2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第16页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
The girl with the carrying pole
“扁担女孩”
When China's national college entrance exam (gaokao) ended on 9 June 2025, most students celebrated with families. But 18-year-old Liu Yan from Guanyang county, Guangxi chose a different path. Using a traditional wooden carrying pole, a tool farmers use to carry heavy loads, she packed her textbooks, clothes, and bedding into cloth bags. Balancing them on her shoulders, she walked the long road home alone.
A short video of her determined walk spread quickly online. Millions were inspired by her independence and simple strength. "It was just an ordinary way to carry my things — nothing special," Liu said, adding that she often uses a pole to help with farm work at home.
Many kind-hearted people offered financial support after seeing her story. Liu politely refused all those donations. "My family and I live happily and don't need assistance. I hope kind-hearted people can direct their support to those who truly need it," she said. "I'm still just me, and the road ahead is mine to walk."
When asked about her dreams, Liu's eyes shone with determination. "I want to become a teacher. My own teachers planted seeds of hope in me. After college,
For now, Liu works as a summer helper at a local restaurant, washing dishes and cleaning tables. "Earning my own money feels good," she smiled. "I'm proud to help my family with my efforts." Her carrying pole now rests at home, but the quiet strength it represents continues to inspire people across China.
(
A. Threw.
B. Put.
C. Bought.
D. Gave.
(
A. I'll return to my hometown with honour.
B. I'll help others grow their dreams too.
C. I'll buy modern things for my family.
D. I'll pay back all the kind support.
(
A. To practice being a teacher.
B. To buy new clothes for college.
C. To earn money by herself.
D. To meet kind-hearted people.
(
A. love for traditional farming tools
B. wish to become famous online
C. hard work and independence
D. difficult life after the exam
“扁担女孩”
When China's national college entrance exam (gaokao) ended on 9 June 2025, most students celebrated with families. But 18-year-old Liu Yan from Guanyang county, Guangxi chose a different path. Using a traditional wooden carrying pole, a tool farmers use to carry heavy loads, she packed her textbooks, clothes, and bedding into cloth bags. Balancing them on her shoulders, she walked the long road home alone.
A short video of her determined walk spread quickly online. Millions were inspired by her independence and simple strength. "It was just an ordinary way to carry my things — nothing special," Liu said, adding that she often uses a pole to help with farm work at home.
Many kind-hearted people offered financial support after seeing her story. Liu politely refused all those donations. "My family and I live happily and don't need assistance. I hope kind-hearted people can direct their support to those who truly need it," she said. "I'm still just me, and the road ahead is mine to walk."
When asked about her dreams, Liu's eyes shone with determination. "I want to become a teacher. My own teachers planted seeds of hope in me. After college,
I'll help others grow their dreams too.
"For now, Liu works as a summer helper at a local restaurant, washing dishes and cleaning tables. "Earning my own money feels good," she smiled. "I'm proud to help my family with my efforts." Her carrying pole now rests at home, but the quiet strength it represents continues to inspire people across China.
(
B
) 1. What does the underlined word "packed" probably mean in paragraph 1?A. Threw.
B. Put.
C. Bought.
D. Gave.
(
B
) 2. Which of the following can be put into the blank in paragraph 4?A. I'll return to my hometown with honour.
B. I'll help others grow their dreams too.
C. I'll buy modern things for my family.
D. I'll pay back all the kind support.
(
C
) 3. Why did Liu Yan work at a restaurant during summer?A. To practice being a teacher.
B. To buy new clothes for college.
C. To earn money by herself.
D. To meet kind-hearted people.
(
C
) 4. The story mainly shows Liu Yan's ______.A. love for traditional farming tools
B. wish to become famous online
C. hard work and independence
D. difficult life after the exam
答案:
1. B 根据画线词上文中的 she 和画线词下文中的 textbooks, clothes, and bedding into cloth bags 可推知,画线词所在句是说,她将书本、衣物和被褥放进布袋里。所以此处 pack 意为“放”,B 选项与其意思相近。故选 B。
2. B 根据画线词上文中的“My own teachers planted seeds of hope in me”可知,老师在我心中播下希望的种子,此处使用“种子”的比喻暗示着教育传承。因此,空格处需延续“帮助他人实现梦想”的主题。故选 B。
3. C 根据第五段中的“‘Earning my own money feels good’ she said. ‘I'm proud to help my family with my efforts.’”可知,她打工是为了自力更生。故选 C。
4. C 根据第二段中的“... she often uses a pole to help with farm work at home.”和第三段中的“My family and I live happily and don't need assistance.”可知,刘燕经常用扁担帮忙干农活,并且拒绝捐款。因此可知,刘燕是一位坚韧不拔,自立自强的人。故选 C。
2. B 根据画线词上文中的“My own teachers planted seeds of hope in me”可知,老师在我心中播下希望的种子,此处使用“种子”的比喻暗示着教育传承。因此,空格处需延续“帮助他人实现梦想”的主题。故选 B。
3. C 根据第五段中的“‘Earning my own money feels good’ she said. ‘I'm proud to help my family with my efforts.’”可知,她打工是为了自力更生。故选 C。
4. C 根据第二段中的“... she often uses a pole to help with farm work at home.”和第三段中的“My family and I live happily and don't need assistance.”可知,刘燕经常用扁担帮忙干农活,并且拒绝捐款。因此可知,刘燕是一位坚韧不拔,自立自强的人。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看