第77页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
三、阅读理解。
We all know the sun is important. It provides for plants, animals, and people here on Earth. But how does the sun do that? It's the sun's energy that makes life on our planet possible.
Energy from the sun is called solar energy. It comes in the form of light or heat. Solar energy is what makes you feel hot when you sit in the sunlight. People have used solar energy for thousands of years. Houses were built with windows so that sunlight can get inside and provide heat.
The sun's energy can also be used to heat water and even food. If you own a magnifying glass (放大镜), your parents have probably warned you about leaving it in the sun. Solar energy can actually make the magnifying glass burn objects underneath it, causing a fire. This type of energy from the sun in the form of heat is called solar thermal energy.
We can also turn the sun's light into electricity. This is done with solar panels (板). Solar panels are made of a material called silicon (硅). The silicon is heated and formed into very thin slices. When the sunlight hits the solar panel, the electrons in the silicon move and flow through wires built into the solar panel. Using this technology, we can run a calculator and even power cars.
1. According to the first passage, it's the _______ that makes life on our planet possible.
A. sun's energy
B. wind energy
C. light
D. heat
2. What does solar energy come in the form of?
A. Heat.
B. Light.
C. Water.
D. Both A and B.
3. Why parents warn their kids about leaving magnifying glass in the sun?
A. Because the sun's energy can also be used to heat water and even food.
B. Because solar energy can actually make the magnifying glass burn objects underneath it, causing a fire.
C. Because solar thermal energy is dangerous.
D. Because solar energy can make you feel hot.
4. According to paragraph 4, how can we turn the sun's light into electricity?
A. By using electrons.
B. By using calculators.
C. By using solar panels.
D. By using cars.
5. Which one is not true according to the passage?
A. People have used solar energy for ten years.
B. The sun's light can be turned into electricity.
C. By turning the sun's light into electricity, we can run a calculator.
D. The sun can provide for plants, animals, and people here on Earth.
We all know the sun is important. It provides for plants, animals, and people here on Earth. But how does the sun do that? It's the sun's energy that makes life on our planet possible.
Energy from the sun is called solar energy. It comes in the form of light or heat. Solar energy is what makes you feel hot when you sit in the sunlight. People have used solar energy for thousands of years. Houses were built with windows so that sunlight can get inside and provide heat.
The sun's energy can also be used to heat water and even food. If you own a magnifying glass (放大镜), your parents have probably warned you about leaving it in the sun. Solar energy can actually make the magnifying glass burn objects underneath it, causing a fire. This type of energy from the sun in the form of heat is called solar thermal energy.
We can also turn the sun's light into electricity. This is done with solar panels (板). Solar panels are made of a material called silicon (硅). The silicon is heated and formed into very thin slices. When the sunlight hits the solar panel, the electrons in the silicon move and flow through wires built into the solar panel. Using this technology, we can run a calculator and even power cars.
1. According to the first passage, it's the _______ that makes life on our planet possible.
A. sun's energy
B. wind energy
C. light
D. heat
2. What does solar energy come in the form of?
A. Heat.
B. Light.
C. Water.
D. Both A and B.
3. Why parents warn their kids about leaving magnifying glass in the sun?
A. Because the sun's energy can also be used to heat water and even food.
B. Because solar energy can actually make the magnifying glass burn objects underneath it, causing a fire.
C. Because solar thermal energy is dangerous.
D. Because solar energy can make you feel hot.
4. According to paragraph 4, how can we turn the sun's light into electricity?
A. By using electrons.
B. By using calculators.
C. By using solar panels.
D. By using cars.
5. Which one is not true according to the passage?
A. People have used solar energy for ten years.
B. The sun's light can be turned into electricity.
C. By turning the sun's light into electricity, we can run a calculator.
D. The sun can provide for plants, animals, and people here on Earth.
答案:
1. A
解析:第一段最后一句“It's the sun's energy that makes life on our planet possible.”表明是太阳的能量,A选项正确。
2. D
解析:第二段提到“It comes in the form of light or heat.”,太阳能以光或热的形式存在,D选项正确。
3. B
解析:第三段提到“Solar energy can actually make the magnifying glass burn objects underneath it, causing a fire.”,这是父母警告的原因,B选项正确。
4. C
解析:第四段开头“We can also turn the sun's light into electricity. This is done with solar panels.”表明用太阳能板,C选项正确。
5. A
解析:第二段提到“People have used solar energy for thousands of years.”,不是十年,A选项错误。
解析:第一段最后一句“It's the sun's energy that makes life on our planet possible.”表明是太阳的能量,A选项正确。
2. D
解析:第二段提到“It comes in the form of light or heat.”,太阳能以光或热的形式存在,D选项正确。
3. B
解析:第三段提到“Solar energy can actually make the magnifying glass burn objects underneath it, causing a fire.”,这是父母警告的原因,B选项正确。
4. C
解析:第四段开头“We can also turn the sun's light into electricity. This is done with solar panels.”表明用太阳能板,C选项正确。
5. A
解析:第二段提到“People have used solar energy for thousands of years.”,不是十年,A选项错误。
Grammar and Usage
基础练习
一、写出所给动词的第三人称单数形式。
freeze
1. _______
release
2. _______
burn
3. _______
recycle
4. _______
cause
5. _______
harm
6. _______
produce
7. _______
dry
8. _______
fight
9. _______
prevent
10. _______
基础练习
一、写出所给动词的第三人称单数形式。
freeze
1. _______
release
2. _______
burn
3. _______
recycle
4. _______
cause
5. _______
harm
6. _______
produce
7. _______
dry
8. _______
fight
9. _______
prevent
10. _______
答案:
1. freezes
解析:freeze 以不发音的e结尾,第三人称单数直接加s,即 freezes。
2. releases
解析:release 直接加s,第三人称单数为 releases。
3. burns
解析:burn 直接加s,第三人称单数为 burns。
4. recycles
解析:recycle 直接加s,第三人称单数为 recycles。
5. causes
解析:cause 直接加s,第三人称单数为 causes。
6. harms
解析:harm 直接加s,第三人称单数为 harms。
7. produces
解析:produce 直接加s,第三人称单数为 produces。
8. dries
解析:dry 以辅音字母加y结尾,变y为i加es,第三人称单数为 dries。
9. fights
解析:fight 直接加s,第三人称单数为 fights。
10. prevents
解析:prevent 直接加s,第三人称单数为 prevents。
解析:freeze 以不发音的e结尾,第三人称单数直接加s,即 freezes。
2. releases
解析:release 直接加s,第三人称单数为 releases。
3. burns
解析:burn 直接加s,第三人称单数为 burns。
4. recycles
解析:recycle 直接加s,第三人称单数为 recycles。
5. causes
解析:cause 直接加s,第三人称单数为 causes。
6. harms
解析:harm 直接加s,第三人称单数为 harms。
7. produces
解析:produce 直接加s,第三人称单数为 produces。
8. dries
解析:dry 以辅音字母加y结尾,变y为i加es,第三人称单数为 dries。
9. fights
解析:fight 直接加s,第三人称单数为 fights。
10. prevents
解析:prevent 直接加s,第三人称单数为 prevents。
查看更多完整答案,请扫码查看