第70页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
1. What is the best title for this passage?
A. The History of Jeans
B. The Success of Jeans
C. The Popularity of Jeans
D. The Effect of Jeans
2. Why did Levi Strauss leave New York City for San Francisco?
A. To make pants.
B. To sell pants.
C. To find gold in California.
D. To open a new business.
3. Strauss began to make pants with _______ to make them more comfortable.
A. silk
B. wool
C. denim
D. canvas
4. What colour did the man choose to make trousers later?
A. Denim.
B. Dark blue.
C. Black.
D. Not mentioned.
5. According to the passage, which of the following statements is true?
A. Strauss decided to make trousers out of denim at first.
B. Strauss owned a dry goods business.
C. Strauss was a miner.
D. Blue jeans are now popular around the world.
A. The History of Jeans
B. The Success of Jeans
C. The Popularity of Jeans
D. The Effect of Jeans
2. Why did Levi Strauss leave New York City for San Francisco?
A. To make pants.
B. To sell pants.
C. To find gold in California.
D. To open a new business.
3. Strauss began to make pants with _______ to make them more comfortable.
A. silk
B. wool
C. denim
D. canvas
4. What colour did the man choose to make trousers later?
A. Denim.
B. Dark blue.
C. Black.
D. Not mentioned.
5. According to the passage, which of the following statements is true?
A. Strauss decided to make trousers out of denim at first.
B. Strauss owned a dry goods business.
C. Strauss was a miner.
D. Blue jeans are now popular around the world.
答案:
1. A
解析:文章主要讲述了牛仔裤从起源到发展的历史过程,A选项“牛仔裤的历史”能概括全文内容;B“牛仔裤的成功”、C“牛仔裤的流行”、D“牛仔裤的影响”均只是文章部分内容。
2. D
解析:根据“In 1853, he left New York City for San Francisco, planning to open a branch of his brother's dry goods business there.”可知,他去旧金山是为了开分店,即开展新业务,D选项正确;A、B是后来的行为,C文中未提及。
3. C
解析:根据“The miners liked the pants but complained that the material was heavy and made their skin uncomfortable. Strauss then used another material called denim.”可知,为了更舒适,他开始用牛仔布做裤子,C选项正确;A、B文中未提及,D是最初使用的材料,不舒适。
4. B
解析:根据“Strauss also decided to use colored denim to make his trousers; he chose dark blue.”可知,他后来选择了深蓝色,B选项正确;A是材料,C未提及,D错误。
5. D
解析:根据“Today, they are worn by people all over the world.”可知,牛仔裤现在在全世界流行,D选项正确;A根据“At first, Strauss planned to sell canvas... Strauss had the canvas made into waist overalls.”可知最初用帆布,A错误;B根据“planning to open a branch of his brother's dry goods business”可知是他哥哥的生意,B错误;C文中他是商人,不是矿工,C错误。
解析:文章主要讲述了牛仔裤从起源到发展的历史过程,A选项“牛仔裤的历史”能概括全文内容;B“牛仔裤的成功”、C“牛仔裤的流行”、D“牛仔裤的影响”均只是文章部分内容。
2. D
解析:根据“In 1853, he left New York City for San Francisco, planning to open a branch of his brother's dry goods business there.”可知,他去旧金山是为了开分店,即开展新业务,D选项正确;A、B是后来的行为,C文中未提及。
3. C
解析:根据“The miners liked the pants but complained that the material was heavy and made their skin uncomfortable. Strauss then used another material called denim.”可知,为了更舒适,他开始用牛仔布做裤子,C选项正确;A、B文中未提及,D是最初使用的材料,不舒适。
4. B
解析:根据“Strauss also decided to use colored denim to make his trousers; he chose dark blue.”可知,他后来选择了深蓝色,B选项正确;A是材料,C未提及,D错误。
5. D
解析:根据“Today, they are worn by people all over the world.”可知,牛仔裤现在在全世界流行,D选项正确;A根据“At first, Strauss planned to sell canvas... Strauss had the canvas made into waist overalls.”可知最初用帆布,A错误;B根据“planning to open a branch of his brother's dry goods business”可知是他哥哥的生意,B错误;C文中他是商人,不是矿工,C错误。
B
Qipao, also known as cheongsam, is a traditional form of Chinese dress for women. Qipao has been the representation (代表) of traditional Chinese dress and become more and more popular in the world.
The name cheongsam, meaning simply "long dress", entered the English vocabulary from the dialect (方言) of Guangdong province in China. In other parts of the country including Beijing, however, it is known as qipao.
Qipao is buttoned on the right side, with a loose chest, a fitting waist, and openings from the sides. Its sleeves may be short, medium or full length, depending on seasons or tastes. We have qipao of various materials, colors, and patterns, and we can wear it either on casual (非正式的) or formal occasions.
Qipao style is favored by a lot of famous designers. They combine their own fashion with qipao style, showing the world the charm of Chinese costume style. No wonder qipao is liked by so many women not only of China but of foreign countries as well.
1. According to the passage, why is qipao famous?
A. It is beautiful.
B. It represents traditional Chinese dress.
C. It is cheap.
D. It has a long history.
Qipao, also known as cheongsam, is a traditional form of Chinese dress for women. Qipao has been the representation (代表) of traditional Chinese dress and become more and more popular in the world.
The name cheongsam, meaning simply "long dress", entered the English vocabulary from the dialect (方言) of Guangdong province in China. In other parts of the country including Beijing, however, it is known as qipao.
Qipao is buttoned on the right side, with a loose chest, a fitting waist, and openings from the sides. Its sleeves may be short, medium or full length, depending on seasons or tastes. We have qipao of various materials, colors, and patterns, and we can wear it either on casual (非正式的) or formal occasions.
Qipao style is favored by a lot of famous designers. They combine their own fashion with qipao style, showing the world the charm of Chinese costume style. No wonder qipao is liked by so many women not only of China but of foreign countries as well.
1. According to the passage, why is qipao famous?
A. It is beautiful.
B. It represents traditional Chinese dress.
C. It is cheap.
D. It has a long history.
答案:
1. B
解析:根据“Qipao has been the representation of traditional Chinese dress and become more and more popular in the world.”可知,旗袍著名是因为它是中国传统服饰的代表,B选项正确;A、C文中未提及,D文中未强调历史长短。
解析:根据“Qipao has been the representation of traditional Chinese dress and become more and more popular in the world.”可知,旗袍著名是因为它是中国传统服饰的代表,B选项正确;A、C文中未提及,D文中未强调历史长短。
查看更多完整答案,请扫码查看