2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第52页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
语篇类型:记叙文 主题:追求热爱 词数:245 难度:中 建议用时:13分钟
[山东省 2025 高一联考]At only 9 years old, Miyu Ananthamaya Pranoto is showing other girls of her age that they can achieve so much more than they may 1. Inspired by the choreography (编舞) of a popular band's hit song, Miyu 2 her passion for pop music and dance. Starting her dance journey just two years ago, Miyu has already been 3 in freestyle, winning an award in her first competition.
Miyu is a fast learner with talent and passion, easily 4 difficult dance moves that even adults 5. Her dance teacher, Semmy Blank, says that “Teaching someone like Miyu isn't 6 for me. She can outperform adults since she has impressive foundation, techniques, and musicality.” Miyu's concentration on improving her skill is 7 during dance classes, where she 8 repeats each step until it's perfect.
Despite her young age, Miyu's dance passion takes her across Indonesia almost every month for 9. Her father, Haris Pranoto, says that his daughter's dance battles have given her the 10 to take on any challenge. Miyu's busy 11 also includes attending school, as well as piano and voice lessons. In her spare time, she 12 drawing as a hobby. Her parents understand the importance of finding a 13 of activities to prevent burnout, 14 Miyu's well-being and continued growth.
Miyu dreams of becoming a professional dancer or a teacher. Her great journey serves as a 15 that we can create our own path with passion.
1. A. react
B. realise
C. confirm
D. attract
2. A. supported
B. proved
C. discovered
D. published
3. A. skilled
B. familiar
C. honest
D. fluent
4. A. reducing
B. updating
C. guiding
D. mastering
5. A. stir up
B. get through
C. struggle with
D. search for
6. A. effective
B. challenging
C. profitable
D. expensive
7. A. ordinary
B. official
C. responsible
D. evident
8. A. hopelessly
B. carelessly
C. tirelessly
D. selflessly
9. A. competitions
B. destinations
C. conferences
D. proposals
10. A. exercise
B. courage
C. imagination
D. advice
11. A. attempt
B. study
C. dream
D. schedule
12. A. explores
B. changes
C. designs
D. documents
13. A. memory
B. meaning
C. variety
D. part
14. A. donating
B. ensuring
C. admiring
D. conducting
15. A. promise
B. surprise
C. reminder
D. benefit
[山东省 2025 高一联考]At only 9 years old, Miyu Ananthamaya Pranoto is showing other girls of her age that they can achieve so much more than they may 1. Inspired by the choreography (编舞) of a popular band's hit song, Miyu 2 her passion for pop music and dance. Starting her dance journey just two years ago, Miyu has already been 3 in freestyle, winning an award in her first competition.
Miyu is a fast learner with talent and passion, easily 4 difficult dance moves that even adults 5. Her dance teacher, Semmy Blank, says that “Teaching someone like Miyu isn't 6 for me. She can outperform adults since she has impressive foundation, techniques, and musicality.” Miyu's concentration on improving her skill is 7 during dance classes, where she 8 repeats each step until it's perfect.
Despite her young age, Miyu's dance passion takes her across Indonesia almost every month for 9. Her father, Haris Pranoto, says that his daughter's dance battles have given her the 10 to take on any challenge. Miyu's busy 11 also includes attending school, as well as piano and voice lessons. In her spare time, she 12 drawing as a hobby. Her parents understand the importance of finding a 13 of activities to prevent burnout, 14 Miyu's well-being and continued growth.
Miyu dreams of becoming a professional dancer or a teacher. Her great journey serves as a 15 that we can create our own path with passion.
1. A. react
B. realise
C. confirm
D. attract
2. A. supported
B. proved
C. discovered
D. published
3. A. skilled
B. familiar
C. honest
D. fluent
4. A. reducing
B. updating
C. guiding
D. mastering
5. A. stir up
B. get through
C. struggle with
D. search for
6. A. effective
B. challenging
C. profitable
D. expensive
7. A. ordinary
B. official
C. responsible
