2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级》

We need to reduce rubbish
我们要减少垃圾
Instead of just reading a book or volunteering, Anna wanted to do something more meaningful. So she decided to make a big 1. She joined Adamah, a farming programme, where she learned about sustainable(可持续发展的) lifestyles and growing food in 2 that do not hurt the planet.
When she 3 to New York, she had a new idea. One thing that really 4 Anna's mind from Adamah was how little waste they produced and the way they 5 the waste. She just thought, "6 aren't we doing that here?" "There are so many bags of waste in my community. I began to 7, 'what is actually in all those rubbish bags and recycling bins on the streets?'" she said.
Later, she began to pick up rubbish while walking. During her walks, she would 8 rubbish bins to find reusable things. She found a lot of good things, 9 clothing, dinnerware(餐具) and even food. She began sharing her 10 on Instagram and Tik Tok as the trash walker.
Her videos became popular because they were funny and 11. She wanted to show people how much 12 we produce. The key issue is overproduction, which 13 over consumption.

Anna wants everyone to think about their own 14. For example, many people buy cheap things, but they end up in the rubbish bin quickly. She made a video showing a mountain of thrift shop rubbish to make this point. "It was very 15 to see," said Anna. "We make too much clothing. We need to produce less."
(
B
) 1. A. game B. change C. wish D. comment
(
A
) 2. A. ways B. places C. roads D. times
(
C
) 3. A. left B. reached C. returned D. escaped
(
D
) 4. A. woke up B. came to C. held up D. stuck in
(
B
) 5. A. connected B. managed C. prepared D. avoided
(
D
) 6. A. How B. When C. What D. Why
(
A
) 7. A. wonder B. remember C. know D. understand
(
A
) 8. A. look through B. look up C. look at D. look for
(
C
) 9. A. as B. for C. like D. with
(
C
) 10. A. questions B. answers C. findings D. ticks
(
B
) 11. A. long B. educational C. cheap D. common
(
D
) 12. A. food B. stress C. goods D. waste
(
B
) 13. A. lies in B. leads to C. results from D. sets aside
(
A
) 14. A. habits B. dreams C. hobbies D. interests
(
D
) 15. A. wise B. lucky C. interesting D. upsetting
答案: 完形填空
重点句型及难句分析:
She joined Adamah, a farming programme, where she learned about sustainable lifestyles and growing food in ways that do not hurt the planet. 句意:她加入了名为 Adamah 的一个农业项目,在这个项目中,她学习了可持续发展的生活方式和以不伤害地球的方式种植食物。
where 引导非限制性定语从句,是对 Adamah 进行补充说明;that 引导定语从句,修饰 ways。
1. B 空格上文提到,Anna 想做一些更有意义的事情,而不仅仅是读书或做志愿者;再结合四个选项可知,此处是说她决定做一个大的改变。change 意为“改变”,故选 B。
2. A 此处是说,Anna 学习可持续发展的生活方式和以不伤害地球的方式种植食物。way 意为“方式”,故选 A。
3. C 句意:当她返回纽约时,她有了一个新的想法。return 意为“返回”,故选 C。
4. D 此处是说有一件事一直记在 Anna 的心中。stick in one's mind 意为“铭记在某人心中”,故选 D。
5. B 此处是说他们处理垃圾的方式。manage 意为“处理”,故选 B。
6. D 此处是说,为什么我们不这样做呢? why 意为“为什么”,故选 D。
7. A 空格下文提到,街上那些垃圾袋子和回收箱里到底装的是什么? 所以推知,此处是说“我”开始好奇。wonder 意为“想知道,好奇”,故选 A。
8. A 空格下文提到,从垃圾中找出可重复使用的东西。所以推知,此处是说她会仔细查看垃圾。look through 意为“仔细查看”,故选 A。
9. C 根据空格下文中的 clothing, dinnerware and even food 可知,此处是对上文提到许多东西的举例说明。like 意为“像,例如”,故选 C。
10. C 此处是说她开始分享她的发现。finding 意为“发现”,故选 C。
11. B 根据空格上文中的 Her videos became popular 可知,Anna 的视频受欢迎;再结合四个选项可知,此处是说它们不仅是有趣的,而且是有教育意义的。educational 意为“有教育意义的”,故选 B。
12. D 空格上文提到的是垃圾问题,所以可推知,此处是说她想向人们展示我们产生了多少垃圾。waste 意为“垃圾”,故选 D。
13. B 空格上文提到,关键问题是过度生产;再结合四个选项可知,此处是说过度生产导致了过度消费。lead to 意为“导致”,故选 B。
14. A 句意:Anna 希望每个人都思考他们自己的习惯。habit 意为“习惯”,故选 A。
15. D 空格上文提到,二手店的垃圾堆积如山;空格下文提到,生产了太多衣服,我们需要减少产量。由此推知,此处是说,看到这些 Anna 很沮丧。upsetting 意为“令人沮丧的”,故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