2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版》

[安徽皖南八校2025高一期中]On February 17 at 12:11 p.m., Bob and his friend were driving snowmobiles in the Shrine Bowl area. 1 , they accidentally caused an avalanche (雪崩), and Bob was completely buried. His friend didn't 2 any time and quickly called 911, then began 3 him. Help came quickly. Four dog teams and 27 rescuers were sent to the 4 . They also got support from the Colorado Rapid Avalanche Deployment (C - RAD) team. However, because of bad winter conditions, a Flight for Life helicopter couldn't 5 help.
Avalanche experts said that the survival 6 usually drops greatly after just 15 minutes under the snow. But against all 7 , at 1:13 p.m., over an hour after the avalanche, a searcher 8 a small piece of cloth sticking out of the debris (碎片). It turned out to be part of Bob's airbag.
Rescuers quickly 9 through the 0.6—0.7 meters of snow. Amazingly, they found Bob 10 and able to talk, even though he had been 11 for 65 minutes. All in all, he was in surprisingly good condition. He was taken to a waiting ambulance by a snowmobile, and then 12 to Summit Medical Center for treatment.
The avalanche was quite large, which was about 150 meters wide and 100 meters long. It happened on a day with a high avalanche 13 after heavy storms. Bob's family was extremely 14 for everyone's efforts in the rescue. Their quick actions turned what could have been a deadly 15 into a remarkable survival story.
1. A. Gradually
B. Sadly
C. Happily
D. Similarly
2. A. save
B. schedule
C. waste
D. treasure
3. A. caring about
B. running after
C. giving up
D. hunting for
4. A. scene
B. company
C. castle
D. hospital
5. A. quit
B. demand
C. delay
D. provide
6. A. training
B. rate
C. situation
D. strategy
7. A. difficulties
B. traditions
C. threats
D. expectations
8. A. decorated
B. burned
C. noticed
D. hid
9. A. dug
B. hiked
C. skied
D. buried
10. A. concerned
B. awake
C. stuck
D. capable
11. A. inspired
B. targeted
C. trapped
D. identified
12. A. referred
B. checked
C. wheeled
D. rushed
13. A. risk
B. shelter
C. survivor
D. forecast
14. A. hungry
B. impatient
C. grateful
D. proud
15. A. disease
B. disaster
C. study
D. battle
答案: 1.B 根据下文“they accidentally caused an avalanche, and Bob was completely buried”可知,意外引发雪崩且鲍勃被埋是一件不幸的事。sadly意为“不幸地;悲伤地”。故选B项。
2.C 根据下文quickly called 911可知,鲍勃的朋友迅速采取行动,没有浪费任何时间。故选C项。
3.D 根据上文Bob was completely buried可知,因为鲍勃被雪掩埋,所以朋友打完紧急电话后应是开始搜寻他。hunt for意为“搜寻,寻找”,故选D项。care about意为“关心”;run after意为“追赶”;give up意为“放弃”。
4.A 根据上下文语境可知,救援人员应是被派往雪崩发生现场。scene意为“地点,现场”,故选A项。
5.D 根据上文because of bad winter conditions可知,因为天气恶劣,直升机无法提供帮助。provide意为“提供”,故选D项。quit意为“停止”;demand意为“要求”;delay意为“延迟”。
6.B 根据常识以及文章中提到被埋时间与生存的关系可知,此处指被埋在雪下仅15分钟后,生存概率通常就会大幅下降。survival rate意为“生存率”,故选B项。strategy意为“策略”。
7.D 根据下文over an hour after the avalanche和“Amazingly, they found Bob ______ and able to talk”以及上文提到的在雪下被埋15分钟后存活率大大降低可知,鲍勃被埋超过1小时时仍被活着救出,这出乎所有人的预料。against all expectations意为“出乎所有人的意料;完全没想到”,故选D项。
8.C 根据下文a small piece of cloth sticking out of the debris和“It turned out to be part of Bob’s airbag.”可知,此处指一位搜寻者注意到了这块布。故选C项。
9.A 根据上文Bob was completely buried及语境可知,因为鲍勃被埋在雪下,所以救援人员需要挖开积雪。故选A项。
10.B 根据上文Amazingly和下文and able to talk可知,令人惊讶的是鲍勃能说话,说明他是醒着的。awake意为“醒着的”,故选B项。concerned意为“担心的”;stuck意为“卡住的”;capable意为“有能力的”。
11.C 根据上文鲍勃由于雪崩被掩埋可知,此处指他被困了65分钟。trap意为“困住;使陷于危险中”,故选C项。inspire意为“激励”;target意为“把……作为攻击目标”;identify意为“确认;发现”。
12.D 根据上文在雪下被埋15分钟后存活率会大幅度降低及下文to Summit Medical Center for treatment可知,鲍勃获救后情况紧急,需要紧急送往医院治疗。rush意为“速送;快速运输”,故选D项。
13.A 根据上文“The avalanche was quite large...”和下文after heavy storms可知,这场雪崩发生在暴风雪之后雪崩风险高的一天。故选A项。
14.C 根据下文for everyone’s efforts in the rescue可知,救援人员的努力使鲍勃获救,所以他的家人对救援人员应是充满感激的。故选C项。
15.B 根据上下文语境可知,这本来是一场致命性的灾难,但快速的救援行动将其转化为生还奇迹。disaster意为“灾难”,故选B项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