2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高考冲刺优秀模拟试卷汇编45套英语通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第162页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
- 第252页
- 第253页
- 第254页
- 第255页
- 第256页
- 第257页
- 第258页
- 第259页
- 第260页
- 第261页
- 第262页
- 第263页
- 第264页
- 第265页
- 第266页
- 第267页
- 第268页
- 第269页
- 第270页
- 第271页
- 第272页
- 第273页
- 第274页
- 第275页
- 第276页
- 第277页
- 第278页
- 第279页
- 第280页
- 第281页
- 第282页
- 第283页
- 第284页
- 第285页
A
Each fall, millions of butterflies across the U.S. and Canada fly up to 3,000 miles to southwestern Mexico. Travelers can see the butterflies overwintering on the Western Monarch Trail, a 465 - mile, road trip - friendly conservation initiative that links over a dozen stops along the route.
Helping the butterflies
Organizers created educational panels in English and Spanish explaining the butterflies' annual traveling and their trouble. The signs also outline ways travelers can help the butterflies recover, such as by supporting chemical - free farms and planting native nectar (花蜜) gardens.
Why butterflies fly to the California coast
Many stops on the trail, including Pismo State Beach Monarch Butterfly Grove and Andrew Molera State Park, are overwintering sites where, from October to February, travelers can see thousands of butterflies gathering in forests in areas with mild temperatures, dappled(斑驳的) sunlight, high dampness, and little to no wind.
Other sites, like the San Luis Obispo Botanical Garden and Avila Valley Barn, grow flowers that provide sugary, high - calorie food for the butterflies to eat. Butterflies settling here demonstrate how vital nectar plants are to their survival.
How to explore the Western Monarch Trail
The butterflies' behavior varies at different times of day and depends on the weather. In the mornings, while temperatures are still cool, step out of the cabin(木屋) in the Fernwood Resort where you stay overnight, and you'll find many butterflies hanging together on the branches and trunks of trees at the overwintering sites. As the day starts to heat up — typically by late morning or early afternoon — you'll be amazed at the phenomenon “sunburst”— the butterflies start flying around in search of nearby nectar. Keep your eyes skyward. Don't grab your camera. Just be in the moment.
21. What's the Western Monarch Trail initiative aimed at?
A. Providing a travel route.
B. Encountering butterflies.
C. Promoting organic farming.
D. Advocating species conservation.
22. What do we know about Andrew Molera State Park?
A. It holds many nectar gardens.
B. It's pleasant throughout winter.
C. It has sufficient food for butterflies.
D. It's home to butterflies all year around.
23. What is guaranteed for the travelers along the Western Monarch Trail?
A. Signs to guide the route.
B. Cameras for recording videos.
C. Ready shelters to stay overnight.
D. Experiences of watching “sunburst” at dawn.
Each fall, millions of butterflies across the U.S. and Canada fly up to 3,000 miles to southwestern Mexico. Travelers can see the butterflies overwintering on the Western Monarch Trail, a 465 - mile, road trip - friendly conservation initiative that links over a dozen stops along the route.
Helping the butterflies
Organizers created educational panels in English and Spanish explaining the butterflies' annual traveling and their trouble. The signs also outline ways travelers can help the butterflies recover, such as by supporting chemical - free farms and planting native nectar (花蜜) gardens.
Why butterflies fly to the California coast
Many stops on the trail, including Pismo State Beach Monarch Butterfly Grove and Andrew Molera State Park, are overwintering sites where, from October to February, travelers can see thousands of butterflies gathering in forests in areas with mild temperatures, dappled(斑驳的) sunlight, high dampness, and little to no wind.
Other sites, like the San Luis Obispo Botanical Garden and Avila Valley Barn, grow flowers that provide sugary, high - calorie food for the butterflies to eat. Butterflies settling here demonstrate how vital nectar plants are to their survival.
