2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年高中必刷题高中英语必修第三册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第46页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
B
语篇类型:说明文
主题:立体主义艺术
词数:298
难度:中
建议用时:7 分钟
[广东佛山 2025 高一月考]Fans of art believe that art's main purpose is to make us look at life from many different angles. When it comes to Cubism (立体主义), however, the artists wanted us to look at life from every angle.
The father of Cubism, Spanish artist Pablo Picasso, is among the art world's most famous names. Like many other great names before him, he felt restricted by the rules of his teachers and decided to do something to break them.
Early in his painting career, Picasso realised something important about how people view beauty. When we look at a subject, we don't just see it from one angle, as many paintings appear. Instead, we study the subject from a number of different angles. This is the aim of Cubism: It draws subjects from a wide range of angles. To bring their visions to life, Picasso and other Cubists took the basic parts of a subject and rearranged them in a way which let us see it in full detail.
“By breaking objects down into different areas, Picasso aimed to show different viewpoints at the same time and within the same space,” in the words of the Tate institution. As Cubist Jacques Lipchitz once put it, Cubism is like standing at a certain point on a mountain and looking around. If you go higher, things will look different; if you go lower, again they will look different.
Cubism stood out as it didn't just rely on the artists to share their vision by painting what they saw. Viewers must use their imagination to find the missing pieces and interesting angles for themselves. As art critic Jonathan Jones noted, this is part of the beauty of enjoying Picasso's works. “If you can enjoy the painting long enough, something really amazing happens,” he wrote.
1. How do Cubists achieve their artistic goal?
A. By using multiple angles.
B. By painting realistic details.
C. By copying great masterpieces.
D. By presenting scenes of life to viewers.
2. Why are Jacques Lipchitz's words quoted?
A. To point out the origin of Cubism.
B. To explain the concept of Cubism.
C. To compare Cubism with other schools of art.
D. To show that mountains are a common subject in Cubist works.
3. Which word would Jonathan Jones probably use to describe Cubist works?
A. Lifelike.
B. Traditional.
C. Colourful.
D. Imaginative.
4. Which is the best title for the passage?
A. The Development of Cubism
B. Seeing Cubism From Every Side
C. How to Paint Like a Cubist Artist
D. Picasso: The Man Who Broke Art Rules
核心词汇
1. a wide range of 广泛的,各种各样的
2. bring... to life 使……更生动
3. vision n. 设想;视野;视力;远见卓识
语篇类型:说明文
主题:立体主义艺术
词数:298
难度:中
建议用时:7 分钟
[广东佛山 2025 高一月考]Fans of art believe that art's main purpose is to make us look at life from many different angles. When it comes to Cubism (立体主义), however, the artists wanted us to look at life from every angle.
The father of Cubism, Spanish artist Pablo Picasso, is among the art world's most famous names. Like many other great names before him, he felt restricted by the rules of his teachers and decided to do something to break them.
Early in his painting career, Picasso realised something important about how people view beauty. When we look at a subject, we don't just see it from one angle, as many paintings appear. Instead, we study the subject from a number of different angles. This is the aim of Cubism: It draws subjects from a wide range of angles. To bring their visions to life, Picasso and other Cubists took the basic parts of a subject and rearranged them in a way which let us see it in full detail.
“By breaking objects down into different areas, Picasso aimed to show different viewpoints at the same time and within the same space,” in the words of the Tate institution. As Cubist Jacques Lipchitz once put it, Cubism is like standing at a certain point on a mountain and looking around. If you go higher, things will look different; if you go lower, again they will look different.
Cubism stood out as it didn't just rely on the artists to share their vision by painting what they saw. Viewers must use their imagination to find the missing pieces and interesting angles for themselves. As art critic Jonathan Jones noted, this is part of the beauty of enjoying Picasso's works. “If you can enjoy the painting long enough, something really amazing happens,” he wrote.
1. How do Cubists achieve their artistic goal?
A. By using multiple angles.
B. By painting realistic details.
C. By copying great masterpieces.
D. By presenting scenes of life to viewers.
2. Why are Jacques Lipchitz's words quoted?
A. To point out the origin of Cubism.
B. To explain the concept of Cubism.
C. To compare Cubism with other schools of art.
D. To show that mountains are a common subject in Cubist works.
3. Which word would Jonathan Jones probably use to describe Cubist works?
A. Lifelike.
B. Traditional.
C. Colourful.
D. Imaginative.
4. Which is the best title for the passage?
A. The Development of Cubism
B. Seeing Cubism From Every Side
C. How to Paint Like a Cubist Artist
D. Picasso: The Man Who Broke Art Rules
核心词汇
1. a wide range of 广泛的,各种各样的
2. bring... to life 使……更生动
3. vision n. 设想;视野;视力;远见卓识
答案:
1.A 细节理解题。根据第三段中的“This is the aim of Cubism: It draws subjects from a wide range of angles. To bring their visions to life, Picasso and other Cubists took the basic parts of a subject and rearranged them in a way which let us see it in full detail.”可知,立体主义艺术家通过解构表现对象的基本构成部分,将其进行重组,实现全方位的视觉呈现,即立体主义艺术家会从多个不同角度描绘表现对象以实现艺术目标。故选A项。
2.B 推理判断题。第四段中雅克·利普希茨的话“Cubism is like standing at a certain point on a mountain... If you go higher, things will look different; if you go lower, again they will look different.”运用比喻的修辞手法解释立体主义艺术捕捉的是事物的不同视角,而非呈现单一的视角,展示了对于立体主义的见解。由此推知,引用他的话旨在阐释立体主义的理念。故选B项。
3.D 推理判断题。根据最后一段中的“Viewers must use their imagination to find the missing pieces and interesting angles for themselves.”和“this is part of the beauty of enjoying Picasso’s works”可推知,琼斯提到欣赏毕加索作品的魅力在于观众需要发挥想象力来理解这些作品。因此,他可能会用imaginative(富有想象力的)来形容立体主义作品。故选D项。lifelike意为“生动的;栩栩如生的”。
4.B 主旨大意题。通读全文可知,第一段引入立体主义艺术的特点,后面的段落围绕立体主义艺术这一主题展开,介绍其核心特点是“从多个角度观察和呈现对象”,并以毕加索为例说明这一艺术的核心理念。B项(从各个角度看立体主义)最能概括文章主旨,是文章的最佳标题。故选B项。
2.B 推理判断题。第四段中雅克·利普希茨的话“Cubism is like standing at a certain point on a mountain... If you go higher, things will look different; if you go lower, again they will look different.”运用比喻的修辞手法解释立体主义艺术捕捉的是事物的不同视角,而非呈现单一的视角,展示了对于立体主义的见解。由此推知,引用他的话旨在阐释立体主义的理念。故选B项。
3.D 推理判断题。根据最后一段中的“Viewers must use their imagination to find the missing pieces and interesting angles for themselves.”和“this is part of the beauty of enjoying Picasso’s works”可推知,琼斯提到欣赏毕加索作品的魅力在于观众需要发挥想象力来理解这些作品。因此,他可能会用imaginative(富有想象力的)来形容立体主义作品。故选D项。lifelike意为“生动的;栩栩如生的”。
4.B 主旨大意题。通读全文可知,第一段引入立体主义艺术的特点,后面的段落围绕立体主义艺术这一主题展开,介绍其核心特点是“从多个角度观察和呈现对象”,并以毕加索为例说明这一艺术的核心理念。B项(从各个角度看立体主义)最能概括文章主旨,是文章的最佳标题。故选B项。
查看更多完整答案,请扫码查看