2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第50页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
A
语篇类型:议论文 主题:洞察艺术 词数:357 难度:中 建议用时:7分钟
[黑龙江哈尔滨三中 2025 月考]Perhaps you've seen a giant sculpture of a fork, and wondered how on earth is this art? I'll bet you didn't dare ask it out loud for fear of looking awkward. Luckily for us, Bianca Bosker is willing to dive into the art world in Get the Picture, where she explores the spiritual richness art itself provides.
She sets out to develop what art lovers call an “eye”, keen perception to separate the “good” art from the “bad”. She finds out that the art world can be tough for people who can't afford art schools and there's a lot of mean behaviour from those at the upper levels of the art world.
Even though Bosker's experiences might make you feel less sure about art, she keeps looking deeper and finds out that art can make people happy whether they're creating it or just looking at it.
While expanding on the meaning of art, Bosker demonstrates that our brains have a “filter” (过滤器) that helps us quickly understand the world around us. This filter lets us ignore some things and focus on others. It allows us to take mental shortcuts and dismiss certain visual details to rapidly process our chaotic environment.
One function of art, Bosker wrote, is removing this filter to re-examine the world with renewed wonder. Art has the power to heal, a fact that's seized upon by doctors who will ask the patients to visit art museums. Over two dozen medical schools require students to study paintings to avoid jumping to conclusions. Instead of lecturing readers from an authoritative angle, Bosker lets them witness at eye level her growing clarity of art's function.
In the end, readers don't get a complete answer to humankind's fascination with art. Bosker instead offers her own interpretation: Art is a way to find beauty and heighten our appreciation of life. In the process of revealing the truth of an “eye”, Bosker argues that art is everywhere and can be anything, as long as we're open to letting what we see move us. By the last page, you'll be forced to revisit that fork sculpture and behold the artwork with a fresh eye.
1. What is the main purpose of Get the Picture?
A. To criticise the sculpture art world.
B. To praise the spiritual value of art.
C. To explain how to appreciate art.
D. To challenge the traditional definition of art.
2. What does the underlined word “eye” in paragraph 2 mean?
A. The ability to perceive art critically.
B. The way artists sign their work.
C. A type of art training programme.
D. A physical condition that affects vision.
3. Which of the following statements would Bosker most likely agree with?
A. Art is limited to traditional artworks.
B. Art can enhance the “filter” of our brain.
C. Art therapy works better than taking medicine.
D. Art has the power to affect us emotionally in various forms.
4. Where is the text most probably taken from?
A. A story of an artist's struggle.
B. A book review on art exploration.
C. A report on different types of art.
D. A guide to being an art critic.
词 加 汇 油 站
核心词汇
1. dive into 深入了解;钻研
2. spiritual adj. 精神的;心灵的
3. expand vi. 详细阐明;详述 vt. & vi. 扩大;增加;扩展(业务)
4. jump to conclusions 匆忙下结论;贸然断定
语篇类型:议论文 主题:洞察艺术 词数:357 难度:中 建议用时:7分钟
[黑龙江哈尔滨三中 2025 月考]Perhaps you've seen a giant sculpture of a fork, and wondered how on earth is this art? I'll bet you didn't dare ask it out loud for fear of looking awkward. Luckily for us, Bianca Bosker is willing to dive into the art world in Get the Picture, where she explores the spiritual richness art itself provides.
She sets out to develop what art lovers call an “eye”, keen perception to separate the “good” art from the “bad”. She finds out that the art world can be tough for people who can't afford art schools and there's a lot of mean behaviour from those at the upper levels of the art world.
Even though Bosker's experiences might make you feel less sure about art, she keeps looking deeper and finds out that art can make people happy whether they're creating it or just looking at it.
While expanding on the meaning of art, Bosker demonstrates that our brains have a “filter” (过滤器) that helps us quickly understand the world around us. This filter lets us ignore some things and focus on others. It allows us to take mental shortcuts and dismiss certain visual details to rapidly process our chaotic environment.
One function of art, Bosker wrote, is removing this filter to re-examine the world with renewed wonder. Art has the power to heal, a fact that's seized upon by doctors who will ask the patients to visit art museums. Over two dozen medical schools require students to study paintings to avoid jumping to conclusions. Instead of lecturing readers from an authoritative angle, Bosker lets them witness at eye level her growing clarity of art's function.
