2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第9页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
The colour - changing car
变色汽车
If your family are not sure what colour car to choose, the magical colour - changing car may be a good choice. A German car company showed its new colour - changing car at the Consumer Electronics Show held in the US.
The colour - changing paint technology mainly depends on E Ink(电子墨水). E Ink is widely used in e - readers, such as Kindle. With E Ink, people can change the car's colour simply with the touch of a button. At first, the colours were limited to white, black and grey, but now the car can take on over thirty different colours.
We all know that a white surface(表面) reflects a lot more sunlight than a black one. On hot sunny days, much energy is used to cool down the inside of the car. If the car is turned into a light colour, like white, more sunlight is reflected. In cooler weather, however, a darker skin is better, as it will help take in more heat from the sun. In both cases, colour changes help cut the energy use for the air conditioner(空调). E Ink technology itself saves energy, too. Unlike displays(电子显示器), it uses energy only to change colours. No energy is needed to keep the chosen colour staying there.

Adrian van Hooydonk, the designer director of the car, says, “The colour - changing is a great example of our forward thinking.”
(
A. The US.
B. Germany.
C. China.
D. Andrian.
(
A. How the colour - changing car changes its colour.
B. Why the colour - changing car changes its colour.
C. E Ink, the main technology behind the colour - changing car.
D. How the colour - changing car saves energy.
(
A. black
B. dark grey
C. white
D. red
(
A. The colour - changing car could take on three colours in the beginning.
B. Hooydonk showed the new colour - changing car in Germany.
C. People can change colours of the car simply without the touch of a button.
D. It needs much energy to keep the chosen colour staying there.
变色汽车
If your family are not sure what colour car to choose, the magical colour - changing car may be a good choice. A German car company showed its new colour - changing car at the Consumer Electronics Show held in the US.
The colour - changing paint technology mainly depends on E Ink(电子墨水). E Ink is widely used in e - readers, such as Kindle. With E Ink, people can change the car's colour simply with the touch of a button. At first, the colours were limited to white, black and grey, but now the car can take on over thirty different colours.
We all know that a white surface(表面) reflects a lot more sunlight than a black one. On hot sunny days, much energy is used to cool down the inside of the car. If the car is turned into a light colour, like white, more sunlight is reflected. In cooler weather, however, a darker skin is better, as it will help take in more heat from the sun. In both cases, colour changes help cut the energy use for the air conditioner(空调). E Ink technology itself saves energy, too. Unlike displays(电子显示器), it uses energy only to change colours. No energy is needed to keep the chosen colour staying there.
Adrian van Hooydonk, the designer director of the car, says, “The colour - changing is a great example of our forward thinking.”
(
B
)1. Where did the new colour - changing car come from?A. The US.
B. Germany.
C. China.
D. Andrian.
(
D
)2. What's the main idea of paragraph 3?A. How the colour - changing car changes its colour.
B. Why the colour - changing car changes its colour.
C. E Ink, the main technology behind the colour - changing car.
D. How the colour - changing car saves energy.
(
C
)3. If it is in summer, the colour - changing car may change into ______.A. black
B. dark grey
C. white
D. red
(
A
)4. Which of the following is TRUE according to the article?A. The colour - changing car could take on three colours in the beginning.
B. Hooydonk showed the new colour - changing car in Germany.
C. People can change colours of the car simply without the touch of a button.
D. It needs much energy to keep the chosen colour staying there.
答案:
1. B 根据第一段的最后一句可知,一家德国汽车公司在美国展示了新型变色汽车。因此新型变色汽车来自德国。故选 B。
2. D 根据第三段内容,特别是第三段中的“In both cases, colour changes help cut the energy use for the air conditioner. E Ink technology itself saves energy, too.”可知,第三段主要讲了变色汽车是如何节能的。故选 D。
3. C 根据第三段中的“We all know that a white surface reflects a lot more sunlight than a black one. On hot sunny days, much energy is used to cool down the inside of the car. If the car is turned into a light colour, like white, more sunlight is reflected.”可知,白色能反射更多阳光,在炎热的天气里,如果汽车外表变成浅色,比如白色,反射的阳光会更多。因此在夏天,变色汽车可能会变成白色。故选 C。
4. A 根据第二段的最后一句可知,最初变色汽车只能呈现白色、黑色、灰色三种颜色。故选 A。
2. D 根据第三段内容,特别是第三段中的“In both cases, colour changes help cut the energy use for the air conditioner. E Ink technology itself saves energy, too.”可知,第三段主要讲了变色汽车是如何节能的。故选 D。
3. C 根据第三段中的“We all know that a white surface reflects a lot more sunlight than a black one. On hot sunny days, much energy is used to cool down the inside of the car. If the car is turned into a light colour, like white, more sunlight is reflected.”可知,白色能反射更多阳光,在炎热的天气里,如果汽车外表变成浅色,比如白色,反射的阳光会更多。因此在夏天,变色汽车可能会变成白色。故选 C。
4. A 根据第二段的最后一句可知,最初变色汽车只能呈现白色、黑色、灰色三种颜色。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看