2025年学习指导用书英语第一册


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学习指导用书英语第一册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学习指导用书英语第一册》

1. The passage introduces the following benefits of eating together with family members except _______.
A. less screen time
B. better food choices
C. good eating habits
D. better performance in school
答案: D
解析:文章分别介绍了Good Eating Manners(对应C选项)、Better Food Choices(B选项)、Openness to New Foods、Better Relations with Family Members、Less Screen Time(A选项)这几个好处,未提及better performance in school(D选项),所以选D。
2. Children tend to have _______ if they often have meals with their parents.
A. a good dressing style
B. good eating manners
C. a good hairstyle
D. good learning performance
答案: B
解析:根据文中“Children who have meals with their parents tend to have better emotional (情感上的) health and also good eating manners.”可知,经常和父母一起吃饭的孩子往往有良好的饮食习惯,所以选B。
3. Children are likely to have _______ food if they eat with their family.
A. expensive
B. junk
C. healthier
D. fried
答案: C
解析:文中提到“you would make food choices that are healthy for everybody. This means less junk food.”,说明和家人一起吃饭会选择更健康的食物,所以选C。
4. According to the passage, _______ is the best time to share the day's events with family members.
A. dinner time
B. TV time
C. cooking time
D. work time
答案: A
解析:文章开头提到“One of the best times of the day you can spend with your family is mealtimes.”,mealtimes包括dinner time,而其他选项TV time、cooking time、work time未被提及是分享一天事情的最佳时间,所以选A。
5. According to the passage, people may _______ if they don't eat with their family.
A. develop better connections with the family
B. play with the phone
C. have interesting talks
D. reduce screen time
答案: B
解析:文中指出“People tend to watch television or play with the phone when they're eating alone.”,独自吃饭时人们可能会玩手机,而A、C、D选项都是和家人一起吃饭的好处,所以选B。
一、在括号中圈出画线单词的词性(adj. 或 adv.)。
1. Family quarrels must be settled behind closed (adj. ; adv.) doors.
答案: adj.
解析:closed修饰名词doors,形容词修饰名词,所以closed是形容词(adj.)。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