How to explore the Western Monarch Trail
The butterflies' behavior varies at different times of day and depends on the weather. In the mornings, while temperatures are still cool, step out of the cabin(木屋) in the Fernwood Resort where you stay overnight, and you'll find many butterflies hanging together on the branches and trunks of trees at the overwintering sites. As the day starts to heat up — typically by late morning or early afternoon — you'll be amazed at the phenomenon “sunburst”— the butterflies start flying around in search of nearby nectar. Keep your eyes skyward. Don't grab your camera. Just be in the moment.
21. What's the Western Monarch Trail initiative aimed at?
A. Providing a travel route.
B. Encountering butterflies.
C. Promoting organic farming.
D. Advocating species conservation.
22. What do we know about Andrew Molera State Park?
A. It holds many nectar gardens.
B. It's pleasant throughout winter.
C. It has sufficient food for butterflies.
D. It's home to butterflies all year around.
23. What is guaranteed for the travelers along the Western Monarch Trail?
A. Signs to guide the route.
B. Cameras for recording videos.
C. Ready shelters to stay overnight.
D. Experiences of watching “sunburst” at dawn.
答案:
21. D 理解具体信息 根据第一段中“Western Monarch Trail”的同位语“a 465 - mile, road trip - friendly conservation initiative”可知,Western Monarch Trail是一个465英里、适合公路旅行的保护倡议。由此可知,Western Monarch Trail的目的就是倡导物种保护,故选D。A项“提供旅行路线”;B项“偶遇蝴蝶”;C项“推广有机农业”;D项“提倡物种保护”。
22. B 理解具体信息 根据第三段中的“from October to February... high dampness, and little to no wind”可知,Andrew Molera State Park的冬天很舒适,故选B。
23. C 理解具体信息 读题 题目问“对于Western Monarch Trail的旅行者来说,什么是有保障的?”。A项“指引路线的路牌”;B项“拍摄视频的相机”;C项“现成的过夜的住处”;D项“在黎明时分看‘旭日’的体验”。
解题 根据最后一段中的“step out of the cabin(木屋)in the Fernwood Resort where you stay overnight”可知,Western Monarch Trail提供过夜的住处,故选C。
B
Josefa Marin went to New York from Mexico in 1987, supporting her daughter back home with the $140 a week she earned at a sweater factory. With that small income, she had to collect recyclables, trading in cans for five cents each.
When the sweater factory closed down in the late 2000s, she became a full - time recycler, picking up cans and bottles to make ends meet.
Marin's story is not unique. Millions around the world make a living from picking through waste and reselling it. They play a vital role in keeping waste manageable. In New York City, the administrative department collects only about 28 percent of the cans that could be recycled. Rubbish collectors keep millions of additional recyclables out of landfills every year.
Yet collectors are ruled out by government policies. Supreme Court of the United States in 1988 stated that household garbage is public property once it's on streets. That enables the police to search rubbish for evidence, but that protection hasn't always been extended to recyclers. And in places like New York City, which is testing city - owned locked containers to hide garbage from rats, the containers are made clearly inaccessible to collectors.
“There's value in the waste, and we feel that value should belong to the people, not the city or the corporations,” says Ryan Castalia, director of a nonprofit recycling and community center in Brooklyn.
Recognized or not, waste pickers have long been treated with disrespect. Marin recalls an occasion when someone living next to a building where she was collecting cans threw water at her. “Just because I recycle, it doesn't mean I am less of a person than anyone else,” she says.
Some governments are starting to realize that protecting the environment and humanity go hand in hand. The United Nation's 2030 Agenda for Sustainable Development, for example, calls for an end to poverty and all the risks it brings.
24. What is the author's purpose of telling about Marin?
A. To highlight waste collectors' role.
B. To reflect laid - off workers' hardship.
C. To praise her devotion to her daughter.
D. To show the seriousness of unemployment.
25. How does the author show the importance of waste pickers' work?
A. By contrasting.
B. By citing references.
C. By giving definitions.
D. By cause - effect analysis.
26. What would Marin agree with?
A. Business is business.
B. No job is noble or humble.
C. The early bird catches the worm.
D. One good turn deserves another.
27. Which of the following is the best title for the text?
A. How can we end poverty?
B. Who owns our garbage?
C. Who takes blame for waste?
D. How should we recycle rubbish?
Josefa Marin went to New York from Mexico in 1987, supporting her daughter back home with the $140 a week she earned at a sweater factory. With that small income, she had to collect recyclables, trading in cans for five cents each.
