2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第60页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
B
语篇类型:记叙文
主题:征服高峰
词数:356
难度:中
建议用时:7分钟
[江西多校联考2025高一月考]At an age when most children are busy climbing monkey bars and benches, 12 - year - old Samya Maulik from Ahmedabad, Gujarat is busy conquering towering peaks. From completing the Qomolangma Base Camp (QBC) trek (长途跋涉) at the age of nine to becoming the youngest person in the world to finish the tough Chadar Trek at eleven, Samya is a living testament to determination, perseverance, and the value of a supportive family.
Her father loves trekking and showed her photos of his previous treks. Inspired by her father, Samya took her first adventure in Manali at the young age of six. It was the beginning of a passion that would soon lead her to QBC at the tender age of nine. "That experience gave me the confidence to take on any challenge," Samya said.
Trekking comes with its share of hardships. From dehydration (脱水) at QBC to the bitter cold of the Chadar Trek, Samya has faced it all. The main problem was eating raw or undercooked food. The water wasn't purified, so they used purification tablets, which made it taste bitter. So they added sugar to make it drinkable. Samya learnt a lesson that pain was an integral part of success, and her determination and willpower remained unshaken.
Samya praises her parents for their solid support. Her father, who has been trekking for over 20 years, plays an important role in her preparation. "Every night, we would go walking as a family. We did exercise together. My father trains me and teaches the essentials of trekking," she says. Her mother's contribution is equally significant. "When I was small, my mother took me to yoga classes for my health and fitness. I've been doing yoga since I was five," says Samya, who believes her yoga training has greatly enhanced her flexibility, breathing, and mental focus.
Looking ahead, Samya aims to conquer the highest peaks on each continent. She is also currently training for the following big adventure: the Aconcagua trek in Argentina, the highest peak in South America. Alongside trekking, she has also developed a passion for weightlifting and dreams of competing in the Olympics one day.
1. What happened to Samya at the age of six?
A. She started her first trek.
B. She began her yoga training.
C. She completed the QBC trek.
D. She finished the Chadar Trek.
2. What does the fourth paragraph of the article intend to illustrate?
A. Trekking needs detailed preparations.
B. Samya appreciates her parents' support.
C. Samya's parents are strict with her training.
D. Trekking is a tough experience.
3. What's the following goal of Samya?
A. Trekking across each continent with her parents.
B. Competing in the Olympics.
C. Training for the weightlifting competition.
D. Completing the Aconcagua trek.
4. What's the best title for the text?
A. A Successful Attempt to Climb a Peak
B. A Girl Conquering Peaks Successfully
C. An Accident Leading a Girl to Success
D. A Climber Meeting Impossible Challenges
语篇类型:记叙文
主题:征服高峰
词数:356
难度:中
建议用时:7分钟
[江西多校联考2025高一月考]At an age when most children are busy climbing monkey bars and benches, 12 - year - old Samya Maulik from Ahmedabad, Gujarat is busy conquering towering peaks. From completing the Qomolangma Base Camp (QBC) trek (长途跋涉) at the age of nine to becoming the youngest person in the world to finish the tough Chadar Trek at eleven, Samya is a living testament to determination, perseverance, and the value of a supportive family.
Her father loves trekking and showed her photos of his previous treks. Inspired by her father, Samya took her first adventure in Manali at the young age of six. It was the beginning of a passion that would soon lead her to QBC at the tender age of nine. "That experience gave me the confidence to take on any challenge," Samya said.
Trekking comes with its share of hardships. From dehydration (脱水) at QBC to the bitter cold of the Chadar Trek, Samya has faced it all. The main problem was eating raw or undercooked food. The water wasn't purified, so they used purification tablets, which made it taste bitter. So they added sugar to make it drinkable. Samya learnt a lesson that pain was an integral part of success, and her determination and willpower remained unshaken.
Samya praises her parents for their solid support. Her father, who has been trekking for over 20 years, plays an important role in her preparation. "Every night, we would go walking as a family. We did exercise together. My father trains me and teaches the essentials of trekking," she says. Her mother's contribution is equally significant. "When I was small, my mother took me to yoga classes for my health and fitness. I've been doing yoga since I was five," says Samya, who believes her yoga training has greatly enhanced her flexibility, breathing, and mental focus.
