2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版》

A
语篇类型:记叙文 主题:地震传感器发明 词数:303 难度:中 建议用时:7分钟
[黑龙江哈尔滨九中 2025 高一月考]Vivien He is a senior at a high school in Rolling Hills Estates. Growing up in Southern California, where earthquakes often happen, this 18-year-old girl has spent lots of time hiding under her school desk during earthquake drills. Earthquakes are one of the world's deadliest natural disasters. And they're often unpredictable.
Earthquake early warning systems do exist. One is the ShakeAlert® system on the US West Coast. Earthquake monitoring stations in the ShakeAlert® network detect ground shaking when a quake strikes. Those stations then alert people that the ground under them may soon start to shake. But it's hard to predict how much the ground will shake at a given place. And people closest to an earthquake's source are out of luck. They'll feel the shaking before they can get an alert.
Therefore, Vivien built an at-home earthquake sensor. Called the Qube, this device uses a motion sensor called the geophone to detect tremors that may mark the beginning of a big quake. Then, it can warn users by sounding the alarm or sending text alerts. During nine months of testing, Vivien's Qube detected all earthquakes over magnitude 3 around Los Angeles. The motion data captured by her Qube also matched those from a nearby seismometer (地震仪) in the Southern California Seismic Network.
Vivien is now building up a network of Qubes around Los Angeles. “I have eight devices in different homes,” she says. A widespread Qube network could play a role similar to that of ShakeAlert® seismic stations. When one Qube starts to shake, it could alert users across town to an oncoming quake. But unlike earthquake monitoring stations, Qubes are tiny and inexpensive. About the size of a Rubik's Cube, one Qube costs less than 100 to make. So, many more of them could be installed around a city.
1. What can we learn about Vivien He?
A. She used to like playing hide-and-seek in school.
B. She was often at risk of experiencing an earthquake.
C. She once got injured severely in an earthquake drill.
D. She showed no interest in studying natural disasters.
2. Why does the author mention the ShakeAlert® system?
A. To prove the necessity of early earthquake monitoring stations.
B. To compare it with Vivien's Qube in terms of accuracy.
C. To highlight the technological advancements in earthquake detection.
D. To show the drawback of existing earthquake early warning systems.
3. What's the main function of Vivien He's device?
A. Monitoring tremors and sending alarms.
B. Collecting data about minor earthquakes.
C. Predicting the centre of an earthquake.
D. Assessing the magnitude of earthquakes.
4. What's implied about the network of Qubes?
A. It's very challenging to build it.
B. It has limitations in large cities.
C. It can be easily applied at a low cost.
D. It just requires eight devices in each place.
答案: 1.B 细节理解题。根据第一段中的“Growing up in Southern California,where earthquakes often happen, this 18-year-old girl has spent lots of time hiding under her school desk during earthquakedrills.”可知,南加州地震频发,薇薇恩·何经常面临经历地震的风险。故选B项。
2.D 推理判断题。根据第二段中的“But it’s hard to predict how much the ground will shake at a given place. And people closest to an earthquake’s source are out of luck. They’ll feel the shaking before they can get an alert.”可知,虽然存在地震预警系统,但目前的地震预警系统很难预测具体地点的地面震动程度,而且离震源最近的人会先感受到震动,来不及收到警报。由此可推知,作者提到ShakeAlert®系统是为了说明现有地震预警系统的缺点。故选D项。
3.A 细节理解题。根据第三段中的“Called the Qube,this device uses a motion sensor called the geophone to detect tremors that may mark the beginning of a big quake. Then, it can warn users by sounding the alarm or sending text alerts.”可知,薇薇恩发明的名为Qube的设备利用地震检波器来检测震动,并通过发出警报或发送短信及时提醒用户,即该设备的主要功能是监测震动并发出警报。故选A项。
4.C 推理判断题。根据最后一段中的“But unlike earthquake monitoring stations,Qubes are tiny and inexpensive. About the size of a Rubik’s Cube,one Qube costs less than 100 to make. So,many more of them could be installed around a city.”可知,Qube体积小、价格低,制作一个的成本不到100美元,所以可以在城市中大量安装,即它可以以低成本轻松应用。故选C项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