D. evident
8. A. hopelessly
B. carelessly
C. tirelessly
D. selflessly
9. A. competitions
B. destinations
C. conferences
D. proposals
10. A. exercise
B. courage
C. imagination
D. advice
11. A. attempt
B. study
C. dream
D. schedule
12. A. explores
B. changes
C. designs
D. documents
13. A. memory
B. meaning
C. variety
D. part
14. A. donating
B. ensuring
C. admiring
D. conducting
15. A. promise
B. surprise
C. reminder
D. benefit
答案:
1.B 根据上文they can achieve so much more than they may及下文内容可知,此处指米尤在向同龄女孩展示她们可以取得比她们可能意识到的更多的成就。故选B项。
2.C 根据上文Inspired by the choreography of a popular band’s hit song可知,米尤受编舞的启发,发现了自己对流行音乐和舞蹈的热爱。故选C项。
3.A 根据下文winning an award in her first competition可知,米尤在首次比赛中就获奖,说明她精于自由式舞蹈。be skilled in...表示“在……方面技能熟练”。故选A项。
4.D 根据上文Miyu is a fast learner with talent and passion及下文outperform adults可知,米尤能够轻松掌握高难度舞蹈动作,故选D项。
5.C 根据上文的Miyu is a fast learner with talent and passion及下文的She can outperform adults可知,此处表示米尤可以轻松掌握甚至成年人都难以完成的高难度舞蹈动作。struggle with...意为“努力应付……”,故选C项。stir up意为“激起(感情)”;get through意为“顺利通过”;search for意为“寻找”。
6.B 根据下文“She can outperform adults since she has impressive foundation, technique, and musicality.”可知,米尤基础扎实、技艺出色且乐感良好,说明教米尤没有什么压力,即不具有挑战性。故选B项。
7.D 根据下文where she __________ repeats each step until it’s perfect可知,米尤在舞蹈课上重复每一个舞步,直到完美为止。因此,米尤在舞蹈课上专注于提高舞蹈技能,这显而易见。故选D项。
8.C 根据下文repeats each step until it’s perfect可推知,米尤坚持不懈地反复练习。tirelessly意为“不知疲倦地”,符合语境,故选C项。
9.A 根据下文his daughter’s dance battles并结合前文winning an [根据前后文推测应有“award in her first competition”但由于要求不遗漏,按原文可能存在识别不全情况,按原文输出]可知,此处指她几乎每个月都要去参加比赛。故选A项。
10.B 由下文to take on any challenge可知,接受挑战需要勇气。故选B项。
11.D 根据下文“includes attending school, as well as piano and voice lessons”可知,此处指米尤繁忙的日程安排。
12.A 根据上文In her spare time及下文drawing as a hobby可知,在空闲时间,米尤还会将绘画作为一种爱好去探索。explore意为“探索”,符合语境,故选A项。
13.C 根据上文“Miyu’s busy __________ also includes attending school, as well as piano and voice lessons. In her spare time, she __________ drawing as a hobby.”可推知,米尤的日程安排有多种多样的活动,是因为她的父母明白探索多样化活动的重要性。故选C项。
14.B 根据上文的Her parents understand the importance of finding a __________ of activities to prevent burnout和下文well-being and continued growth可推知,此处指米尤的父母明白探索多样化活动以防止倦怠的重要性,确保她的健康和持续成长。故选B项。
15.C 根据下文that we can create our own path with passion及文章首句可推知,米尤的经历提醒我们,我们可以用激情走出自己的路。reminder意为“提醒人的事物”,故选C项。
2.C 根据上文Inspired by the choreography of a popular band’s hit song可知,米尤受编舞的启发,发现了自己对流行音乐和舞蹈的热爱。故选C项。
3.A 根据下文winning an award in her first competition可知,米尤在首次比赛中就获奖,说明她精于自由式舞蹈。be skilled in...表示“在……方面技能熟练”。故选A项。
4.D 根据上文Miyu is a fast learner with talent and passion及下文outperform adults可知,米尤能够轻松掌握高难度舞蹈动作,故选D项。
5.C 根据上文的Miyu is a fast learner with talent and passion及下文的She can outperform adults可知,此处表示米尤可以轻松掌握甚至成年人都难以完成的高难度舞蹈动作。struggle with...意为“努力应付……”,故选C项。stir up意为“激起(感情)”;get through意为“顺利通过”;search for意为“寻找”。
6.B 根据下文“She can outperform adults since she has impressive foundation, technique, and musicality.”可知,米尤基础扎实、技艺出色且乐感良好,说明教米尤没有什么压力,即不具有挑战性。故选B项。
7.D 根据下文where she __________ repeats each step until it’s perfect可知,米尤在舞蹈课上重复每一个舞步,直到完美为止。因此,米尤在舞蹈课上专注于提高舞蹈技能,这显而易见。故选D项。
8.C 根据下文repeats each step until it’s perfect可推知,米尤坚持不懈地反复练习。tirelessly意为“不知疲倦地”,符合语境,故选C项。
9.A 根据下文his daughter’s dance battles并结合前文winning an [根据前后文推测应有“award in her first competition”但由于要求不遗漏,按原文可能存在识别不全情况,按原文输出]可知,此处指她几乎每个月都要去参加比赛。故选A项。
10.B 由下文to take on any challenge可知,接受挑战需要勇气。故选B项。
11.D 根据下文“includes attending school, as well as piano and voice lessons”可知,此处指米尤繁忙的日程安排。
12.A 根据上文In her spare time及下文drawing as a hobby可知,在空闲时间,米尤还会将绘画作为一种爱好去探索。explore意为“探索”,符合语境,故选A项。
13.C 根据上文“Miyu’s busy __________ also includes attending school, as well as piano and voice lessons. In her spare time, she __________ drawing as a hobby.”可推知,米尤的日程安排有多种多样的活动,是因为她的父母明白探索多样化活动的重要性。故选C项。
14.B 根据上文的Her parents understand the importance of finding a __________ of activities to prevent burnout和下文well-being and continued growth可推知,此处指米尤的父母明白探索多样化活动以防止倦怠的重要性,确保她的健康和持续成长。故选B项。
15.C 根据下文that we can create our own path with passion及文章首句可推知,米尤的经历提醒我们,我们可以用激情走出自己的路。reminder意为“提醒人的事物”,故选C项。
查看更多完整答案,请扫码查看