In the end, readers don't get a complete answer to humankind's fascination with art. Bosker instead offers her own interpretation: Art is a way to find beauty and heighten our appreciation of life. In the process of revealing the truth of an “eye”, Bosker argues that art is everywhere and can be anything, as long as we're open to letting what we see move us. By the last page, you'll be forced to revisit that fork sculpture and behold the artwork with a fresh eye.
1. What is the main purpose of Get the Picture?
A. To criticise the sculpture art world.
B. To praise the spiritual value of art.
C. To explain how to appreciate art.
D. To challenge the traditional definition of art.
2. What does the underlined word “eye” in paragraph 2 mean?
A. The ability to perceive art critically.
B. The way artists sign their work.
C. A type of art training programme.
D. A physical condition that affects vision.
3. Which of the following statements would Bosker most likely agree with?
A. Art is limited to traditional artworks.
B. Art can enhance the “filter” of our brain.
C. Art therapy works better than taking medicine.
D. Art has the power to affect us emotionally in various forms.
4. Where is the text most probably taken from?
A. A story of an artist's struggle.
B. A book review on art exploration.
C. A report on different types of art.
D. A guide to being an art critic.
词 加 汇 油 站
核心词汇
1. dive into 深入了解;钻研
2. spiritual adj. 精神的;心灵的
3. expand vi. 详细阐明;详述 vt. & vi. 扩大;增加;扩展(业务)
4. jump to conclusions 匆忙下结论;贸然断定
答案:
1.C 推理判断题。根据第一段中的“Luckily for us, Bianca Bosker is willing to dive into the art world in Get the Picture where she explores the spiritual richness art itself provides.”和第二段中的“She sets out to develop what art lovers call an ‘eye’, keen perception to separate the ‘good’ art from the ‘bad’.”可知,Get the Picture一书探索艺术本身所蕴含的精神丰富性,旨在培养读者区分“好”艺术与“坏”艺术的洞察力,即这本书的主要目的是阐释如何欣赏艺术。故选C项。
2.A 词义猜测题。根据画线词后的“keen perception to separate the ‘good’ art from the ‘bad’”可推测,画线词指的是分辨“好”艺术和“坏”艺术的敏锐感知能力,即批判性地感知艺术的能力。故选A项。
3.D 推理判断题。根据第三段中的she keeps looking deeper and finds out that art can make people happy、第五段中的Art has the power to heal和最后一段中的“Bosker instead offers her own interpretation: Art is a way to find beauty and heighten our appreciation of life... Bosker argues that art is everywhere and can be anything, as long as we’re open to letting what we see move us.”可知,博斯克认为艺术对人们的情感有积极影响,且艺术形式多样,无处不在,能触动人心。由此可知,她最可能同意的观点是艺术具有以各种形式影响我们情感的力量。故选D项。
4.B 推理判断题。通读全文,文章开篇引入比安卡·博斯克的Get the Picture一书,介绍了书中的核心观点(如“艺术让人快乐”“艺术帮助我们理解世界”“艺术无处不在”等),最后总结本书的观点及对读者的启发,符合书评对书籍内容进行介绍、分析和评价的特点,所以本文最有可能是一篇有关艺术探索的书评。故选B项。
2.A 词义猜测题。根据画线词后的“keen perception to separate the ‘good’ art from the ‘bad’”可推测,画线词指的是分辨“好”艺术和“坏”艺术的敏锐感知能力,即批判性地感知艺术的能力。故选A项。
3.D 推理判断题。根据第三段中的she keeps looking deeper and finds out that art can make people happy、第五段中的Art has the power to heal和最后一段中的“Bosker instead offers her own interpretation: Art is a way to find beauty and heighten our appreciation of life... Bosker argues that art is everywhere and can be anything, as long as we’re open to letting what we see move us.”可知,博斯克认为艺术对人们的情感有积极影响,且艺术形式多样,无处不在,能触动人心。由此可知,她最可能同意的观点是艺术具有以各种形式影响我们情感的力量。故选D项。
4.B 推理判断题。通读全文,文章开篇引入比安卡·博斯克的Get the Picture一书,介绍了书中的核心观点(如“艺术让人快乐”“艺术帮助我们理解世界”“艺术无处不在”等),最后总结本书的观点及对读者的启发,符合书评对书籍内容进行介绍、分析和评价的特点,所以本文最有可能是一篇有关艺术探索的书评。故选B项。
查看更多完整答案,请扫码查看