第32页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
Andrew: So you are the third child in your family.
Timmy: Yes. What about you? 2) _____________
Andrew: I am the only child.
Timmy: You are? 3) _____________ Have you ever felt lonely?
Andrew: No. I never feel lonely because 4) _____________ They are like my own brother and sister.
Timmy: Lucky you. My cousins live in a different city so I rarely meet them.
Andrew: You are luckier than me. 5) _____________
Timmy: Well, it is not always like that. We sometimes quibble (争吵) about trivial (琐碎的) things and quarrel with each other.
Andrew: But you still love each other.
Timmy: This conversation makes me feel homesick. See you in class, Andrew.
Timmy: Yes. What about you? 2) _____________
Andrew: I am the only child.
Timmy: You are? 3) _____________ Have you ever felt lonely?
Andrew: No. I never feel lonely because 4) _____________ They are like my own brother and sister.
Timmy: Lucky you. My cousins live in a different city so I rarely meet them.
Andrew: You are luckier than me. 5) _____________
Timmy: Well, it is not always like that. We sometimes quibble (争吵) about trivial (琐碎的) things and quarrel with each other.
Andrew: But you still love each other.
Timmy: This conversation makes me feel homesick. See you in class, Andrew.
答案:
2) E
解析:Timmy询问Andrew的家庭情况,E选项“你有兄弟姐妹吗?”符合上下文。
3) B
解析:Andrew说自己是独生子,Timmy对此回应,B选项“作为独生子感觉怎么样?”符合语境。
4) C
解析:Andrew解释不孤单的原因,C选项“我有两个住在附近的表兄妹”与后文“他们就像我的亲兄弟姐妹”衔接。
5) A
解析:Andrew认为Timmy更幸运,A选项“你有兄弟可以分享”符合,因为Timmy有两个哥哥。
解析:Timmy询问Andrew的家庭情况,E选项“你有兄弟姐妹吗?”符合上下文。
3) B
解析:Andrew说自己是独生子,Timmy对此回应,B选项“作为独生子感觉怎么样?”符合语境。
4) C
解析:Andrew解释不孤单的原因,C选项“我有两个住在附近的表兄妹”与后文“他们就像我的亲兄弟姐妹”衔接。
5) A
解析:Andrew认为Timmy更幸运,A选项“你有兄弟可以分享”符合,因为Timmy有两个哥哥。
三、写作练习。
请根据上一题对话的内容写一篇短文,介绍Timmy的家庭。
要求:
1. 短文应与对话内容意思相符,涵盖其要点,词数80左右。
2. 用你自己的语言来表达,可以改写对话中的句子,但不可以照抄原句。
请根据上一题对话的内容写一篇短文,介绍Timmy的家庭。
要求:
1. 短文应与对话内容意思相符,涵盖其要点,词数80左右。
2. 用你自己的语言来表达,可以改写对话中的句子,但不可以照抄原句。
答案:
Timmy has a big family with five members: his parents, two older brothers, and himself. He is the third child in the family. Although they sometimes argue over small things, they still love each other deeply. Unlike Andrew, Timmy doesn't have cousins nearby, as his cousins live in another city and he seldom sees them. This family picture makes him feel homesick when talking about it with Andrew. (80 words)
查看更多完整答案,请扫码查看