2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第64页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
答案 P136
A
语篇类型:说明文
主题:航海探险
词数:297
难度:中
建议用时:7 分钟
[山东枣庄 2024 调研]On August 15, a team of researchers and conservationists set off on a two - year voyage from Plymouth, England, aboard the Dutch tall ship *Oosterschelde*. They will sail more than 74,000 kilometres and drop anchor in 32 different ports across four continents, before ending their journey in Falmouth, UK.
The expedition, named DARWIN200, comes more than 190 years after Charles Darwin sailed the globe collecting specimens and shaping ideas of his theory of evolution. The team will closely follow Darwin's original voyage aboard the *HMS Beagle*, which set off on Dec 27, 1831, and returned to England on Oct 2, 1836.
Darwin was 22 years old when he joined the expedition with the intention of seeing the world before joining the church. But during the trip, Darwin became fascinated by the wide range of different species he encountered, which eventually led to him creating his theory of evolution by natural selection. Darwin's account of the journey, published after his return, also helped him establish his reputation as one of Victorian Britain's academic elite.
The main aim of the new expedition is to train and inspire 200 young environmentalists, between 18 and 25 years old, who will each spend a week aboard the *Oosterschelde* studying threatened species that Darwin encountered on his voyage.
"We wanted to create a similarly transformative experience ( for the young naturalists )," Stewart McPherson, mission director of DARWIN200, said in a statement. "They have the potential to be the STEM (science, technology, engineering, and mathematics) and conservation leaders of tomorrow," he added.
Every week, the team will broadcast interactive "nature hour" sessions live from the ship for people across the world. They will also collect important data on ocean plastics and coral reef health, as well as survey seabirds, whales and dolphins.
1. What can we learn about DARWIN200 from the first two paragraphs?
A. It takes along 200 naturalists.
B. It takes a shortcut for the journey.
C. It is to mark Darwin's Beagle voyage.
D. It lasts longer than Darwin's voyage.
2. How did Darwin's voyage affect him?
A. It established his writing style.
B. He gained a sense of adventure.
C. He earned great fame and fortune.
D. It changed the direction of his life.
3. What is Stewart McPherson's wish for the young naturalists?
A. To be more creative.
B. To keep an open mind.
C. To develop scientific skills.
D. To challenge Darwin's theory.
4. What does the team's research work focus on?
A. Ocean conservation.
B. The exploration of the ocean.
C. The art of navigation.
D. Scientific education.
A
语篇类型:说明文
主题:航海探险
词数:297
难度:中
建议用时:7 分钟
[山东枣庄 2024 调研]On August 15, a team of researchers and conservationists set off on a two - year voyage from Plymouth, England, aboard the Dutch tall ship *Oosterschelde*. They will sail more than 74,000 kilometres and drop anchor in 32 different ports across four continents, before ending their journey in Falmouth, UK.
The expedition, named DARWIN200, comes more than 190 years after Charles Darwin sailed the globe collecting specimens and shaping ideas of his theory of evolution. The team will closely follow Darwin's original voyage aboard the *HMS Beagle*, which set off on Dec 27, 1831, and returned to England on Oct 2, 1836.
Darwin was 22 years old when he joined the expedition with the intention of seeing the world before joining the church. But during the trip, Darwin became fascinated by the wide range of different species he encountered, which eventually led to him creating his theory of evolution by natural selection. Darwin's account of the journey, published after his return, also helped him establish his reputation as one of Victorian Britain's academic elite.
The main aim of the new expedition is to train and inspire 200 young environmentalists, between 18 and 25 years old, who will each spend a week aboard the *Oosterschelde* studying threatened species that Darwin encountered on his voyage.
"We wanted to create a similarly transformative experience ( for the young naturalists )," Stewart McPherson, mission director of DARWIN200, said in a statement. "They have the potential to be the STEM (science, technology, engineering, and mathematics) and conservation leaders of tomorrow," he added.
Every week, the team will broadcast interactive "nature hour" sessions live from the ship for people across the world. They will also collect important data on ocean plastics and coral reef health, as well as survey seabirds, whales and dolphins.
1. What can we learn about DARWIN200 from the first two paragraphs?
A. It takes along 200 naturalists.
B. It takes a shortcut for the journey.
C. It is to mark Darwin's Beagle voyage.
D. It lasts longer than Darwin's voyage.
2. How did Darwin's voyage affect him?
A. It established his writing style.
B. He gained a sense of adventure.
C. He earned great fame and fortune.
D. It changed the direction of his life.
3. What is Stewart McPherson's wish for the young naturalists?
A. To be more creative.
B. To keep an open mind.
C. To develop scientific skills.
D. To challenge Darwin's theory.
4. What does the team's research work focus on?
A. Ocean conservation.
B. The exploration of the ocean.
C. The art of navigation.
D. Scientific education.
答案:
1.C 推理判断题。根据第二段内容可知,“达尔文200全球航行”项目将沿着当年达尔文乘坐“小猎犬号”进行的航行路线前行,因此这一项目是为了纪念达尔文乘坐“小猎犬号”进行的航行。故选C项。
2.D 推理判断题。根据第三段内容可知,达尔文本来是打算在加入教会前去环游世界,但是在旅行中,达尔文对他遇到的各种不同物种着迷,这最终促使他提出了自然选择进化论。达尔文回国后出版的关于这次旅行的记录也帮助他建立了作为维多利亚时代英国学术精英之一的声誉。由此可知,达尔文的航行改变了他的人生方向。故选D项。
3.C 细节理解题。根据倒数第二段中的to create a similarly transformative experience和“They have the potential to be the STEM (science, technology, engineering, and mathematics) and conservation leaders of tomorrow”可知,斯图尔特·麦克弗森对年轻博物学家的期望是通过这次能带来转变的经历培养科学技能。故选C项。
4.A 推理判断题。根据文章最后一段内容可知,每周,该团队将在船上为世界各地的人们直播“自然一小时”节目并进行互动。他们还将收集有关海洋塑料和珊瑚礁健康状况的重要数据,并调查海鸟、鲸鱼和海豚。由此可知,这个团队的研究工作集中在海洋保护上。故选A项。
2.D 推理判断题。根据第三段内容可知,达尔文本来是打算在加入教会前去环游世界,但是在旅行中,达尔文对他遇到的各种不同物种着迷,这最终促使他提出了自然选择进化论。达尔文回国后出版的关于这次旅行的记录也帮助他建立了作为维多利亚时代英国学术精英之一的声誉。由此可知,达尔文的航行改变了他的人生方向。故选D项。
3.C 细节理解题。根据倒数第二段中的to create a similarly transformative experience和“They have the potential to be the STEM (science, technology, engineering, and mathematics) and conservation leaders of tomorrow”可知,斯图尔特·麦克弗森对年轻博物学家的期望是通过这次能带来转变的经历培养科学技能。故选C项。
4.A 推理判断题。根据文章最后一段内容可知,每周,该团队将在船上为世界各地的人们直播“自然一小时”节目并进行互动。他们还将收集有关海洋塑料和珊瑚礁健康状况的重要数据,并调查海鸟、鲸鱼和海豚。由此可知,这个团队的研究工作集中在海洋保护上。故选A项。
查看更多完整答案,请扫码查看