2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版》

[河北邢台名校联考2025高一期中]Have you ever seen a live spade - toothed whale(铲齿中喙鲸)? It is the world's rarest kind of whale. Do you know how many of the whales exist, what they eat, or even where they live in the South Pacific Ocean? Scientists in New Zealand may finally get to learn more about them.
The country's conservation agency said that it believed a dead spade - toothed whale had been washed up on a South Island beach earlier this month. Scientists identified the whale by its colour patterns and the shapes of its head, beak and teeth. Hannah Hendriks is a marine technical advisor at the Department of Conservation in New Zealand. She said, "This is going to lead to some amazing science and world - first information."
In the past, only a few other spade - toothed whales appeared on New Zealand's beaches. Most notably, scientists didn't have a chance to closely examine them, but now, they will be able to. They have moved the whale to a cold place for their investigation.
"Spade - toothed whales live deep in the ocean. They come to the surface so rarely that scientists only know their general location in the South Pacific Ocean. It is home to some of the world's deepest ocean areas. It's very hard to do research on marine mammals if you don't see them at sea," Hendriks said. "You don't know where to look for them."
Kirsten Young is a senior lecturer at the University of Exeter. She studies spade - toothed whales. She wrote in an email that it took many years and a lot of efforts by researchers and local people to identify the whales. "This new discovery makes me wonder how many spade - toothed whales there are in the deep ocean and how they live," Young said.
In fact, researchers studying the mammal couldn't confirm if the species went extinct, until in 2010, two spade - toothed whales, both dead, appeared on a New Zealand beach. Samples of their tissue later showed they were spade - toothed whales.
1. How does the author begin the text?
A. By making comparisons.
B. By giving examples.
C. By listing numbers.
D. By raising questions.
2. Why is the discovery of the spade - toothed whale important?
A. It shows a new kind of whale exists.
B. It allows scientists to study the whale closely.
C. It identifies the whale by its location of death.
D. It confirms the whale population is on the rise.
3. What did Hendriks stress about the spade - toothed whale research in paragraph 4?
A. Its reasons.
B. Its benefits.
C. Its challenge.
D. Its process.
4. What is Young's attitude to the new discovery?
A. Worried.
B. Curious.
C. Doubtful.
D. Indifferent.
答案: 1. D 推理判断题。根据第一段中的“Have you ever seen a live spade-toothed whale?”和“Do you know how many of the whales exist, what they eat, or even where they live in the South Pacific Ocean?”可知,作者开篇提出了几个关于铲齿中喙鲸的问题,吸引读者注意,引入文章主题。所以作者是通过提问的方式开始这篇文章的。故选 D项。
2. B 细节理解题。根据第三段“In the past… scientists didn't have a chance to closely examine them, but now, they will be able to. They have moved the whale to a cold place for their investigation.”可知,过去科学家没有机会仔细研究铲齿中喙鲸,而这次科学家们已经把这头鲸转移到一个寒冷的地方以便进行研究,即这次发现的铲齿中喙鲸很重要的原因是科学家终于可以近距离研究这一物种。故选 B项。
3. C 推理判断题。根据第四段中的“Spade-toothed whales live deep in the ocean. They come to the surface so rarely that scientists... It’s very hard to do research on marine mammals if you don’t see them at sea”可知,亨德里克斯表示铲齿中喙鲸生活在海洋深处,很少浮在水面上,因此很难对其进行研究。即亨德里克斯是在强调研究这种鲸鱼面临的挑战。故选 C项。
4. B 推理判断题。根据第五段中的关键信息“‘This new discovery makes me wonder how many spade-toothed whales there are in the deep ocean and how they live, ’Young said. ”可知,扬说这个新发现让她想知道深海中有多少铲齿中喙鲸以及它们是如何生活的,由此可推断出,她对这个新发现是好奇的。故选 B项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