第86页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
二、阅读理解。
A
When you think of the Arctic (北极), you imagine an icy land of pure white snow. Others imagine it as the last clean place left on Earth. However, we have polluted the deepest oceans with plastic trash.
German scientists have recently found microplastics in Arctic snow. Microplastics are pieces of plastic smaller than 5 millimeters (毫米). Sadly, the scientists found 1,800 pieces of microplastics per liter of snow.
How is plastic pollution reaching the Arctic? Some scientists claim that the majority of the microplastics in the snow comes from the air. They fall off of plastic objects and are moved by the wind, just like dust. They mix with ice in the air and fall to the ground as snow.
Are they bad for us? Scientists cannot answer this question for now, according to the World Health Organization. We do know that our bodies cannot take in "large" pieces of microplastics. However, if the plastics are small enough, they can find ways into our bodies and stay there for a long time.
Microplastics have also been found in rivers and oceans around the world. They start in our wastewater when we wash clothes with plastic fibres. The wastewater then flows into rivers and out to sea, where microplastics are eaten by sea animals. If people then eat these animals, it means that they're eating the plastic as well.
A
When you think of the Arctic (北极), you imagine an icy land of pure white snow. Others imagine it as the last clean place left on Earth. However, we have polluted the deepest oceans with plastic trash.
German scientists have recently found microplastics in Arctic snow. Microplastics are pieces of plastic smaller than 5 millimeters (毫米). Sadly, the scientists found 1,800 pieces of microplastics per liter of snow.
How is plastic pollution reaching the Arctic? Some scientists claim that the majority of the microplastics in the snow comes from the air. They fall off of plastic objects and are moved by the wind, just like dust. They mix with ice in the air and fall to the ground as snow.
Are they bad for us? Scientists cannot answer this question for now, according to the World Health Organization. We do know that our bodies cannot take in "large" pieces of microplastics. However, if the plastics are small enough, they can find ways into our bodies and stay there for a long time.
Microplastics have also been found in rivers and oceans around the world. They start in our wastewater when we wash clothes with plastic fibres. The wastewater then flows into rivers and out to sea, where microplastics are eaten by sea animals. If people then eat these animals, it means that they're eating the plastic as well.
答案:
1. B
解析:根据第一段“we have polluted the deepest oceans with plastic trash”可知,我们用塑料垃圾污染了海洋,选B。
2. A
解析:根据第二段“the scientists found 1,800 pieces of microplastics per liter of snow”可知,每升雪中发现1800片微塑料,选A。
3. C
解析:根据第三段“the majority of the microplastics in the snow comes from the air”可知,雪中微塑料主要来自空气,选C。
4. D
解析:根据第四段“Scientists cannot answer this question for now”可知,科学家目前不能确定微塑料是否对我们有害,D选项“科学家认为微塑料对我们有害”表述错误,选D。
5. B
解析:根据第五段“They start in our wastewater when we wash clothes with plastic fibres”可知,微塑料始于我们的废水,选B。
解析:根据第一段“we have polluted the deepest oceans with plastic trash”可知,我们用塑料垃圾污染了海洋,选B。
2. A
解析:根据第二段“the scientists found 1,800 pieces of microplastics per liter of snow”可知,每升雪中发现1800片微塑料,选A。
3. C
解析:根据第三段“the majority of the microplastics in the snow comes from the air”可知,雪中微塑料主要来自空气,选C。
4. D
解析:根据第四段“Scientists cannot answer this question for now”可知,科学家目前不能确定微塑料是否对我们有害,D选项“科学家认为微塑料对我们有害”表述错误,选D。
5. B
解析:根据第五段“They start in our wastewater when we wash clothes with plastic fibres”可知,微塑料始于我们的废水,选B。
查看更多完整答案,请扫码查看