2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第3页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
A
语篇类型:应用文
主题:善意的谎言
词数:229
难度:偏易
建议用时:6分钟
[四川成都外国语学校2024高一期中]
Introduction
White lies, which mean little lies usually told to avoid hurting someone's feelings or to manage social interactions smoothly, are a common aspect of human communication. This report explores the frequency, acceptability, and contexts (背景) for white lies among teenagers.
Method
A survey was conducted with 342 high school students from various regions to gather data on their experiences and attitudes towards white lies. Participants were asked how often they tell white lies, what they think of white lies and in what contexts they tell white lies.
Results
The survey found that about 85% of the teenagers admit to telling white lies frequently to protect others' feelings or to avoid conflicts. Their attitudes to and most common situations for telling white lies are shown in the following two charts:

Conclusion
White lies play a significant role in the social communication of high school students, helping maintain peace and prevent minor conflicts. While white lies are generally considered beneficial, it is essential for young individuals to understand the boundaries and potential consequences of dishonesty in their relationships. Educational programmes should include discussions on ethics (道德准则) in communication, helping students know when white lies might be acceptable.
1. What can be known from the survey?
A. Most participants are against telling white lies.
B. White lies are generally harmful because they may hurt feelings.
C. Most participants tell white lies to protect social relationships.
D. About 10% of participants don't know why they tell white lies.
2. What can we learn about the survey from the passage?
A. It aims to explore the meaning of white lies.
B. 342 teenagers and adults participated in the survey.
C. 85% of the participants think it's acceptable to tell white lies.
D. Its conclusion encourages more related educational programmes.
3. What kind of article may this passage most probably be?
A. A news story.
B. A survey report.
C. An online blog.
D. A scientific paper.
语篇类型:应用文
主题:善意的谎言
词数:229
难度:偏易
建议用时:6分钟
[四川成都外国语学校2024高一期中]
Introduction
White lies, which mean little lies usually told to avoid hurting someone's feelings or to manage social interactions smoothly, are a common aspect of human communication. This report explores the frequency, acceptability, and contexts (背景) for white lies among teenagers.
Method
A survey was conducted with 342 high school students from various regions to gather data on their experiences and attitudes towards white lies. Participants were asked how often they tell white lies, what they think of white lies and in what contexts they tell white lies.
Results
The survey found that about 85% of the teenagers admit to telling white lies frequently to protect others' feelings or to avoid conflicts. Their attitudes to and most common situations for telling white lies are shown in the following two charts:
Conclusion
White lies play a significant role in the social communication of high school students, helping maintain peace and prevent minor conflicts. While white lies are generally considered beneficial, it is essential for young individuals to understand the boundaries and potential consequences of dishonesty in their relationships. Educational programmes should include discussions on ethics (道德准则) in communication, helping students know when white lies might be acceptable.
1. What can be known from the survey?
A. Most participants are against telling white lies.
B. White lies are generally harmful because they may hurt feelings.
C. Most participants tell white lies to protect social relationships.
D. About 10% of participants don't know why they tell white lies.
2. What can we learn about the survey from the passage?
A. It aims to explore the meaning of white lies.
B. 342 teenagers and adults participated in the survey.
C. 85% of the participants think it's acceptable to tell white lies.
D. Its conclusion encourages more related educational programmes.
3. What kind of article may this passage most probably be?
A. A news story.
B. A survey report.
C. An online blog.
D. A scientific paper.
答案:
1.C 细节理解题。根据Results部分中的“The survey found that about 85% of the teenagers admit to telling white lies frequently to protect others’feelings or to avoid conflicts.”可知,大多数参与者说善意的谎言是为了不伤害别人的感情或避免与他人发生冲突,即保护社会关系。故选C项。
2.D 细节理解题。根据最后一段中的“Educational programmes should include discussions on ethics in communication, helping students know when white lies might be acceptable.”可知,调查的结论主张学校通过开展教育项目来帮助学生知道什么时候可以讲善意的谎言。故选D项。
3.B 推理判断题。根据文章中的关键词Introduction、Method、Results、Conclusion及Method部分中的“A survey was conducted with 342 high school students... Participants were asked how often they tell white lies...”可知,本文是一篇关于善意的谎言的调查报告。故选B项。
2.D 细节理解题。根据最后一段中的“Educational programmes should include discussions on ethics in communication, helping students know when white lies might be acceptable.”可知,调查的结论主张学校通过开展教育项目来帮助学生知道什么时候可以讲善意的谎言。故选D项。
3.B 推理判断题。根据文章中的关键词Introduction、Method、Results、Conclusion及Method部分中的“A survey was conducted with 342 high school students... Participants were asked how often they tell white lies...”可知,本文是一篇关于善意的谎言的调查报告。故选B项。
查看更多完整答案,请扫码查看