2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第12页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
China's first borehole over 10,000 metres
中国第一个超过 10 000 米的钻井
China dug a hole over 10,000 metres deep in Xinjiang.
In May 2023, China started 1 its first over 10,000-metre-deep borehole in Xinjiang. By 1 October, the hole was already 7,856 metres deep, reported Xinjiang Daily.
The borehole was drilled to a depth of 10,910 metres. It took about 630 days to 2, said Bloomberg News. It is the deepest hole ever dug in China. The drill need go 3 more than ten layers(层) of rock. The 4 layer is about 145 million years old.
The earth has lots of 5 inside. So as the drill goes deeper, it faces hotter and hotter temperatures. The metal drill could get so hot that it would become as 6 as noodles. A company doing the project, China National Petroleum Corp, 7 this problem by using heat-resistant(耐热的) drills.
According to Xinhua News, while testing drilling technologies, the hole will also give us useful information about the earth's internal structure(内部结构). The hole was dug in an area 8 oil. The oil could be used to heat buildings and make fuel(燃料) for cars and planes.
It's 9 to look deep into the earth because it could help find energy resources. It could also help scientists study the risks of 10 disasters, such as 11 and volcanic eruptions.
Could they drill all the way through? While some people joke about digging from China to Australia on 12 side of the world, we know this is not possible. The earth is made up 13 three main layers: the core(地核), the mantle(地幔) and the crust(地壳). The 14 is the outer layer or the "skin" of the planet. It is about 40 kilometres deep, meaning a 10-kilometre-deep hole will go through only 15 of the crust. How deep it is!
(
B. discovering
C. deepening
D. creating
(
B. dig
C. make
D. throw
(
B. through
C. cross
D. across
(
B. smallest
C. largest
D. youngest
(
B. water
C. heat
D. oil
(
B. delicious
C. enjoyable
D. soft
(
B. set aside
C. dealt with
D. put forward
(
B. rich in
C. short of
D. lack in
(
B. necessary
C. unknown
D. difficult
(
B. natural
C. biological
D. scientific
(
B. earthquakes
C. fires
D. thunder
(
B. another
C. the other
D. the others
(
B. of
C. in
D. out
(
B. crust
C. mantle
D. core
(
B. two-quarters
C. four-quarters
D. one-quarter
中国第一个超过 10 000 米的钻井
China dug a hole over 10,000 metres deep in Xinjiang.
In May 2023, China started 1 its first over 10,000-metre-deep borehole in Xinjiang. By 1 October, the hole was already 7,856 metres deep, reported Xinjiang Daily.
The borehole was drilled to a depth of 10,910 metres. It took about 630 days to 2, said Bloomberg News. It is the deepest hole ever dug in China. The drill need go 3 more than ten layers(层) of rock. The 4 layer is about 145 million years old.
The earth has lots of 5 inside. So as the drill goes deeper, it faces hotter and hotter temperatures. The metal drill could get so hot that it would become as 6 as noodles. A company doing the project, China National Petroleum Corp, 7 this problem by using heat-resistant(耐热的) drills.
According to Xinhua News, while testing drilling technologies, the hole will also give us useful information about the earth's internal structure(内部结构). The hole was dug in an area 8 oil. The oil could be used to heat buildings and make fuel(燃料) for cars and planes.
It's 9 to look deep into the earth because it could help find energy resources. It could also help scientists study the risks of 10 disasters, such as 11 and volcanic eruptions.
Could they drill all the way through? While some people joke about digging from China to Australia on 12 side of the world, we know this is not possible. The earth is made up 13 three main layers: the core(地核), the mantle(地幔) and the crust(地壳). The 14 is the outer layer or the "skin" of the planet. It is about 40 kilometres deep, meaning a 10-kilometre-deep hole will go through only 15 of the crust. How deep it is!
