2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版》

B
语篇类型:说明文 主题:XR技术 词数:327 难度:中 建议用时:7分钟
[辽宁沈阳二中2025高一月考]Statistics show that the market value of the global extended reality (XR) industry has seen continued growth in recent years. XR, an umbrella term including technologies such as virtual reality (VR), augmented reality (AR) and mixed reality (MR), refers to real - and - virtual combined environments and human - machine interactions generated by wearable devices and computer technology. As XR technologies become maturer, they have been gradually applied in more scenarios (场景) that are closely related to the daily life of ordinary people, and have seen new consumer markets in recent years.
The application of XR technologies has made it possible for users to “travel to the past” and “wander in the universe” through virtual trips. An XR experience store in Shenzhen has launched a programme for citizens, which involves digital tours to the Jurassic (侏罗纪的) period and outer space.
XR technologies have also been integrated into the application scenarios concerning smart tourism projects. They can help tourist attractions launch systems that enable visitors to better learn about faraway places and remote times in immersive (沉浸式的) scenes, as well as tourist guide systems and other systems that bring wonderful experiences to visitors through VR or AR glasses, mobile apps and browsers. Compared with offline tours, scenarios reproduced by XR technologies can enrich the experiences of users.
China's 2020 Spring Festival Gala adopted XR technologies, enabling singers who couldn't be present at the gala to give performances remotely.
The XR industry is full of possibilities, and the 5G technology is considered a catalyst (催化剂) for further stimulating its potential. In January 2020, a major Chinese telecommunications operator in Zhengzhou, Henan built the province's first “5G+XR” commercial complex in a shopping mall.
Industry insiders pointed out that with constant progress being made in the large - scale deployment of the 5G network and its innovative applications, the “5G+XR” model is producing a large number of new application scenarios including social networking, office work, entertainment, exhibition and education, which will provide broad development space for the XR industry.
1. What is paragraph 1 mainly about?
A. The historical development of XR technologies.
B. The XR technologies and their commercial value.
C. The challenges faced by the XR industry in the global market.
D. The comparison between XR and other emerging technologies.
2. How does XR help in daily life?
A. By helping visitors better plan their travel routes.
B. By taking users to travel in outer space in person.
C. By letting singers in different places share the same stage.
D. By making tourist attractions more environmentally friendly.
3. What can be inferred from the passage about the “5G+XR” model?
A. It has been widely used in Zhengzhou.
B. It will lead more people to fail to socialise.
C. It will create many new opportunities for people.
D. It has made traditional shopping malls disappear.
4. How does the writer introduce the use of XR technologies in the text?
A. By listing data.
B. By giving examples.
C. By making comparisons.
D. By explaining reasons.
答案: 1.B 主旨大意题。根据第一段前两句“Statistics show that the market value of the global extended reality(XR)industry has seen continued growth in recent years. XR,an umbrella term including technologies such as... refers to real-and-virtual combined environments and human-machine interactions ...”以及“they have been gradually applied in...”可知,第一段主要介绍了XR技术及其商业价值。故选B项。
2.C 细节理解题。根据第四段“China’s 2020 Spring Festival Gala adopted XR technologies,enabling singers who couldn’t be present at the gala to give performances remotely.”可知,XR技术可以让无法到现场的歌手远程表演,即能让身处不同地方的歌手“同台”表演。故选C项。
3.C 推理判断题。根据最后一段“... the ‘5G+XR’ model is producing a large number of new application scenarios including social networking,office work,entertainment,exhibition and education,which will provide broad development space for the XR industry.”可知,“5G+XR”模式正在催生大量新的应用场景,包括社交、办公、娱乐等,由此可推知,“5G+XR”模式能为人们创造许多新的机会。故选C项。
干扰项解读 文章第五段仅提到郑州一家大的电信运营商建设了“5G+XR”商业综合体,未说该模式已被广泛应用,也未提及它会让传统商场消失,排除A、D项;文章最后一段提到new application scenarios including social networking,说明“5G+XR”模式有助于社交,B项表述与原文不符,排除B项。
4.B 推理判断题。根据第二段中的“An XR experience store in Shenzhen has launched a programme for citizens...”、第三段中的“XR technologies have also been integrated into the application scenarios concerning smart tourism projects... browsers.”、第四段“China’s 2020 Spring Festival Gala adopted XR technologies,
enabling singers...”以及第五段中的“In January 2020,a major Chinese telecommunications operator in Zhengzhou,Henan built the province’s first ‘5G+XR’ commercial complex in a shopping mall.”可知,文章在介绍XR技术的应用时,列举了深圳XR体验店推出侏罗纪和外太空数字之旅项目、春晚采用XR技术让歌手远程表演、郑州电信运营商建设“5G+XR”商业综合体等例子,由此可推知,作者是通过举例的方式来介绍XR技术的应用的。故选B项。
巧贴士:选择文章的说明手法关键看其在文章中所占的篇幅,如本文在介绍XR技术的具体应用时,明显使用了大量的例子,且例子所占篇幅较大。
知识拓展 文章或段落展开的常见方法
by listing figures/data 列数据
by listing reasons 列举原因
by making comparisons/contrasts 作比较/作对照
by listing/giving/using examples 举例子
by analysing cause and effect 分析因果关系
by using diagrams 使用图表
by following spatial/time order 按照空间/时间顺序

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