有助于人们做出更聪明、更健康的生活方式选择。故选C项。 13. **A理解具体信息**:根据第三段中的“To prove the positive potential of the curiosity gap, Polman and his team conducted a series of experiments designed to test how curiosity affected the choices people made positively”可知,为了证明好奇心差距的积极潜力,Polman和他的团队进行了一系列实验来测试好奇心如何影响人们做出积极的选择。由此可知,Polman团队进行那些实验的目的是证实一个发现,故选A项。B项“提出一个研究课题”;C项“引起科学家的兴趣”;D项“展示负面证据”。 14. **C理解观点、态度**:根据第四段中的“The results of the field studies on curiosity were particularly convincing to Polman”可知,关于好奇心的实地研究结果对Polman来说尤其有说服力。再结合最后一段Polman的结论可推知,Polman对实地研究的结果持赞成的态度。故C项正确。A项“怀疑,不确定”;B项“不清楚的”;C项“同意的,赞成的”;D项“轻蔑的,鄙视的”。 15. **B理解文章主旨要义**:通读全文,尤其是第二段中的“A recent study found that curiosity can be a highly effective way to lead people to make smarter and healthier lifestyle choices”可知,文章主要介绍了好奇心可以引导人们做出更聪明、更健康的生活方式选择的这一研究发现。故B项“好奇心的魔力”正确。A项“如何保持好奇心”;C项“如何做出健康的选择”;D项“好奇心差距的两面性”。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