2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第64页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
Beautiful eggshell paintings
美丽的蛋壳画
An old man in Xinzhuang Town of Minhang District, Shanghai has spent about 20 years practicing eggshell painting, and his 38-year-old student is now giving the art a new meaning through the work.
Eggshell painting in Xinzhuang has been passed on and developed thanks to two generations of eggshell painting artists—Fei Yongquan and Jiang Lanjun. Eggshell painting can date back to a folk custom of colouring eggshells before cooking about 2,000 years ago with later changes such as the "God of Joy" eggs in wedding customs, the "Ding Ding" eggs sent to mothers and birthday eggs sent to the elderly. The art is also a way of turning waste into treasure. However, as an art, eggshell painting is only produced by a few folk artists in their spare time, and fewer people know it.

Jiang heard about eggshell painting from her mother when she was 5. Every time she saw her mother draw on an eggshell, Jiang became interested in it. When she was 6, she began to learn to draw and tried to do her eggshell paintings.
Jiang visited elderly artists of eggshell paintings and knew a lot of knowledge. She has some online videos to teach people of different ages. At the same time, when she is free, she gives eggshell painting lessons to students to promote (促进) the art.
(
A. About 17 years ago.
B. About 36 years ago.
C. About 1,000 years ago.
D. About 2,000 years ago.
(
A. Birthday eggs.
B. Happy eggs.
C. "God of Joy" eggs.
D. "Ding Ding" eggs.
(
A. When she was 5.
B. When she was 6.
C. When she was 17.
D. When she was 36.
(
A. She goes on to learn about it from her mother.
B. She visits elderly artists and sends them birthday eggs.
C. She makes teaching videos and gives classes to students.
D. She visits other artists and shows them the egg paintings.
美丽的蛋壳画
An old man in Xinzhuang Town of Minhang District, Shanghai has spent about 20 years practicing eggshell painting, and his 38-year-old student is now giving the art a new meaning through the work.
Eggshell painting in Xinzhuang has been passed on and developed thanks to two generations of eggshell painting artists—Fei Yongquan and Jiang Lanjun. Eggshell painting can date back to a folk custom of colouring eggshells before cooking about 2,000 years ago with later changes such as the "God of Joy" eggs in wedding customs, the "Ding Ding" eggs sent to mothers and birthday eggs sent to the elderly. The art is also a way of turning waste into treasure. However, as an art, eggshell painting is only produced by a few folk artists in their spare time, and fewer people know it.
Jiang heard about eggshell painting from her mother when she was 5. Every time she saw her mother draw on an eggshell, Jiang became interested in it. When she was 6, she began to learn to draw and tried to do her eggshell paintings.
Jiang visited elderly artists of eggshell paintings and knew a lot of knowledge. She has some online videos to teach people of different ages. At the same time, when she is free, she gives eggshell painting lessons to students to promote (促进) the art.
(
D
) 1. When did eggshell painting begin according to the article?A. About 17 years ago.
B. About 36 years ago.
C. About 1,000 years ago.
D. About 2,000 years ago.
(
C
) 2. Which kind of eggs are used in wedding customs?A. Birthday eggs.
B. Happy eggs.
C. "God of Joy" eggs.
D. "Ding Ding" eggs.
(
A
) 3. When did Jiang hear about eggshell painting for the first time?A. When she was 5.
B. When she was 6.
C. When she was 17.
D. When she was 36.
(
C
) 4. How does Jiang try to pass on the eggshell painting?A. She goes on to learn about it from her mother.
B. She visits elderly artists and sends them birthday eggs.
C. She makes teaching videos and gives classes to students.
D. She visits other artists and shows them the egg paintings.
答案:
1. D 根据第二段中的第二句可知, 蛋壳画可以追溯到大约 2 000 年前。故选 D。
2. C 根据第二段中的第二句可知, 蛋壳画后来发生了变化, 婚礼习俗中用的是“喜神”蛋。故选 C。
3. A 根据第三段中的“Jiang heard about eggshell painting from her mother when she was 5.”可知, 蒋兰君五岁时从母亲那里听说了蛋壳画。故选 A。
4. C 根据最后一段中的“She has some online videos to teach people of different ages. At the same time, when she is free, she gives eggshell painting lessons to students to promote the art.”可知, 她制作一些在线视频教不同年龄段的人, 同时, 当她有空的时候就会给学生们上蛋壳画课, 以推广这门艺术。故选 C。
2. C 根据第二段中的第二句可知, 蛋壳画后来发生了变化, 婚礼习俗中用的是“喜神”蛋。故选 C。
3. A 根据第三段中的“Jiang heard about eggshell painting from her mother when she was 5.”可知, 蒋兰君五岁时从母亲那里听说了蛋壳画。故选 A。
4. C 根据最后一段中的“She has some online videos to teach people of different ages. At the same time, when she is free, she gives eggshell painting lessons to students to promote the art.”可知, 她制作一些在线视频教不同年龄段的人, 同时, 当她有空的时候就会给学生们上蛋壳画课, 以推广这门艺术。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看