第103页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
David: Now, electricity makes things easier. We can turn on the lights at night and use other machines, too.
Mary: And I think the telephone is another type of these inventions. 2) ____________
David: That's right. 3) ____________ It was slow.
Mary: Then the telephone was invented and people put telephones in their homes. 4) ____________
David: Later, cell phones and smartphones were invented. They are really popular now and have become life changers.
Mary: Certainly. With their help, we can send emails or use apps to talk with someone from time to time. 5) ____________
David: I can't agree more. We can't live without them.
Mary: And I think the telephone is another type of these inventions. 2) ____________
David: That's right. 3) ____________ It was slow.
Mary: Then the telephone was invented and people put telephones in their homes. 4) ____________
David: Later, cell phones and smartphones were invented. They are really popular now and have become life changers.
Mary: Certainly. With their help, we can send emails or use apps to talk with someone from time to time. 5) ____________
David: I can't agree more. We can't live without them.
答案:
2) A
解析:Mary提到电话是另一种改变生活的发明,选项A“它改变了我们交流的方式”符合对电话作用的描述,引出下文关于交流方式的讨论。
3) E
解析:David回应“That's right.”并提到“It was slow.”,结合上下文,这里应指电话发明前的交流方式,选项E“在电话发明之前,人们通过写信与他人联系”符合语境,且写信速度慢,与“It was slow.”呼应。
4) B
解析:电话发明后,人们在家中安装电话,选项B“人们交流变得更容易、更快了”描述了电话带来的便利,符合逻辑。
5) C
解析:Mary提到智能手机可以发邮件、用应用聊天,选项C“我们几乎可以在它们上面做所有事情”进一步说明智能手机的多功能性,总结其重要性。
解析:Mary提到电话是另一种改变生活的发明,选项A“它改变了我们交流的方式”符合对电话作用的描述,引出下文关于交流方式的讨论。
3) E
解析:David回应“That's right.”并提到“It was slow.”,结合上下文,这里应指电话发明前的交流方式,选项E“在电话发明之前,人们通过写信与他人联系”符合语境,且写信速度慢,与“It was slow.”呼应。
4) B
解析:电话发明后,人们在家中安装电话,选项B“人们交流变得更容易、更快了”描述了电话带来的便利,符合逻辑。
5) C
解析:Mary提到智能手机可以发邮件、用应用聊天,选项C“我们几乎可以在它们上面做所有事情”进一步说明智能手机的多功能性,总结其重要性。
三、写作练习。
请根据上一题对话的内容写一篇短文,介绍发明对人类生活的影响。
要求:
1. 短文应与对话内容意思相符,涵盖其要点,词数80左右。
2. 用你自己的语言来表达,可以改写对话中的句子,但不可以照抄原句。
请根据上一题对话的内容写一篇短文,介绍发明对人类生活的影响。
要求:
1. 短文应与对话内容意思相符,涵盖其要点,词数80左右。
2. 用你自己的语言来表达,可以改写对话中的句子,但不可以照抄原句。
答案:
Inventions have greatly changed human life. Electricity is one important invention. It allows us to use lights and machines easily, making life more convenient. The telephone is another great invention. Before it, people wrote letters to communicate, which was slow. With telephones, communication became easier and faster. Later, cell phones and smartphones were invented. They are very popular now and have become life changers. We can do almost everything on them, like sending emails and using apps to talk with others. In short, we can't live without these inventions.
解析:短文涵盖了对话中提到的电、电话、手机等发明及其对生活的影响,如改变照明、交流方式,使生活更便利等要点,符合题目要求,词数约80词,且用自己的语言表达,未照抄原句。
解析:短文涵盖了对话中提到的电、电话、手机等发明及其对生活的影响,如改变照明、交流方式,使生活更便利等要点,符合题目要求,词数约80词,且用自己的语言表达,未照抄原句。
查看更多完整答案,请扫码查看