第87页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
B
It's getting hot, isn't it? The temperatures are increasing all over the world. Recently, there have been extreme heatwaves in Europe, causing fires in Russia. It is also found that the glaciers (冰川) are melting in the North Pole (北极). All of these have to do with global warming.
Global warming is a result of the greenhouse effect. Earth is surrounded by the atmosphere (大气层). One of the important roles of the atmosphere is to catch some of the sun's energy in order to keep Earth warm. In fact, this is the greenhouse effect. The problem is that the development of technology in the last 100 years has increased the greenhouse effect to the point that it threatens (威胁) the life on Earth.
Only in the last few years, this problem has got the public attention. People care more about the present than the far future. But this problem has developed to such a point that it has to be faced now.
There are many things that can be done in order to solve this problem. At the personal level, we should use only environment-friendly products. At the national and international levels, countries should invest (投资) more in developing renewable (可再生的) energy sources, such as biofuel and solar energy.
1. What's the problem mentioned in the first paragraph?
A. Bad weather.
B. Air pollution.
C. Global warming.
D. Noise.
2. According to paragraph 2, why is global warming happening?
A. The atmosphere catches some of the sun's energy.
B. Global warming is also called greenhouse effect.
C. The development of technology in the last 100 years has increased the greenhouse effect.
D. The atmosphere can keep Earth warm.
3. According to paragraph 3, it seems that the problem of global warming is ____________.
A. serious
B. solved
C. not serious
D. easy
4. In order to solve this problem and save our world, many things can be done ____________.
A. only at the personal level
B. only at the national level
C. only at the international level
D. All of the above.
5. According to the passage, which one of the following is not true?
A. People don't care more about the present than the far future.
B. The temperatures are increasing all over the world.
C. Earth is surrounded by atmosphere.
D. There are many things that can be done to control global warming.
It's getting hot, isn't it? The temperatures are increasing all over the world. Recently, there have been extreme heatwaves in Europe, causing fires in Russia. It is also found that the glaciers (冰川) are melting in the North Pole (北极). All of these have to do with global warming.
Global warming is a result of the greenhouse effect. Earth is surrounded by the atmosphere (大气层). One of the important roles of the atmosphere is to catch some of the sun's energy in order to keep Earth warm. In fact, this is the greenhouse effect. The problem is that the development of technology in the last 100 years has increased the greenhouse effect to the point that it threatens (威胁) the life on Earth.
Only in the last few years, this problem has got the public attention. People care more about the present than the far future. But this problem has developed to such a point that it has to be faced now.
There are many things that can be done in order to solve this problem. At the personal level, we should use only environment-friendly products. At the national and international levels, countries should invest (投资) more in developing renewable (可再生的) energy sources, such as biofuel and solar energy.
1. What's the problem mentioned in the first paragraph?
A. Bad weather.
B. Air pollution.
C. Global warming.
D. Noise.
2. According to paragraph 2, why is global warming happening?
A. The atmosphere catches some of the sun's energy.
B. Global warming is also called greenhouse effect.
C. The development of technology in the last 100 years has increased the greenhouse effect.
D. The atmosphere can keep Earth warm.
3. According to paragraph 3, it seems that the problem of global warming is ____________.
A. serious
B. solved
C. not serious
D. easy
4. In order to solve this problem and save our world, many things can be done ____________.
A. only at the personal level
B. only at the national level
C. only at the international level
D. All of the above.
5. According to the passage, which one of the following is not true?
A. People don't care more about the present than the far future.
B. The temperatures are increasing all over the world.
C. Earth is surrounded by atmosphere.
D. There are many things that can be done to control global warming.
答案:
1. C
解析:第一段提到全球气温上升、欧洲热浪、俄罗斯火灾、北极冰川融化,最后指出“All of these have to do with global warming”,可知问题是全球变暖,选C。
2. C
解析:第二段“The problem is that the development of technology in the last 100 years has increased the greenhouse effect to the point that it threatens the life on Earth”说明全球变暖是因为过去100年科技发展加剧了温室效应,选C。
3. A
解析:第三段“this problem has developed to such a point that it has to be faced now”表明全球变暖问题已很严重,必须现在面对,选A。
4. D
解析:最后一段提到“At the personal level... At the national and international levels...”,说明个人、国家和国际层面都能采取措施,选D。
5. A
解析:第三段“People care more about the present than the far future”可知A选项“人们不更关心现在而不是遥远的未来”表述错误,选A。
解析:第一段提到全球气温上升、欧洲热浪、俄罗斯火灾、北极冰川融化,最后指出“All of these have to do with global warming”,可知问题是全球变暖,选C。
2. C
解析:第二段“The problem is that the development of technology in the last 100 years has increased the greenhouse effect to the point that it threatens the life on Earth”说明全球变暖是因为过去100年科技发展加剧了温室效应,选C。
3. A
解析:第三段“this problem has developed to such a point that it has to be faced now”表明全球变暖问题已很严重,必须现在面对,选A。
4. D
解析:最后一段提到“At the personal level... At the national and international levels...”,说明个人、国家和国际层面都能采取措施,选D。
5. A
解析:第三段“People care more about the present than the far future”可知A选项“人们不更关心现在而不是遥远的未来”表述错误,选A。
查看更多完整答案,请扫码查看