Looking ahead, Samya aims to conquer the highest peaks on each continent. She is also currently training for the following big adventure: the Aconcagua trek in Argentina, the highest peak in South America. Alongside trekking, she has also developed a passion for weightlifting and dreams of competing in the Olympics one day.
1. What happened to Samya at the age of six?
A. She started her first trek.
B. She began her yoga training.
C. She completed the QBC trek.
D. She finished the Chadar Trek.
2. What does the fourth paragraph of the article intend to illustrate?
A. Trekking needs detailed preparations.
B. Samya appreciates her parents' support.
C. Samya's parents are strict with her training.
D. Trekking is a tough experience.
3. What's the following goal of Samya?
A. Trekking across each continent with her parents.
B. Competing in the Olympics.
C. Training for the weightlifting competition.
D. Completing the Aconcagua trek.
4. What's the best title for the text?
A. A Successful Attempt to Climb a Peak
B. A Girl Conquering Peaks Successfully
C. An Accident Leading a Girl to Success
D. A Climber Meeting Impossible Challenges
答案:
1. A 细节理解题。根据第二段中的“Her father loves... Inspired by her father, Samya took her first adventure in Manali at the young age of six.”可知,受热爱徒步的父亲的启发,萨米亚在六岁时开始了她的第一次徒步旅行。故选A项。
2. B 推理判断题。通读第四段内容,尤其根据本段主题句“Samya praises her parents for their solid support.”可知,本段讲述了父亲在她的徒步准备中发挥的重要作用,以及母亲通过带她上瑜伽课给她带来的帮助。由此可推知,文章第四段意在说明萨米亚感激父母对她的支持和帮助。故选B项。
3. D 细节理解题。根据最后一段中的“She is also currently training for the following big adventure:the Aconcagua trek in Argentina, the highest peak in South America.”可知,她目前正在为下一个大冒险进行训练,即征服阿根廷的阿空加瓜山。故选D项。
4. B 主旨大意题。通读全文,结合第一段中的“From completing the Qomolangma Base Camp (QBC) trek... and the value of a supportive family.”可知,本文主要讲述12岁女孩萨米亚凭借决心、毅力和家庭支持,从6岁开始徒步冒险并成功征服高峰,目前萨米亚正为征服南美洲最高峰而努力。B项(一个成功征服高峰的女孩)能够很好地概括文章的主要内容,最适合作文章标题。故选B项。
干扰项解读 A项中A Successful Attempt只提到了一次成功的登山尝试,过于片面;C项中An Accident在文中未提及;D项中Meeting Impossible Challenges强调遇到十分艰巨的挑战,没有突出主人公成功征服高峰这一重点,无法准确概括文章主题。
2. B 推理判断题。通读第四段内容,尤其根据本段主题句“Samya praises her parents for their solid support.”可知,本段讲述了父亲在她的徒步准备中发挥的重要作用,以及母亲通过带她上瑜伽课给她带来的帮助。由此可推知,文章第四段意在说明萨米亚感激父母对她的支持和帮助。故选B项。
3. D 细节理解题。根据最后一段中的“She is also currently training for the following big adventure:the Aconcagua trek in Argentina, the highest peak in South America.”可知,她目前正在为下一个大冒险进行训练,即征服阿根廷的阿空加瓜山。故选D项。
4. B 主旨大意题。通读全文,结合第一段中的“From completing the Qomolangma Base Camp (QBC) trek... and the value of a supportive family.”可知,本文主要讲述12岁女孩萨米亚凭借决心、毅力和家庭支持,从6岁开始徒步冒险并成功征服高峰,目前萨米亚正为征服南美洲最高峰而努力。B项(一个成功征服高峰的女孩)能够很好地概括文章的主要内容,最适合作文章标题。故选B项。
干扰项解读 A项中A Successful Attempt只提到了一次成功的登山尝试,过于片面;C项中An Accident在文中未提及;D项中Meeting Impossible Challenges强调遇到十分艰巨的挑战,没有突出主人公成功征服高峰这一重点,无法准确概括文章主题。
查看更多完整答案,请扫码查看