2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第11页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
[湖南长沙明德中学 2025 高一期中]In Hungary, every few months, a group of volunteers gather for the Plastic Cup, a competition where teams go up against each other to collect as much rubbish as possible. “The name comes from the America's Cup, a famous boat race,” said the Plastic Cup's project manager, Gergely Hankó. He added, “We have many volunteers including companies and decision-makers. Everybody is forming the team.”
Recently, the Plastic Cup meeting was held on Hungary's Lake Tisza and Tisza River, the longest tributary (支流) of the Danube. Besides huge amounts of plastic like bottles, volunteers frequently fished out metal cans, tyres, batteries and so on. Around 150 volunteers joined this cleanup, with one participant saying, “It's always good fun and we're making friends and having a great time while doing good.”
Nearly half of Earth's surface waters are in river basins shared by at least two countries. These support around 40% of the world's population. “Unluckily, there's much pollution in every river globally. The Danube transfers 1,500 tons of plastic, the Tisza River around 250 tons, and we can stop 100 tons per year,” Gergely said when stressing the broader impact of the Plastic Cup project.
Last year's cleanup on the Tisza River fell on Danube Day, a yearly event held across several European countries to mark the signing of the Danube River Protection Convention. “What we can do is collect and remove plastic rubbish from the Tisza River and its tributaries, and we also have a monitoring system to keep the pollution under observation,” said Örs Antal from Hungary's General Directorate of Water Management. “The situation has improved a lot, which is good news, but a step towards a permanent measure would be whether we could strengthen international cooperation.”
Agreeing with the opinion, Gergely said more cooperation would be needed between countries that share surface waters. “We need everybody to clean up the Tisza River Basin and the Danube River Basin,” he said. “Every country has to develop its Extended Producer Responsibility system and its Deposit Return system. Then they have to deal with the producers, work on the eco-design, minimise the packaging, and reduce the rubbish.”
1. How can the participants benefit from the competition?
A. By having a larger social circle.
B. By obtaining more survival skills.
C. By being better at making decisions.
D. By learning a rich knowledge of teamwork.
2. Why are the numbers mentioned in paragraph 3?
A. To draw more attention to the Tisza River.
B. To indicate the necessity of the project.
C. To show the popularity of the competition.
D. To stress the shortage of water resources.
3. What does the Hungarian government do in order to protect the Danube?
A. Organise daily cleanup activities.
B. Establish their own Danube Day.
C. Force companies to pick up rubbish.
D. Watch the pollution through a system.
4. What is necessary for a lasting solution to river pollution according to Gergely?
A. Increasing the number of volunteers.
B. Setting up more environmental events.
C. Strengthening international partnerships.
D. Reducing the cost of cleanup operations.
Recently, the Plastic Cup meeting was held on Hungary's Lake Tisza and Tisza River, the longest tributary (支流) of the Danube. Besides huge amounts of plastic like bottles, volunteers frequently fished out metal cans, tyres, batteries and so on. Around 150 volunteers joined this cleanup, with one participant saying, “It's always good fun and we're making friends and having a great time while doing good.”
Nearly half of Earth's surface waters are in river basins shared by at least two countries. These support around 40% of the world's population. “Unluckily, there's much pollution in every river globally. The Danube transfers 1,500 tons of plastic, the Tisza River around 250 tons, and we can stop 100 tons per year,” Gergely said when stressing the broader impact of the Plastic Cup project.
Last year's cleanup on the Tisza River fell on Danube Day, a yearly event held across several European countries to mark the signing of the Danube River Protection Convention. “What we can do is collect and remove plastic rubbish from the Tisza River and its tributaries, and we also have a monitoring system to keep the pollution under observation,” said Örs Antal from Hungary's General Directorate of Water Management. “The situation has improved a lot, which is good news, but a step towards a permanent measure would be whether we could strengthen international cooperation.”
Agreeing with the opinion, Gergely said more cooperation would be needed between countries that share surface waters. “We need everybody to clean up the Tisza River Basin and the Danube River Basin,” he said. “Every country has to develop its Extended Producer Responsibility system and its Deposit Return system. Then they have to deal with the producers, work on the eco-design, minimise the packaging, and reduce the rubbish.”
1. How can the participants benefit from the competition?
A. By having a larger social circle.
B. By obtaining more survival skills.
C. By being better at making decisions.
D. By learning a rich knowledge of teamwork.
2. Why are the numbers mentioned in paragraph 3?
A. To draw more attention to the Tisza River.
B. To indicate the necessity of the project.
C. To show the popularity of the competition.
D. To stress the shortage of water resources.
3. What does the Hungarian government do in order to protect the Danube?
A. Organise daily cleanup activities.
B. Establish their own Danube Day.
C. Force companies to pick up rubbish.
D. Watch the pollution through a system.
4. What is necessary for a lasting solution to river pollution according to Gergely?
A. Increasing the number of volunteers.
B. Setting up more environmental events.
C. Strengthening international partnerships.
D. Reducing the cost of cleanup operations.
答案:
1.A 细节理解题。根据第二段中的“It’s always good fun and we’re making friends and having a great time while doing good.”可知,参与者可以通过这项竞赛结交朋友,即拥有更大的社交圈。故选A项。
2.B 推理判断题。根据第三段“Nearly half of Earth’s surface waters… support around 40% of the world’s population… The Danube transfers 1,500 tons of plastic, the Tisza River around 250 tons, and we can stop 100 tons… Gergely said when stressing the broader impact of the Plastic Cup project.”可知,作者在第三段提到的这些数字直观地展示了河流污染的严峻性,意在表明通过开展“塑料杯”项目来应对河流塑料污染的必要性。故选B项。
3.D 细节理解题。根据第四段中的“‘What we can do is… have a monitoring system to keep the pollution under observation,’ said Ors Antal from Hungary’s General Directorate of Water Management.”可知,为了保护多瑙河,匈牙利政府设立了监测系统来观察污染情况。故选D项。
4.C 细节理解题。根据第四段中的“The situation has improved a lot, which is good news, but a step towards a permanent measure would be whether we could strengthen international cooperation.”及最后一段中的“Agreeing with the opinion, Gergely said more cooperation would be needed between countries that share surface waters.”可知,盖尔盖伊认为加强国际合作对于持久解决河流污染是必要的。故选C项。
长难句分析
The situation has improved a lot, which is good news, but a
并列分句1 非限制性定语从句, but连
对前文内容进行解释说明 接并列
step towards a permanent measure would be whether we could
并列分句2,分句的主干为主系表结构,whether引导表语从句
strengthen international cooperation.
句意:这一情况已经改善了很多,这是好消息,但我们能否
加强国际合作将是迈向长久措施的一步。
2.B 推理判断题。根据第三段“Nearly half of Earth’s surface waters… support around 40% of the world’s population… The Danube transfers 1,500 tons of plastic, the Tisza River around 250 tons, and we can stop 100 tons… Gergely said when stressing the broader impact of the Plastic Cup project.”可知,作者在第三段提到的这些数字直观地展示了河流污染的严峻性,意在表明通过开展“塑料杯”项目来应对河流塑料污染的必要性。故选B项。
3.D 细节理解题。根据第四段中的“‘What we can do is… have a monitoring system to keep the pollution under observation,’ said Ors Antal from Hungary’s General Directorate of Water Management.”可知,为了保护多瑙河,匈牙利政府设立了监测系统来观察污染情况。故选D项。
4.C 细节理解题。根据第四段中的“The situation has improved a lot, which is good news, but a step towards a permanent measure would be whether we could strengthen international cooperation.”及最后一段中的“Agreeing with the opinion, Gergely said more cooperation would be needed between countries that share surface waters.”可知,盖尔盖伊认为加强国际合作对于持久解决河流污染是必要的。故选C项。
长难句分析
The situation has improved a lot, which is good news, but a
并列分句1 非限制性定语从句, but连
对前文内容进行解释说明 接并列
step towards a permanent measure would be whether we could
并列分句2,分句的主干为主系表结构,whether引导表语从句
strengthen international cooperation.
句意:这一情况已经改善了很多,这是好消息,但我们能否
加强国际合作将是迈向长久措施的一步。
查看更多完整答案,请扫码查看