When the sweater factory closed down in the late 2000s, she became a full - time recycler, picking up cans and bottles to make ends meet.
Marin's story is not unique. Millions around the world make a living from picking through waste and reselling it. They play a vital role in keeping waste manageable. In New York City, the administrative department collects only about 28 percent of the cans that could be recycled. Rubbish collectors keep millions of additional recyclables out of landfills every year.
Yet collectors are ruled out by government policies. Supreme Court of the United States in 1988 stated that household garbage is public property once it's on streets. That enables the police to search rubbish for evidence, but that protection hasn't always been extended to recyclers. And in places like New York City, which is testing city - owned locked containers to hide garbage from rats, the containers are made clearly inaccessible to collectors.
“There's value in the waste, and we feel that value should belong to the people, not the city or the corporations,” says Ryan Castalia, director of a nonprofit recycling and community center in Brooklyn.
Recognized or not, waste pickers have long been treated with disrespect. Marin recalls an occasion when someone living next to a building where she was collecting cans threw water at her. “Just because I recycle, it doesn't mean I am less of a person than anyone else,” she says.
Some governments are starting to realize that protecting the environment and humanity go hand in hand. The United Nation's 2030 Agenda for Sustainable Development, for example, calls for an end to poverty and all the risks it brings.
24. What is the author's purpose of telling about Marin?
A. To highlight waste collectors' role.
B. To reflect laid - off workers' hardship.
C. To praise her devotion to her daughter.
D. To show the seriousness of unemployment.
25. How does the author show the importance of waste pickers' work?
A. By contrasting.
B. By citing references.
C. By giving definitions.
D. By cause - effect analysis.
26. What would Marin agree with?
A. Business is business.
B. No job is noble or humble.
C. The early bird catches the worm.
D. One good turn deserves another.
27. Which of the following is the best title for the text?
A. How can we end poverty?
B. Who owns our garbage?
C. Who takes blame for waste?
D. How should we recycle rubbish?
答案:
24. A 推断 根据第三段中的“Marin’s story is not unique. Millions around the world make a living from picking through waste and reselling it. They play a vital role in keeping waste manageable”可知,世界上还有很多和Marin一样的拾荒者,他们在让垃圾可控方面起着极其重要的作用。由此可知,作者提到Marin的故事是为了说明城市拾荒者的作用,故A项正确。A项“强调废物收集者的作用”;B项“反映下岗工人的困难”;C项“赞扬她对女儿的奉献”;D项“显示失业的严重性”。
技巧点拨:围绕主题定答案 同学们在做阅读理解时,需要明白一点:问题是围绕主题设置的。本文主要探讨城市拾荒者和城市垃圾的问题,A项显然符合主题。
25. A 推断 读题 题目问“作者是如何说明城市拾荒者的工作的重要性的?”。A项“通过对比”;B项“通过引用别人说的话”;C项“通过下定义”;D项“通过分析因果”。
解题 根据第三段中的“the administrative department collects only about 28 percent of the cans... Rubbish collectors keep millions of additional recyclables out of landfills”可知,本段通过将纽约市相关政府部门收集的垃圾数量和城市拾荒者捡拾的垃圾数量进行对比,来说明城市拾荒者的重要性,故A项正确。
26. B 理解观点、态度 根据第六段中的“Just because I recycle, it doesn’t mean I am less of a person than anyone else”可知,Marin认为不能因为她拾荒就觉得她低人一等。由此可推断,Marin应该会同意“工作没有贵贱之分”的观点,故选B。A项“公事公办”;B项“工作不分高尚卑微”;C项“早起的鸟儿有虫吃”;D项“好人有好报”。
考情速递 理解观点 + 谚语入题
本题考查理解文中人物观点,是高考阅读理解的常考题型之一,要求同学们根据文中信息推断人物观点。同时,题目选项以英语谚语入题,加大了试题的难度,同学们需要理解选项含义,然后再与文章传递的深层次信息进行匹配,进而选出正确答案。
27. B 理解文章主旨要义 本文第一、二段讲述了Marin开始拾荒的原因;第三段以纽约市为例讲述了城市拾荒者的重要性;第四段讲到了美国联邦最高法院规定,家庭垃圾一旦出现在街上,就属于公共财产;第五段援引Ryan Castalia的话来讨论城市垃圾的归属;第六段讲到了Marin遭遇的一次不被尊重的经历;最后一段则讲到了其实环保和人权保护可以携手并进。综合以上可知,本文以一个城市拾荒者Marin的故事贯穿全文来探讨城市垃圾的归属问题,故B项适合作本文的标题。
