2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第65页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
B
语篇类型:议论文
主题:科学探究
词数:363
难度:偏难
建议用时:8 分钟
Some people say that the planet is getting smaller, that there are few places left to explore, and that the age of exploration will be over soon.
I would argue instead that there has never been a greater need to explore. That's because the stage for all exploration is the natural world, and nature is experiencing a rapid decline. It is by exploring that we understand nature, and when we understand we develop appreciation for what is found. Ultimately, only the things we appreciate are worth protecting.
As the golden age of exploration weakens, so does the richness of life on Earth. It isn't just that there are fewer blank areas on the map; it is that wild places and spaces have been progressively carved up (瓜分). Visiting the Okavango Delta or the Kalahari Desert, for example, no longer implies a self - supported expedition. Field stations pop up in important national parks and remote sensing by satellite becomes commonplace.
In the next century, I believe we will need larger and wilder areas. We will need the wilderness, not just for its protection, but because it is an important part of the ecosystems from which we gain our necessities like clean water, food and materials. If we succeed, then expeditions—brief travels into the wild that seek to answer questions, monitor populations, and inspire action—will have a renewed sense of purpose. More importantly, they greatly help the public experience, understand and appreciate nature.
Based on my own research expedition which aims to understand "edge effects"—how the changes in temperature at forest edges impact animals, I find it important that today's scientists continue to spend time in the field. It is here that they begin to understand how seemingly unrelated environmental interactions influence their study system. Sometimes, it's difficult to know which is important to measure until you stand out there on the forest edge.
It is the young generation that is the main force to lead the next wave of expeditions. The measure of their success will be whether there are still well - preserved wild places for expeditions in the future. Their leadership is needed now, more than ever.
1. What's the purpose of this text?
A. To suggest keeping exploring to understand nature.
B. To advise people not to travel to unknown places.
C. To inform us about the reduced biodiversity.
D. To call on the public to support the study.
2. What can we know about the expedition in wild spaces from paragraph 3?
A. It is difficult for explorers to make progress.
B. It is more accessible with the help of technology.
C. It promotes the development of satellite technology.
D. It requires explorers to take sufficient heavy equipment.
3. What does the underlined phrase "pop up" in paragraph 3 probably mean?
A. Appear unexpectedly.
B. Close temporarily.
C. Develop slowly.
D. Differ greatly.
4. What does the author realise after his research expedition?
A. The significance of scientists' field trips.
B. The difficulty of carrying out fieldwork.
C. The need to expand the edges of forests.
D. The influence of his study on the environment.
核心词汇
1. experience vt. 经受;经历;体验 n. 经验;经历
2. necessity n. [C]必需品 [U]必要;需要
构词法
re - prefix 再;重新;恢复原状
renewed adj. 再次兴起的;再次发生的
语篇类型:议论文
主题:科学探究
词数:363
难度:偏难
建议用时:8 分钟
Some people say that the planet is getting smaller, that there are few places left to explore, and that the age of exploration will be over soon.
I would argue instead that there has never been a greater need to explore. That's because the stage for all exploration is the natural world, and nature is experiencing a rapid decline. It is by exploring that we understand nature, and when we understand we develop appreciation for what is found. Ultimately, only the things we appreciate are worth protecting.
As the golden age of exploration weakens, so does the richness of life on Earth. It isn't just that there are fewer blank areas on the map; it is that wild places and spaces have been progressively carved up (瓜分). Visiting the Okavango Delta or the Kalahari Desert, for example, no longer implies a self - supported expedition. Field stations pop up in important national parks and remote sensing by satellite becomes commonplace.
In the next century, I believe we will need larger and wilder areas. We will need the wilderness, not just for its protection, but because it is an important part of the ecosystems from which we gain our necessities like clean water, food and materials. If we succeed, then expeditions—brief travels into the wild that seek to answer questions, monitor populations, and inspire action—will have a renewed sense of purpose. More importantly, they greatly help the public experience, understand and appreciate nature.
Based on my own research expedition which aims to understand "edge effects"—how the changes in temperature at forest edges impact animals, I find it important that today's scientists continue to spend time in the field. It is here that they begin to understand how seemingly unrelated environmental interactions influence their study system. Sometimes, it's difficult to know which is important to measure until you stand out there on the forest edge.
It is the young generation that is the main force to lead the next wave of expeditions. The measure of their success will be whether there are still well - preserved wild places for expeditions in the future. Their leadership is needed now, more than ever.
1. What's the purpose of this text?
A. To suggest keeping exploring to understand nature.
B. To advise people not to travel to unknown places.
C. To inform us about the reduced biodiversity.
D. To call on the public to support the study.
2. What can we know about the expedition in wild spaces from paragraph 3?
A. It is difficult for explorers to make progress.
B. It is more accessible with the help of technology.
C. It promotes the development of satellite technology.
D. It requires explorers to take sufficient heavy equipment.
3. What does the underlined phrase "pop up" in paragraph 3 probably mean?
A. Appear unexpectedly.
B. Close temporarily.
C. Develop slowly.
D. Differ greatly.
4. What does the author realise after his research expedition?
A. The significance of scientists' field trips.
B. The difficulty of carrying out fieldwork.
C. The need to expand the edges of forests.
D. The influence of his study on the environment.
核心词汇
1. experience vt. 经受;经历;体验 n. 经验;经历
2. necessity n. [C]必需品 [U]必要;需要
构词法
re - prefix 再;重新;恢复原状
renewed adj. 再次兴起的;再次发生的
答案:
1.A 推理判断题。通读全文,尤其是根据第二段和第四段的最后两句可知,探索的意义是理解自然界,了解未知的东西,这样才能帮助人类更好地理解和欣赏大自然,由此可推知,文章的写作目的是建议不断探索以了解大自然。故选A项。
2.B 推理判断题。根据第三段中举的例子“Visiting the Okavango Delta or the Kalahari Desert, for example, no longer implies a self-supported expedition. Field stations pop up in important national parks and remote sensing by satellite becomes commonplace.”可推知,在技术的帮助下,野外探险更加容易进行,故选B项。
3.A 词义猜测题。根据画线词组前的no longer implies a self-supported expedition可知,野外探险不再是需要自力更生的探险,因此推断画线词组所在句子表示,在一些重要的国家公园里出现了野外观测站,卫星遥感技术也变得十分普遍。pop up表示“突然出现”,故选A项。
4.A 推理判断题。根据倒数第二段内容可知,作者以自己的经历为例,阐述了科学家进行实地考察探险的重要性,因为只有通过野外的实地探险科学家们才能了解看似无关的环境相互作用会如何影响他们的研究系统。故选A项。
2.B 推理判断题。根据第三段中举的例子“Visiting the Okavango Delta or the Kalahari Desert, for example, no longer implies a self-supported expedition. Field stations pop up in important national parks and remote sensing by satellite becomes commonplace.”可推知,在技术的帮助下,野外探险更加容易进行,故选B项。
3.A 词义猜测题。根据画线词组前的no longer implies a self-supported expedition可知,野外探险不再是需要自力更生的探险,因此推断画线词组所在句子表示,在一些重要的国家公园里出现了野外观测站,卫星遥感技术也变得十分普遍。pop up表示“突然出现”,故选A项。
4.A 推理判断题。根据倒数第二段内容可知,作者以自己的经历为例,阐述了科学家进行实地考察探险的重要性,因为只有通过野外的实地探险科学家们才能了解看似无关的环境相互作用会如何影响他们的研究系统。故选A项。
查看更多完整答案,请扫码查看