(
A
) 1. A. drillingB. discovering
C. deepening
D. creating
(
B
) 2. A. buildB. dig
C. make
D. throw
(
B
) 3. A. pastB. through
C. cross
D. across
(
A
) 4. A. oldestB. smallest
C. largest
D. youngest
(
C
) 5. A. soilB. water
C. heat
D. oil
(
D
) 6. A. hardB. delicious
C. enjoyable
D. soft
(
C
) 7. A. paid attention toB. set aside
C. dealt with
D. put forward
(
B
) 8. A. full ofB. rich in
C. short of
D. lack in
(
A
) 9. A. importantB. necessary
C. unknown
D. difficult
(
B
) 10. A. environmentalB. natural
C. biological
D. scientific
(
B
) 11. A. accidentsB. earthquakes
C. fires
D. thunder
(
C
) 12. A. otherB. another
C. the other
D. the others
(
B
) 13. A. withB. of
C. in
D. out
(
B
) 14. A. earthB. crust
C. mantle
D. core
(
D
) 15. A. three-quartersB. two-quarters
C. four-quarters
D. one-quarter
答案:
1. A 根据空格下文中的 borehole 可知,此处是说,中国开始钻第一口超过 10 000 米深的钻井。drill 意为“钻”,故选 A。
2. B 根据空格下文中的 ever dug 可知,此处是说花了大概 630 天去挖这个井。dig 意为“挖”,故选 B。
3. B 此处是说钻头要穿过十多层岩石。past 意为“经过”;through 强调从物体内部穿过;cross 是动词,意为“穿过”,但此句已有谓语动词 go,不能再用 cross;across 强调从物体表面穿过。故选 B。
4. A 根据空格下文中的 145 million years old 可知,此处是说最古老的一层大约有 1.45 亿年的历史。oldest 意为“最古老的”,故选 A。
5. C 根据空格下文中的“So as the drill goes deeper, it faces hotter and hotter temperatures.”可知,钻头越钻越深,面临的温度越来越高。由此推知,地球内部有许多热量。heat 意为“热量”,故选 C。
6. D 此处是说高温会让金属钻头变得像面条一样软。soft 意为“柔软的”,故选 D。
7. C 空格上文提到,地球内部的热量会让金属钻头变软;再根据空格下文中的 by using heat - resistant drills 可知,中国石油天然气集团公司解决了这个问题。deal with 意为“解决”,故选 C。
8. B 句意:这个钻井所在的区域富含石油。be rich in 意为“富含……”,故选 B。
9. A 空格下文提到,它有助于寻找能源资源。由此可知深入研究地球很重要。important 意为“重要的”,故选 A。
10. B 根据空格下文中的 volcanic eruptions 可知,此处是说它还能帮助科学家研究自然灾害的风险。natural 意为“自然的”,故选 B。
11. B 空格上文提到,它还能帮助科学家研究自然灾害的风险;再根据空格下文中的 and volcanic eruptions 可知,空格处所填内容应该是一种自然灾害。earthquake 意为“地震”,属于自然灾害。故选 B。
12. C 此处是说从中国挖到地球的另一边澳大利亚。地球是一个球体,中国和澳大利亚在地球的两边。other 后常接名词复数;another 表示三者或三者以上中的另一个;the other 表示两者中的另一个,这里指地球另一边;the others 表示在一定范围内除去一部分后其余的全部。故选 C。
13. B 此处是说地球由三个主要层组成。be made of 意为“由……组成”,故选 B。
14. B 空格上文提到,地球由三个主要层组成:地核、地幔和地壳。再根据常识可知,地壳是地球的外层。crust 意为“地壳”,故选 B。
15. D 此处是说,地壳大约 40 千米深,而一个 10 千米深的钻井只有地壳厚度的四分之一。one - quarter 意为“四分之一”,故选 D。
2. B 根据空格下文中的 ever dug 可知,此处是说花了大概 630 天去挖这个井。dig 意为“挖”,故选 B。
3. B 此处是说钻头要穿过十多层岩石。past 意为“经过”;through 强调从物体内部穿过;cross 是动词,意为“穿过”,但此句已有谓语动词 go,不能再用 cross;across 强调从物体表面穿过。故选 B。
4. A 根据空格下文中的 145 million years old 可知,此处是说最古老的一层大约有 1.45 亿年的历史。oldest 意为“最古老的”,故选 A。
5. C 根据空格下文中的“So as the drill goes deeper, it faces hotter and hotter temperatures.”可知,钻头越钻越深,面临的温度越来越高。由此推知,地球内部有许多热量。heat 意为“热量”,故选 C。
6. D 此处是说高温会让金属钻头变得像面条一样软。soft 意为“柔软的”,故选 D。
7. C 空格上文提到,地球内部的热量会让金属钻头变软;再根据空格下文中的 by using heat - resistant drills 可知,中国石油天然气集团公司解决了这个问题。deal with 意为“解决”,故选 C。
8. B 句意:这个钻井所在的区域富含石油。be rich in 意为“富含……”,故选 B。
9. A 空格下文提到,它有助于寻找能源资源。由此可知深入研究地球很重要。important 意为“重要的”,故选 A。
10. B 根据空格下文中的 volcanic eruptions 可知,此处是说它还能帮助科学家研究自然灾害的风险。natural 意为“自然的”,故选 B。
11. B 空格上文提到,它还能帮助科学家研究自然灾害的风险;再根据空格下文中的 and volcanic eruptions 可知,空格处所填内容应该是一种自然灾害。earthquake 意为“地震”,属于自然灾害。故选 B。
12. C 此处是说从中国挖到地球的另一边澳大利亚。地球是一个球体,中国和澳大利亚在地球的两边。other 后常接名词复数;another 表示三者或三者以上中的另一个;the other 表示两者中的另一个,这里指地球另一边;the others 表示在一定范围内除去一部分后其余的全部。故选 C。
13. B 此处是说地球由三个主要层组成。be made of 意为“由……组成”,故选 B。
14. B 空格上文提到,地球由三个主要层组成:地核、地幔和地壳。再根据常识可知,地壳是地球的外层。crust 意为“地壳”,故选 B。
15. D 此处是说,地壳大约 40 千米深,而一个 10 千米深的钻井只有地壳厚度的四分之一。one - quarter 意为“四分之一”,故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看