C
The greatest irony (讽刺) of the world - wide celebrations held in 2012 to honour the 200th anniversary (周年纪念) of the first edition of the Grimms' Kinder - und Hausmärchen involves the discovery that most people really don't know the original Grimms' tales published in two volumes in 1812 and 1815.
If we return to take a closer look at the first edition, we'll find it was this edition that inspired scholars of folk culture throughout Europe to gather tales from oral tradition and preserve them for future generations.
When Jacob Grimm and Wilhelm Grimm began collecting all kinds of folk tales and songs at the beginning of the 19th century, what attracted them to concentrate on old German literature was a belief that the most natural and pure forms of culture were located in the past, while modern literature, even though it might be remarkably rich, was artificial and thus could not express the genuine quality of folk culture that originated naturally from people's experiences and bound the people together. Broadly speaking, the Grimms sought to collect and preserve ancient things consisting of tales, songs and documents. They intended to demonstrate how natural language, originating from the needs and customs of the common people, created genuine bonds and helped form civilized communities.
Turning to the first edition, a reader might notice that, totally unlike the final edition of 1857, the first edition collects more genuine folk tales, keeping spoken and raw contents, despite the fact that the language is not as pleasing as that in later revised versions. For instance, Snow White's mother, not her stepmother, wants to kill the beautiful girl out of envy. The storytellers do not beat about the bush and they tell the truths they know, engaging people to learn from symbols how to engage their realities, even though magic, incredible transformation and cruelty are involved.
Lastly, the Grimms' little - known first edition reveals forgotten voices that are actually deep within us. Therefore, the irresistibility of the Grimms' tales are that really not theirs, but ours.
28. According to the author, why should we rediscover the Grimms' first edition?
A. To explore its origin.
B. To appreciate its significance.
C. To honour its 200th anniversary.
D. To remember the Brothers Grimm.
29. What is paragraph 3 of the text mainly about?
A. The quality of the folk culture.
B. The contents of the first edition.
C. The feature of the old German literature.
D. The motivation of the Grimms collecting tales.
30. What can we learn about Snow White in the first edition?
A. It is loosely based on the folk tale.
B. It instructs readers to integrate into life.
C. It is appealing for its beautiful language.
D. It exposes envy and cruelty of the stepmother.
31. What can we infer about the Brothers Grimm from the text?
A. They were collectors of antiques.
B. They kept their style in later editions.
C. They thought highly of modern literature.
D. They were pioneers in preserving folk culture.
The greatest irony (讽刺) of the world - wide celebrations held in 2012 to honour the 200th anniversary (周年纪念) of the first edition of the Grimms' Kinder - und Hausmärchen involves the discovery that most people really don't know the original Grimms' tales published in two volumes in 1812 and 1815.
If we return to take a closer look at the first edition, we'll find it was this edition that inspired scholars of folk culture throughout Europe to gather tales from oral tradition and preserve them for future generations.
