2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第36页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
A
语篇类型:说明文
主题:数字孪生技术
词数:300
难度:中
建议用时:7分钟
[福建厦门双十中学 2025 高一月考]When visiting a doctor in the future, you can expect to be accompanied by a virtual version of yourself. This so - called digital twin will be a working model of your body that can be shown onto a physician's computer screen. Updated with your latest vital signs, it will help the doctor make an accurate diagnosis (诊断) and provide personalised treatments for the patients.
No matter how unreal this might seem, the researchers at Queen Mary University of London (QMUL) already use computer simulations (模拟) of the hearts of patients to test different treatments for a heart disorder. It would be far too dangerous to experiment this way on someone's real heart.
Digital twins are starting to be seen everywhere. They can not only monitor the health of jet engines on airliners, but also help carmakers spend fewer years on the development of new models by simulating test drives and crashes. All this is being powered by recent progress in artificial intelligence (AI), which gives twins the ability to make predictions about their physical counterparts (对应的事物), and adjust themselves based on new information.
Digital twins make it easier for humans to solve challenging problems, allowing people to have a look at the future. For businesses, this should mean better designs and operations. For society, the promise is also fascinating: personalised health care, and ways to prevent the earth from environmental disasters.
Could these virtual twins go out of control? They might if they are programmed badly, or hacked into. Digital twins will take in mountains of data, some of it wrong and much of it raising concerns about privacy. Yet those risks are a natural part of technological progress. The appearance of the digital mirror world will raise new questions, but its potential benefits are already easy to see.
1. Which of the following best describes a digital twin?
A. A virtual copy.
B. A video game.
C. A toy model.
D. A medical database.
2. Why do researchers at QMUL use computer simulations of hearts?
A. To reduce the time of the heart operations.
B. To use real hearts much more conveniently.
C. To help increase the patients' recovery rates.
D. To avoid the danger of experimenting on real hearts.
3. How does AI contribute to the development of digital twins?
A. It increases the efficiency of simulations through data analysis.
B. It creates accurate digital copies for medical and industrial use.
C. It enables digital twins to predict results and adapt autonomously.
D. It improves virtual models by adding real - time monitoring features.
4. What is the author's attitude towards the digital twins?
A. Critical.
B. Positive.
C. Doubtful.
D. Unconcerned.
核心词汇
1. accompany vt. 陪同;陪伴
2. update vt. 向……提供最新信息;给……增加最新信息
进阶词汇
1. disorder n. 疾病;失调;紊乱
2. go out of control 失控
3. hack into 非法侵入(他人的计算机系统)
语篇类型:说明文
主题:数字孪生技术
词数:300
难度:中
建议用时:7分钟
[福建厦门双十中学 2025 高一月考]When visiting a doctor in the future, you can expect to be accompanied by a virtual version of yourself. This so - called digital twin will be a working model of your body that can be shown onto a physician's computer screen. Updated with your latest vital signs, it will help the doctor make an accurate diagnosis (诊断) and provide personalised treatments for the patients.
No matter how unreal this might seem, the researchers at Queen Mary University of London (QMUL) already use computer simulations (模拟) of the hearts of patients to test different treatments for a heart disorder. It would be far too dangerous to experiment this way on someone's real heart.
Digital twins are starting to be seen everywhere. They can not only monitor the health of jet engines on airliners, but also help carmakers spend fewer years on the development of new models by simulating test drives and crashes. All this is being powered by recent progress in artificial intelligence (AI), which gives twins the ability to make predictions about their physical counterparts (对应的事物), and adjust themselves based on new information.
Digital twins make it easier for humans to solve challenging problems, allowing people to have a look at the future. For businesses, this should mean better designs and operations. For society, the promise is also fascinating: personalised health care, and ways to prevent the earth from environmental disasters.
Could these virtual twins go out of control? They might if they are programmed badly, or hacked into. Digital twins will take in mountains of data, some of it wrong and much of it raising concerns about privacy. Yet those risks are a natural part of technological progress. The appearance of the digital mirror world will raise new questions, but its potential benefits are already easy to see.
1. Which of the following best describes a digital twin?
A. A virtual copy.
B. A video game.
C. A toy model.
D. A medical database.
2. Why do researchers at QMUL use computer simulations of hearts?
A. To reduce the time of the heart operations.
B. To use real hearts much more conveniently.
C. To help increase the patients' recovery rates.
D. To avoid the danger of experimenting on real hearts.
3. How does AI contribute to the development of digital twins?
A. It increases the efficiency of simulations through data analysis.
B. It creates accurate digital copies for medical and industrial use.
C. It enables digital twins to predict results and adapt autonomously.
D. It improves virtual models by adding real - time monitoring features.
4. What is the author's attitude towards the digital twins?
A. Critical.
B. Positive.
C. Doubtful.
D. Unconcerned.
核心词汇
1. accompany vt. 陪同;陪伴
2. update vt. 向……提供最新信息;给……增加最新信息
进阶词汇
1. disorder n. 疾病;失调;紊乱
2. go out of control 失控
3. hack into 非法侵入(他人的计算机系统)
答案:
1.A 细节理解题。根据第一段中的a virtual version of yourself和This so-called digital twin will be a working model of your body that can be shown onto a physician’s computer screen.可知,数字孪生体是虚拟的“自己”,是“自己”身体的虚拟模型。故选A项。
2.D 细节理解题。根据第二段… the researchers at Queen Mary University of London (QMUL) already use computer simulations of the hearts of patients to test different treatments for a heart disorder. It would be far too dangerous to experiment this way on someone’s real heart.可知,研究人员利用患者心脏的计算机模拟来测试针对心脏病的不同治疗方法,是因为在真人的心脏上进行这样的实验太危险了。故选D项。
3.C 细节理解题。根据第三段中的All this is being powered by recent progress in artificial intelligence (AI), which gives twins the ability to make predictions about their physical counterparts, and adjust themselves based on new information.可知,人工智能的进步使数字孪生虚拟体能够对其对应的物理实体作出预测,并根据新信息进行自我调整。故选C项。
4.B 推理判断题。根据最后一段中的Yet those risks are a natural part of technological progress. The appearance of the digital mirror world will raise new questions, but its potential benefits are already easy to see.可知,数字孪生虽然存在风险,但作者认为这些风险是技术进步的自然组成部分,而数字孪生的潜在益处显而易见。由此可见,作者对数字孪生持积极态度。故选B项。
2.D 细节理解题。根据第二段… the researchers at Queen Mary University of London (QMUL) already use computer simulations of the hearts of patients to test different treatments for a heart disorder. It would be far too dangerous to experiment this way on someone’s real heart.可知,研究人员利用患者心脏的计算机模拟来测试针对心脏病的不同治疗方法,是因为在真人的心脏上进行这样的实验太危险了。故选D项。
3.C 细节理解题。根据第三段中的All this is being powered by recent progress in artificial intelligence (AI), which gives twins the ability to make predictions about their physical counterparts, and adjust themselves based on new information.可知,人工智能的进步使数字孪生虚拟体能够对其对应的物理实体作出预测,并根据新信息进行自我调整。故选C项。
4.B 推理判断题。根据最后一段中的Yet those risks are a natural part of technological progress. The appearance of the digital mirror world will raise new questions, but its potential benefits are already easy to see.可知,数字孪生虽然存在风险,但作者认为这些风险是技术进步的自然组成部分,而数字孪生的潜在益处显而易见。由此可见,作者对数字孪生持积极态度。故选B项。
查看更多完整答案,请扫码查看