第109页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
3. In 1492, Columbus _______ a journey to find a new way to India.
答案:
set off on
解析:句意为“1492年,哥伦布出发去寻找通往印度的新航线”,set off on a journey“出发去旅行”,过去式是set off on。
解析:句意为“1492年,哥伦布出发去寻找通往印度的新航线”,set off on a journey“出发去旅行”,过去式是set off on。
4. In order to do deep research on Chinese geography, Xu Xiake travelled _______ almost all the time, climbing mountains and hills.
答案:
on foot
解析:句意为“为了深入研究中国地理,徐霞客几乎一直徒步旅行,爬山越岭”,on foot“步行”符合。
解析:句意为“为了深入研究中国地理,徐霞客几乎一直徒步旅行,爬山越岭”,on foot“步行”符合。
5. They came to China through _______ hundreds of years ago.
答案:
the Silk Road
解析:句意为“几百年前他们通过丝绸之路来到中国”,the Silk Road“丝绸之路”符合。
解析:句意为“几百年前他们通过丝绸之路来到中国”,the Silk Road“丝绸之路”符合。
四、阅读理解。
A
Four Great Inventions of China
(图片内容:Printing - Bi Sheng - the Northern Song Dynasty (960-1127); Paper - Cai Lun - the Eastern Han Dynasty (25-220); Compass - Si Nan - the Warring States (770 BCE-221 BCE); Gunpowder - the Tang Dynasty (618-907))
1. When did Bi Sheng probably invent movable type printing?
A. In the 1040s.
B. In 900.
C. In 200 BCE.
D. In the 800s.
A
Four Great Inventions of China
(图片内容:Printing - Bi Sheng - the Northern Song Dynasty (960-1127); Paper - Cai Lun - the Eastern Han Dynasty (25-220); Compass - Si Nan - the Warring States (770 BCE-221 BCE); Gunpowder - the Tang Dynasty (618-907))
1. When did Bi Sheng probably invent movable type printing?
A. In the 1040s.
B. In 900.
C. In 200 BCE.
D. In the 800s.
答案:
A
解析:毕昇生活在北宋(960-1127),活字印刷术发明于北宋时期,1040s属于北宋,A符合。
解析:毕昇生活在北宋(960-1127),活字印刷术发明于北宋时期,1040s属于北宋,A符合。
2. What was the original name of the compass?
A. Plate.
B. Si Nan.
C. Needle.
D. Spoon.
A. Plate.
B. Si Nan.
C. Needle.
D. Spoon.
答案:
B
解析:图片中指南针对应的是“Si Nan”,即司南,是指南针的原名。
解析:图片中指南针对应的是“Si Nan”,即司南,是指南针的原名。
3. Which dynasty did Cai Lun live in?
A. The Song Dynasty.
B. The Ming Dynasty.
C. The Qing Dynasty.
D. The Han Dynasty.
A. The Song Dynasty.
B. The Ming Dynasty.
C. The Qing Dynasty.
D. The Han Dynasty.
答案:
D
解析:图片中蔡伦对应的朝代是东汉(the Eastern Han Dynasty),属于汉朝(The Han Dynasty)。
解析:图片中蔡伦对应的朝代是东汉(the Eastern Han Dynasty),属于汉朝(The Han Dynasty)。
4. According to the picture, which one was invented first?
A. Printing.
B. Paper.
C. Compass.
D. Gunpowder.
A. Printing.
B. Paper.
C. Compass.
D. Gunpowder.
答案:
C
解析:指南针(战国,770 BCE-221 BCE),纸(东汉,25-220),印刷术(北宋,960-1127),火药(唐朝,618-907),最早的是指南针。
解析:指南针(战国,770 BCE-221 BCE),纸(东汉,25-220),印刷术(北宋,960-1127),火药(唐朝,618-907),最早的是指南针。
B
Confucius (孔子) is the greatest educator and philosopher (哲学家) in Chinese history. He was born on September 28, 551 BCE in the Kingdom of Lu, in today's Shandong province.
He lived during the Spring and Autumn Period. When he was young, he and his mother lived a hard life. His mother brought him up alone because his father died when he was only three. Confucius showed his love for study early on. "At 15, I set my heart on learning," he later told his followers. At that time, only children from noble (贵族的) families could go to school but Confucius believed everyone should have a chance to get education whether they were rich or poor. He travelled widely in China and met with several adventures. Eventually, he returned to his hometown where he established his own school. He had about 3,000 students and many of them became famous.
As we all know, Confucius is a great thinker with wise thoughts. He said that young people should take care of the old and that people should be strict with himself, but kind to others. According to him, in teaching, there should be no class distinction (区别).
1. Confucius was born _______.
A. in Jiangsu province
B. on August 28
C. in the Kingdom of Lu
D. about 1,800 years ago
Confucius (孔子) is the greatest educator and philosopher (哲学家) in Chinese history. He was born on September 28, 551 BCE in the Kingdom of Lu, in today's Shandong province.
He lived during the Spring and Autumn Period. When he was young, he and his mother lived a hard life. His mother brought him up alone because his father died when he was only three. Confucius showed his love for study early on. "At 15, I set my heart on learning," he later told his followers. At that time, only children from noble (贵族的) families could go to school but Confucius believed everyone should have a chance to get education whether they were rich or poor. He travelled widely in China and met with several adventures. Eventually, he returned to his hometown where he established his own school. He had about 3,000 students and many of them became famous.
As we all know, Confucius is a great thinker with wise thoughts. He said that young people should take care of the old and that people should be strict with himself, but kind to others. According to him, in teaching, there should be no class distinction (区别).
1. Confucius was born _______.
A. in Jiangsu province
B. on August 28
C. in the Kingdom of Lu
D. about 1,800 years ago
答案:
C
解析:原文“He was born...in the Kingdom of Lu”,C正确。A是江苏,原文是山东;B是8月28日,原文是9月28日;D大约1800年前,孔子生于公元前551年,至今约2500多年,错误。
解析:原文“He was born...in the Kingdom of Lu”,C正确。A是江苏,原文是山东;B是8月28日,原文是9月28日;D大约1800年前,孔子生于公元前551年,至今约2500多年,错误。
查看更多完整答案,请扫码查看