When Jacob Grimm and Wilhelm Grimm began collecting all kinds of folk tales and songs at the beginning of the 19th century, what attracted them to concentrate on old German literature was a belief that the most natural and pure forms of culture were located in the past, while modern literature, even though it might be remarkably rich, was artificial and thus could not express the genuine quality of folk culture that originated naturally from people's experiences and bound the people together. Broadly speaking, the Grimms sought to collect and preserve ancient things consisting of tales, songs and documents. They intended to demonstrate how natural language, originating from the needs and customs of the common people, created genuine bonds and helped form civilized communities.
Turning to the first edition, a reader might notice that, totally unlike the final edition of 1857, the first edition collects more genuine folk tales, keeping spoken and raw contents, despite the fact that the language is not as pleasing as that in later revised versions. For instance, Snow White's mother, not her stepmother, wants to kill the beautiful girl out of envy. The storytellers do not beat about the bush and they tell the truths they know, engaging people to learn from symbols how to engage their realities, even though magic, incredible transformation and cruelty are involved.
Lastly, the Grimms' little - known first edition reveals forgotten voices that are actually deep within us. Therefore, the irresistibility of the Grimms' tales are that really not theirs, but ours.
28. According to the author, why should we rediscover the Grimms' first edition?
A. To explore its origin.
B. To appreciate its significance.
C. To honour its 200th anniversary.
D. To remember the Brothers Grimm.
29. What is paragraph 3 of the text mainly about?
A. The quality of the folk culture.
B. The contents of the first edition.
C. The feature of the old German literature.
D. The motivation of the Grimms collecting tales.
30. What can we learn about Snow White in the first edition?
A. It is loosely based on the folk tale.
B. It instructs readers to integrate into life.
C. It is appealing for its beautiful language.
D. It exposes envy and cruelty of the stepmother.
31. What can we infer about the Brothers Grimm from the text?
A. They were collectors of antiques.
B. They kept their style in later editions.
C. They thought highly of modern literature.
D. They were pioneers in preserving folk culture.
答案:
28. B 理解具体信息 根据第二段“If we return to take a closer look at the first edition... preserve them for future generations”可知,作者认为重新研究《格林童话》的初版可以让我们意识到这本书是如何鼓舞全欧洲的民间文化学者去收集口语传统中的故事并为后代保护它们的。换句话说,就是通过重新发现这本书可以意识到这本书的重要性,故选B。A项“探索其起源”;B项“领会其重要性”;C项“纪念其出版200周年”;D项“纪念格林兄弟”。
29. D 理解段落主旨要义 根据第三段中的“what attracted them to concentrate on old German literature was a belief that the most natural and pure forms of culture were located in the past”和“They intended to demonstrate... form civilized communities”可知,本段主要讲述了格林兄弟最初收集古老德国文学故事的原因和他们打算展现的内容,也就是他们的最初动机,故D项正确。A项“民间文化的品质”,B项“第一版的内容”,C项“古老德国文学的特征”,D项“格林兄弟收集故事的动机”。
30. B 理解具体信息 根据第四段中的“they tell the truths they know... incredible transformation and cruelty are involved”可知,他们讲述他们所知道的真相,让人们从象征中学习如何融入现实,即使其中涉及魔法、难以置信的转变和残忍。由此可知,初版中的《白雪公主》指导读者融入生活,故B项正确。A项“它大致是根据民间故事改编的”;B项“它指导读者融入生活”;C项“它以其优美的语言而吸引人”;D项“它暴露了继母的嫉妒和残忍”。
31. D 推断 根据第二段中的“it was this edition that inspired scholars of folk culture throughout Europe to gather tales from oral tradition and preserve them for future generations”可知,《格林童话》的初版让我们意识到这本书是如何鼓舞全欧洲的民间文化学者去收集口语传统中的故事并为后代保护它们的。据此可以推断,格林兄弟是保护民间文化的先驱者,故选D。A项“他们是古董收藏家”,B项“他们在后来的版本中保持了自己的风格”,C项“他们对现代文学评价很高”,D项“他们是保护民间文化的先驱者”。
查看更多完整答案,请扫码查看