2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年点津英语天天练英语时文阅读八年级》

Walking is good for health
步行对健康有益
Do you enjoy taking a walk? Walking is an easy exercise and a good way to 1 health. During this exercise, your body uses stored fat for energy. It is a good way to 2 calories and control your weight. Walking also helps lower the risk (风险) of many 3, such as heart disease and depression. Also, as a gentle exercise, walking puts 4 pressure on joints than most sports.
What's more, studies have shown that walking can strengthen 5 function in young people. Walking increases blood flow to the brain. This improves memory and learning. The exercise 6 gives teenagers stronger bones and muscles (肌肉).
Since walking is 7, how much should we walk then? "About ten thousand steps a day!" you might say. Most of us have heard of this 8. It came from an advertisement for a step counter in the 1960s. 9 in fact, there is no standard (标准的) answer. We should set goals based on (根据) 10 own health condition. On average (平均而言), Chinese people walk about 6,000 steps a(n) 11, and it is fine to go up to 7,000 or 10,000 every day. On rainy or 12 days, you can walk at a mall. As you become an experienced 13, you can speed up or walk up hills.
Walking is a great 14 step towards a healthier life, but other forms of exercise are also important. Doctors suggest 15 other sports at least twice a week. These can include lifting weights, doing yoga and more.
(
A
) 1. A. improve B. damage C. harm D. value
(
B
) 2. A. produce B. burn C. gain D. waste
(
D
) 3. A. suggestions B. problems C. ways D. illnesses
(
C
) 4. A. more B. worse C. less D. better
(
B
) 5. A. foot B. brain C. leg D. heart
(
A
) 6. A. also B. still C. never D. always
(
B
) 7. A. useless B. helpful C. endless D. hopeful
(
D
) 8. A. news B. way C. change D. advice
(
A
) 9. A. But B. So C. And D. Then
(
C
) 10. A. your B. their C. our D. his
(
B
) 11. A. hour B. day C. week D. month
(
A
) 12. A. snowy B. sunny C. cloudy D. windy
(
B
) 13. A. runner B. walker C. swimmer D. player
(
A
) 14. A. first B. second C. next D. last
(
C
) 15. A. taking B. listing C. adding D. creating
答案: 1. A 句意:步行是一项简单的运动和改善健康的好方法。improve 意为“改善”,故选 A。
2. B 根据空格下文中的 control your weight 可知,步行可以燃烧卡路里。burn 意为“燃烧”,故选 B。
3. D 根据空格下文中的“... such as heart disease and depression.”可知,步行还有助于降低许多疾病的风险。illness 意为“疾病”,故选 D。
4. C 根据空格上文中的 as a gentle exercise 可知,步行是一种温和的运动。由此推测,步行对关节的压力比大多数运动更小。less 意为“更少,更小”,故选 C。
5. B 根据第二段中的“Walking increases blood flow to the brain. This improves memory and learning.”可知,此处是说,步行可以加强年轻人的大脑功能。brain 意为“大脑”,故选 B。
6. A 句意:这项运动还能增强青少年的骨骼和肌肉。also 意为“也”,故选 A。
7. B 根据第一段、第二段内容可知,此处是说步行对人们很有帮助。helpful 意为“有帮助的”,故选 B。
8. D 句意:我们大部分人听说过这条建议。advice 意为“建议”,故选 D。
9. A 空格上文提到,我们大部分人听说过每天大约步行 10 000 步这个建议;空格下文讲到,这是没有标准的答案。上下文之间是转折关系。but 表示转折,故选 A。
10. C 句意:我们应该根据我们自己的健康状况来设定目标。our 意为“我们的”,故选 C。
11. B 根据空格下文中的“... it is fine to go up to 7,000 or 10,000 every day.”可知,此处是说,平均而言,中国人每天走大约 6 000 步。day 意为“天”,故选 B。
12. A 根据空格下文中的 you can walk at a mall,再结合四个选项可知,此处是说,在下雨天或下雪天,你可以在商场散步。snowy 意为“下雪的”,故选 A。
13. B 根据空格下文中的 you can speed up or walk up hills 可知,此处是说当你成为一名经验丰富的步行者的时候。walker 意为“步行者”,故选 B。
14. A 句意:步行是迈向更健康生活的第一步,但其他形式的锻炼也很重要。first 意为“第一”,故选 A。
15. C 空格上文提到,步行是迈向健康生活的第一步,但其他形式的锻炼也很重要;空格下文提到,这些活动包括举重、做瑜伽等。所以推知,此处是说医生建议每周至少增加两次其他运动。add 意为“增加”,故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